www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 lip 2025 12:55

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 15 srp 2008 14:17 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
dolac napisao:
Evo dragi moji,budući da sam dosta toga pročitao na ovu temu (a volim istraživati svakojake teme kako bi imao svoj vlastiti uvid iz prve ruke)dugo sam se nećkao da li da je postavim ili ne.Prvo iz razloga jer je ova tema mozda već postojala (mada je nisam našao),pa ćete me u tom slučaju obavijestiti o tome, a drugi je razlog što se ova tema može sagledati iz raznih kutova i dobiti konotacije kakve ja ne zelim.Ali jednostavno zelio bih podijeliti misljenje sa nekima sa foruma koje to zanima.

Ja sam čula, čitala neka iskustva o tunelu, svjetlosti, ljudima, lebdenju... i sl.
Piši brate sve što imaš :D
BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 srp 2008 06:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Evo napisat ću ono osnovno sto je zajedničko svim osobama koje su imale takva iskustva, a to je da su se našle u tamnom tunelu i dok jure kroz njega , vrte im se slike života velikom brzinom ali koliko god brzo toliko i bistro.Na kraju ih obično čeka svjetlost,većina ih to naziva i svjetlosno biće, a koje opisuju još kao biće puno ljubavi i razumijevanja od kojeg nemaju straha.Zatim ih biće pita da li su zadovoljne svojim životima.Oni koji su proživjeli ovakva svjedočanstva kažu da postoji prag koji ako se prijeđe nema više povratka.Što je iza praga to ne možemo doznati.Interesantna su i takva svjedočenja kod djece (jedna je knjiga posvećena samo takvim svjedočanstvima) od kojih su neka imala i vizije svoje smrti i koja su svoje roditelje pripremila na to.Još je jedno obilježje jako interesantno kod ovakvih slučajeva a to je da nakon buđenja iz stanja kliničke smrti osobe opisuju svaki detalj njihovog oživljavanja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 srp 2008 19:37 
Odsutan

Ja sam čula priču o jednom čovjeku koji je doživio kliničku smrt i vidio raj.Osjećao je ljubav,sreću,sve najbolje što nikada osjetio nije.Toliko da se nije htio vratiti.A onda je vidio svoj sprovod,plač i naricanje obitelji te se morao vratiti.Ali kaže da bi najradije ostao.A mom je prijatelju kad je imao 5-6 godina umro otac.Isprva je doživio kliničku smrt,no vratili su ga u život.Kada je došao,rekao je sinu i ženi da ga čeka Isus i da mora ići.Rekavši da ih voli zauvijek je otišao....Čula sam još mnogo priča o tome kao npr navodim jednu o djevojčici koja je bila dosta dugo bolesna.Kada je majka bila sa njom u sobi rekla joj je:Odoh ti ja,majko.Anđeli me zovu da idem k njima.Iako žalosna,majka ju je morala pustiti.Nisam sigurna o istinitosti svih priča,ali sam gledala brojne emisije i to me veoma zanima,pa bih vas zamolila da ukoliko znate kakvu priču ili pak imate osobnog iskustva,podjelite to sa nama.BVB sve.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 srp 2008 19:56 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Pater Luka je vidio Blaženu Djevicu Mariju i rekla mu je da će prohodati, vidiš da je slavi sa svakom rečenicom.

Pater luka kaže da je druga strana za njega tamo "di je liiiipo"

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 ruj 2008 06:58 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
..zamolio sam administratora da zbriše onu staru temu..
..jer su izvori i linkovi..sumnjivi ili dokazano , nekršćanski..
..pa da se ne bi netko..slučajno...navezao na..to..

..pa sad možemo ispočetka..
..s provjerenim..svjedočenjima..
..ili s osobnim..svjedočenjima..o kontaktima s svijetom s "one strane"..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2008 08:00 
Odsutan

Stavljam opis pakla kako su ga opisali fatimski vidioci

Treće ukazanje: 13. srpnja 1917.

