www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 02 svi 2025 16:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 17:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Imaju veze,ali ne tolike da bi jako utjecale na djetetov duhovni život.Ali je itekako poželjno imat dobre kumove koji se mole za svoje kumće,i te molitve znaju biti plodnosne,jer oni sudjeluju u sakramentu krštenja.Vlč.Sudac je rekao da se dijete krsti u vjeri roditelja i kumova.Nije baš da crkva traži kumove,bezveze,ili da izmišljaju,sve ima svoj razlog.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: emanuel
PostPostano: 13 srp 2009 18:12 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
s time se na žalost neslažem.
ja sam rođena u doba komunizma
doslovno su me ukrali i krstili bez prisustva mojih roditelja.
al se sam bog brinuo za mene.živa i zdrava bogu hvala
tako da nemora svako mišljenje od karizmatika biti točno.
to su sve pretpostavke ljudske.on je čovjek nije bog.svako to tumači na svoj način.svaki svećenik govori drugačije.za mene je bit sv.misa,redovita ispovjed i sve ono što treba raditi kršćanin.
i ja volim karizmatike idem na susrete.bitno je da ti kao osoba stekneš sustav vrijednosti i razlikovati šta je dobro a šta loše za tebe.
a bog znaš kad ćeš nešto dobiti a šta ne i šta je za tebe dobro
neko može biti milion godina u crkva i akd izađe iz nje da neće da pomogne drugome,da nemože oprostiti......
i olakšava svoju savjest u ispovjedaonici.a i za takvu osobu nemožemo reći da nije vjernik!!!!!
iako pa našim karizmatskim očima nije pravi.....
bitno je da nesudimo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 18:37 
Odsutan

Da,ali to su rijetki slučajevi.Ja osobno sam izabrao praktične vjernike za kumove svojoj dijeci,ljudi od molitve,za koje želim da budu primjer.I kad oni dođu kod mene ili ja kod njh nema nepotrebnih razgovora i rasprava,čak se i molimo zajedno,bude po osmero naše dijece sa nama.Misliš li da na dijecu utjeće takav primjer?I ja sam kršten u komunizmu i moji roditelji i braća nisu baš neki vjernici,poćeli su pet puta godišnje ići u crkvu,a ja sam opet otišao na svoju stranu zbog primjera nekih prijatelja.A vjerujem da su moja braća imala sličan primjer roditelja i kumova,nebi danas se rugali meni,već vidim da razmišljaju kao i moji roditelji,šta če ti ispovijed,šta ćeš stalno na misi,pa svađe,prepiranja,psovanje i slično.Ima iznimki,ali paar lasta ne čini proljeće.Ako me razumiješ.PRIMJER,PRIMJER,PRIMJER!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 srp 2009 19:38 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

za svoju vjenčanu kumu nisam izabrala nekog tko je od molitve i prakticiranja vjere, i ..danas mi je jaaako žao! Zato, rekoh moja djeca moraju imati nekog tko živi s Bogom svakoga dana..ono aktivno..tako sam za svoju djevojčicu dobila prekrasnu kumu, svoju najbolju prijateljicu, a za svoga dječaka, muževog dobrog kolegu koji je isto veliki vjernik..i zbog toga sam neizmjerno sretna!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 srp 2009 11:17 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

razumijem što mi govorite.ja još nemam djecu.normalno da je želja da djeci daš što bolji primjer.ja samatram da se na vjeru nesmije jako utjecati pa bilo to i naša djeca.jer može izazvati revolt kod djece.
ja prije nego sam postala obraćenik sam išala sa prijateljicama na karizmatske mise.i mislila tj.u mojim očima su one bile veće vjernice nego ja.od malena crkva molitva i sve što čini katolik.nisu bile folklorašice.
:D i mislila sam da će njih bog odabrati.al nije odabro je mene jer sam ja od uvjek vjerovala u njega.
svi naši prijeteji kakvi god oni bili a i rodbina su ljudi s kojim smo cijeli život.
jako je ružno da se kaže pogriješila sam u izboru kuma.razilaženje u mišljenju nije razlog da se razočaraš u osobu.
nemože svaka osoba osjećati što mi osjećamo poslije susreta.sjetite se kakvi ste vi bili prije obrata.i kakav mi primjer dajemo tim osobama kad ih isključujemo iz života.
i ja sam doživila da me mole da se ne molim previše :D
da neću možda u časne? :D :D :D iitd
pogodilo me je al sam jednu stvar naučila da oprostim i da milion puta ak treba kažem da im opraštam.
normalno da nećeš djetetu izabrati neku osobu koja nije u dobrim odnosima sa tobom.al biraš skim si dobar.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 srp 2009 11:54 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Predragi moj Naggare :grlim te: ....osmijehu moj!! :D

Bez brige, sve je pod kontrolom...
Pojave poput umjetne oplodnje su mi uvijek bile mrske, i kad nisam baš razumjela njihovu problematiku...
Nikad se neću "modernizirati" na tom području...hvala Bogu!
No, ako ipak odlučim ostati sama - voljela bih da se i samcima omogući posvajanje djece
jer voljela bih svojim životom nekome ostavljenome uljepšati život! I približiti ga Stvoritelju!
No, mislim da će ipak i moje dijete imati svog zemaljskog oca i da ćemo svi zajedno sretno živjeti... :D

Imam još vremena za izbor, pa tek mi je 29... Pa gdje je još 30...

