www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 02 svi 2025 17:35

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 srp 2009 09:05 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
je, Agapi :grlim te: , nama je Gospodin podario našu dječicu iako je to liječnicima, pored naših dijagnoza, bilo nevjerojatno.Velik je Bog.I duboko u sebi osjećam veliku radost i zahvalnosti i molim ga da mi da zdravlje da ih mogu služiti dok sam živa.
Naggar, prelijepo zboriš, hvala, svaka je riječ predivna i dira..U srcu znam da je sve što govoriš istina i trudit ću se da se tako i postavim prema prijateljima. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 srp 2009 09:18 
Odsutan

Mary .potvrdujem sto je napisao naggar i ostali.
Poznajem ljude koji su u vjeri idu stalno na hodocasca ,molitvene zajednice itd.Ne treba te nista iznenaditi jer oni se samo druze sa onima koji su u molitvenoj koji se puno mole svaki vikend idu na hodocasca u Medugorje .Svejedno im je kako je kuci sa djecom ,sta rade i kud idu.
I jos ne zele se druziti sa ljudima koji nisu u vjeri.Mislim da se trebamo sa takvim ljudima druziti koji nisu da bi im dali primjer i pomogli ako mozemo.Poznajem isto zenu koja je stalno izbivala iz kuce isla na molitvene i ostavila 4 djece i muza.To Bog ne zeli .Mislim isto da je malo druga strana u pitanju.
Nije se ni Isus druzio sa ljudima koji su samo u vjeri nego je pomagao ljudima i ozdravljao.
Nemoj se ti mery puno o tome brinuti ,nego se moli i bitno je da su djeca zbrinuta.Doci ce i vrijeme kad ces i ti moci ici na hodocasca ali sve u svoje vrijeme.Pa nece djeca uvijek biti mala nego ce i narasti pa ces s njima ici.Trebamo djecu u danasnje vrijeme izvesti na pravi put nije lako ali uz Boga nista nije tesko.
Bozji blagoslov

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 srp 2009 09:53 
Odsutan

a zamisli da su se apostoli družili samo međusobno...jer drugi ne vjeruju...kako bi mi ikada saznali ...za poruku evanđelja...to je jedna vrsta bijega..jer sami nismo dovoljno čvrsti...pa se bojimo...
jeste ikada razmišljali zašto kako je među onima koji ne vjeruju uvijek jedan koji vjeruje..koji moli za to...zašto smo baš tako raspoređeni...
a mislim da tko moli osjeća želju da i drugi osjete isto..Boga...Istinu...
ali to nikad ne smije biti nasilno...jer nasilje i sila ne mogu stvoriti ljubav...
ima raznih načina:netko će te sam pitati pa ćeš mu pričati,svjedočiti svojim životom..možda samo bez riječi..za neke možeš samo moliti..Ipak on zna što svakome od nas treba i na koji način...sve se može izmoliti...ako je u skladu s Božjom voljom...
danas čak čujemo moderne kršćane koji su kao liberalni pa kažu neću krstiti dijete nek samo odluči kad odraste...pa tko bi mogao biti svjestan najvažnije stvari i uskratiti je svome djetetu...pa ajmo im ne davati ni jesti...možda ne voli kašicu od breskve pa nek odluči za par godina samo što će jesti...
a ovo što pričate može biti jako opasno...znam par obitelji gdje se baš majke tako ponašaju...i djeca su im na ulici.i znate što ljuta su na Boga jer im "krade" majku...ne žele čuti ništa o Bogu...buntovni su na sam spomen crkve...tako žele dati do znanja "mama ja te trebam!"
jer ga krive...eto su posljedice nerazumnog ponašanja...to je antisvjedočenje...jer smatraju da im je Bog onda konkurent u borbi za majčinu pažnju,vrijeme,ljubav..moramo tu biti oprezni...i onda kad takva majka /otac želi nametnuti djetetu svoju vjeru,volju..oni ne shvaćaju...s pravom..onda se roditelj ljuti jer je dijete kao u zlu i svašta im kažu...a ne shvaćaju da im treba samo nihova prisutnost,lijepa riječ,ljubav i blizina..i tako se vrti u krug..ja dobra a dijete loše...a ja prava majka cijeli dan u crkvi ..pa kako mi je dijete takvo.. :?:
pa meni bi bilo lakše poći samoj na misu bez 4 grintavaca,lijepo se opustiti sve u šesnaest...a onda kad bi pitao Isus "hej draga,a gdje su ti maleni..ti si tu da,možeš se i moliti za njih,sve je to super...a tko će njih dovesti tu ako ti nećeš?tko će ih naučiti doći na nedjeljnu misu.."
kažu neki da maleni su,još ne shvaćaju,pa ima vremena,kasnije će...
a kada?kada će svima nama više doći to kasnije?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 srp 2009 10:07 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ovo o cemu vi sada raspravljate je mozda jedna od najvecih "mana" karizmatskog pokreta... mislim da se premalo raspravlja o tome... meni je na samom pocetku znacile puno rijeci karizmatika fra. Smiljana Kozula koji je rekao:" ne morate vi sada ganjati svaki seminar za koji cujete; dosta je jednom godisnje"... i meni su te rijeci bile vodilje... nekima je vjerojatno kroz jedno uslo a kroz drugo izaslo... no meni se usjeklo u srce... jer sta bi bilo da sam ganjao seminare i tako zapustio skolu... pao bi razred vjerojatno... jer ionako sam se borio do zadnjeg sata za prolaz... treba biti svet u svom stalezu... a ovo nadopuna ako se ima vremena i prostora...