Tijekom trećeg ukazanja nad stablom se zaustavio pepeljastosiv oblak, sunce se zatamnilo, svjež lahor zapuhao je nad brdom, iako je bila sredina ljeta. Gospodin Marto, Jacintin i Franjin otac, koji o ovome izvješćuje, kazao je da je čuo zvuk sličan onome koji stvaraju muhe u praznom vrču. Vidioci su vidjeli odraz istog svjetla i zatim Gospu iznad niskog hrasta:

LUCIJA: "Gospođo, što želite od mene?«

GOSPA: "želim da i sljedećeg 13. u mjesecu dođete ovamo, da nastavite svaki dan moliti krunicu u čast Naše Gospe od krunice, kako bi izmolili mir u svijetu i kraj rata, jer vam samo ona (krunica) može pomoći.«

LUCIJA: "željela bih vas zamoliti da nam kažete tko ste te da učinite čudo kako bi svi povjerovali da nam se ukazujete.«

GOSPA: "Nastavite dolaziti ovamo svaki mjesec. U listopadu ću reći tko sam i što želim te ću napraviti čudo koje će svi vidjeti kako bi mogli povjerovati.«

Lucija je zatim iznijela niz molbi za obraćenje, izlječenje i udjeljivanje drugih milosti. Gospa je odgovorila preporučajući molitvu krunice kako bi se tijekom godine postigle milosti. 8

A onda je nastavila: "žrtvujte se za grešnike i recite mnogo puta, posebno kad prinosite neku žrtvu: "O moj Isuse, to je za tvoju ljubav, za obraćenje grešnika i za naknadu za grijehe počinjene protiv Prečistog Srca Marijina!«.

Prvi dio tajne: ukazanje pakla

"Izgovarajući ove posljednje riječi«, priča sestra Lucija, "ponovno je raširila ruke kao dva prethodna puta. Odraz (svjetla koje je iz nje zračilo) kao da je prodirao u tlo i mi ugledasmo ognjeno more, a u taj oganj bili su uronjeni vragovi i duše. Izgledale su kao prozirna, crna ili smeđa, žeravica, ugljen u ljudskom obliku. Plivali su u žeravici, a u vis su ih podizali plamenovi koji su iz njih izvirali zajedno sa oblacima dima, slični plamenoj baklji. Padali su na sve strane, kao varnice u požaru, bez težine i ravnoteže, dok su se čuli zastrašujući krikovi i bolni uzdasi puni očaja što su tjerali strah u kosti. Vragovi su se razlikovali od ljudi po stravičnim i odvratnim likovima, u obliku jezivih i nepoznatih životinja koje su, međutim, bile prozirne i izgledale poput žeravice crnog ugljena.

Viđenje je trajalo samo trenutak u kojem je Lucija kriknula "jao!«. Mislila je da bi vidioci, da nije bilo Gospina obećanja da će ih odnijeti u nebo, umrli od straha i užasa.

Drugi dio tajne: objavljivanje kazne i načina na koje se može izbjeći

Užasno prestrašeni i tražeći pomoć, vidioci su podigli oči prema Gospi, koja im je puna dobrote i tuge rekla:

GOSPA: "Vidjeli ste pakao kamo odlaze duše jadnih grešnika. Kako bi ih spasio, Bog želi u svijetu ustanoviti pobožnost mome Prečistom Srcu.

Ako budete činili što od vas tražim, mnoge će se duše spasiti i mir će vladati.

Rat je pri kraju, ali, ne prestanu li vrijeđati Boga, za pontifikata Pija XI. počet će drugi, još gori. 9 Kad budete vidjeli noć osvjetljenu nepoznatom svjetlošću, znajte da je to velik znak što vam ga Bog šalje, znak da će svijet, zbog njegovih zlodjela, kazniti ratom, glađu i progonstvom Crkve i Svetoga Oca. 10

Kako bi se to spriječilo, zatražit ću da se Rusija posveti mome Prečistom Srcu te, kao zadovoljštinu, svetu Pričest u pet prvih subota u mjesecu. Ako se ispune moji zahtjevi, Rusija će se obratiti i vladat će mir. U suprotnom, (Rusija) će proširiti svoje zablude po svijetu te će doći do ratova i progona Crkve. Dobri će biti mučeni, Sveti Otac mnogo će trpjeti, razni narodi bit će uništeni, no na kraju će moje Prečisto Srce pobijediti. Sveti Otac posvetit će mi Rusiju koja će se obratiti te će svijetu biti podareno razdoblje mira.

