www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 23:50

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 11 ožu 2011 09:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
ANTE KATOLIK napisao:
@ Malo je pravih vjernika, puno premalo! Ja u svom okruženju vidim samo jad i čemer, na prste jedne ruke mogu nabrojat iskrene i dobronamjerne osobe koje žive Vjeru!
Da Crkva nije u "ruševinama" bilo bi ovo društvo braće i sestara a ne društvo u kojem vlada zavist, jal i prijateljstvo iz interesa kakvo je hrvatsko društvo, a da ostale bolesti zapadne civilizacije ni ne spominjem!

Jedno je sto mi vidimo,a jedno je sto statistika danas pokazuje..gledati mozemo razlicito...
U zadnje vrijemo mozemo na netu procitati,kako drugi s odusevljenjem pisu o nama kako se masovno ljudi ispisuju na zapadu iz katolicke crkve..a ovo nigdje neces naci....

Die Zahl der erwachsenen Taufbewerber in der Erzdiözese Wien steigt weiter an. So werden zu Ostern heuer 70 Kandidaten auf dem Gebiet der Erzdiözese Wien getauft und damit in die Gemeinschaft der Christen aufgenommen

Broj odraslih ljudi ,koji zele da se krste ,opet je u porastu ,pise Bec Biskupija..Tako ce za Uskrs biti 70 kandidata,koji cu biti krsteni ,i primljeni u KC...
Citat:
Prema statističkim podatcima koji se odnose na 2009. godinu, iz novoga je Papinskog godišnjaka vidljivo da je broj krštenih vjernika u svijetu, s milijarde i 166 milijuna, koliko ih je bilo 2008. godine, u 2009. porastao na milijardu i 181 milijun. I broj je svećenika u svijetu, u razdoblju od 2000. do 2009. godine, porastao za 1,34%, odnosno s nešto više od 405.000 dosegao je 410.600. I broj je svećeničkih kandidata u laganom porastu, i to većim dijelom u Aziji i Africi. Što se tiče raspodjele katolika na pojedinim kontinentima, najveći dio, njih 49,4%, živi u Americi.

http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=27517

Da nam vjera nije prava ,slazem se..Da nam obitelji vise nisu svete,slazem se..Ali,bolje je imati vjernike,pa neka bude i manji broj,koji svoju vjeru zive ISTINSKI...nego,samo onih koji su na papiru...Nije na nama,da mi gledamo,kakvi su drugi vjernici,nego.."kava sam ja vjernica,i kakva je moja obitelj"i onda raditi na tome..ako mogu kome da pomognem..kako bi pronasao ,ponovan put u svoju Crkvu...
Ckva danas zivi...i zivjet ce uvjek..dokle god je vjernika..!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 ožu 2011 19:58 
Odsutan

ANTE KATOLIK napisao:
Katolička crkva je u "ruševinama" i pokušavaju je srušit do kraja, međutim ona je jedina original, prva, prava Crkva

Meni ova recenica danas,nikako ne izlazi iz glave..Crkva u rusevinama,pokusavaju je srusit..
i odmah na to..ONA JE JEDINA PRAVA..CRKVA..
Razmisljam,sta mi vjernici cinimo da sprijecimo , da se ta nasa Crkva rusi..Zar je na nama da mirno promatramo,kako je napadaju i ruse...?
Nato se jos pitam..a tko je taj ,ko' je rusi???
Drugi-mi.?
A,opet..ona je jedina "orginal" prava Crkva..
Kako moze netko da unisti nesto sto je pravo..??Zar nije to malo zavaravanje..?
Znaci da tu ima nesto sto nije kako treba..ima nesto sto se ne uklapa u taj orginal...
Svi znamo da Crkva prolazi teska vremena..sve je u "moderno i IN." trazeno ,ovozemaljsko ,a one duhovne vrednote sve manje bivaju vazne..
Tko onda rusi tu nasu Crkvu..?

Zadnja izmjena: rebeka; 11 ožu 2011 20:06; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 ožu 2011 20:05 
Odsutan

Prije nekoliko dana stotinjak profesorica i profesora teologije u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj potpisalo je zajedničku izjavu, kojom se kritički osvrću na stanje u Crkvi te nude konkretne smjernice za reformu Crkve.

