www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 srp 2025 20:34

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 24 ruj 2007 14:10 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pozdrav svima! :D

Ovo je moje prvo obraćanje vama na ovom forumu.
Već neko vrijeme čitam postove odnosno vaša razmišljanja u svezi vjere i života i zaista ima toliko tema o kojima bi se dalo čitati i razmišljati.

Imam 25 godina i deklariram se kao vjernica ali eto ne baš toliko praktična vjernica koliko nam Crkva nalaže, moj duh se malo ulijenio, ali to je samo jedna tema o kojoj bi vam mogla pisati.

Kako ova tema govori o boli i patnji i kako svaka ima svoju težinu na leđima pojedinca tako se i kod mene unazad godinu i pol dana desilo toliko ružnih stvari...zapravo ne osobno meni, ne želim ispasti sebična nego cijeloj mojoj obitelji što je do danas ostavilo posljedice kako duhovne tako i materijalne prirode a to materijalno danas jako utječe na život čovjeka i zato je čovjek u velikoj mjeri danas prisilno podređen materijalnom.

Za prvi puta ne bih ostala nedorečena ali ne bih ni ulazila u detalje.To ću ostaviti za iduće poruke :)

Eto još jednom pozdrav svima, nadam se da ćemo dobro komunicirati. :b41:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 ruj 2007 15:00 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Draga Suza...dobro nam dosla.. :b232: :b41:

Bog te blagoslovio,cuvao u miru i ljubavi..! :q4:
Jako puno clanova,ima ovdje koji su prosli kroz patnje i boli...
koji su dozivjeli u familiji,i izvan familije puno toga cega...
I dosta nas je koji kroz zivot ,prolazimo ..Padove i uspone..
malo prakticno,pa opet duhovno..svi smo mi nesavrseni..
i grijesnici...BOG NAS JE SILAN BOG...
Samo se ti pridruzi,i polako pocni svoju dusu da praznis.....
napravi ,novi prostor..u srcu,da ima mjesta za drugo...
ON JE PUT,ISTINA,i ZIVOT... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 ruj 2007 12:34 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

bas se vlč. Sudac sada na seminaru dotakao i ove teme..i lijepo nam objasnio..pokusat cu ovako nekako:..
-sreca je sama po sebi lijepa i jednostavno uzivamo u trenutku ne mozgajuci previse..al patnja i bol..-produbljuju nas, posvecuju..to su trenuci velikih spoznaja i mudrosti..ona nas dovodi blize Bogu jer u svojoj patnji i bolu dolazimo do velikih istina i trebamo zahvaliti na tim stvarima i znati ih nositi..to su velika iskusta koja su dosta puta potrebna za obracenje i priblizavanje Bogu...
..ovako nekako rece... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 ruj 2007 14:54 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Zamislite ono lijepo glatko kamenje koje je na plažama jer ga je more tuklo i valjalo i kamen je udarao u kamen mjesecima a i godinama dajuči mu onu lijepu oblinu. Da nije bilo toga on bi ostao grub . Tako i mi sa našim patnjama, i našim križevima ako ih prihvatimo sa vjerom slijedimo Krista, oblikujemo našu dušu i rastemo u vjeri. Ne postoji lagani put! Isus je rekao " uzmi tvoj križ i slijedime"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 ruj 2007 18:54 
Odsutan

"Blago vama kad vas zbog mene-pogrde i proganjaju i sve zlo slazu protiv vas.."
RADUJTE SE I KLICITE VELIKA JE PLACA VASA NA NEBESIMA...(Mt5,11-12a)Ucenici i apostoli uvidjeli su kasnije da je kriz ulazak u uskrsnuce..
Sv.Pavao napisao je da uziva u patnjama,progonima,krizevima,tjskobama,jer kad je slab,
ONDA JE JAK(usp,2Kor 12,10) Sv.Jakov pise:
"PRAVOM RADOSCU SMATRAJTE BRACO MOJA,KAD UPADNETE U RAZNE KUSNJE,ZNAJUCI DA PROKUSANOST VASE VJERE RADJA POSTOJANAOSCU..(Jak 1,2-3)
Pavao takodjer kaze da sto su obilate nase muke,tako su obilate i nase utjehe(usp 2Kor 1,5)
Iskustvo onih koji su isli tim putovima pokazuje da je u prihvacanje
Bozje volje put u radost,zivot i zdravlje..
Put u zivot ne vodi preko bijega od patnje..NEGO PREKO PRIHVACANJA
PATNJE I PREKO POBJEDE NAD NJOM..
Znaci to nam kaze ..da je tu SMISAO PATNJE,i vrijednost bola koga nosimo i trpimo...i cesto puta iz neshvatljivi razloga...
zasto bas ja,zasto opet ja...pa sta sam opet ucinila,da sam to zasluzila...
Sve ima razlog zasti,i jedini ON ZNA ZESTO..!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 ruj 2007 19:09 
Odsutan

