Gdje je granica? hm....
Znači kod ovog pitanja se svi slažu da je predbračni seks grijeh,al gdje je onda granica? Tamo gdje počinje seks!
A kako počinje seks? Predigrom.
A kako ona počinje? Ja bih rekla strastvenijim ljubljenjem,francuskim poljupcima kak se veli.
Kako onda izgleda čistoća prije braka? Bez takvih poljubaca koji vode dalje i dalje....
Čistoću je jako teško održat...prije kojih dva mjeseca samo ovdje pisala kako je to ispravan način hodanja,i nedugo zatim padam...jadna sam...kao da sam izdala samu sebe...grešna...u uvjerenju da je to s manjim padovima moguće održat samo s osobom(tj.dečkom) koja je odlučila i želi u potpunosti to živjeti,toga se drži-obraćena osoba.
Možda sam nekima dosadna sa don Damirom,al šta sad...
Kad momak i djevojka imaju predbračni odnos, oni ustvari tijelom govore: Potpuno sam tvoj/a, i trajno te volim - ali u duhu to nije istina! Znaju mi reći: Velečasni, sljedeće subote se vjenčavamo, naručili svirače, imamo prstenje, još samo par dana - pa u čemu je razlika?! Nebo i zemlja! Razlika je u tome što se još niste potpuno predali! Pitam - ima li još barem jedan posto šanse da se ne vjenčate? Oni tada kažu da teoretski ima... I zato naša Crkva mudro i s ljubavlju njeguje tu istinu o predbračnoj čistoći.
I zato se ne bojte reći svojem djetetu: Sine/Kćeri, daj se onome koji je spreman za tebe proliti krv jer te samo on/ona zaslužuje! Najčešće tu riječ upućujem djevojkama jer, koliko-toliko, ona daje zadnju riječ. Tada im kažem da svojim mladićima postave tri pitanja:
- Voliš li me?
On će je, naravno, uvjeravati da je voli, kako ne!
- Voliš li me uvijek, trajno?
Sad on već odgovara protupitanjem:
- Kako to misliš?
- Jesi li spreman zauvijek biti sa mnom i čak dati svoj život za mene?
Tu već postaje malo škakljivo i mladić se počinje izvlačiti. I treće pitanje:
- Jesi li spreman radovati se(ne samo prihvatiti!) plodu ovoga našeg čina?
A on već navlači kondom. Nevjerojatno koliko živimo u apsurdima!
Još nisam susreo djevojku koja bi mi na ovo rekla: Don Damire, to što vi pričate je ludo!
Na žalost, ima dosta promiskuitetnih cura koje su dobre, ali traže intimu na krivi način, no da im samo vidite sjaj u očima koji govori koliko bi svaka od njih voljela jednog muškarca koji će zauvijek voljeti samo nju!
Naša Crkva sve ovo govori ne zato što je to prljavo nego baš zato što je sveto!
Osjećaj krivnje:
Drugo, želim sve vas osloboditi osjećaja krivnje. Znam da je tu svega bilo, možda je netko ušao u brak, a da nije bio/bila djevac/djevica - ali znate što? Isus Krist koji je Alfa i Omega, početak i kraj, svemogući Bog - može sve otkupiti! Sve!
I osjećaj krivnje nakon ispovjedi dolazi s dna Pakla, to nije od Boga, to morate znati! Mi smo pale naravi pa nas muči krivnja, ali taj osjećaj krivnje nakon ispovjedi dolazi iz Pakla, a ne od Boga. Bog može otkupiti sve naše padove, želi da živimo kao djeca Božja. On se raduje našem obraćenju i, čak, kažu: Onome koji je najniže pao, pa se obrati, raduje se cijelo nebo! Ohrabrite svoju djecu, izazovite ih na čednost.