www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:11

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2009 19:42 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
hvala vam na divnim primjerima..
evo ovih dana sam "naletjela" na neki tekst koji raspravlja o tome koja je najpogodnija dob za prvi polazak djeteta u crkvu...
i onda sam se sjetila što mi je rekao jedan dragi mladi svećenik kad su mu rekli da bolje da ne dolazi onaj kome se ne da i nije iskreno tamo..odgovorio je kako je dobro ako je i deset minuta tamo,jer će u to malo vremena pokupiti barem nešto dobra iz tog svetog okruženja..
da se vratim na ovo gore..uglavnom,to me vratilo na moje iskustvo koje nije uvijek bilo pozitivno...kako imam već lijepu hrpicu mališana oko sebe uglavnom su mirni,i to za djecu stvarno neočekivano...ali nikad nisi siguran od onoga hoće li netko biti žedan,trebati na wc,početi plakati bezveze...
tako da mi je počelo biti neugodno kada bi se okretali prema meni s onim pogledima "joj ušutkaj tu djecu,dekoncentriraju nas"...i nije se dogodilo samo jednom da bih sebi iza leđa čula "pa što dolazi s ovoliko djece..."
tada sam bila nešto mlađa i lakša meta takvih izjava...to bi me slomilo..do te granice da sam prestala ići..sad znam da sam pogriješila..ali u tom trenu sam se bila povukla u sebe i još naknadno bila uvjerena kako mi je stvarno mjesto u kući jer gore radim time što uznemirujem ljude...to je bio izgovor za moj sram jer se nisam mogla nositi s time..danas ne ,uopće me nije briga..naravno da ih učim da se lijepo ponašaju,ali želim da budu dječji spontani..ne bih htjela da im ostane u glavi to mjesto gdje je najvažnije da sjede ko mali vojnici..to bi Isus najmanje htio...važnije mi je da prvo osjete što je ljubav i sloboda,nego kruta pravila..danas da nekog tako čujem znam da bi odgovorila.možda ne bi..ne znam..ali mislim da se onaj kome smetaju djeca treba zapitati o svojoj duhovnosti...moliti se Bogu a ne vidjeti ga u dječjem licu..? a Isus je kroz svoju muku trpio razna dovikivanja,udarce,nered,buku,viku...
i nije stao i rekao "hej ljudi tiše,ne mogu se skoncentrirati na svoju muku!"
treba pustiti dječicu (naravno u granicama normale) da prisustvuju misi kao djeca...
inače ćemo zaglaviti kao priča o svatovima:jedni su svatovi imali zabavu ispred crkve..kako je počela kiša tražili su ako mogu nastaviti slavlje u crkvi..dopustili su im..kada je svećenik vidio da pjevaju i da su jako veseli zabrinuo se da ne poštuju Presveto...nato mu drugi svećenik reče da je i Isus bio na vjenčanju zabavljao se i plesao...a ovaj mu odgovori "da,ali tamo nije bilo izloženo Presveto"...
i zato mislim da godine nisu bitne..treba ih odvesti odmah...kako ćemo ih odjednom u 3 razredu odvesti?
pa tko bi se od roditelja usudio ima davati najkvalitetniju hranu za tijelo,lijepu i čestu odjeću i sve drugo..pa da li bi roditelji koji su svjesni značenja mise mogli to uskratiti svojoj djeci... ne upoznati ih sa svojim nebeskim roditeljima koji će uvijek biti uz njih,i onda kad mi ne budemo?
to je jedino sigurno što im želim prenijeti..za drugo me nije briga jer ako to dobiju sve drugo će biti u redu...
i možda će zalutati u nekim godinama,možda i jako daleko od vjere...to je jako vjerojatno..ali znate što sam primjetila?da djeci uvijek ostane onaj mali žar koji su dobili i koliko god skrenuli uvijek će se lakše vratiti..jer poznaju svoj put "doma"...a naravno tu smo i mi roditelji koji ćemo ih tada pratiti molitvom...
sada idem sa svima i samo bolest ili kiša me spriječava da ih uzmem,ali ako i ne idu uvijek ih prikažem...uzmem igračku,uzmem i koji bombončić ako treba,obećam sladoled-sve samo da imaju lijepu uspomenu na to kao druženje..ako se nekome ne ide kažem da ne mora..ali ga "kopka" pa drugi put ide...najvažnije mi je da ih ne tjeram-Bog daje slobodu svima i želi da ga se ljubi slobodno,ljubav se ne stvara iz "morati"...
i da,moja isprika za kvantiteu teksta (a možda i kvalitetu :roll: )

