www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:08

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 lis 2009 10:08 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
da.. razmisljam dosta i molim...
i osjecam da bi Bog htio od mene da ga malo "pogurnem"
k tome svemu..
a ja sva nekako "izgubljena" ne znam di i sto..
kako...
jer ja sam to sve naucila kroz zivot, preko roditelja,
to kaoo da me pitao kako naučiti disati...
kako objasniti?
hm.. probat cu..
danas idem kod njega
isprintat cu ono svjedocansto od majckala
prosli put sam mu pokazala spot od lifehousa-everything..
vidla sam da ga je malo potreslo...
malo po malo 8)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lis 2009 10:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Dobro si napisala,polako.Nemoj ništa forsirati,i nemoj ga odmah voditi kod Smiljana,to je moje mišljenje,jer mislim da bi mu to bilo malo previše.Ja sam bila jednom,i možda će se neki naći uvrijeđeni,ali malo mi je zasmetala ta galama,mislim na to dok je fra Smiljan govorio.Nekako mi je to bilo preglasno,i to stalno tjeranje i odricanje od zla,nekome tko to još ne shvaća i ne osjeća dubinu,može zvučati čudno.
Zato draga mislim da je najbolje da ga postepeno uvodiš u to sve.

:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lis 2009 13:21 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
slažem se s Magdom,nemoj ga voditi fra Smiljanu..još.. :) baš je nekako glasan,oštar,odrješit(mislim,nemam ništa protiv njega)...ali bi to njega moglo malo preplašiti kod prvog dojma..jer će ipak doći tamo "da vidi šta se tu događa"...to je moje mišljenje..neznam..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lis 2009 14:00 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Neko sjeme je palo na plodno tlo, neko u draču, a neko na cestu.
Ne kažem da se ne trebaš truditi.

Volio bi da ti bude preprekrasno da on dođe jednog dana ispred vrata umjesto s autom na konju bijelomu usred Zagreba, i da ga digne ono u zrak, baci ti kamenčić od prozor da izađeš s s njim pobjegneš, stvarno si mi predraga iako te još nisam vidio u živo, al kaj ja znam buraz. :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 lis 2009 14:23 
Odsutan

Draga anchi, imala sam i ja sličnih slučajeva. I onda sam nastojala mnogo objašnjavati i pričati i dočaravati im iskustvo mog duhovnog doživljaja itd. jer sam ja samtrala da njima to treba - ali sve u svemu ništa nisam postigla... onda kad sam ja mislila da je vrijeme za to. Rezultat su bila samo zbunjena lica koja su me onako u nevjrici gledala. Ne dotakne svakoga isto. Nekome je dosta riječ u svetom pismu, nekome nečije svjedočanstvo, nekome propovjed, a neko ide cijeli život na Misu pa ništa ... Sam Bog zna zašto je to tako - to nema veze ni sa godinama, ni inteligencijom, ni karakterom .... zato

Zato ti savjetujem, da je najbolje šutiti i moliti da ga Duh Sveti dotakne... onda kad za tvog dečka bude vrijeme, jer On to najbolje zna .... prepusti sve Božjoj providnosti i sve će se posložiti i bolje nego što si ikad sanjala i priželjkivala.

Sve najbolje tebi i dečku :grlim te: BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2009 10:07 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Čini se meni da će se on morati obratiti ili milom ili silom. :D To je ono navještanje Evanđelja ognjem i mačem.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2009 13:04 
Odsutan