Ne ulazeći u detalje izjave, donosimo njezine glave smjernice:

Strukture udioništva. Radi se o sinodalnoj strukturi Crkve, gdje će vjernici dobiti više prostora i udjela u odlučivanju, pri čemu sve odluke trebaju biti transparentne.
Zajednica. Upozorava se na krizu župa, budući da se zbog nedostatka svećeničkih zvanja župe sve više objedinjuju te se gubi osjećaj zajedništva i pripadnosti. Svećenici «pucaju po šavovima» zbog prevelikoga posla, a vjernicima se ne daje pristup suodgovornom upravljanju zajednicama. U tom kontekstu predlaže se da crkvenoj hijerarhiji pristupe i oženjeni svećenici i žene.
Kultura prava: priznanje dostojanstva i slobode svakoga čovjeka. Crkva treba poboljšati zaštitu i kulturu prava u svojim vlastitim redovima. Predlaže se osnivanje crkvenoga upravnog sudišta.
Sloboda savjesti: Crkva ima zadaću poštovati individualnu savjest, imati više povjerenja u sposobnost pojedinaca za odluke i odgovornost pa tako i za određene individualne forme života. Teolozi spominju istospolno partnerstvo i rastavljene te ponovno vjenčane. Njih se ne smije isključivati, jer i one nastoje živjeti ljubav, vjernost i brigu jedni prema drugima.
Pomirenje: Crkva se treba osloboditi moralnoga rigorizma te priznavati grijehe i u vlastitim redovima. Ona ne može propovijedati pomirenje a da sama ne bude mjesto ostvarenja toga istog pomirenja prema onima kojima je nanijela zlo nasiljem, odricanjem prava, pogrješnoga tumačenja biblijske poruke slobode.
Liturgija: ona ne smije zapasti u tradicionalizam nego teba omogućavati aktivno udoništvo svih vjernika. Potrebno je poticati kulturalnu različitost, jer ona obogaćuje liturgiju. Tako shvaćenoj liturgija strana je svaka težnja za centralizacijom i gušenjem različitosti.

Na ovu se izjavu želimo ukratko teološki osvrnuti. Možemo samo pozdraviti ovake i slične izjave, jer je očito da se Crkva nalazi u krizi. I sam papa Benedikt XVI. u knjizi «Svjetlo svijeta» priznaje da su pedofilski skandali velika ljaga i mrlja za samu Crkvu, izričaj njezine puno dublje krize koja zahtijeva reformu. Ostaje samo pitanje kako ostvariti tu reformu. U tomu se razilaze teološka promišljanja. Mogli bismo reći da reforma mora biti izvanjska i nutarnja, jer sama Crkva, koja je Kristovo tijelo i sakrament, ima obje dimenzije: vidljivu i nevidljvu, izvanjsku i nutarnju, poput tijela koje živi od duše, ali i tijela koje živi od duše. U tom smislu reforma Crkva ne može biti samo duhovna, ona mora pogađati same strukture Crkve, jer one bitno određeju duhovnu bit te iste Crkve. Iz navedene izjave oočljivo da teolozi s njemačkoga govornog područja inzistiraju posebno na izvanjskoj reformi. To je za pozdraviti, posebno što se tiče tema kao što su «sinodalna struktura Crkve», «pomirenje» i «kultura prava».
http://www.palotinci.hr/dogadanja/vijes ... rma-crkve/