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2009 19:59 
Odsutan

kako si ovo prekrasno, prekrasno sa srcem napisala..svaka me riječ dodirnula i jednako mislim kao ti..Znaju mi ljudi reći..pa što vodiš dijete u vjerski vrtić, kako će ih odgajati časne sestre kad nemaju vlastitu djecu..a onda se nasmijem, jer vidim da ne razumiju i odgovorim na plitkom nivou u smislu..ajde, bar će biti super s djecom kad ih popodne neće nitko od djece tlačiti doma..a zapravo mislim da će tim odgojem i usađenim kvalitetama imati sve, ama baš sve što im treba i to, ako zalutaju, znati će put nazad..Isto se i meni dogodilo, al vratih se i sada sam čvršća no ikad..Ljubljeni moj Gospodine ne želim nikada otići..a svoju djecu i supruga u potpunosti predati TEBI!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2009 20:39 
Odsutan

da mary33 to je ono što ljudi često previde kad prigovaraju zašto svećenici pričaju o braku i djeci kada ne znaju?a ja bi rekla da znaju ,znaju i puno više od nas..mi smo zatvoreni u svoje iskustvo eventualno još nečije...
ali nisu li oni ti što pričaju s puno bračnih parova,što danonoćno slušaju boli zbog grijeha predbračnih odnosa,ne vide li sve one posljedice koje nosi život bez Boga?mi suzama moramo doći do toga da shvatimo kako pravila Crkve nisu zabrana nego štit od lošega što će nas slomiti i povrijediti i na koncu ostaviti u krhotinama onoga što smo mislili da je naša sloboda i nešto lijepo...uh opet ja skrećem s teme... :(
mary33 sretna si što imaš priliku upisati ih u takav vrtić...
ja sam npr išla u srednju katoličku-i zahvaljujem Bogu i roditeljima,iako je bio moj izbor,što me kroz te ljude očuvao od mnogih loših stvari...
ljudi nekad pogrešno misle da okruženje nije važno i da će svatko napraviti ionako što želi...i to stoji..ali ne mogu dovoljno opisati koliko okruženje jest bitno..pogotovo za jednu mladu osobu kojoj se danas jako puno nemoralnog nudi..pod krinkom slobode..a sloboda nije izbor između više stvari nego ona punina koju možemo samo u Bogu naći...zato je okruženje jako,jako važno...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2009 20:54 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Ja se trudim približiti im vjeru pričajući im priče o Isusu, o grijehu-zlu, raju i paklu na njima shvatljiv način (slikovito :lol: ).
Učim ih ljubavi prema svima, pa čak i onima koji ih povrijede, učim ih empatiji, pomaganju onima odbačenima i koje drugi vrijeđaju ili zbog izgleda ili bolesti ili dr. Antonija je išla u vjerski vrtić, a Bruno i sada ide, to im je puno značilo za duhovni rast, pohađali su tjedno Sv. misu u vrtićkoj kapeli, čitali Bibliju, pjevali svete pjesme u crkvi, pratili likovnim radovima sve važne vjerske blagdane... a da ne spominjem mir, radost i zajedništvo među osobljem, djecom i roditeljima, imali smo često mini duhovne obnove, kreativne radionice, kestenijade i razna druga druženja gdje su se razvila lijepa prijateljstva i poznanstva...
Često ih vodim i na duh. obnove (pogotovo Antoniju), i Sv. misu naravno. Znalo se dogoditi malo netolerancije na Brunino pričanje u crkvi od strane starijih ljudi, ali čak i smijeh kad bi se glasno molio onako mali...
Prošle nedjelje je svećeniku izmamio osmijeh na oltaru, jer se među glasovima odraslih našao i jedan mali :), ali gromoglasni :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2009 21:21 
Odsutan

