www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 19:40

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 113 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: naomadeshi
PostPostano: 07 srp 2006 16:23 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
urlika napisao:
Problem je što dečki uvijek ostaju dečki i nemožeš im vjerovati ni kad se prave vjernicima, veliki je teret na curama ali dečki su oni koji diktiraju pravila, nažalost :twisted:

Decki? :shock:
Ja sam mislila nas dragi Isus!
i nije vazno ako neces biti popularna jer Isus je pred tobom,a svijet za tobom!
Moras odluciti hoces li biti svjetovna ili Isusova!
Odluka je na tebi, ne na deckima!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2006 19:13 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

urlika napisao:
1. Nekako osjećam da me osuđuješ a ipak me ne poznaješ.
2. :? Govorim iz svog iskustva a na svu sreću ono je malo i znam se čuvati.
3. Ako si ti iskusnija onda mi reci u koju to župu idu ti dobri dečki pa da znam. Unaprijed ti zahvaljujem. :grlim te: :arrow:

1. Ja nisam ništa govorila o tebi kao osobi da sam rekla da si ti dobra ili loša, već sam rekla da proširiš krug poznanstva i da predrasude tebi mogu donijeti u život loše stvari ako ih imaš. To se ne odnosi samo na tebe nego na svakog od nas. Jer ako gledaš loše na nekog samo zato što je muškarac možeš povrijediti onog dobrog koji bi ti npr došao u život svojim nepovjerenjem. Ja ne kažem da si ti loša prema muškima (ne poznam te), ali u svakom slučaju predrasude svakome donose loše. U tome je bit. Evo ispričat ću ti jedan drastičan primjer. Ispričala mi je to jedna djevojka svoje iskustvo, dakle potpuno je istinit. Njoj se sviđao jedan dečko i ona njemu, no s obzirom da je ona imala loše iskustvo prije njega počela je na samom početku loše se prema njemu ponašati: npr. rekla mu je tad i tad ćemo se naći i namjerno ne bi došla na sastanak i onda bi mu javila da je s prijateljicama i sl. No on je bio uporan, pružao joj je ljubav i na kraju ona je shvatila da on nije loš dečko i da nije zaslužio takav grozan tretman kakav mu je pružala. Sad je rekla da ga voli, da ga nikada ne bi mijenjala i uskoro se udaje za njega. No, iz te priče vidiš da ona nije pokvarena ženska i da nije htjela vrtiti muškarce oko malog prsta, već je tako reagirala iz povrijeđenosti i kad je shvatila da tu opasnosti nema postala je opet kakva i jest u srcu-dobra. No, sad zamisli situaciju da je taj dečko imao prije nje vezu lošu kao što je ona imala lošu vezu i da se on isto počeo na temelju rana prema njoj odvratno ponašati i da zbog rana nije mogao pretrpiti njezino ja bih to nazvala krajnje idiotsko ponašanje, već da je odmah pomislio da je ona jedna od loših (a ne bi niti bilo čudno da to pomisli; npr. ja takvu osobu ne bih trpila ni 5 minuta, već bih joj rekla: curo, ili se mijenjaj ili ja mijenjam tebe, ja nemam vremena da trošim na tvoje gluposti)- i da je pomislio da je loša i da je on još postao zbog toga loš oni nikada ne bi bili sretni par, voljeli se i danas bili u braku. Jer rane iz prošlosti, predrasude tipa: svi su muški isti ili sve su žene iste- može nam biti velika prepreka kad blagoslov i ono pravo dođe u naš život.
2. Vjerujem da govoriš iz iskustva, zato ti ja i želim pomoći jer moje iskustvo možda nije veće, ali je drugačije i želim ti pomoći da vidiš da nije sve tak crno da ne bi profulala blagoslov.
3. Čuj, ne postoji župa gdje su svi dobri, niti župa gdje su svi loši. Moraš osobi prići kao individui i vidjeti kakva je. A koja je ta župa gdje je tvoj pravi to ti samo Bog može otkriti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2006 20:11 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Draga Urlike,drago djete,tvoje me rijeci pdsjecaju na rijeci moje djece...
Ja licno smatram da mladi jos nikada nisu imali teze nego danas,bas danas je tesko biti mladi,moderno doba,sloboda ,skolovanje sredina i zivot koji se zivi,sve ono preko medija sto dolazi u javnos,sve ono sto mogu vidjeti u stvarnosti,kinu ,televiziji i internetu daju skroz drugaciju sliku nego ju zamisljaju.Biti posten,odrzati cistocu pronaci svoj cilj koji zele da sljede i pripremati se za krscanski brak,moze samo onaj s kojim je Gospodin Isus ,i to i dan i noc.I onaj koji se preda u Njegove ruke i Njegovu volju.Po nasoj katolickoj vjeri duznos nam je u brak uci sa cistocom...Ali ostavimo vjeru i u privatnom zivotu i bez vjere,ne mora da znace da su svi jednaki ujek ima dobrih i losih,onih koji cijene i onih koji ne cijene prijateljstvi,jedni idu da imaju nekakve koristi a drugi traze ono sto po njihovom razumu i moralu odgovora.
Danas ima mnogo knjiga i u internetu mozez puno naci,sam moras biti prvo sigurna sta ti zelis,i sta ti hoces,obicno dobijemo ono sto smo dali,das dobro ,dobijes dobro,das ljubav dobijes ljubav,das loso dobijes loso,ako ides u veci krug mladih i prijatelja medju njima mora da bude i losih i dobrih samo je na tebi sta ti vidis i trazis....Ti si tu ta koja odlucuje,ako u nesto nisi sigurna onda budi strpljivai pricekaj ,potrudi se da uvjekvidis da u jednoj osobi ima nesto dobro a nesto loso,kroz vrijeme to sve moze da se izmjeni ,trudi se da za vazne stvari u zivotu uvjk imas dosta vremena za razmisljanje..BOG TI BIO U POMOCI