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 ožu 2011 11:58 
Odsutan

Podijelio: 48 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
Hvaljen Isus i Marija. Pa meni to ukratko izgleda ovako 'hajde da napravimo pokojnika, pa cemo ga onda nasminkati'.Crkva ova putujuca NIJE u krizi u krizi je vera, moral savest obitelj ali Crkva ne moze biti u krizi jer je Duh Sveti vodi.Secam se kad se pojavila knjiga Da Vincijev kod svojevrsni atak na Crkvu, i sta se desilo kako je Bog odgovorio pa film Pasija .Prethodno stolece nam je valjda iz probodenog srca dalo Pape koji nisu imali Duha Svetog nego je On imao njih, od Ivana 23, Pavao 6, Ivan Pavao 2 pa do danasnjeg.Crkva nije gresila nego ljudi koji su je vodili i za sve to je trzen oprost .Istospolne zajednice, ozenjeni svecenici, to za mene nije SVETA RIMOKATOLICKA I APOSOLSKA CRKVA.Ne igrajte se, jer ce te se opec kad tad. Svecenici jesu ljudi , zauzeti sa mnogim svetovnim obavezama,ali secam se istinite price kad je grupa zupljana dosla da se pozali na svog zupnika sta im je rekao jedan zarki i napaceni svecenik pitao ih je :koliko ste molili , za njega , koliko postili.I postidjeni su se vratili.Slazem se da je tradicionalizam, relativizam i racionalizam strasno zlo koje hara i u strukturi Crkve i medju pukom, ali dao nam Bog duhovnih poboznih, karizmatika [necu ih nabrajati] pa to je njihovo poslanj to su proroci danasnjeg vremena poslusajmo ih, i zivimo svoju veru,osnivajmo molitvene zajednice, volimo se pomozimo nositi krizeve jedni drugima, to je ta univerzalna eklezionalna svest svi smo mi jedno i zajedno, a za Crkvu, pa ni vrata paklena je nece nadvladati. Aleluja

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 ožu 2011 12:12 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 2 zahvala
rebeka napisao:
Prije nekoliko dana stotinjak profesorica i profesora teologije u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj potpisalo je zajedničku izjavu, kojom se kritički osvrću na stanje u Crkvi te nude konkretne smjernice za reformu Crkve.

Ne ulazeći u detalje izjave, donosimo njezine glave smjernice:

Strukture udioništva. Radi se o sinodalnoj strukturi Crkve, gdje će vjernici dobiti više prostora i udjela u odlučivanju, pri čemu sve odluke trebaju biti transparentne.
Zajednica. Upozorava se na krizu župa, budući da se zbog nedostatka svećeničkih zvanja župe sve više objedinjuju te se gubi osjećaj zajedništva i pripadnosti. Svećenici «pucaju po šavovima» zbog prevelikoga posla, a vjernicima se ne daje pristup suodgovornom upravljanju zajednicama. U tom kontekstu predlaže se da crkvenoj hijerarhiji pristupe i oženjeni svećenici i žene.
Kultura prava: priznanje dostojanstva i slobode svakoga čovjeka. Crkva treba poboljšati zaštitu i kulturu prava u svojim vlastitim redovima. Predlaže se osnivanje crkvenoga upravnog sudišta.
Sloboda savjesti: Crkva ima zadaću poštovati individualnu savjest, imati više povjerenja u sposobnost pojedinaca za odluke i odgovornost pa tako i za određene individualne forme života. Teolozi spominju istospolno partnerstvo i rastavljene te ponovno vjenčane. Njih se ne smije isključivati, jer i one nastoje živjeti ljubav, vjernost i brigu jedni prema drugima.
Pomirenje: Crkva se treba osloboditi moralnoga rigorizma te priznavati grijehe i u vlastitim redovima. Ona ne može propovijedati pomirenje a da sama ne bude mjesto ostvarenja toga istog pomirenja prema onima kojima je nanijela zlo nasiljem, odricanjem prava, pogrješnoga tumačenja biblijske poruke slobode.
Liturgija: ona ne smije zapasti u tradicionalizam nego teba omogućavati aktivno udoništvo svih vjernika. Potrebno je poticati kulturalnu različitost, jer ona obogaćuje liturgiju. Tako shvaćenoj liturgija strana je svaka težnja za centralizacijom i gušenjem različitosti.