rebeka napisao:
Svatko ima svoj kriz,i svatko u necemu pati..samo svakoga njegova patnja najvise boli..Mogu suosjecati s drugim ,kada mi povjeri,kada vidim da pati..ali osjtiti mogu jedino na sebi...Svaki vjernik i svaki covjek nosi svoj kriz..Svi se mi oslanjamo na kriz Gospodina Isusa Krista..
"Niti sagrijesi on niti njegovi roditelji,nego je to zato da se na njemu ocituju djela Bozja"..Bog nam ne ukida patnje..On nas tjesi u patnjama..
on nam daje sansu da vidimo da je On tu s nama..
Isus ne uklanja suze vecih samo poneki put brise.. "Ne placi"
U patnji je najvaznije zadrzati povjerenje u smisao ...Bog postoji..
On je uz svakog patnika..tako nasa patnja je samo privilegija na odnosu Njegove..Ona nas skrece,i daje putokaz da ne skrenemo na povrsne i zle putove..probrazava nas,mijenja nasa misljenja,daje nam novi put i novi cilj..
Ona potice nasu misao,daje nam volju,cini nas sposobnima da osjetimo bol drugih,i ojaca da nosimo ponizno nas kriz..Patnja najdublje sjedinjuje covjeka s Bogom.Ona nas uci gubiti,ne zaustavljati se na dobitcima,
i ne palakati za neuspjesima ,zbog prezira.
Patnja i smisao patenje otvara otvara nam vrta,gdje postajemo produbljeni, jaki i radosni da sljedimo Puteve Njegove..
Patnja nas ponese visoko iznad svega, dobijemo krila..za koja se moramo boriti da ih ne slomimo..da ne ocekujemo sazeljenje,
teznje za pohvalama i kratkotrajnim uspjesima..
I kada bi malo vise promatrali tu patnju,mogli vidjeti kako nas ona,
moze osloboditi od ovisnosti robstva, a istodobno vodi u visine i u dubine naseg srca i duse,u dubine nase nutrine..Gdje Duh sveti organizira,tu dubinu naseg duha,naseg bica i nasih ceznja..
I za neke patnje okrivimo nekoga..iako mozda nije uvjek tako.
Bez ljubavi i prastanja suze nemaju smisla... :b41: :q4:

ostala sam bez teksttttttttttttttttttttaaaaaaaaaaaaaaa

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 ruj 2007 22:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Bude li sram koga ovdje kada se sjeti sto je Gospodin trpio, sto je Djevica Marija trpila i sto su sveci trpili?
Njihove muke, napasti i zalosti sebi u pamet dozovimo pa cemo lakse podnositi one svoje.

"Ljubav moze sve. Ako pomislis na Spasitelja kako su Ga trnovom krunom krunili, onda ces i ti zlobne ubode svojih neprijatelja strpljivo podnositi. Sjeti se, kad trpis nepravdu i kad te vrijedjaju, kolik si ti i kako dugo vrijedjao svoga nebeskoga Oca". (Nasljeduj Krista)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 lis 2007 18:28 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Vjerujem da sve moje dosadašnje patnje i boli imaju svoj smisao....
Hvala Ti Isuse što si bio uvijek uz mene....i kada to nisam znala, kada sam mislila da si jako daleko......na Nebu.. i sada kada sam svjesna da si tu ..kraj mene....
Rođena u obitelji gdje je ...otac alkoholičar..sestra bolesna, razna zlostavljanja...neimaština, ponižavanja drugih...težak život u braku....depresije...bolesti...sada nakon svega operacija i to teška i složena...hvala Bogu, prošlo je dobro sve....
Cijelo vrijeme, baš cijelo... Isus je bio uz mene....
i što god dalje ide i što me čeka u mom životu ovozemaljskom neka bude na Slavu Bogu mome jedinome.....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2007 18:07 
Odsutan

