www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 19:51

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 05 svi 2012 09:51 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
koliko vjerujemo, koliko uistinu imamo vjere u Isusa, koliko možemo isključiti razum i prepustiti se vjeri...
često se pitam kolika je moja vjera...
- vjerujem li da Isus ozdravlja bolesne; DA
- vjerujem li da Isus pobjeđuje zlo; DA
-vjerujem li da Isus vrača izgubljene; DA
-vjerujem li da isus mjenja ljude; DA

ALI,

ok, mogu prihvatiti i vjerujem da Isus ozdravlja od teških, zločudnih bolesti, da ozdravlja one s psihičkim problemima, da lijeći sve bolove na duši i tijelu...to mogu i potvrditi to mogu svjedočiti...to mogu vjerovati- i onda idem dalje i pitam se vjerujem li da osobi kaja nema ruku..nogu...Isus može vratiti , da mu Isus može učiniti novu nogu..novu ruku...i tu moja vjera dolazi do limita...točnije do priznanja da takvu snagu vjere nemam...da je moja vjera ograničena...(zar vjera ima granice...)
jesam li u pravu što se ovo uopće pitam...jeli u redu da po tome mjerim kolika mi je vjera...
VJERUJEM DA NE VJERUJEM KOLIKO ŽELIM...

BOG NAS SVE BLAGOSLOVIO!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2012 10:12 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ja, opet, vjerujem, da smo previše ograničeni za takvu vjeru.
ako prihvatim vjeru kao takvu, i ako već vjerujem da isus ozdravlja od raznih bolesti, i ako mi je to polazište nekakvog razmišljanja, onda dolazim do nekog logičnog zaključka da nema ni zapreke da Isus da nekome i novu nogu, ali mi je preteško shvatiti da je to moguće, i zato to čak i duboko u sebi odbacujem, iako bih zapravo željela vjerovati da je i to moguće.
mi smo poprilično ograničena bića, pa nam je tako i vjera ograničena. lijepo je kad neki uspiju pomaknuti te granice malo iznad nekog prosjeka, ali opet, vjerujem da nas sve ta ograničenost sputava.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2012 10:19 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Mi smo samo ljudi. Gresnici..i nismo niti svjesni sta je Bog sve u stanju uciniti za nas. On je Bog..On je svemoguc.

http://youtu.be/RNYB378DDRg

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2012 14:36 
Odsutan

Ovo je pitanje koje si često postavljam, pa se pitam kakav bi mi život bio da se Bogu potpuno predam, bi li mogao hodati po vodi poput Petra ili bi me slabost moje vjere bacila u vodu, mislim da svi mi više snage polažemo u same sebe jer je i logično da se oslanjamo na ono što vidimo i možemo osjetiti, a manje na Boga i rijeđe kažemo neka je volja Tvoja jer znam da me voliš Bože, da mi želiš samo ono što je dobro za mene....tek tada možemo doživjeti Boga jer mu dajemo dopuštenje da djeluje u našim životima...mislim, On nas toliko voli da čeka da pristanemo svojom slobodnom voljom uz Njega, a iako imam vjere to tako rijetko činim, gotovo nikada....zbog čega??...zbog straha kamo će me to odvesti, i to me onda dovede samo do pitanja vjerujem li ja uopće u Boga, ili ga držim u svojem životu kao osigurač...kada više ništa drugo ne upali, mogu reći samo da bi volio imati takvu vjeru...tek onda bi bio ispunjen.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2012 19:21 
Odsutan

Bogu je zaista sve moguce,samo je pitanje koliko je nasa vjera jaka..
Ja sam osjetio vise puta da prava iskrena molitva ima itekako ploda i vraca snagu i u tjelu i u duhu..
Nazalost,vecina nas, kada nam je dobro u zivotu i kada nemamo problema,zaboravimo Boga,udaljimo se od Njega,a kada nam je lose onda Mu potrcimo u zagrljaj i vapimo za pomoc ...
Bogu moze da ucini vise nego sto covjek moze da razumije ,jer Bozija moc prevazilazi ljudsku moc svatanja :D
na nama je da cvrsto vjerujemo i uzdamo se u Boga...i bice po nasoj vjeri... :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 svi 2012 22:54 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

danas sam pričala o ovoj temi s mojim dragim prijatelljem fra Markom...koji kaže da i takva JAKA SNAŽNA vjera postoji kod iznimnih ljudi koji kroz snagu vjera..kroz duboku vezanost uz Isusa prolaze razne teške patnje..imaju dar prihvačanja velikih boli i žrtve...odricanja ali i takvu snagu molitve i vjere da dobijaju čuda...shvatila sam da Isus to daje samo onimakoji toliko mogu podnijeti a svima nama daje ono što je najbolje za nas,
i slažem se da većina od nas potraži Boga kad je teško...i dan danas kad mi nekako ide sve "po PS-u" osječam kako se udaljujem od njega..ne u radikalnom kontekstu već onako mlaka sam u molitvi...manje žara imam u konaktu s Isusom...nedostaje ta jakost i snaga kao kad ga molim u nekoj nevolji...
ali i na to mi je moj fra Marko dao savjet...."kad god možeš (a može se uvijek..) i na nekoj dnevnoj bazi radi određene "žrtve", nađi načina i prostor za neka odricanja...primjer; teško ti je ustati jedan, dva sata ranije- UČINI TO ( prinesi mu svoju "žrtvu",)
odvoji svoje vrijeme za nekoga tko ti je možda i naporan ili dosadan...pođi na misu (obićnim danima u tjednu) i kad bi radije bila na kavi s prijateljicom ili išla na fitness...napravi post jednom tjedno iako si najveći gurman i ne možeš zamisliti dan bez omiljene čokolade...sendvića...odreci se jedan dan igrica na kompu...i sl"

I NARAVNO, BUDI U MOLITVI SVAKI DAN I KAD NEMAŠ POTREBNU KONCENTRACIJU I KAD SE OSJEČAŠ DALEKO I KAD JE TEŠKO...BUDI S ISUSOM SVAKI DAN I U SVIM SITUACIJAMA.