Majka sam troje djece 12, 10, 4, godine !
Volim svoju djecu a ko ne!
Ali osječam veliku težinu, dali ču ih dobro odgojiti,
zapravo dali če ih moja bolest ili moje stanje, učiniti
ranjivima, drukčijima i bolesnijima!
Jako sam tužna zbog toga!!!
Ponekad su oni meni kao roditelji kad mi nije dobro, tješe me i
pomažu organiziraju se , i boje se za mene to nije dobro, nikako,
I pitam se gdje je moja ljubav prema djeci zar ne mogu biti
jača raditi djece ,
često mi misli kreču ovim smjerom dali uopće dovoljno volim svoju djecu,
Kad bi me netko pitao dali bih život dala za njih, organ ili svoju krv.
Da isti čas isiti moment, dali bi život za njih,
a kada bi me netko pitao zašto si tako dugo u fazama depresije
i ankcioznosti zar ne možes izaći iz toga zbog djece
onda se osječam krivom i mislim da sve mogu ali to stanje ne mogu pobjediti ni zbog djece.
Nedavno me moje dijete pitalo mama ti piješ tablete za živce
rekla sam da , pa to je bolest ko i kad dobiješ temperatutu ,
a dobro sam znala da nije tako,
to je bolest koja te obilježi,
to je stanje koje možda prenosim na svoju djecu,
Uvijek sam željela više djece i kad sam se odlučila na treče dijete nekako
sam mislila e sad sam ispunila zadaču imam troje djece Bog če mi pomoći i više neće biti moga stanja , ali eto stanje je tu,
i sada velim da nema ovog stanje možda bi i imala četvrto dijete,
ali nemam više živaca, ipak to nije bolest ko temperatura!!!!!!!
Zapravo htjela sam vam reči da volim djecu ali pitam se koliko ispravno i
kojilo ih dobro odgajam to mi uvijek leži na srcu!
Oprostite na dugom pisanju i na greškama !
:grlim te: BVB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2009 21:43 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Draga karlamarija nemoj se toliko brinuti jer ne radiš ništa pogrešno, nisi ti kriva za svoje stanje.Svi mi volimo svoju djecu ali niko od nas nije savršen roditelj i svi radimo greške često upravo one koje smo zamjerali svojim roditeljima.Voliš svoju djecu i oni to znaju ti samo dopusti da tebe preplavi njihova ljubav dopusti ljubavi da te dotakne i ozdraviti ćeš.Ne boj se !

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2009 20:19 
Odsutan

Draga KM Gospodinu ništa nije nemoguće, pa i izlječenje od tvoje bolesti.On te stvorio i on te može izliječiti samo ako mu se stopostotno predaš.Predaj mu sve..svoju djecu, svoga muža, reci mu onako iskreno od srca da te usmjeri da ti pomogne jer se loše osjećaš..moli, uredno odi na ispovijed, svetu misu, ako imaš kakvu duhovnu obnovu u okolici..Isto tako vjeruj, vjeruj, vjeruj, moli se doma..ne moraju to biti silne krunice ako nisi u stanju, već zazivi, zovi Gospodina svoga, Oca svoga, moli ga za pomoć.Možda ćeš morati malo počekati, ali odgovor će stići..Gospodin će te čuti, odnosno već te čuje..Imaš pravo sve mu reći jer si njegovo ljubljeno dijete, imaš pravo i ljutiti se na njega ako ne razumiješ što i kako..moliti svog Oca za pomoć jer si Njegovo ljubljeno dijete.Beskrajno te ljubi i tvoje molitve neće ostati neuslišane..Samo kucaj, kucaj, On te čuje i nikada te nije ostavio..samo te čeka i čeka da mu se skroz prepustiš.Učini to..i sve će biti drugačije.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC [LJV]