www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 22:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Poruka
PostPostano: 08 vel 2011 17:40 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
zlatica napisao:
Molila bih vas lijepo da mi netko protumači ovo što se dešava u mojim snovima. Sanjam samo jedan san koji se uvijek ponavlja, sanjam svog pokojnog tatu koji je umro prije 16 godina od teške bolesti. Jako sam ga voljela, i redovito mu platim misu i na grobu zapalim svijeću, možda ne prečesto, ali ipak donekle redovito. A sanjam njega, i kad god ga sanjam, uvijek je bolestan, baš uvijek, i moli me za pomoć. Ja nakon toga uvijek bar odem zapaliti svijeću, ako ne mogu platiti misu.
A noćas sam ga sanjala, da mu se sudi na nekom sudu.
Za života je bio, na žalost, veliki griješnik, ali je mnogo i propatio, i svećenik je na njegovom pogrebu rekao da se nadamo da je on svoje grijehe za života iskupio.
Ali mi to ne možemo znati, samo Bog sudi.
Ipak bih voljela znati kakvo značenje imaju moji snovi, možda mi Bog kroz njih progovara, ili mu je duša u čistilištu, ili ne znam.
Hvala vam unaprijed, BVB

Kad sanjaš pokojne, uvijek treba otići moliti na misi za njih, nije nužno platiti, ali ga treba prikazivati tijekom mise.
Snovi mogu biti povezani i s našim razmišljanjima, recimo znaš da je tata bio griješan ili da je umro bez bolesničkog pomazanja, pa sanjaš da mu se sudi...moli Boga da mu bude blagi sudac, da mu oprosti grijehe, a sama mu oprosti sve čime je tebe možda povrijedio. Tako nekako i svećenik moli na sprovodu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2011 08:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Puno hvala na korisnim savjetima, ovo za prikazivanje pokojnika na misi nisam znala. Zaista je moj tata umro bez bolesničkog pomazanja, prekasno je stigao svećenik. Neka mu Bog bude milostiv!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2011 09:58 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

nisam znala..
niti moj tata također nije ima pomazanje jer je umro jako brzo na stolu u Hitnoj.. :(

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2011 11:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Ivana24 napisao:
nisam znala..
niti moj tata također nije ima pomazanje jer je umro jako brzo na stolu u Hitnoj.. :(

puno ljudi je umrlo bez bolesničkog pomazanja..a koliko sam ja informirana bolesničko pomazanje služi da bi bolesnik eventualno ozdravio, a sve po Božjoj volji..bitno je da li je preminuli živio u vjeri i ja bih rekla onako narodski da li je bio dobar čovjek..
odnosno da li je prije smrti izmiren s Bogom svojim ..
(mislim da su važnije Sv. Ispovijed i Sv. Pričest)
moja mama je umrla u noći u roku sat vremena.. ali je živjela život vjernice i patnice, tako da vjerujem da je u svem sjaju Kraljevstva Njegovog..
a ispovijedala se na mj. dana prije smrti..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2011 12:49 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Od jutros kako sam ustala stalno mislim na snove od noćas kao da je bila stvarnost.San :bilo je veče sa teškim tmurnim oblacima i odjednom su se rastavili.Vidjela sam na nebu Isusa, sa njegove desne strane blaženu djevicu Mariju, a sa lijeve strane Isusa je bio svetac kojeg neznam.Isus mi je mahnuo rukom uz svoj blaženi osmijeh i onda je male paketiće baciosa neba.Uzela sam paketić, unutra je bio jedan komad slanine i slatki uštipak - kolač. Sanjala sam da sam pojela slaninu (iako je u životu nikada nisam pojela), a slatki kolač sam ostavila kako bih ga podijelila sa svojom sestrom.
Meni je ovaj san zaista čudan jer sam islamske vjeroispovijesti, pa zato ima na mene veoma jak dojam!

Zadnja izmjena: Mikica; 09 vel 2011 13:14; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2011 13:04 
Odsutan

Da se priključim u ovu temu..nisam nikad nešto pretjerano pridavala važnosti snovima ,ako su lijepi ok ako nisu čvrsto se držim uz Isusa i nebojim se...a nisam baš nikad niti nešto pretjerano sanjala vezano uz vjeru...znam jednom davno sanjam otvoren prozor i Djevica Marija na nebu u obliku oblaka sva u duginim bojama smije se i nešto mi želi reći al ja od straha zatvorim prozor i probudim se...al noćas čudan san (kod mene je su snovi zbrda zdola sve brzinski) sanjam da sam u čistilištu..čekam u redu..i to je sve...pa eto nije da tražim neko opširno tumačenje al me baš ovo čistilište malo kopka ;)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2011 13:28 
Odsutan