Nakon nekoliko trenutaka: "Kad molite krunicu, nakon svakog otajstva (desetice) recite: "O moj Isuse, oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenoga ognja i dovedi u raj sve duše, osobito one kojima je najpotrebnije Tvoje milosrđe!«11

LUCIJA: "Gospođo, želite li još nešto od mene?«

GOSPA: "Ne, danas više ništa.«

I kao inače, počne se dizati prema istoku sve dok se nije izgubila u nepreglednom prostranstvu nebeskog svoda.«

Zatim se začuo zvuk sličan grmljavini koji je bio znak da je ukazanje završilo. 12

Usp. "Memorias II«, str. 138; III str. 218 i 220; IV, str. 336— 342; G. De Marchi, str. 107— 110; W. T. Walsh, str. 126— 129; L. G. da Fonseca, str. 48— 49; J. Galamba de Olivieira, str. 72— 78 i 146— 147.

Treći dio tajne: proročka vizija zaslužene kazne, ogromne katastrofe i velikog povratka duša Bogu

Treći dio fatimske tajne

J.M.J.

Treći dio tajne otkrivene 13. srpnja 1917. u Cova di Iria (Pećini Iria) - FATIMA

"Ovo pišem iskazujući poslušnost Tebi, moj Bože, koji si mi to zapovijedio preko preuzvišenog biskupa Leirije te Tvoje i moje presvete Majke13.

Prva scena: prijetnja zaslužene kazne koja će zadesiti svijet

"Nakon dva dijela tajne koje sam već izložila, vidjeli smo s lijeve strane naše Gospe, malo iznad nje, Anđela s ognjenim mačem u lijevoj ruci; blistajući je isijavao plamen koji je izgledao da će spaliti svijet; no plamenovi su se gasili u dodiru sa svjetlošću koju je naša Gospa iz svoje desne ruke zračila prema njemu: Anđeo, pokazujući desnom rukom na zemlju, snažnim je glasom

kliktao: pokora, pokora, pokora!14

Druga scena: zastrašujuća katastrofa koja ostavlja svijet polusrušen i ima za posljedicu žrtve u svim društvenim slojevima, uključujući osobito Svetog Oca, Papu

"I vidjeli smo u snažnom svjetlu, koje je Bog: "nešto slično kao kad se osobe vide u ogledalu kad prolaze ispred vas", biskupa odjevenog u bijelo "imali smo predosjećaj da je to Sveti Otac". Razni drugi biskupi, svećenici, redovnici i redovnice penjali su se na jednu strmu planinu na čijem se vrhu nalazio križ od neobrađenih balvana, poput plutnjaka s korom; Sveti Otac, prije nego stiže onamo, prolazi kroz jedan veliki, polusrušeni grad podrhtavajućim korakom, ožalošćen boli i mukom, molio je za duše leševa na koje je nailazio na svom putu; stigavši na vrh planine, pada na koljena podno velikog križa i ubija ga skupina vojnika koji na njega pucaju iz raznih vrsta vatrenog oružja i odapinju strijele te na isti način umiru jedan za drugim biskupi, svećenici, redovnici i redovnice i razne svjetovne osobe, muškarci i žene iz različitih društvenih slojeva i različitih zanimanja.15

Treća scena: veliki povratak čovječanstva Bogu

"Ispod dva kraka križa nalazila su se dva anđela, svaki s kristalnom posudom za raspršivanje u ruci u koju sabiru krv mučenika te njome škrope duše koje se približavaju Bogu16.