Na ovu se izjavu želimo ukratko teološki osvrnuti. Možemo samo pozdraviti ovake i slične izjave, jer je očito da se Crkva nalazi u krizi. I sam papa Benedikt XVI. u knjizi «Svjetlo svijeta» priznaje da su pedofilski skandali velika ljaga i mrlja za samu Crkvu, izričaj njezine puno dublje krize koja zahtijeva reformu. Ostaje samo pitanje kako ostvariti tu reformu. U tomu se razilaze teološka promišljanja. Mogli bismo reći da reforma mora biti izvanjska i nutarnja, jer sama Crkva, koja je Kristovo tijelo i sakrament, ima obje dimenzije: vidljivu i nevidljvu, izvanjsku i nutarnju, poput tijela koje živi od duše, ali i tijela koje živi od duše. U tom smislu reforma Crkva ne može biti samo duhovna, ona mora pogađati same strukture Crkve, jer one bitno određeju duhovnu bit te iste Crkve. Iz navedene izjave oočljivo da teolozi s njemačkoga govornog područja inzistiraju posebno na izvanjskoj reformi. To je za pozdraviti, posebno što se tiče tema kao što su «sinodalna struktura Crkve», «pomirenje» i «kultura prava».
http://www.palotinci.hr/dogadanja/vijes ... rma-crkve/

Njemački moderni teolozi i ostali "reformatori" su najveće ZLO koje je pogodilo Crkvu od njenog nastanka. To je perfidno potkopavanje pod krinkom nekakve otvorenosti i širokogrudnosti!
Njemačka je danas, uz Nizozemsku vjerovatno najizopačenija zemlja u Europi upravo radi modernosti i liberalnosti tamošnje Crkve.
Stojim iza svoje izjave da je Crkva u ruševinama i ko to ne vidi zavarava samog sebe. Molimo se ustrajno da Bog sačuva svoje maleno stado! :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 ožu 2011 12:33 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
rebeka napisao:
ANTE KATOLIK napisao:
Katolička crkva je u "ruševinama" i pokušavaju je srušit do kraja, međutim ona je jedina original, prva, prava Crkva

Meni ova recenica danas,nikako ne izlazi iz glave..Crkva u rusevinama,pokusavaju je srusit..
i odmah na to..ONA JE JEDINA PRAVA..CRKVA..
Razmisljam,sta mi vjernici cinimo da sprijecimo , da se ta nasa Crkva rusi..Zar je na nama da mirno promatramo,kako je napadaju i ruse...?
Nato se jos pitam..a tko je taj ,ko' je rusi???
Drugi-mi.?
A,opet..ona je jedina "orginal" prava Crkva..
Kako moze netko da unisti nesto sto je pravo..??Zar nije to malo zavaravanje..?
Znaci da tu ima nesto sto nije kako treba..ima nesto sto se ne uklapa u taj orginal...
Svi znamo da Crkva prolazi teska vremena..sve je u "moderno i IN." trazeno ,ovozemaljsko ,a one duhovne vrednote sve manje bivaju vazne..
Tko onda rusi tu nasu Crkvu..?

Tek sam sad vidio ovo, tako da sory na kasnom odgovoru.
Pitaš kako netko može uništit ono što je pravo, a ja ti kažem da ne može nitko ali Sotona misli da može i jako se trudi. Uništit Katoličku crkvu mu je plan zadnjih 2 000 godina, a kako vidimo dobro mu ide, uspio ju je osakatit na više Crkava, uspio je istjerat narod iz iste i uspio je da mu se 90% čovječanstva klanja kao pravome bogu novca i tijela.
Kada se bude činilo da je na korak do potpunog uništenja Vjere i Crkve, onda će se Isus vratit kao Sudac i Kralj!

Tvoj slavni dolazak iščekujemo! :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 tra 2011 20:05 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
Evo moje malo misljenje

Dali je crkva u rusevinam ili se djeli kukolj od zita...rekao bih ovo drugo....mada mi se nekada cini da je crkva i u preporodu

"Teolozi spominju istospolno partnerstvo i rastavljene te ponovno vjenčane. Njih se ne smije isključivati, jer i one nastoje živjeti ljubav, vjernost i brigu jedni prema drugima"

Nitko im nije zabranio da idu u crkvu,nebi rekao da ih se iskljucuje(na koji nacin uopce to misli?) ali se po meni ne smiju pricestiti jel zive u smrtnom grijehu

