PAS Syndrom.
Jedan abortus, sam dozivjeti…Ja sam imala 21 god..starosti
,vec dvije godine bila zajedno s prijateljem..sjecam se i znam i danas da je bilo Proljece.. 1984..Ostavila sam „pile“jer ich nisam dobro podnosila
(imala sam cesto glavobolju i dobila sam na kilazi.,izgledala sam kao napuhana.)
Nesto u meni je nejasno bilo...Domacica,Majka…jedno dijete imati..
Moj posao u Birovu,vec od moje prakse , nije mi se svidjalo..
U Svibnju mjesecu,moj prijatelj i ja otisli smo za Venedik,Kada sam dobila tamo moju mjesecnicu, bila sam pomalo razocarana,istovremeno i olaksana..
Mi se nismo strogo pridrzavali,od kada sam ostavila pile..nismo strogo racunali..S tim razocarenjem,izmjesan s olaksanjem,sjecam se jos dobro..
i jedan i po mjesec poslje pokazalo je, da sam zbilja trudna..mjesecnica je zakasnula,napravila sam Test,gdje je prvi bio negative,a drugi pozitiv..
I tako jednog petka,otisla sam kod zenskog lijekara,kada mi je rekao da sam “trudna“, samo sam rekla..(losu rijec) sta da uradim..
Kod kuce sam odmah pozvala majku,ja sam stanovala sama, a moj prijatelj jos kod roditelja. Ona mi je odmah odgovorila…”Onda se odmah,morate vjencati”
Bila sam u letecem…izmedju prijatelja I straha..Kada sam ga nazvala, dosao je odmah kod mene.Kada sam otvorila vrata,zagrlio me..i rekao..
“Ti, ja se radujem”Vec na kraj ovog tjedna nasi osjecaji su bili drugaciji. “Odjednom mi sjevnulo,dali smo zreli dovoljno za brak”Moj prijatelj,nista nije odlucivao do sada jer je zivio s roditeljima..i bio jako vezan uz njih..od toga sam imala strasan strah od odgojiteljstva mog prvog djeteta.ja sam imala sedam i po godina mladjeg brata,
Gdje je odgoj mojih roditelja ,jako bio tezak ,jer je on PAS dijete..Doslo mi je sve odjednom..i majcinski osjecaji..Njeznost i ljubav,za moje neplanirano nerodjeno dijete,dobila sam strasan strah..i govorila..da..ne.,amo tamo..Mama mi je predlozila abortus,u ovoj situaciji,rekla mi je ona ne zeli vise ,ni jedno dijete da odgaja..
Ja moram taj slucaj „sama odluciti,…“Cekala sam jedan tjedan,i onda sam nazvala mojeg zenskog lijecnika,on mi je dao jednu adresu u Svicarskoj,za abortus mog vlastitog djetetaSavjetovao me da prvo kod jednog,koji je Psiholog i psihijatar, jedan „Atest „nalaz napraviti,i on preuzima daljnu brigu za abortus..
U tom tjednu,moj prijatelj i ja otisli smo u Svicarsku,jedan lijecnik me pregledao,Ultra salt nalaz napravio…Rekao je da je sve uredu,i dao mi adresu od Dr.med.M.
Koji ce abortus napraviti..Kod Psihijatra je brzo rijeseno.u jednoj velikoj kuci,zivio je mladi Doktor..covjek s Blu-jeans,koji mi je postavio par pitanja,i onda par minuta da cekam.On mi je napisao jednu recenicu,i s tim mi dao takozvani „Atest! Vjerojatno ne die u Svicarskoj tako lako,takozvani svjedok Psihijatera..
Po tom redosljedu otisla sam kod Doktora,koji ce uciniti abortus..Doktorska ordinacija Dr.med.m..S Diskomuzikom primio me,dok je vadio krv i pravio pregled..
U srijedu,dobila sam termin, za pobacaj,i odmah me uhvatio strah,na putu do koce nazvala sam odmah u moj Lokal,dala sam do znanja…“Boli s zeludcom“
I da u Svicarskoj jedan rendgen nalaz,napraviti moram..
U plac i totalno neizvjestna, otisla sam u srijedu s prijateljem u Zürich.U ordinaciji ugledala sam jednu majku s djetetom.Asistenpomocnica prolazila je s plasticnomkemi,amo tamo.Razmisljala sam,i vec mi je postalo loso..“Tu ce pobaceno dijete biti baceno..“Morala sam samo da jos legnem.Dobila sam jednu inekciju,kada je dosao Doktor,plaka sam razocarano,moj prijatelj pored meine,takodjer je osjecao se loso,tako da je i on morao leci..Doktor mi je rekao:“ne cinite takav Tetar,mi mozemo sada otici i poslje doci..Na to sam mu odgovorila“Ja neznam sta hocu,molim dajte mi inekciju“U Podsvjesti mislila sam,ne zelim vise da zivim,i da se probudim,
hocu da umrem.Pitao me jos dali pusim,i nisam vise mogla nista da odgovorim..vec sam bila uspavana..Kada sam se probudila,odprilike 1 sat poslje,pored meine je stajao moj prijatelj , i samo me gledao..odmah sam jos jednom zaspala,dok mi nisu dosle, dvije neljubazne,jako nasminkane zene i rekle:“Ustanite,operite lice i idite..
