www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:14

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 lis 2009 12:36 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Svi mi znamo dobro pametovat kad se o nekom radi..al bome prolaziti pakao u kući..uza sve ostalo..nije baš jednostavno..
Šta osobu u tom može spasiti da ne zastrani kao i osoba koja zlostavlja osim ljubavi Božje..strpljenja ..poniznosti..Sv.Mise..Pričesti..molitve..
Mora se odvojiti..da se napuni..da se napije sa izvora Žive vode,ako je već odabrana i pozvana ,da bi imala i strpljenja,ljubavi,općenito života da ga prelije u osobu-koja je zamračena duhovima svakojakim..

Jer nam se nije boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima (Efežani 6:12).

Osobno poznam dvije osobe,koje su maltretirane od muževa,obitelji..to je pakao na zemlji bio..dok se nisu makle..jednu od njih je muž mlatio,kad bi došao pijan čak u trudnoći..a ona bi se skupila i trpila.da sada ne iznosim detalje njihove..jer su prestrašni...
Al sad..kad je nastao odvojen život..Gospodin to polako slaže..jer se Njemu ništa ne žuri..kod Njega je vrime drugačije..Po malo On otvara oči..po maalo dodiruje srca bolesna..zacjeljuje rane..
Ta i ti zastranjeni su izranjene duše..koje se nisu znale obraniti te su dopustile da ih zlo natapa..
Bogu ništa nije nemoguće.i samo jedna riječ je dovoljna da čudo se učini..
I mislim i znam da se baš ne može uteć Božjem planu..
Ta ionako je sve zapisano već odavno..
Hvala Bogu Što u takvim slučajevima,Gospodin uvik dotakne jednu stranu,da se priko nje spasi druga duša..
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lis 2009 13:43 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Matyjesus,Moya..... :b112: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2009 09:04 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Matyjesus,Moya..Silentium...sve je uredu kako vi to mislite,ali ja opet mislim da Bog spaja osobe i On zna zasto pojedini ljudi moraju prolaziti pakao braka.Naravno da zlostavljanje obitelji nije u redu,ali zar Isus nije trpio zlostavljanje i ponizavanje ?Bog spaja ljude i daje im snagu,vjeru i ljubav.Zena moze s cvrstom vjerom i molitvom izmoliti obracenje svoga muza i obrnuto.Naravno da je tu u pitanju strpljivost,ali koliko li ce Bog takovu osobu nagraditi,ako ne na ovome svijetu,onda u vjecnosti.Koliko samo ima svjedocanstva gdje su se muzevi obratili po cvrstoj vjeri i molitvi svoje supruge,a prozivljavale su godinama ponore pakla...malo je takovih ,ali ima ih.Ljubiti ne znaci samo onda kad nam je dobro,kad sve ide ko po ledu,ljubiti znaci i trpjet i podnositi nepravdu,a takove ljubavi je danas malo,jako malo.Svi znamo ljubiti i voljeti dok nam je dobro,a cim krene po zlu,nema vise ljubavi.Na nasem se forumu isto ta ljubav primjecuje...Dolaze nam pojedini samo dok treba za njih ili nekog od njih moliti i cim bude bolje,nestane ih kao magle,pa opet tu i tamo svrate itd...To je ljubav ?
U redu,na nama je da prastamo i prihvacamo,istina je,ali istina boli i oslobada.Nema ljudi kojima Bog ne djeli i dobro i zlo i patnju i radost.Zlo i patnja nas jos vise povezuje s Bozjom ljubavi,jer u patnji covjek pogleda na KRIZ ,na kojem je sam Isus bio radi nas i nasih grijeha.Svi bi mi zeljeli da nam bude sobro,da budemo zdravi,da budemo Bozji,ali kad treba trpjeti za Gospodina onda bi se najrade sakrili u misju rupu.Toliko sam toga prepatila od ranog djetinstva i u bolesti bila koju nikome ne zelim,i u braku imala problema i radi djece,ali Bog me nije ostavio samu.Dok Ga jos nisam tako prihvacala kao danas,svjesna sam toga da je On i onda koracao samnom u svoj mojoj patnji,boli i pomagao mi nositi moj Kriz.Danas mi je to jasno i hvala Bogu da se nisam rastala kad mi je bilo najteze,a po mojim molitvama se i moj suprug obratio i danas zajedno molimo,a bio je samo krsten i odrastao bez vjere.Eto,koliko Bog cini onima koji pate,koji su izgubljeni On i pronalazi i dovodi k sebi u svoj Ocinski zagrljaj.Bog jedini zna zasto poneki ljudi moraju patiti vise ,a poneki manje pa prepustimo Gospodinu da nas On vodi i u nasim najtezim patnjama kroz zivot ,kako bi jednog dana bili zajedno s Njime u vjecnoj radosti Bozjega Kraljestva.Amen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2009 09:19 
Odsutan