Tuy, 3.1.1944.

Četvrto ukazanje: 19. kolovoza 1917.

Dana 13. kolovoza, na koji se trebalo dogoditi četvrto ukazanje, djeca vidioci nisu mogli doći do Cova da Iria, jer ih je oteo načelnik Ourema koji je iz njih silom htio izvući tajnu. Djeca su ostala odlučna.

U uobičajeni sat čula se na Cova da Iria grmljavina nakon koje je uslijedio bljesak. Prisutni su opazili kako iznad hrasta nekoliko minuta lebdi mali bijeli oblak. Primijetili su i kako su se lica i odjeća ljudi, biljke i tlo obojali različitim bojama. Bilo je sigurno da je Gospa došla, no nije našla vidioce.

Dana 19. kolovoza17, Lucija se s Franjom i još jednim rođakom nalazila na livadi koja je pripadala njezinu ujaku kada su oko četiri sata poslijepodne počele iste atmosferske promjene koje su prethodile Gospinim ukazanjima u Cova da Iria: zapuhao je svježi povjetarac i sunce je potamnilo. Lucija je, osjetivši da se približava nešto nadnaravno brzo poslala po Jacintu koja je stigla na vrijeme da vidi Gospu što se, kao i prethodna tri puta, najavljena bljeskom svjetla pojavila nad crnikom ili hrastićem, malo većim od onog u Cova da Iria.

LUCIJA: "Gospođo, što želite od mene?«

GOSPA: "želim da nastaviti dolaziti u Cova da Iria svakog 13. u mjesecu i da molite krunicu svaki dan. Posljednji mjesec učinit ću čudo, kako bi svi povjerovali.«18

LUCIJA: "Što želite da učinimo s novcem koji ljudi ostavljaju u Cova da Iria?«

GOSPA: "Napravite dva prijenosna postolja: jedno ćete nositi ti i Jacinta s još dvije djevojčice odjevene u bijelo, a drugo neka nosi Franjo s još tri dječaka. Novac od postolja je za blagdan Gospe svete krunice, a ono što ostane namjenjeno je za kapelicu koju trebate dati napraviti.«19

LUCIJA: "Htjela bih vas zamoliti za ozdravljenje nekih bolesnika.«

GOSPA: "Da, neke ću ozdraviti tijekom godine.« Zatim im je, poprimivši još tužniji izraz lica, ponovno preporučila prikazivanje trpljenja da bi na kraju završila ovim riječima: "Molite, mnogo molite i žrtvujte se za grešnike. Znajte, mnoge duše odlaze u pakao, jer se za njih nitko ne žrtvuje i ne moli.«

"Kao i inače, počela se podizati prema istoku.«

Vidioci su odrezali grane drveta iznad kojeg se Gospa ukazala i ponijeli ih kući. Grane su širile posebno ugodan miris.

Usp. "Memorias II«, str. 150; IV, str. 342 i 344; G. De Marchi, str. 151— 152; W. T. Walsh, str. 184— 186; L. G. da Fonseca, str. 69— 70; J. Galamba de Oliveira, str. 89.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2008 13:00 
Odsutan

UPOZORENJE - PAKAO!

« Ja, sestra Faustina, bila sam na zapovijed Božju na dnu pakla, da posvjedočim, da pakao postoji....»

