www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 22:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Navezanosti
PostPostano: 26 svi 2011 10:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Dragi tt-ovci :D
Zanimaju me vaša razmišljanja o navezanostima,najprije prema ljudima..
Predstavlja li vam to problem,kako to uočavate,kako se nosite ili ne nosite s tim..
Ukratko vaša iskustva...

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Navezanosti
PostPostano: 26 svi 2011 12:01 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Navezanosti su kao i ovisnosti, uglavnom s negativnim predznakom jer u čovjeku uzrokuju neizvjesnosti, nemir, napetost da nešto izgubiš, prvenstveno svoj mir.
Te iste napetosti mogu izazvati i pozitivne efekte zadovoljstva i sreće kada dobivaš ono što ili koga išćekuješ, ali to je sve kratkog daha jer opet dolazi vrijeme išćekivanja i tjeskobe.
E, sad, navezanost na ljude ...
Mislim da i taj oblik navezanosti ometa i uništava naš mir i način da iskreno volimo i ljubimo. Jedna sveopća, bezuvjetna ljubav je najbolji protuotrov navezanosti. Ljubav i srce koje ljubi sve, ama baš sve, neće otvrdnuti ni za koga.
Da bi upoznao stvarni svijet, pravi svijet i pravoga Boga, treba se "trenirati" odreći navezanosti na ljude, prijatelje, obitelj pa i "Boga".

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 svi 2011 12:11 
Odsutan

Dobro je pitanje postavia Zlatko Sudac na duhovnoj obnovi, kaze: Covjece, da sad umres di bi bia??? Di bi sad ti bia??? Bili tvoja dusa isla direktno Bogu ili bi osta kod matere, sestre?? Dali bi tvoja dusa ostala u shopping centrima, autima?? Dali bi se tvoja dusa zalipila za cigarete??? Da se zapitas ha??
I prica nam je svjedocanstvo jednog covika, kaze: Covika valjda udrila auta(ne sican se bas), i valjda bila smrt na licu mjesta i otaj covik kad je izasa iz svog tila nije uopce dozivljava svoje tilo na podu nego je vika i jauka da mu Bog da cigaret da zapali i casu da se napije, valjda mu je Bog da drugu sansu da se preobrati. Ali kaze, da on sam sebi nije uopce bia bitan ni to njegovo tilo nego samo da zapali i da se napije! UZAS!!! A on bia bivsi pijanac...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 svi 2011 20:33 
Odsutan

Ovo je jako dobra tema.Osobno sam baš u njoj jer je moj problem bio velika navezanost na supruga.I kada se dogodilo da me on iznevjerio, bila sam na podu.Poanta je da nesmijemo imati navezanosti na nikoga i ništa.Bog na prvo mjesto.Kad je on tamo gdje mu je mjesto sve štima, brak, roditeljstvo, prijateljstvo.Kad imaš mir s Bogom svi žele biti s tobom, a kad si ostavljen od ljudi i svijeta, ti nisi nikad sam.Navezanost je veliki problem kod puno ljudi koje poznajem.Ja sam svoju spoznala kada sam se našla u problemima.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 svi 2011 14:08 
Odsutan

Slažem se sa mary33 da kad je Bog na prvom mjestu,onda je sve na svom mjestu..mi često,hajde reći ću to za sebe,mislimo da je Bog na prvom mjestu a kad se dogodi neka situacija onda shvatiš da to i nije baš tako..i da si davao ljudima prednost pred Bogom,i ne samo ljudima,navezanosti su i na stvari općenito na materijalno..valja se oslobodit tih okova,i živjet u slobodi djeteta božjeg..e to je sad lakše reć nego učinit,no mislim da je to pravi put..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]