Draga Marija-elena, ja bih tvoj san o čistilištu protumačila kao da imaš neki grijeh za ispovijediti, ili još više za izvršiti pokoru.
A tvoj san o Djevici Mariji u duginim bojama, prekrasno... voljela bih ja sanjati takav san.
BVB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2011 14:00 
Odsutan

Mikica napisao:
Od jutros kako sam ustala stalno mislim na snove od noćas kao da je bila stvarnost.San :bilo je veče sa teškim tmurnim oblacima i odjednom su se rastavili.Vidjela sam na nebu Isusa, sa njegove desne strane blaženu djevicu Mariju, a sa lijeve strane Isusa je bio svetac kojeg neznam.Isus mi je mahnuo rukom uz svoj blaženi osmijeh i onda je male paketiće baciosa neba.Uzela sam paketić, unutra je bio jedan komad slanine i slatki uštipak - kolač. Sanjala sam da sam pojela slaninu (iako je u životu nikada nisam pojela), a slatki kolač sam ostavila kako bih ga podijelila sa svojom sestrom.
Meni je ovaj san zaista čudan jer sam islamske vjeroispovijesti, pa zato ima na mene veoma jak dojam!

Tek kad si rekla da si islamske vjeroispovijesti, sad mi se čini da si možda u nekoj dvojbi odabrala pogrešno,tj.odabrala si nešto što si znala da ne smiješ.Kažem da ne razumijem baš snove al eto to je moje mišljenje.. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 vel 2011 18:52 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

zlatica napisao:
Puno hvala na korisnim savjetima, ovo za prikazivanje pokojnika na misi nisam znala. Zaista je moj tata umro bez bolesničkog pomazanja, prekasno je stigao svećenik. Neka mu Bog bude milostiv!

Na svakoj misi treba prikazati ili pokojnika ili neku svoju potrebu.
Na početku mise kažeš: sve molitve u ovoj sv misi prikazujem Tebi Bože za (....)
Kad svećenik pozove da se prisjetimo svojih grijeha, ti dodaj i grijehe svoga oca.
U molitvu vjernika dodaš i svoju molitvu.
Prije očenaša kad svećenik moli za pokojne, dodaš i svoga oca.

Kad znamo koliko ljudi umre bez bolesničkog pomazanja, možemo sebi pomoći tako, da kad se razbolimo tražimo svećenika bolesničko pomazanje.
Konkretno sama sam prije poroda otišla svećeniku i dobila taj sveti sakrament. Nisam znala što me čeka, ali porod se zakomplicirao, rodila sam i pala u komu iz koje sam se probudila nakon tri dana. Sve to vrijeme kome Bog je bio sa mnom, djelovao preko ljudi koji su me liječili, a sam župnik, znajući što mi se dogodilo, na misi je samoinicijativno prikazao misu za moje ozdravljenje. Time je potaknuo i ostale vjernike da se dodatno mole za mene. Čak je i svakodnevno nazivao bolnicu i raspitivao se za mene.
Toga ne bi bilo da nisam dobila dobila bolesničko pomazanje, jer snaga svetog sakramenta ima moć ozdravljenja.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 vel 2011 08:09 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Postoji povezanost zemaljske i neebske crkve to i u misi molimo, pa tako mi možemo pomoći svojim pokojnicima tako da im najprije mi oprostimo sve zatim da zamolimo njih da nam oproste, pa onda ako znaš da je osoba bila u svađi s nekim zamoli pokojnika da se pomiri s tom osobom da joj oprosti(oni nas čuju) a ako si u mogućnosti i tu osobu zamoli da oprosti pokojniku, nadalje ako je pokojnik imao bilo kakve dugove nastoj ih izmiriti, ako nisi u mogućnosti zamoli Isusa da to enkako riejši odnosno napravi u zamjenu neko dobro djelo, moli za nekoga, pomozi nekome, posjeti bolesnika, pomiri se s nekim s kim si u svađi i sl. uglavnom potrebno ej izvršiti azdovoljštinu za dugove. Jako je važno da se to sve naparvi jer sve što čovjek niej napravio na zemlji za života veže ga za zemlju i en ddopušta mu ad ode u nebo, a u čistilištu zadovoljština znatno duže traju, ali ukoliko mi te stavri za umrlu osobu načinimo na zemlji ona se odvezuje od zemlje i vezanosti az zemlju i anpokon može s mirom otići, a i mi smo mirni jer znamo da smo sve napravili kako bi mu osigurali nebo. dakle oslobađamo i sebe i pokojnu osobu.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Vrijeme na UTC [LJV]