www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 lip 2025 18:16

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2009 14:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Sama pokreni inicijativu. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2009 19:46 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Nasmijesen napisao:
Cisto da pokrenem temu ovako brzopotezno ja sam za otvaranje Duhu Svetom, ne uvodjenju icega. Nemamo mi sto radit osim otvorit se Njemu a On ce da zapuse. Huuuuuu... :D

slazem se, nemožemo mi uvesti darove možemo dopustiti Duhu Svetom da djeluje kroz nas i u nama
mi smo ti koji ga ignoriramo ili onečišćujemo Njegov hram, često ne slušamo Duha Svetog ili Ga ne prepoznajemo, On je nekako uvijek ˝zakinut˝, Njega se najmanje spominje :(, i sama češće pomislim na Sina ili Oca ili Majku a rijetko konkretno na Sv.Duha, molitva Duhu Svetom bi trebala biti jednako prisutna

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 tra 2009 09:10 
Odsutan

Jeronima napisao:
Čitajući postove, razmišljam kako ovdje kod mene u Molvama nema molitvenih zajednica u kojima bi se moglo moliti, raditi i više biti preko molitve i zajedništva u Duhu Svetomu. Zaista nam fali molitvena zajednica. Kolike sreće svima vama koji primate u molitvenim zajednicama Duha Svetoga. Neka me ne zaobiđe milost i darovi Duha Svetoga.

nismo mi zato ništ više vrjedni od tebe...napravi si isti ugođaj u kutku svoje sobe...zazovi Ga....znaš da je On uvijek tu...On je toliko velik...predaj mu se...osjetiti ćeš vrućinu...blizinu Boga...znati ćeš da je tu...koliko nas ljubi...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 tra 2009 22:41 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Selle napisao:
Jeronima napisao:
Čitajući postove, razmišljam kako ovdje kod mene u Molvama nema molitvenih zajednica u kojima bi se moglo moliti, raditi i više biti preko molitve i zajedništva u Duhu Svetomu. Zaista nam fali molitvena zajednica. Kolike sreće svima vama koji primate u molitvenim zajednicama Duha Svetoga. Neka me ne zaobiđe milost i darovi Duha Svetoga.

nismo mi zato ništ više vrjedni od tebe...napravi si isti ugođaj u kutku svoje sobe...zazovi Ga....znaš da je On uvijek tu...On je toliko velik...predaj mu se...osjetiti ćeš vrućinu...blizinu Boga...znati ćeš da je tu...koliko nas ljubi...

Zar vjerujes Jeronima da bi Bog dao nekome slabijem nego si ti da hodi putem Bozjim kojim ti hodis...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 tra 2009 11:09 
Odsutan

Da li se za darove Duha Svetoga trebamo moliti? Znam da j epitanje glupo no ja nekako osjećam da bi od mene bilo sebično i pohlepno kada bih molila Duha Svetoga da mi udijeli sve te darove jer to je ipak velika milost :? :? :?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 tra 2009 11:34 
Odsutan

Angel of Lord napisao:
Da li se za darove Duha Svetoga trebamo moliti? Znam da j epitanje glupo no ja nekako osjećam da bi od mene bilo sebično i pohlepno kada bih molila Duha Svetoga da mi udijeli sve te darove jer to je ipak velika milost :? :? :?

osobno ja molim skoro svaki dan litanije i neke molitve Duhu Svetom... dugo vec nisam obavio devetnicu ili krunicu Duhu Svetom... pa svi oni darovi koje ti Gospodin po Duhu Svetome udjeli ionako su za izgradnju tebe i zajednice u kojoj zivis... tako da nema straha i samo moli :D :D... ove rijeci sebicno i pohlepno nikako ne stoje jer takva razmisljanja te samo koce da se otvoris a rogati najcesce ubacuje takve misli da se ne otvorimo poticajima Duha Svetoga :wink: :wink:

BTB :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 lip 2009 12:43 
Odsutan

mene zanima dar proroštva :D

može li mi netko nešto više napisati o tom daru... :oops: postoji li samo jedan oblik proroštva ili više njih.. da li proroštva možemo dobijati nekoliko puta dnevno, dok smo sami kod kuće.. ili samo dok se nalazimo u molitvenoj zajednici i pred mnoštvom drugih ljudi :oops:

da li su proroštva samo kada Bog ili Isus govore preko neke osobe.. ili proroštva mogu biti i u obliku zahvale ili blagoslivljanja.. a ne samo u obliku neke poruke? :oops:

unaprijed hvala :b232:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2009 23:09 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Selle napisao:
jučer na klanjanju...toliko ljudi je dobilo dar jezika,svi su molili u jezicima...bilo je prekrasno...mnogi su preko toga dara ozdravili...ja nazivam taj dar ulazni jer sam preko njega dobio puuuuno edarova...Hvala Isusu mome...marija-nado BTB

Ne znam jel to toliko prekrasno.
Meni je mal zastrašujuće jer ne znam.
Stvarno ne znam jel to stvarno dobro. Pogotovo ako ne znam što govorim, ko će ga znat što govorim.

Problem u mojoj glavi se javlja jer nisu samo kršćani oni koji mogu govoriti u jezicima.
I prije kršćanstva se govorilo u jezicima, npr. šamani.

No da ne govorimo o tome, iako ako netko zna nešto više neka mi objasni molim.
Bitna je ljubav prema bližnjemu i da ne radimo ništa da povrijedimo bližnjega pa strpljivost i prihvaćanje situacije...no s ljubavlju sve to dobijemo...samo LJUBAVI

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 12:31 
Odsutan

Nama su vodititelji u duhovnim vježbama Sv. Ignacija uvijek govorili da svaki dar treba provjeriti od koga dolazi.. Od Boga ili od zloga..
Tako da ti je najbolje ako misliš da si dobio dar jezika.. ili ako ga dobiješ otići kod nekog svećenika i fino ga to pitati.. naravno, podrazumjeva se da taj svećenik ima dar tumačenja :D

A možeš ga provjeriti odmah na licu mjesta.. ukoliko netko pored tebe ima dar tumačenja :D

I mene je taj dar na početku jako plašio.. :oops: a sad mi je tako predivan.. Gospodin me je oslobodio svih strahova :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 srp 2009 23:28 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

-anna- napisao:
Nama su vodititelji u duhovnim vježbama Sv. Ignacija uvijek govorili da svaki dar treba provjeriti od koga dolazi.. Od Boga ili od zloga..
Tako da ti je najbolje ako misliš da si dobio dar jezika.. ili ako ga dobiješ otići kod nekog svećenika i fino ga to pitati.. naravno, podrazumjeva se da taj svećenik ima dar tumačenja :D

A možeš ga provjeriti odmah na licu mjesta.. ukoliko netko pored tebe ima dar tumačenja :D

I mene je taj dar na početku jako plašio.. :oops: a sad mi je tako predivan.. Gospodin me je oslobodio svih strahova :D

Ajde baš lijepo, iako mi svrha baš nije najjasnija.
Slušao sam kako ljudi govore u jezicima, nisu bili katolici, no nije mi to baš interesantno. Njima je bilo jako, no što čovjeka veseli a ne povrijedi njega samoga i bližnjega, nije loše..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]