"Crkva se treba osloboditi moralnoga rigorizma te priznavati grijehe i u vlastitim redovima"

koliko znam crkva nikad nije zanijekala da je gresna(mislim na ljude u crkvi)....tako da se s ovim navodima nemogu sloziti

Unistiti crkvu...to je po meni nemoguce...glava crkve je Isus Krist,zato je crkva i sveta...posto nitko nemoze unistiti nasega spasitelja i stvoritelja tako nema sanse da itko moze unistiti njegovu crkvu....ako je Bog sa nama tko ce protiv nas

Naravno da trebamo svojim molitvama pokazati da nam je stalo da njegova crkva opstane :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 tra 2011 21:39 
Odsutan

»svako stablo dobro rađa plodovima dobrim, a neva-ljalo stablo rađa plodovima zlim« (Mt 7,17)na nama je da se brinemo,kakvo ce nam danas biti stablo ,jer ono se prepoznaje po plodovima..,a to znaci da nas poucava da ustrajemo do kraja,onda nece biti ni rusevina.
Kuca,nasa vjera sagradjena na djedovini,na cvrstoj stjeni ostaje,nije ju lako rusiti i kada zlo napastuje ,vjetar moze da ljulja, kida slabe grancice,ali stablo ostaje....CVRSTO U KORIJENU....Gospodin je rekao apostolu Petru: »Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati« (Mt 16,18). Kuca Bozja oznacava Crkvu i vjeru utemeljenu na Gospodinovom Imenu.Ja vidim Crkvu jos uvjek onakvu,kakvu je ustanovio sam Isus Krist..utemeljena na vjeri i sakramentima vjere.
Ako gledamo samo pogreske drugih ,a ne pocnemo od sebe i svoga ,cak i kada se radi o Crkvi ,vjera nije podpuna,jer se ne vjeruje u Crkvu Isusa Krista.
CRKVOM upravlja Duh Sveti..Isus Krist nam je rekao,da ce biti s nama u sve dane do svrsetka svijeta.Danas se nasa Crkva omalovazava,progoni i prezire,ignorira,mozda od nas katolika samih vise nego od drugih .
I bez obzira sto neki misle ,i neke druge dominacije osudjuju,te se "vesele ",kada se nesto grijesno ,i skandalozno pojavi u medijima, u KC.,sto je slabost covjeka..ipak mislim i vjerujem da KC nije u rusevinama..covjekova slabost,to jest grijeh , izaziva samo zaljenje,a ne rusevinu.
Svoju vjeru temeljimo na Isusu Kristu,zato je potrebno da tu vjeru istinski i zivimo..a cesto biva da je neprijatelj s nama i skriven u samim nama..on je taj koji slabi nasu vjeru i zeli nas pridobiti za njega,unistiti samo nasu vjeru,i nas same,a neprijatelj ne moze unistiti cijelu Crkvu...Uz Gospodinovu pomoc mozemo savladati napasti i poteskoce ,ako se trudimo da ostanemo cvrsti u vjeri..
''Krist nije želio isključiti grešnike iz zajednice koju je osnovao. Kada dakle neki članovi trpe od duhovnih slabosti, to nije razloga da smanjimo našu ljubav prema Crkvi, nego je to naprotiv razlog da imamo više samilosti prema njezinim članovima.''U Crkvi zivi Isus Krist,ON zeli da njegova kuca bude puna,da raste ,ali isto tako ON daje slobodu covjeku da odluci sam,na nama je da odkrijemo Crkvu Kristovu.,da ta ceznja zahvati svakog od nas ,i da svi osjetimo tu radost Bozjeg milosrdja.
''Ja sam istinski trs, a Otac moj - vinogradar. Svaku lozu na meni koja ne donosi roda on siječe, a svaku koja rod donosi čisti da više roda donese. Vi ste već očišćeni po riječi koju sam vam zborio. Ostanite u meni i ja u vama. Kao što loza ne može donijeti roda sama od sebe, ako ne ostane na trsu, tako ni vi ako ne ostanete u meni. Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa'' (Iv 15, 1-5).

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]