www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:45

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 01 stu 2009 20:17 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
johnny 5 napisao:
Dobra je ova priča o križu. I ovo što si rekao za razvod stoji, i da smo danas nekako mlitaviji. Barem ja mogu za sebe reći kad vidim život pokojnog dide, bake, dede, roditelja itd. Ali kod obiteljskog nasilja ne bi se usudio reći da je to križ koji treba nositi. Zašto nitko ne kaže da nasilniku treba liječenje. U nekim slučajevima zna doći do takvog premlaćivanja da žene više puta završe na hitnoj a mogu imati i trajne fizičke posljedice a o duševnim i psihičkim da se ne govori, a ako su trudne može doći i do pobačaja. Uostalom da li ti misliš da sve šta ti se u životu događa je od Boga. Ja osobno ne mislim da je u mom životu baš sve što se dogodi od Boga ajmo reć poslano.

Pa i ja mogu za sebe otvoreno reči da ponekad kukam bezveze. Iskreno ću reći da me često sram što se smatram kršćaninom, a ne svjedočim svojim životom to kršćanstvo. Što se tiće obiteljskog nasilja, može biti križ kao što sam naveo u slučaju svoje prijateljice i u životu svete Rite. Trpile su dosta, bilo je to iskušenje, ali su na kraju izvojevele pobjedu uz Božju pomoć. Ali ako to traje čitav brak i ako gotovo muž ne ubije ženu, onda to sigurno nije križ koji je sam Bog dao. Svakako da ne mislim da sve što mi se događa da je baš Božja volja. Tu sad dolazi ono o Božjoj volji i Božjem dopuštenju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 stu 2009 10:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Stephanos napisao:
Ima jedna zgodna anegdota koju je prije više godina naš župnik ispričao na propovijedi, a tiče se općenito životnog križa. Moram biti iskren i reći da nisam tražio da li postoji tema za to, naročito zbog spore modemske veze, pa ju zato ''švercam'' ovdje.

Živio jedan čovjek kojem je Bog dao veliki križ. Čovjeku ga je bilo teško nositi, pa je zamolio Boga da mu malo smanji križ. Bog je to učinio. Međutim, čovjek je opet gunđao pa zamoli Boga da mu još smanji križ. I Bog je to učinio. I tako nekoliko puta, dok križ nije postao malen i lagan za nositi. Nakon nekog vremena čovjek je umro. Došao je na neki vrh planine i vidi na drugom vrhu da se nalazi Nebo. Nije znao kako doći do Neba. Kaže mu Bog, da prebaci svoj križ do drugoga vrha i napravi most, te prijeđe preko. Čovjek je to napravio, ali nije bilo dosta da prijeđe na drugi vrh u Nebo. Nedostajao mu je onaj komad za koji je u više navrata prigovarao da mu je prevelik.

:D :D
Čula sam ovu priču, samo malo opširnije, al zaključak je jasan :D
Opet ću se ponovit :P protiv sam nasilja, ali za svetost i neraskidivost braka.
Gdje mi je vjera ako ne mogu izmolit od Boga da mi pokaže način na koji da postupim prema nasilniku, kako da me On oslobodi nasilnika, a da ne poduzimam ja osobno neke mjere, kojima ću ja njemu suditi i odrediti mu budućnost :roll:

Moja poruka djevojkama je nek upoznaju dečka koji joj se sviđa, a ne ući u brak u zaljubljenom ushitu, zanesene i zasljepljene!!!
Bog nam je dao razum!!!!
Ne znam baš nekog dečka koji je prije braka imao donekle riješenu situaciju i koji je bio duhovno stabilan....pa da kasnije "postane" nasilnik :roll: :roll:
to je varka zloga! Zli dovodi u napast i najpobožnije, al s njima je moguće riješiti problem!

ili da onak "laički" kažem "Prije upotrebe promučkat :wink: "

Božji blagoslov!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 stu 2009 10:49 
Odsutan

da,ili kako kaže Bundalo ..u kojem si duhu,u tom se i ženiš...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 stu 2009 20:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Rekoh da je to bila propovijed prije više godina i sigurno se ne sjećam svega, ali poanta priče je jasna i izuzetno korisna. Ako možda znaš detaljnije, ako sam nešto bitno ispustio, podjeli to s nama. Ima i jedna zgodna anegdota o užetu, ali o njoj nekom drugom prilikom. Ima njih dosta ustvari, možda da otvorimo temu o tim suvremenim prispodobama.

Složio bih se s vašim komentarima. Najviše me žaloste ''kršćani'' koji takve stvari rade, a na žalost ima ih. A najviše mi smeta dvoličnost: samnom će lijepo pričati o Bogu, s nekim drugim će popričati o astrologiji, a onda će opet podržati i ateista u mišljenju. Ne volim čuti od ''kršćana'': Bog je vrhovna duhovna misao (ja to prevodim - Bog je izmišljotina), negdje nešto ima (a ima i to nije nešto nego Bog) ili pak vjera je samo način života, a smrt je totalni kraj. A onda se čudimo da nam je loše, da nam je Bog okrenuo leđa. A On nikome ne okreće leđa, već mi okrećemo njemu :cry: .

Još jedna stvar koju bih dodao je ta da kad čujemo priču žrtve i već postanemo suci prema nasilniku, bilo bi dobro čuti i njegovu priču. Za sve postoji razlog, opravdan ili neopravdan. Ne možemo osuđivati opsjednutog čovjeka ako pogrđuje Boga, jer je pod utjecajem Zloga, a da ne mora sam biti kriv za svoju opsjednutost. Isto bi trebalo čuti i analizirati zlostavljača jer i on je čovjek kao i mi, i za njega je Isus dao život da se spasi, i za njega mole sveci, i njega netko voli, i on je dragocijen u Božjim očima. Samo mu treba pokazati Svijetlo svijeta da izađe iz mraka. To je stvar duhovnih ili psihičkih problema. Treba se moliti za žrtve da izdrže te napade, da im se Bog smiluje, da im da snage da oproste. A za zlostavljače da im Bog pokaže njihove grijehe, da se pokaju, da se izmire s bližnjima i da krenu Putem.

Neka vas sve blagoslovi i čuva dobri Bog koji je Ljubav.

Mir vama!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Vrijeme na UTC [LJV]