www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 02 svi 2025 16:58

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Što reći..
PostPostano: 08 srp 2009 20:56 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
tinejdžeru koji "vjeruje u Boga", ali mu majka pronađe u džepu prezervative..tinejdžerici koja spava sa svojim dečkom, ali se ne može tome oduprijeti jer je "to" jače od nje..Što reći toj djeci u ovom ludom vremenu u kojem su izvrnute vrijednosti, u kojem je ono što ne valja "normalno", a ono što valja "suludo"..Što i kako reći..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 srp 2009 21:07 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Teško je danas u ovom vremenu odgajati djecu kada je danas sve tako dostupno,i tako lako osvojivo.Više nema poštovanja,i moralnih vrijednosti kao prije.Moja su djeca na pragu puberteta,i ja u glavi smišljam što ću im reći,kako ih pripremiti na sve izazove što ih čekaju,pogotovo kćer.
Nastojim im biti prijatelj prije svega,i odgojiti ih u vjeri i ljubavi prema Bogu,usaditi u njih sve one vrijednosti koje su im potrebne za jedan kršćanski život.
Problem je u tome što sredina nije takva,što djeca već od 11,12 god. psuju,lažu i rade svašta.

Zbilja je teško,ali s Božjom pomoću,nadam se da ću uspjeti bar malo koliko su moji roditelji kada su mene odgajali.Hvala dragom Bogu na njima,i svemu onome što sam od njih dobila i naučila.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2009 01:29 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Treba ih prvo blagosloviti kao roditelj,reći im istinu,dati primjer,i prikazati njihove živote pred Presvetim,moli Boga da ih odgaja svojom savršenom mudrošću,moramo i Njemu dati da nešto radi,zar ne????Dok je dijete bilo u utrobi,nismo mogli ništa,nego osluškivati srce i moliti Svemogućeg da radi ostalo i sada kad je dijete tu pred nama,mi se toliko brinemo kao da smo ga mi stvorili.Molite se i dalje neka ga Bog i dalje oblikuje u utrobi ovoga svijeta,gdje smo još nemočniji.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2009 09:10 
Odsutan

kako si to samo lijepo sročio..sva sam se naježila..živa je istina da u trbuhu na ništa nismo mogli utjecati, a ne možemo ni puno sada, osim u suradnji s Onim gore koji je prekrasan Otac i neće nas nikada ostaviti..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 srp 2009 10:28 
Odsutan

Magda napisao:
Problem je u tome što sredina nije takva,što djeca već od 11,12 god. psuju,lažu i rade svašta.

Da, ali znaš što je još žalosno... Ja imam u susjedstvu jednu malu djevojčicu, možda 2-3 godine ima i njena baka ju uči psovati..Zamisli što će s tom djevojčicom biti za 10-15 godina...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 srp 2009 21:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
mary33 napisao:
tinejdžeru koji "vjeruje u Boga", ali mu majka pronađe u džepu prezervative..tinejdžerici koja spava sa svojim dečkom, ali se ne može tome oduprijeti jer je "to" jače od nje..Što reći toj djeci u ovom ludom vremenu u kojem su izvrnute vrijednosti, u kojem je ono što ne valja "normalno", a ono što valja "suludo"..Što i kako reći..

liberalizam i pomodarstvo vrebaju na djecu sa svih strana... počevši od vlastitih ukućana, kako to sestra fides1 reče... :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2009 22:35 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

trebalo bi ljudima objasniti da su nagoni jako opasni kada ih hranimo i ne držimo na lancu.
Kad imamo neki nagon i držimo ga na lancu, on se u početku otima i grebe ne bi li pobjegao no nakon nekog vremena mirno sjedi i čeka da ga gospodar pusti.
Dok oni ljudi koji hrane nagone (rečenica "to je jače od mene") postaju robovi iviše nisu slobodni.
Bog nam je dao slobodu i želi da budemo slobodni. Slobodni smo od grijeha i svega i slobodni smo odlučiti hoćemo li mu biti robovi i tako se osjećat dok se cijeli dan šminkamo/spremamo/što god jer se sekiramo hoćemo li nekoga upoznati? što reći da se ne osramotimo? joj kako pratiti trendove?....joj joj joj...toga se čovjek treba osloboditi, no jako teško.

Eto i Hindusi kažu da se ne može doći na sedmi nivo (?)("božanski") u ovom suvremenom svijetu. Teško se osloboditi tih svih nagona i pobijediti, ali ako nam to uspije samo par dana spojeno, pa opet par dana, na dobrom smo putu i shvatit ćemo koliko je ljepše biti slobodan

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]