maltretiranje se ne treba trpiti jer takvo zlo zasigurno nije od Boga jer pod svakodnevnim batinama žena izgubi svako dostojanstvo i želju i volju za borbom...
Mislim da Gospodin ne želi da svaki dan strepimo za svoj život ili za živote svoje djece..To je pogrešno...
Oprostiti treba...mora se ako se zovemo djecom Božjom, ali biti svaki dan u strahu od nekoga nije uredu...
Poznajem mnoge žene koje su nakon dugogodišnjih strahova i života u kutovima sa svojom djecom započele život daleko od nasilnika..i nisu pogriješile..
To su žene u molitvi, posvećene Bogu....mole za svoje muževe i Bog će tu molitvu upraviti na njihovo spasenje...
Tako da mi koje smo eventualno imale borbe u obraćenju naših životnih partnera tipa: ''Ma daj zašto toliko moliš'', ''Što baš danas moramo u Crkvu'', ''Ajmo molit večeras, sad mi se ne da''...ili nešto tome slično nemamo pravo, ženama koje su pod svakodnevnim batinama jer su slabije građe, govoriti da ostanu u paklu straha za svoj život.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2009 09:44 
Odsutan

Da draga IvanaMo...slazem se s tobom,sve ovisi o nasilju kakovo se provodi nad zenama i o samom nasilniku.Ali cinjenica je da danasnje
mlade zene ne zele trpjeti nikakvo nasilje pa neznaju ni prastati.
Smatraju se ravnopravnima i imaju svoja zvanja,zaraduju svoj novac
i ako su neke nesuglasnosti u braku,gotovo je,razlaze se.Zasto nekada
nije bilo toliko rastava kao danas ?Isto nisu svi imali sjajne brakove.
Uvijek je bilo izuzetaka,samo cinjenica je da danas omladina ima sve
servirano pa niti neznaju trpjeti.Zive godinama zajedno a kada se ozene
onda vide da nisu jedno za drugo...Mogli bi mi u nedogled o ovome i
svatko ima svoje pravo,ali pogledajte jednu nasu clanicu,vise manje znate
svi koja je,ali trpi...Bog joj daje snagu.Mnogi sigurno misle da je luda sto
ga ne ostavi,ali ona zna najbolje.Ne mozemo se mi mjesati u niciji brak
ni u niciji zivot,ali mozemo dati savjet i primjer,a jos vise od toga
doprinosi nasa molitva.BvB.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2009 12:25 
Odsutan

visnja napisao:
Ali cinjenica je da danasnje
mlade zene ne zele trpjeti nikakvo nasilje pa neznaju ni prastati.
Smatraju se ravnopravnima i imaju svoja zvanja,zaraduju svoj novac
i ako su neke nesuglasnosti u braku,gotovo je,razlaze se.Zasto nekada
nije bilo toliko rastava kao danas ?Isto nisu svi imali sjajne brakove.

možeš li malo objasniti što ovo znači?naravno da nitko ne želi trpjeti nasilje..zašto ga muškarci ne trpe?zamisli da žena za svaku batinu unajmi nekog (ako sama nije dovoljno jaka) da joj pretuče muža??mislim da bi se smirio...ili otišao..
što znači "smatraju se ravnopravnima"?misliš da mi nismo ravnopravne?
a to što se prije nisu rastajali je zato što su žene bile ovisne o muževima i financijski i na sve moguće načine,a kakva je bila kvaliteta tog braka nikome nije važno bilo,glavno da su zajedno..čemu onda sve?
i hvala Bogu tijekom povijesti koja i nije tako daleko žene su se izborile za dostojanstvenije mjesto u društvu ,a i tu su pale nečije žrtve.
uvijek nekako ispadne da su muškarci problem...možda će i to prestati čim muškarci shvate da je žena sposobna,pametna,nježna,ravnopravna...
ne znam..puno sam žena vidjela da se žrtvuje za muškarca,a obrnuto-jako malo...to smo samo mi žene krive jer im uvijek tražimo izgovore...
možda im ne treba povlađivati...ne,nekad mi se čini da ih nema (svaka čast izuzecima)da bi svijet bio puno ljepše mjesto..
a moliti se može i na daljinu...
imala sam kratko vrijeme jedne susjede,bili su izbjeglice..kad bi se napio on bi je tukao...i što me najviše šokiralo je reakcija okoline!!nitko nikad nije reako "treba ga zatvoriti nije normalan,luđak,pijanac"...nego bi svi govorili "zašto ona ne zašuti?"
eto to je naše društvo i to neće prestati dok god svaki takav ne završi iza rešetaka...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2009 13:03 
Odsutan