previse se trci za osjetnim ugodama i mirom koji se na tim seminarima osjeca... znam iz vlastitog iskustva... kako drugi kazu... to je jedna od nacina bjezanja a ne suocavanja sa problemom... dakako da se tamo dobije pomoc i pune se baterije... samo to treba zazivit u stvarnosti...

eto to je moj pogled na takve susrete... nisam protiv njih... ali treba dobro procjeniti kako i kada ih posjecivati

Bozji blagoslov neka vas prati :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 srp 2009 10:24 
Odsutan

Evo da se ija nadovezem :lol: :lol:

Istina je da ima puno ljudih koje trce s jednog na drugog seminara i meni se to cini malo pretjerano, no ako oni misli da im je potrebno neka idu i ako im pomaze.

Ja znam da sam ja bila u velikoj krizi kada sam rodila svoga Gabriela, bilo mi je potrebno otici na seminar da si napunim baterije i cula sam uvijek a sad ce bit ovdje seminar pa tamo i sve preko 100km u jednom pravcu. Bila sam zalosna i na jendu ruku ocajna sto nemogu otici jer mi je malo dojio kao i sada (nakon 18mj). Onda mi je jedan prekrasni karizmatski svecenik na telefonu rekao,skojim se cujem s vremena na vrijeme, Zasto sam tuzna i zasto imam osjecaj da me gospodin ostavio (nisam mu rekla kako se osjecam ali je ipak znao) da je on uz mene i da mi netrena nikakav seminar, da uzivam u svojim Andelima koje mi je gospodin dao na brigu. I nema vece milosti nego dojitit jednog Andela.....

Nadam se da nisam previse skrenila sa teme :? :?

Draga mary stime sam ti htjela reci da Isus zna koliko ti zelis i mozes i da cijeni svaki tvoj trud uvezi djece i obitelji!!

Pusa i Bvb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 srp 2009 11:10 
Odsutan