Iako sam bila jos skroz slaba,otisli smo prijatelj i ja kuci.Ja sam zaboravila da Psihijatar trazio FR.400- i sada je ovaj doktor trazio, FR. 500 i to bar..
Moj prijatelj mi je priznao, u onom trenutku kada si se probudila,onako gledala..mrzio sam te..,ali onda je bio jako prijazan..i poslje otisao kuci.
Dobila sam bolove,od Inekcije za smirenje,kada je popustila,uzasna depresija dosla je u meine..
Sljedeci dan,kao i uobicajeno ,otisla sam s motorm na posao,iako sam od strane Doktora mogla jos jedan dan ostati lezati..Imala sam strah,vise od dva dana ostati kod kuce..,zbog mojeg Doktorskog.is..Ja nisam mogla da priznam ,da sam moje nerodjeno dijete uklonila..,pobacila.U srijedu sam otisla do mame na rucak.
Bila je gruba prema meni,“mogu biti zadovoljna da je sve dobro proslo..“Mnogo zena cine,kao ja.Uvecer,na jednom Kiosk vidjela sam Trudnu zenu, otrcala sam u moj stan,i bacila se na krevet,i cijelu vecer sam se osjecala uznemireno, i s griznjom savjesti..Bilo je za meine ,pakao..I svaki put prije spavanja,vidjela sam moje nerodjeno dijete.
Upravo onako ,kako sam ga vidjela sama na Ultrasal-Monitor.Taj mali Embrio progonio me,i s vremenom sam pocela uvecer da pijem (Martini ili vino..)da konacno zaspem..
,
Sa mojim prijateljom,odlucila prekinuti sve,jer nisam mogla da legnem u krevet s njim, a da ne mislim na „dijete“....prevarila sam ga jednom s drugim muskarcom,, on meine isto,kako sam poslje cula…Otprilike pola godine ,poslje pobacaja,postala sam psihicki bolesnik..To je bilo vijeme,kada sam gledala druge muskarce,
da me moj prijatelj,konacno napusti..On nije htio u nikom slucaju kraj, iako me uopste nije.razimio…I svi moji prijatelji,koji su isli za medecinsku sestru,pokusali su mi pokazati,sliku djeteta,poslje abortusa..,i kada sam vidjela nerodjeno dijete sliku.Ja sam bila napustena,sama s mojom krivicom..Strah i mir,isto i moji roditlji,moja sestra,nisu vise htjeli nista imati samnom.Moj zivot,od tog casa je bio unisten.Nakon cega me moj prijatelj tukao,i prijetio mi sa samoubitstvom,odlucila sam da se opet vratim roditeljima,od njega,da imam svoj mir.Takodjer,Medicinska sestra,bilo je gotovo,izgubila sam..Tako sam s tabletama i s alkoholom,smirivala moje uznemireno tijelo,i mjenjala ,muskarce..Nije s nikim odgovaralo..jer zbog moje krivice,nisam bila spremna za nikoga..krivica,i griznja savjesti s vremenom nije bivalo manje..nego vece i vece..To se promjenilo tek nakon tri godine,poslje pobacaja,u 7 mjescu 1987,tocno 3god..poslje..kada sam se
Obaratila,i vratila Isus kristu…On mi je sve moje grijehe ,i moju krivicu oprostio.Ali i poslje toga sam bila gruba..I u 2 mjesecu 1989 ,dobila sam oprostenje od Isusa krista,na borbi moga nerodjenog dijeteta,tek tad sam mogla da prihvatim.To se dogodilo na jednom seminaru za izlijecenje..
Ja se zahvaljujem Isusu Kristu,da mi je moj teski grijeh oprostio..Ne moram vise sama da nosim ,i priliko toga da budem slomljena..
Jos i danas trebam veliku molitvu za izljecenje,samo taj uzasan dozivljaj isus je izljecio…
Upozorenje za abortus…
Ja zelim da svi koji stoje pred abortusom, da upozorim na opasnost.
Jedan abortus ,u nasem krscanoskoj zemlji,jako je lako dobiti dozvolu.Samo s tim jedna zena poslje toga,bude gotova, na to ne misli nitko…ili vecina ne misi..
Ja sam psihijatrijski pakao dozivjela, izvukla se iz njega,i ne zelim da jos netko to dozivi..Cesto mislim,kako bi proso moj zivot,da sam donijela dijete na svijet..
Mislim da siguno,nikada ne bi ovako ,kao sto je bilo s abortusom…Tek poslje godina ,uzasne krivice,kada nisam mogla da vidim djete,uvjek sam mislila „moje dijete“
Sada je toliko staro,i morala sam uvjek da placem..jedna tuzna zalost,spustila se na meine..
Rebecca
Ovo dijete je uslo u 6 tjedan, od 10-12 Milimetara veliko…oci su kao jedan crni krug jasne,i prepoznatljive