Za svakoga od nas postoji vrijeme ,mjesto i nacin na koji ce Duh Sveti djelovati. I to ce se dogoditi onog momenta kad smo mi spremni za to.Tesko je spoznati naglo da Bog postoji, da postoji vrag jos gore uroci vracke ...... i jos kad spoznas da je tebi nesto radjeno. A to sve spoznas kad si spreman za to. Bog nam daje onoliko koliko mozemo podnjeti. Mi neznamo moze li tvoj decko podnjeti niti da li je ispravno da ga vodis Smiljanu ili ne. Ja sam se obratila na susretu. Eto Magdi je smetalo odricanje meni nije. Bilo mi je cudno ali mi nije smetalo. I Bog me je dotakao jedinu od nas koji smo otisli tamo a nitko nije ni znao na sta idemo ni sta je to zapravo. Tako smo mogli otici i vracarima ,a eto otisli smo fra Ivi. Zasto sam bila ja odabrana od nas 5 ne znam. Kupila sam njegovu knjigu i proucavala zasto sam pala i sta je zapravo to bilo sto se dogodilo. I citajuci njegovu knjigu molitvom do zdravlja ja sam se obratila a i prepricavala sam osobama koje su bile samnom tada. Tako je bilo s nama. Predlazem ti da molis i uzdas se u Boziju providnost. Moli Duha Svetoga da te vodi dok mu pricas o vjeri. Da te vodi iskljucivo On i da nedopusti zlome da djeluje na tebe dok mu pricas. Ti ces znati preko molitava kad trebas nesto reci i odvesti ga na susret. Ja sam tati dosadjivala i molila ga i preklinjala da ode. Otisao je jednom kod fra Roze i jako se isprepadao jer je vidio opsjednutu djevojku koja je urlala i vristala i nad kojom su molili sat vremena i iznjeli je iz crkve. Vise nije htio ni cuti. Onda sam molila za njega i predala ga Isusu i nekada pomalo pricala i vjerski ga preodgajala. Davala odgovore na glupa pitanja ,a ni sama nisam znala odgovor a eto Duh Sveti me nadahnuo da znam sto mu reci. I uspijem ga odvesti kod fra Ive. Bio je odusevljen s njim . A isto je bilo odricanje istjerivanje zloduha i sl. I kaze da je jedino fra Ivo svecenik pravi sve koje zna su lopovi, zenskari i sl.... Ali polako se mijenja. znaci bio je na susretu i nije odma doslo. Postepeno se okrece ,a i ja molim za njega. Eto meni je trebao jedan susret, a njemu ko zna sta jos treba da svati i da se obrati. Gospodin zna sta je najbolje za nas. Zato se moli i vjeruj da ce ga Gospodin obratiti. Zar ti nije ocito ????? Eto on je vec dozivio prometnu i rekao da ga je Bog spasio. Moli se kad sjeda u auto,raspituje se. Pa spojio te s njim,tebe obracenika koji vjerujes u zivoga Boga i koja znas da On postoji .Ti si odabrana koja ces mu donjeti Boga.To su sve znakovi. Gospodin ga zove,a ti si tu da mu pomognes. Pa moli za njega. Vapi. I vidjet ces cuda koja ce Gospodin uciniti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2009 13:13 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ivana to sto si rekla ok je ali on treba moliti ,da se duh sveti u njemu oslobodi.svi smo mi primili duha svetoga na krstenju ali u nekima je taj duh ostao nekako svezan i nemoze djelovati .zato moramo moliti gospodina da nam oslobodi u nama duha svetoga .nadam se da ste me razumjeli sto sam htjela reci :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2009 13:42 
Odsutan

Postoje ljudi koji ne mogu moliti niti zele niti prihvacaju Boga. Pa ajde natjeraj takvu osobu da se moli . Reci mu da moli da se Duh Sveti u njemu oslobodi i oslobodi darove,a on ni ne zna sta je zapravo Duh sveti niti darovi koje primamo. A takvih je mnogo i takvima mi pomazemo molitvama dok se ne obrate i nepocnu sami moliti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2009 15:33 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

:wink: dobro ivana,ali u razg.s svojim duhovnikom ivo pavic ,stalno govori da se duh sveti treba u nekim osobama osloboditi duh sveti.koji je zatvoren u toj osobi ,a osim toga draga ivana,postoje osobe s karizmama i osobe koje su voditelji molitvenih zajednica u nekim mjestima pa i mole za takve osobe ,da se oslobodi duh sveti u njima.nisi me shvatila o molitvenim zajednicama ,pitala sam ,da li ima netko ovdje da vodi u svom mjestu molitvenu zajednicu.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]