http://www.veritas.com.hr/duhovnost/mar ... walska.php

http://www.misericordia.faustyna.pl misericordia@faustina.pl

Kraj listopada 1936. morala je sestra Faustina sići u pakao, na mjesto užasa, da bi o tome izvjestila. Ona piše u svome dnevniku
« Danas sam u pratnji jednog anđela bila vođena u dubine pakla. To je jedno mjesto velike patnje; njegovo prostranstvo je zastrašujuće veliko. Vrste tih muka koje sam vidjela su sljedeće: prva muka, ta koja pakao čini, je gubitak Boga; druga - stalno predbacivanje savjesti; treća - da se to stanje nikad više neće promjeniti; četvrta - vatra koja duše razdire, bez da ih uništi; to je jedna strašna patnja; to je jedna vatra od Božje srdžbe upaljena; peta muka - je stalna tama i užasan smrad; iako je mrak, đavoli i proklete duše se međusobno mogu gledati; one vide svu zlobu drugih i svoju; šesta muka - je stalno prisustvo sotone; sedma muka - je strašan očaj, mržnja protiv Boga, psovke, kletve i sramote. Tu su muke koje prokleti zajedno pate, ipak to još nije zadnje. Ima još posebnih muka čuvstava. S čime je duša sagriješila, time će biti na strašno neopisivi način mučena. Postoje strašne pećine i dubine mučenja, gdje se jedna muka od druge razlikuje.

Gledajući to zastrašujuće mučenje bila bih umrla, da Me svemoć Božja nije održala. Griješnik treba znati, da će čulnim organom kojim on griješi, cijelu vječnost mučen biti. Pišem o tome na Božju zapovijed, tako da nijedna duša ne može reći da pakao ne postoji, ili također da tamo nitko nije bio i da se ne zna kako je tamo.

Ja, sestra Faustina, bila sam na Božju zapovijed na dnu pakla, da posvjedočim, da pakao postoji. Sada ja ne mogu o tome ništa govoriti, jer po Božjoj naredbi to moram pismeno ostaviti u baštinu. Đavoli su imali veliku mržnju na mene, ali kroz Božju zapovijed morali su mi se pokoriti, šta sam ja zapisala je slaba sjena, toga što sam vidjela. Jedno sam mogla primjetiti, tamo su većinom duše, što nisu vjerovale da pakao postoji.

Kada sam došla k sebi, nisam se mogla od straha dugo oporaviti, kako jako duše tamo pate. Radi toga molim sada još više za obraćenje griješnika. Neprestano molim Božansko milosrđe za njih.»

« Za vrijeme jednog momenta », tako piše ona 9. veljače 1937.,« pokazao mi je Gospodin danas učinjene grijehe svijeta. Od straha sam se onesvijestila. Iako poznajem dubinu neizmjernog Božanskog milosrđa, bila sam ipak začuđena, da Bog svijetu dopušta, da dalje tako živi. Zatim mi je dao na znanje, da izabrane duše oblikuju protutežinu. Kada njihov broj bude ispunjen, doći će kraj svijeta...».

« Moja kćeri, govori cijelom svijetu o Mome neiscrpnom milosrđu. Ja želim, da blagdan Božanskog milosrđa bude utočište svih duša, poglavito svih griješnika. Toga dana izlit će se obilje Moga milosrđa. Ja ću izliti čitavo more milosti na duše koje se budu približile tome izvoru. Tko god se toga dana ispovijedi i pričesti, dobit će potpun oprost od grijeha i kazne za grijehe. Neka se nitko ne boji pristupiti k Meni, makar njegovi grijesi bili najopakiji. Želim da se blagdan Mojega milosrđa svečano proslavi na prvu nedjelju nakon Uskrsa.»

« Isus mi je zapovijedio, jednu DEVETNICU da zapišem i kroz tih devet dana, pred blagdan Božanskog milosrđa da molim. Devetinica mora biti započeta na Veliki petak ».

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2008 13:00 
Odsutan

sestra faustina po meni je dobila najbolji opis pakla....barem ga ja tako zamišljam

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2008 16:04 
Odsutan

e, to su pravi izvori u koje sam pouzdan, jer ja tesko vjerujem ljudima, jer puno je lažnih proroka danas...svi bi htjeli na izmišljotinama privfući na sebe pozornost...jadno

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2008 22:34 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Evo vezano za svjedočanstva,zanima me u koju bi kategoriju spala već opisana svjedočanstva doživljaja kliničke smrti.Pročitao sam par knjiga te tematike i svjedočanstva ljudi koji su to doživjeli se dosta podudaraju,a gotovo sva spominju bića od svjetlosti.Što ustvari reći za ta svjedočanstva?
BVB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 25 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]