BOG GA BLAGOSLOVIO I SVE VAS!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 lip 2012 16:55 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Snaga vjere

Tamo gdje prestaje naša, ljudska logika započinje logika koja ima svoje korijene u Božjoj logici. Kao vjernici, doduše, dopuštamo da bi to moglo tako biti, ali teško se odlučujemo za takvu avanturu.
U cjelokupnom Isusovom nauku nije jedina tvrdnja poput ove: ''Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga; a tko izgubi život svoj poradi mene, taj će ga spasiti.''
Ključna riječ je život. Za nas je život ono malo saznanja i spoznaje koju smo stekli iskustvom, a vrti se uglavnom oko preživljavanja. Samo rijetki istinski vjeruju u život onkraj groba i premda je to najvrjednji poklad koji jedan vjernik može imati, veliko je pitanje; koliko bi od nas bilo odlučno žrtvovati ovaj dobro nam znani i ne uvijek tako sretan život za onaj vječni, o kojemu nam govori Gospodin toliko puta i na toliko načina?
Slaba vjera? Da, upravo to. Dobro nam je svima poznata ona Isusova tvrdnja kako bismo brda premještali kada bismo imali jaku vjeru....
Jednako tako je namjestu pitanje; zašto nam je vjera tako slaba? Slaba toliko da je neučinkovita. Odgovor ne treba dugo tražiti. Nameće se sam. Kada bismo imali iskustvo vjere barem približno kao što imamo iskustvo ovog našeg svagdašnjeg života koji je iskustven isključivo na materijalan način, mi bi bez problema mogli uroniti u Božju logiku i s njome u Božju mudrost koja nam je ponuđena, ali.... jednostavno ili nismo spremni ili nemamo hrabrosti i volje potražiti od Boga ponuđenu mudrost života.
Iskustvo vjere trebalo bi rasti sukladno rastu osobe na svim područjima života. A što se zapravo zbiva? Najintenzivniji vjerski život vezan je uz djetinjstvo. Vjeronauk, sakramenti euharistije i potvrde i sve to treba završiti najkasnije do završetka srednje škole. Sve se glasnije govori o tome kako bi sakrament potvrde trebalo podijeliti u šestom razredu osnovne škole. Tako život s vjerom i po vjeri, umjesto da napreduje on stagnira. Vjera na razini dječjeg shvaćanja ne može dati odgovore odrasloj osobi. To je isto kao kada bismo u dvadesetoj godini pokušavali obuti svoje cipele koje smo nosili kao djeca. Budući da nam ne pristaju i kad bismo ih slučajno i sačuvali, bile bi nam beskorisne i završile bi u otpadu. Jednako tako je nažalost i s vjerom koja je ostala negdije na razini osnovne škole.
Jednako tako treba reči da vjera nije ponajprije znanje nego iskustvo.
Iskustvo vjere stječemo neprestanim ''druženjem'' s Bogom. To druženje sastoji se od našeg govora Bogu. Postavljanja pitanja, kao npr. 'Bože zašto to'? Znamo da su Božji ljudi poput proroka Bogu postavljali pitanja.
Nema ništa strašnije za vjernika, nego, kada je u životnoj stisci i kada ne vidi izlaza, a na sve molitve i prošnje umjesto odgovora muk. Odsutnost milosti Njegove prisutnosti.
Blago onomu koji u takvim trenutcima ne odustaje, jer će osjetiti milinu kojom Gospodin nagrađuje vijernost takvih duša.
A mi koji smo slabi molimo; Gospodine, umnoži našu vjeru. Amen.

Molitva vjernika

Iznesimo Gospodinu svoje molitve i prošnje svijesni da smo slabi i grješni. Tražimo milost i pomoć od Onoga koji već unaprijed zna što nam treba.

1. Gospodine, štiti, brani i vodi svoju Crkvu da naviješta tvoja silna djela po svem svijetu. – Molimo te.
2. Obdari mudrošću našeg svetog oca, biskupe i svećenike, da Božji narod vode u luku spasenja. – Molimo te.
3. Daj nam mudrosti da upoznamo pravi život koji ne prestaje ovdje na zemlji, nego vodi punoj proslavi u vječnosti. – Molimo te.
4. Utješi one koji lutaju; pomozi im da pronađu svjetlo vjere. – Molimo te.
5. Okrijepi bolesne, utješi žalosne, daj da progonjeni i lažno optuživani osjete tvoju zaštitu. – Molimo te.
6. Jačaj vjeru mladima da se ne izgube nego da žive život koji samo ti možeš dati. – Molimo te.
7. Naše pokojne privedi u svoje Kraljevstvo svjetlosti i mira. – Molimo te.

Dobri Bože, hvala ti što se smijemo zvati tvojom djecom i što nam daješ nade da već na ovom svijetu možemo započeti život koji nam ti nudiš po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Angelus

P.S. Oprostite na podužem c/p...ali meni pomaže ovaj tekst, pa možda usput još ponekog, tko se preispituje o snazi svoje vjere, dotakne :)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]