Susret s Zivim Bogom...
Cvrsta vjera i obracenje, je cesto potrebno,da bi se susrela sa Gospodinom.. Da bismo primili i osjetili ,sve ono sto nam je Krist donio i da bismo mogli to u zivotu ostvariti i zivjeti po Evandjelju, potrebno je obracenje cvrsta i jaka vjera..i primanje Sakramenata..
Obracenje znaci napraviti temeljni zaokret u zivotu,osloboditi se svih grijeha zla.. to ne treba da bude posebna prilika, ili posebno mjesto...je On je svud,i u svako vrijeme..
Znaci trebam vidjeti koja je prava vrijednost moga zivota, vrijednom mojeg srva i duse...ona nutrina... i preispitati se kuda ide moj zivot, zasto ja zivim,kako ja zivim,koliko dajem.. koje su vrednote u mom zivotu za koje sam spreman sve zrtvovati i dali ja osjecam Njegovu blizinu..Njega Zivoga..
Njega cseto susrecemo, i na nasem TT...cesto puta, i nesvjesni toga...
jer je nevidljiv,samo srce otvoreno iz dubine duse, zna slusati..i osjetiti,
da je On i sada medju nama...Ziv i prisutan..
Kad dodjemo do spoznaje da je to Zivi Isus Krist i Evandjelje,
onda se- ako nam je to dobro navijesteno i obrazlozeno- nadjemo na raskrsnici zivota ,gdje donosimo konacnu odluku:Njegovu odluku..
jer svaki preokret, Bog nas preusmjerava na jedan novi put,
iz cega ce prizaci nesto dobro,iako to ne vidimo odmah..
Ja vidim ,i osjetim ,da je jedini Isus Krist koji mi moze dati smisao zivota ,jedini On me vraca na pravi put..samo onda kada ga vidim Zivoga...svako moje obracenje..
vodime korak,po korak blize Njemu..
U tom se trenutku covjek opredjeljuje i zaokrece svoj zivot.
Oslobadja se svojih starih grijeha i navika..opasta svima..dariva sve od sebe...nista mu nije tesko...u svakom "bliznjemu"..vidi Zivoga Boga...
preko svakoga ,covjeka moze da nam govori,u svakoj lijepoj rijeci ,iskrenoj je prepoznatljiv..
To nazivamo temeljno obracenje ili radikalna promjena zivota.
A, obracenje pretpostavlja cvstu vjeru u srci i dusi, s puno ljubavi..
Ne mogu se za nesto potpuno opredijeliti, ako najprije to ne poznam.
Moram ,prvo biti sigurna u sebe .Dakle, trazi se cvrsta vjera,iskrena vjera,prava vjera..
To nije nesto opipljivo, ali vjerom mozemo Krista dotaknuti, s vjerom mozemo cuti... Slicno je bilo dok je On hodao zemljom,i danas On hoda zemljim, i danas On pise na TT,i danas on govori,i preko onih koji nam nisu simpaticni.., koji si drugacijeg misljenja..i stava, suprotno naseg...
Ljudi su ga vidjeli kao covjeka, medjutim i to da je On Bog, da On nudi nesto sto im ne moze dati. nitko drugi,nitko od nas, da je on rjesenje svih problema, to se moglo dogoditi samo vjeromjer bez vjere ..nema zivoga Boga..
Isus je tako i govorio: Vjerujes li da ti mogu pomoci?
I ja se danas pitam, vjerujem li stvarno uvjek, da mi On moze pomoci???
Vjera je, dakle, nutarnja spoznaja i sposobnost koju samo Bog daje, a mi trebamo biti otvoreni i da prihvati taj dar, koji nam On daruje..
Ako je vjera slaba i mala ili ako ne mozemo do kraja povjerovati,sumnjamo i nismo sigurni, trebamo moliti za dar cvrste vjere. Jer dar je nesto sto mozemo izmoliti, ako smo spremi zatraziti.. Zanimljivo je da dar vjere Bog daje malenima, skromnim ljudima, a ne umisljenima, pametnima.Znaci sav nas uspjeh je samo Njegovo djelo..
Cesto puta je upravo nase znanje i prosto razmisljanje, blokada da mozemo primiti vjeru, jer vidimo stvari kako mi zelimo vidjeti..
A gledanje na vjeru ljudskim ocima moze biti zapreka Bozjem dolasku.
Zivome ,kao nekada sto je bio, dok je hodao po zemlji..
Marija Majka.. je to izrekla u "Velica dusa moja Gospodina..."
Kada punim srcem, mogu izgovoriti,ove rijeci...
Onda on Zivi tu...!Onda znam da je On Ziv medju nama, i na TT...
|