Sve u svoje vrijeme... Zna Bog zašto meni treba malo više vremena... :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: emanuel
PostPostano: 14 srp 2009 12:32 
Odsutan

jelena 2009 napisao:
razumijem što mi govorite.ja još nemam djecu.normalno da je želja da djeci daš što bolji primjer.ja samatram da se na vjeru nesmije jako utjecati pa bilo to i naša djeca.jer može izazvati revolt kod djece. Neće nikad izazvat revolt,ako si pravi vjernik i daješ dostojan primjer kako se ponaša krščanin!
ja prije nego sam postala obraćenik sam išala sa prijateljicama na karizmatske mise.i mislila tj.u mojim očima su one bile veće vjernice nego ja.od malena crkva molitva i sve što čini katolik.nisu bile folklorašice.
:D i mislila sam da će njih Bog odabrati.al nije odabro je mene jer sam ja od uvjek vjerovala u njega. Pazi sa ovakvim izjavama,jer se znaju obiti o glavu,tvoje prijateljice nisu mrtve tako da imaju šanse postati puno bolje od tebe,a i ti nisi mrtva pa imaš šanse postati puno gora nego sad.Maalo su to "ohole"izjave,koje Bog ne voli pa nas spušta na zemlju.Sveci su se uvijek smatrali najgorima od svih,zato ih je Bog toliko ljubio i dao im da budu najveći!
svi naši prijeteji kakvi god oni bili a i rodbina su ljudi s kojim smo cijeli život.
jako je ružno da se kaže pogriješila sam u izboru kuma.razilaženje u mišljenju nije razlog da se razočaraš u osobu.
nemože svaka osoba osjećati što mi osjećamo poslije susreta.sjetite se kakvi ste vi bili prije obrata.i kakav mi primjer dajemo tim osobama kad ih isključujemo iz života. Nikaoga ne treba isključivati iz života,jer nečeš zvati stolara da ti popravi vodovod,pa di stolara isključila iz života,svakom povjeri ono u ćemu smatraš da je najbolji,nikako iskljućivati!
i ja sam doživila da me mole da se ne molim previše :D
da neću možda u časne? :D :D :D iitd
pogodilo me je al sam jednu stvar naučila da oprostim i da milion puta ak treba kažem da im opraštam.
normalno da nećeš djetetu izabrati neku osobu koja nije u dobrim odnosima sa tobom.al biraš skim si dobar.
Što znači biti dobar s nekim?Probaj malo ići uz dlaku da provjeriš koliko je tko dobar s tobom i koliko prašta,pa nek ti bude djetetu primjer i u praštanju!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 srp 2009 08:21 
Odsutan

Samuel napisao:
Moli Gospodina,da ti prvo On bude "KUM" djetetu,a onda će ti On već poslati nekog ili ti je već poslan.Ali prvo ti budi blagoslov svome djetetu i podvrgavaj se Božjoj volji,da ti i na dijete Bog spusti obilje blagoslova,a kum će doći od njega,pa možda se i kasnije obrati ako nije još,nezaboravi da Bog ne živi u vremenu i prostoru.Neka Dobri Otac blagoslovi tebe,tvog muža i plod vaše ljubavi!!!

Hvala Samuele. :grlim te: :grlim te: :grlim te:
Ja još uvijek smatram da je ipak barem malo važno koga za kuma/kumu.
Zato se molim, jer Bog ipak zna što je najbolje, makar se nama u tom trenutku i ne čini tako....
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 srp 2009 10:35 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Bilo bi dobro pogledati kako izgleda obred krštenja, ili prisustvovati
obredu u župi.
Tamo se lijepo vidi što Crkva pita kumove i što očekuje od njih.

Dovesti za kuma nekoga tko nije vjernik, ili mu je vjera formalna,
znači da će taj lagati pred Bogom, jer on uopće ne planira biti živi primjer
vjere djetetu, niti planira pomagati roditelje u njihovoj zadaći.

Kumstvo je u nas nažalost često vezano uz janjetinu i vino, dodjeljivanje
časti nekom čovjeku ili ispunjavanje nečijih očekivanja.
Rijetki su pravi kumovi i doista ih je teško naći.

Često puta sam vidio kako je kumče sa sv.Potvrde uzoran kršćanin i živi
primjer svome kumu koji se nezna prekrižiti...

Mislim da su roditelji dužni pronaći djetetu "najbolje" kumove, a ako ih
nije lako pronaći, što je danas često, trebalo bi ih izmoliti, 1 deseticu
krunice dnevno na tu nakanu, i Bog će već providjeti...ako su ljudi
izmolili bračne drugove i djecu, onda se može i kumove...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 srp 2009 13:39 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ja se slažem da treba najbolje odabrati.ali svi vi zaboravljate da je komunizam napravio svoje i da su rijetki vjernici.na kraju ispada da su samo naše bake i djeca vjenici onaki kavi trebaju biti.
ja samatram ako je neka osaba dobra i da je čovjek pošten i pravi prijatelj neznač da je loš ak se nezna prekrižiti.njega niko nije naučio.a možda takav čovjek nije od onih bivših komunjara koji su sad u prvim redovima crkve.
po meni dijete iznosi iz kuće ono što treba biti
a ne da malo dijete kad krene na vjeronak njega nauče da što god napravio odeš i ispovjediš pa ti oprošteno.mislim da su današnja djeca zapuštena u odgoju,sebična....svaka čas iznimkama a naučeni preko mrtvih do cilja.
e pa to nije kum kršteni naučio dijete nego roditelji.a svake su nedjelje u crkvi.
svako ima savjest i odgovoran je pred bogom sam za sebe.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC [LJV]