istina, ali nemojte se ograničiti samo na te susrete...mislim da to može biti bilo što vjersko...kao što kaže u tamnoj noći..kad se obratimo počnemo se zatrpavati svime..raznim predmetima krunicama..knjigama vjerskog sadržaja...sami predmeti..i sve je to lijepo ako ne odvraća od npr. molitve..obaveza..itd...
pogubimo se malo u tim stvarima ali to je samo faza i prođe..tako treba biti strpljiv i s drugima...pa svi smo stalno u nekim fazama..ako želimo gore prije moramo proći stepenicu ispod one koja je iznad...važno je ne ostati na mjestu...jer vjera je stalni rast,mijenjanje promjena...
treba naći mjeru a to dolazi s vremenom..iskustvom..
a nakon takvih seminara...treba se zavući duboko u sebe..o svemu razmišljati u srcu..
najveći je učitelj tišina...u tišini su se dogodile najveće stvari...u tišini je Mariji anđeo navijestio što Bog traži od nje..nije na crvenom tepihu..i pod reflektorima...
šutnja i tišina našeg srca...to nam je najveća objava...
daleko od buke svijeta...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 srp 2009 11:32 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
mary33 napisao:
i još nešto..da li je navezanost kada imaš prijatelja i oslanjaš se na njega u trenucima kada si slab i kada ti treba nečija ruka?? kada se s nekim često čuješ?? Mi smo se znale čuti svakodnevno, podijeliti svoje brige, radosti..u posljednje vrijeme je to bilo samo vjera, molitve, Bog..je li to navezanost i što je zapravo navezanost..Nije li Bog zadovoljan da imamo prijatelje i potporu u nošenju svojih križeva??

Draga Mary, evo ja bih ti samo htjela reći da imati prijatelja i oslanjati se na njega po meni nije navezanost, pa tko ne bi htio imati prijatelja koji je s tobom i u dobru i u zlu!? I knjiga Sirahova nam kaže:
"Vjeran prijatelj pouzdana je zaštita;
i tko ga je stekao našao je blago.
Pravom prijatelju nema cijene,
niti se može izmjeriti njegova vrijednost."
Evo,ja imam puno poznanika kao i svi ostali,vjerujem, ali samo je jedna osoba za koju bih mogla reći da mi je pravi prijatelj jer je sa mnom prošla gotovo sve vatre kušnje i ostala postojana. Ali, premda živimo u
istome mjestu,nemamo baš svaki dan vremena jedna za drugu, pa nekad to bude samo mala poruka, nekada pjesmica putem sms-a, ali znam da
je ona tu za mene kada treba i ja za nju. I nema tu nikakve žalosti ili
ljutnje jer mi se ljubimo u Kristu i zahvaljujem Bogu što je imam jer ona je moje blago.Ja sam nažalost jedinica i jako mi nedostaje što nemam
brata ili sestru, pa mi je ona i brat i sestra. A ona meni kaže da iako ima petero sestara i sve ih jako voli, ja sam joj jedina prijateljica u Kristu kojoj može sve povjeriti. I ne smatramo da smo nešto navezane jedna na drugu, jer svaka vodi svoj život ali se međusobno volimo i cijenimo.
Eto, draga moja, ništa ti ne griješiš, ljubi i dalje svoju obitelj i prijatelje
i neka vas sve blagoslovi dragi Bog! :grlim te: smajlic22 smajlic28

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 srp 2009 12:13 
Odsutan

Mary... :grlim te: :grlim te: :lol:
Ovi moji lipi ljudi su ti već napisali sve što bi ti i ja od srca napisala....
:grlim te: ...
Kako mene pukne srića što vas imam....smijali bi se da znate.... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 srp 2009 12:58 
Odsutan

Sve je već rečeno.. :grlim te:
I ja vjerujem da se svatko od nas u različite periode u životu na različite načine posvećuje, preobraća, moli i žrtvuje za Boga..kako to okolnosti i trenuci dopuštaju te kako nas On vodi...jednom je to kada životne prilike dopuste neprestani boravak na seminarima, Misama, u društvima i raspravama s vjernicima jer smo gladni Boga a i da bismo potom mi mogli djelovati za Njega i On kroz nas, a onda je to kroz prihvaćanje i življenje nekog svog križa koji nam je poslan ili pak kroz žrtvu i brigu za Njegova stvorenja i obitelji koje nam je On sam dao...
Ali ne zaboravimo da ‘što god učiniste jednom od moje najmanje braće, meni učiniste’ te isto tako da ‘nitko ne smije biti toliko uronjen u molitvu da ne može čuti vapaj svoga brata' i da ‘prema Bogu ne idemo hodajući, nego ljubeći’...
Vjera nije sama sebi svrha, već su njeni plodovi ono po čemu se poznaje i čemu stremimo...
BVB i :grlim te: vas sve u našem Kristu!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC [LJV]