www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 lip 2025 22:40

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 110 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 svi 2006 21:24 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
za mene je brak svetinja,onog trena kad mi je pred oltarom stavio prsten na ruku mi smo postali jedno,pa kako onda mogu prevariti dio sebe
nikad se nisam povodila za tim što je in ili nije,i drago mio je da si upoznao više onih koji poštuju brak
inače mi je teško shvatiti prevaru,za trenutak nekakvog užitka ljudi su spremni žrtvovati sve ono što su godinama gradili,
bilo mi je smiješno slušati razgovor nekolicine tinejdžera koji su konstatirali da je kršćanski seksualni život grozan,da je i u bračnoj postelji bilo kakvo eksperimentiranje grijeh(oni su se drugačije izražavali,ne bi bilo zgodno tu napisati)pa je najbolje uopće ne vjenčati se kako bi imali slobodu
jedno vrijeme je bilo in varati ženu ili muža,i tko to nije radio nije bio faca,
na poslu sam imala prilike viđati udane kolegice u vrlo komprimitirajućim situacijama,i umjesto da njima bude neugodno ja sam se jadno osjećala
mislim da se na ovom forumu nećemo sukobiti o ovoj temi,ali vani u stvarnom svijetu svašta se događa

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 svi 2006 22:17 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

jelena napisao:
mislim da se na ovom forumu nećemo sukobiti o ovoj temi,ali vani u stvarnom svijetu svašta se događa

Pa nije niti potrebno da se sukobljavamo. Možemo se ohrabriti i biti potpora jedni drugima. Nije sukob bit foruma nego rasprava mada se ovdje i drugačije riječi pišu.
Meni moj brak nikad nije bio teret niti sam želio živjeti nečisto. Puno mi je pomogla predbračna čistoća i sam sakrament koji daje Božansku snagu da čovjek može živjeti neopterećen. No danas se malo tko brine za čistoću kako bračnu tako i predbračnu. Poslušnost Crkvi, mužu, ženi, biskupu; vjernost nauku RKC nije više u modi. Gura se neki kvazi moral na mala vrata i u Crkvu. Jednostavno ljudi slušaju ono što im godi ušnima a pritom poneko i padne, nažalost. No ipak iz iskustva znam da to ipak na svu sreću nije tako rašireno što se samih djela tiče. Jednostavno se više hvale nego čine. Pa ipak grijeh se i mišlju može učinit.
Potrebna je higijena misli svaki dan pa će i nedjela biti manje.
:!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 svi 2006 05:20 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Snaga ljubavi nam mora biti vodilja u "bračnoj čistoći". Kroz tu ljubav se i naša spolnost i erotska energija transformiraju u intiman i skladan odnos gdje darivajući sebe i uzimajući partnera jača naše zajedništvo. Takav odnos je zdrav ako je iniciran prvenstveno ljubavlju i nježnošću a ne samo užitkom ili nedaj bože bludnim mislima.
Još kad je stvaranje novog života rezultat "bračne čistoće"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 svi 2006 07:29 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Slažem se s Damirom :!: ,
Seksualni užitak u braku nam je plaća za to što prihvaćamo i odgajamo djecu. Stoga ga upražnjavam što češće mogu :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 svi 2006 10:06 
Odsutan

jelena napisao:
u jednom momentu sam pomislila da bračna čistoća znači imati s.odnose samo kad se želi začeti dijete,pa sam brzo otjerala te misli :oops: :oops:
šta mislite koliko ljudi poštuje vjernost u braku?

Dobro je da si otjerala te misli jer to nije ispravno. Bračna čistoća ne znaći imati odnose samo kad se želi začeti dijete vec kod svakog odnosa biti otvoren za začeće pa ako dođe do začeća s radošću prihvatiti taj Božji dar.

I, DA, ljudi poštuju vjernost u braku. Nažalost, svijet misli da je napredovao ako se neka morlna načela napuste, ali samo hrabro Jelena, puno je mladih koj poštuju vjernost u braku i onih koji će ju poštovati kad sklope brak. Mi živimo u ovome svijetu, ali nismo od ovoga svijeta i ne treba svoje stavove uopće dovoditi u pitanje ako drugi ne žive moralno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 svi 2006 10:34 
Odsutan

tako mi je žao kad vidim kako ljudi varaju,a bračna čistoća,a pogotovo predbračna je predmet ismijavanja
inače se nikad nisam povodila za drugima i trudim se već sad svojoj kćerki usaditi taj neki osjećaj za moralno
poznajem dvije jako drage cure(13g)koje imaju more pitanja na temu seksualnosti,a ne usude se pitati
trudim se odgojiti u njima svijest o čistoći,ali vjerujem da roditeljima danas nije nimalo lako
i meni je nekad bilo neshvatljivo provesti 30 godina sa jednom osobom,mislila sam da je to užasno dosadno,ali sad vidim u stvari koliko sigurnosti daje osjećaj da se kad se umorim imam na koga osloniti
moj brak ne traje baš puno,ali mislim da se svakim danom sve više izgrađujemo..........
Izrail,koliko djece imaš?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 svi 2006 11:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

jelena napisao:
Izrail,koliko djece imaš?

Dvije male curice. No nemoj zachatavati a ako sad dobijem opomenu reci da si ti kriva pliz :P :P :!:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 svi 2006 11:11 
Odsutan

nema frke,ja sam kriva za svako zachatavanje na ovoj temi
pusa curicama

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ...
PostPostano: 09 lis 2006 20:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Evo par mojih misli na temu.....

Čistoća je redovan dar, i ona se ne odnosi samo na predbračnu ćistoću, nego je treba čuvati i u braku, NE u smislu odricanja od seksa! :) nego u smislu da svog partnera ne počneš doživljavati kao objekt, kao sredstvo koje ti služi za zadovoljavanje vlastitih nagona, nego upravo suprotno - čistoća znači da ćeš se uvijek i u svakom trenutku truditi da svom partneru PRUŽIŠ najveće zadovoljstvo, kada se tako živi brak, mislim da je spolnost i seks i taj osjećaj uzajamne povezanosti koji se rađa iz njega jedno od najljepših iskustava koje dvoje ljudi mogu doživjeti...........

UŽIVAJTE JEDNO U DRUGOME! :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 lis 2006 03:41 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Gospod s vama
To se u prvom redu misli na naromalan sexualni odnos izmedju muza i zene.Pogresno je imati oralni ili alnalni sexualni odnos.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 110 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]