www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 19:17

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Ograda i čavli
PostPostano: 11 stu 2011 17:40 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Sigurno ste već svi čuli za priču o ogradi i čavlima, ali ako tko nije evo copy/paste-at ću je:

Bio jedan mali dječak koji je imao je lošu narav. Otac mu je dao vreću punu čavala
i rekao mu da svaki put kad pobjesni i izgubi kontrolu nad sobom, ukuca jedan u ogradu.

Prvoga je dana dječak ukucao 37 čavala. Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci on je
naučio kontrolirati svoj bijes i broj zakucanih čavala se smanjivao.
Otkrio je da je lakše kontrolirati svoju narav, nego zakucavati čavle u ogradu

Napokon je osvanuo dan u kojem dječak nije nijedan čavao zakucao u ogradu.
Otišao je ocu i rekao mu kako toga dana nije pobjesnio.

Otac mu je tada rekao:
Svakoga dana kada uspiješ kontrolirati svoje ponašanje, iz ograde iščupaj po jedan čavao.

Dani su prolazili i jednoga je dana dječak bio u stanju kazati svom ocu da je izvadio sve čavle.

Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde.

Tada mu je rekao:
Dobro si to uradio, sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi.

Ograda više nikad neće biti ista.

Kada u bijesu kažeš neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe u ogradi.

Možeš čovjeka ubosti nozem i izvući nož i poslije toga nije važno koliko puta kažeš da ti je žao, rane ostaju.

Verbalna rana je isto toliko bolna kao i fizička.
Prijatelji su zaista vrlo rijedak dragulj, oni čine da se smiješiš, ohrabruju te da uspiješ u nečemu, oni su spremni da te saslušaju, da podijele tvoju bol, imaju lijepe riječi za tebe i uvek im je srce otvoreno za tebe.

Baš čitajući na 24 sata ovu priču http://www.24sata.hr/news/hakirali-joj- ... net-242072 shvatila sam da je zapravo najlakši dio izvaditi čavao (ispovijediti grijeh, pokajati se nakon pogreške u životu), a da je puno teže rupu pokrpati (posljedicu grijeha eliminirati). Evo molila bih vas da napišete da li je uopće moguće uvijek eliminirati posljedice grešaka i grijeha i kako vi to činite.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 stu 2011 18:04 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
IVT napisao:
Sigurno ste već svi čuli za priču o ogradi i čavlima, ali ako tko nije evo copy/paste-at ću je:

Bio jedan mali dječak koji je imao je lošu narav. Otac mu je dao vreću punu čavala
i rekao mu da svaki put kad pobjesni i izgubi kontrolu nad sobom, ukuca jedan u ogradu.

Prvoga je dana dječak ukucao 37 čavala. Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci on je
naučio kontrolirati svoj bijes i broj zakucanih čavala se smanjivao.
Otkrio je da je lakše kontrolirati svoju narav, nego zakucavati čavle u ogradu

Napokon je osvanuo dan u kojem dječak nije nijedan čavao zakucao u ogradu.
Otišao je ocu i rekao mu kako toga dana nije pobjesnio.

Otac mu je tada rekao:
Svakoga dana kada uspiješ kontrolirati svoje ponašanje, iz ograde iščupaj po jedan čavao.

Dani su prolazili i jednoga je dana dječak bio u stanju kazati svom ocu da je izvadio sve čavle.

Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde.

Tada mu je rekao:
Dobro si to uradio, sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi.

Ograda više nikad neće biti ista.

Kada u bijesu kažeš neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe u ogradi.

Možeš čovjeka ubosti nozem i izvući nož i poslije toga nije važno koliko puta kažeš da ti je žao, rane ostaju.

Verbalna rana je isto toliko bolna kao i fizička.
Prijatelji su zaista vrlo rijedak dragulj, oni čine da se smiješiš, ohrabruju te da uspiješ u nečemu, oni su spremni da te saslušaju, da podijele tvoju bol, imaju lijepe riječi za tebe i uvek im je srce otvoreno za tebe.

Baš čitajući na 24 sata ovu priču http://www.24sata.hr/news/hakirali-joj- ... net-242072 shvatila sam da je zapravo najlakši dio izvaditi čavao (ispovijediti grijeh, pokajati se nakon pogreške u životu), a da je puno teže rupu pokrpati (posljedicu grijeha eliminirati). Evo molila bih vas da napišete da li je uopće moguće uvijek eliminirati posljedice grešaka i grijeha i kako vi to činite.

Tu pricu sam htjela muzu ispricati neki dan al se nisam mogla sjetiti kak tocno ide!!!
IVT najljepsa hvalaaaaaa!!!! smajlic28

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 stu 2011 20:19 
nema popravka, ožiljak je ožiljak nema brisanja...

Vrh

Citiraj  
PostPostano: 10 sij 2012 11:58 
Odsutan

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Eee ovu priču sam više puta čitala...i uvijek mi je nekako kao da je iznova čitam! Istina je da ožiljci, rane ostaju...al' mislim da se isto treba potrudit iz toga izvući još nešto dobro..osim što se "izvuče čavao".. Ako nešto naučimo iz te situacije, ako nam otvori oči za neke situacije...naučimo se ne padati uvijek iznova na istim stvarima...to je već veliki uspjeh..Time činimo da ožiljak blijedi...da postaje bezbolan...
A što se tiče nekih situacija..odnosa s prijateljima, nekad jednostavno nije moguće popraviti stvar...nekad zbog druge strane, nekad zbog nas samih.....

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]