Covjek cesto u patnji i bolu..zaboravi na smisao..
On nas cesto u takvim situacijama zeli usmjeriti na evandjeoske vizije nasih svakidasnjih krizeva...a krizevi su patnja i bol..
Te rijeci se ne mogu nekada rijecima izreci..
One su sjaj,i putokaz nekog drugog,nadnaravnog svijetla..
Prihvacanje patnje i bola nije bjeg od zivotne zauzetnosti..Naprotiv..!
Onim patnicima kojima je oduzeta i posljednja mogucnost da rade,
one daju nutarnju energiju ,snagu ..stvara se novi covjek..i novi svijet.
One koje bi naj radije pobjegli od zivotnih problema,borbi i stvaranja..
ON vraca na vjernost zivljenja do zadnjih mogucnosti za zemlju i covjeka..
Svaki je od nas cesto u bijegu od patnji,bola i kriza..
Isus nas cesto vraca...u grad,u selo,u obitelj,u dom,na radno mjesto u svoj zivot da dokraja vjerno zivimo,kako bi u nama izgorjelo sve...
sto ne valja...TO JE SMISAO...!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lis 2007 19:04 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Krist nam je kazao da je put u Nebo tijesan i vodi kroz uska vrata…patnju bi mogli usporediti s Božjom rukom koja je ruka vodilja koja nas gurka kako bi nas održala na tom tijesnom putu.Svima bi nam trebalo biti draga spoznaja,da poanta nije u tome da nam naš Bog,našoj duši, daje u našem životu puno toga-već da od nje mnogo traži.Mnogi bi rekli, kada kažemo d a je patnja najbolji dar koji nam On može dati,da smo pomalo i ludi,no činjenice nam govore sasvim drukčije…

Svi oni koji su hodali blizu Krista,bili su ti koji su na neki način podnijeli i najveće poteškoće i patnje.Iz toga vrlo lako možemo zaključiti,da taj dar patnje,Bog daje samo svojim izabranim prijateljima.Patnja je u biti veliko bogatstvo kojim ćemo sebi "kupiti" Nebo.Osim toga,možemo li i smijemo li očekivati da ćemo doći u Nebo samo tako?Netko je tu bio lijepo spomenuo,da i naš Spasitelj nije išao putem laagodnim,punim komocije,dapače svoj put zacrtao putem boli i patnjom križa.Primjer sam vam dao…

U Nebo se ide i može se ići samo po patnji,ali znademo d a i svi koji pate ne postižu spasenje.Spasenje postižu samo oni koji spremno pate zbog ljubavi prema Isusu Kristu.Stoga i stoji…onima koji više ljube,Bog daje više patnje,koji manje ljubi,daje manje…i zato ukoliko nam Bog daje puno patnje,vjerujte mi,znak je to Njegovih velikih planova za nas.Zato bi mu svi mi trebali biti zahvalni kada nas na neki način i opominje,jer one su dokaz da nas ljubi i da smo Njegovi…ne piše li sv.Pavao…"Gospodin kara onoga koga ljubi,šiba sina koga voli"(Heb 12,6)

I samo bih još nadodao,gdje je sv.Franjo vidio i osjetio najveću Radost…veli on…"Pretrpjeti sve strpljivo i s radošću,razmišljajući o patnjama našega Isusa Krista,i podnijeti sve iz ljubavi prema Njemu-u tome je svršena Radost"….ja bih još samo na ovo nadodao,kad jednoga dana, bi nam dopušteno Njega ugledati na Nebesima,tada ćemo shvatiti cijenu patnje i svih ovozemnih teškoća!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]