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ljubav
PostPostano: 07 srp 2006 21:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ja sam najviše naučila kada sam pogledala kasetu sa kar. susreta ne znam točno koji je, tema je bila Predbračni odnosi ljubav ili grijeh? i tu sam shvatila neke stvari. drago mi je da mi je glava čišća, bez obzira tko me smatra čudakinjom meni je ok, i znam da ću imati pravu osobu kraj sebe u vrijeme koje će mi biti darovano.. :) hihi... i bit ću sretna :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2006 09:08 
Odsutan

To je bio susret u Velikoj Gorici, cini mi se u proljece 2005., ali nisam sigurna.
Draga Urlike,
svijet je pun dobrih i losih ljudi i covjek ne moze uvijek izbjeci susret s losim ljudima, pa tako ima decki koji gledaju djevojku kao objekt svoje pozude i zadovoljavanja svojih strasti, ali ih ima i onih koji iskreno ceznu za djevojkom koja se ne spusta na razinu danasnjeg (ne)morala.
Samo sto se ovi drugi ne isticu, pa se cini da ih nema. Ali zbilja ih ima i kad odlucno pocnes odbijati one s cijim se vrijednostima ne slazes, Bog ce ti na put staviti dobrog decka.
Kad god se u zivotu odreknes losega, Bog te nagradi dobrim!!!
Samo strpljivo i ustrajno!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2006 09:12 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Letizia napisao:
To je bio susret u Velikoj Gorici, cini mi se u proljece 2005., ali nisam sigurna.
Draga Urlike,
svijet je pun dobrih i losih ljudi i covjek ne moze uvijek izbjeci susret s losim ljudima, pa tako ima decki koji gledaju djevojku kao objekt svoje pozude i zadovoljavanja svojih strasti, ali ih ima i onih koji iskreno ceznu za djevojkom koja se ne spusta na razinu danasnjeg (ne)morala.
Samo sto se ovi drugi ne isticu, pa se cini da ih nema. Ali zbilja ih ima i kad odlucno pocnes odbijati one s cijim se vrijednostima ne slazes, Bog ce ti na put staviti dobrog decka.
Kad god se u zivotu odreknes losega, Bog te nagradi dobrim!!!
Samo strpljivo i ustrajno!

Baš si upravu evo dogovaram se s jednim dobrim i pobožnim da idemo na more sami zajedno. Možda je to to?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2006 09:25 
Odsutan

Vidjet ces sama, ali moje iskustvo je ne ici na more s deckom. Govorim ti to zato jer sam bila s deckom na moru. Bili smo tri tjedna, spavali svatko u svojoj sobi, i ne mogu reci da je pogresno sto smo isli zajedno na more, ali duboko u sebi osjecam da to ipak nije potrebno.
Prava ljubav uvijek moze pricekati tjedna, dva ili mjesec dana da se ne vide.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2006 15:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Letizia napisao:
Vidjet ces sama, ali moje iskustvo je ne ici na more s deckom. Govorim ti to zato jer sam bila s deckom na moru. Bili smo tri tjedna, spavali svatko u svojoj sobi, i ne mogu reci da je pogresno sto smo isli zajedno na more, ali duboko u sebi osjecam da to ipak nije potrebno.
Prava ljubav uvijek moze pricekati tjedna, dva ili mjesec dana da se ne vide.

Možda si u pravu treba se čuvat onih koji se pretvaraju da su dobri pa onda odjednom planu. Stvarno su mi se oči otvorile. Ako primjetim nešto na njemu odmah ću ga ostaviti a ne kad se udam da imam posla s grubijanom. Tu su obično i djeca i sto problema, pa ti ostavi takvog kad moraš vagati. :twisted:

Imali još netko iskustva s ljetovanja da podijeli samnom. Stvarno me to zanima i aktualno je.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 srp 2006 16:56 
Odsutan

Krivo si me shvatila. Moj je bio i ostao dobar i na ljetovanju. Bio je onakav kakvog ga poznajem. Samo sam ti rekla da ako su vam namjere iskrene i zelite iskrenu ljubav, onda se to ne razvija i ne testira zajednickim ljetovanjima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 sij 2008 16:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

na račun čistoće do braka možeš vidjeti kakav će ti neko biti u bračnom suživotu. ja sam bila u vezi 3 godine, bilo mi je savršeno, živila sam s njime, u grijehu ali tada mi je bilo super...kad sam se oslučila na čistoću pokazao je pravo lice i ostavio me....
žalosno ali tek tada možete vidjeti da li je neko s vama zbog vas ili zbog sex-a...a ako vas neko prihvaća onakve kakvi jeste, u čistoći onda možete znat da je s vama iz sto drugih razloga, a ti razlozi nisu vaš izgled ni seksipil....e to je onda pravi, molite pa će va Bog poslat nekog :P

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 113 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]