ja cu samo navesti primjer moje prve susjede... nju je muz zlostavljao psihicki a za fizicki ne mogu tvrditi... jer ne treba svemu vjerovati... ali ta zena nazalost nije moga otici od njega... vjerojatno nije imala kamo... a ni novaca... imaju 3 sina... vjerojatno je i zbog njih ostala trpiti... muz joj je bio kockar... sve sto je zaradio prokockao je a mozda i zapio... tako da nisu imali novaca ni za vodu uves u kucu... nisu imali ni kupaone... jer on je sve prokockao... tek su prije nekoliko godina uveli vodu u kucu...

kako mi pricaju roditelji... dok je bio rat... ona je bjezala kod nas se skrivati i kod jos jednog susjeda... pa je nas napadao sta je skrivamo... na drugog susjeda je i sa nozem isao... ali fala Bogu nije bilo obracuna pa tako ni izljeda... a ta zena je mogla samo trpiti i gutati...

sad je ta zena u mirovini zasluzenoj... ali ona nije kod kuce... radije ode raditi... tako je rekla mojoj mami jedan dan... kaze vice mi pogrdne stvari, vrijeda me, govori da se prostituiram... i njoj je to neizdrzivo... pa je otisla raditi smjenu dok se on sa posla vraca... skuha mu rucak i ode na posao kad se on vraca sa posla...

i sad neka netko kaze da ta zena i dalje mora trpiti... po meni je to van razuma... i radije bi da ta zena ode od tog muza... u svoj mir... svoja 4 zida... u kojoj nece slusati pogrdne rijeci a ni kriva ni duzna...

svaki udarac ostavlja tragove na osobi da je neznam kako produhovljena... jer mi smo samo ljudi... jad i bijeda...

po meni velika je stvar ako ta zena koja to prozivi i makne se od njega pocne moliti za njega... da se obrati i pokaje... jer molitva je otvaranje oprostu... to je vec velika placa na nebesima...

Zadnja izmjena: BiTLorD; 24 lis 2009 13:08; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2009 13:08 
Odsutan

Striktno sam i sama protiv zlostavljanja zena,napomenula sam da sve ovisi o kakvom je zlostavljanju rijec i o kakvom zlostavljacu...Drugo je ako se muz napije pa istuce zenu,a drugo je gdje zena dobiva batine stalno i bez razloga.No znam i ja brakova gdje zene trpe i u susjedstvu imam jednu poznanicu nasu zenu koja ima muza alkoholicara i djecu koja su svakakva,a i svekrvu koja ju nimalo ne razumije i ne podrzava,jos stiti sina alkoholicara i pridaje njemu podrsku umjesto snahi,ali snaha svejedno to sve trpi.Da li je to Bozja volja i zasto je tako ,samo Bog zna odgovor.Mnogi bi na njenom mjestu davno ostavili sve i otisli,a ona ipak radi i trpi.Ni to ne opravdavam,ali ni to sto neki nemogu podnositi ni najlakse patnje.Imam isto jednu poznatu obitelj koji su se rastali nakon tri mjeseca kak su se ozenili,a prije toga su zivjeli pet godina zajedno.Razlog rastave je bio jer je on ljecnik i cesto je morao raditi dezurstva pa ona nije zeljela biti sama.To je tek shvatila kad se je udala za njega,a i prije je bilo isto.Nije ju tukao i zlostavljao ,ali ona je ipak otisla od njega.Rekla sam,mogli bi o tim temama u nedogled i traziti pravdu,ali je nigdje necemo naci vec ce Bog svima suditi.Bit svega je ljubav,a sve ovo o cem pricamo je pomanjkanje prave istinske ljubavi.Ni Bog nas nece pitati kako smo zivjeli vec koliko smo ljubili..BvB.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2009 20:21 
Odsutan

miranda197732 napisao:
VIDIM TE. SIGURNA SAM DA SE SADA BACAC U SVOJOJ NEMOCI. NE MOZES SHVATITI DA SAM OTISLA.
ISKALJUJES SVOJ BIJES NA DRUGIMA,
JER MENE VISE NEMA
PA MI NE MOZES PREDBACIVATI.
RUKE TI SE BESPOMOCNO TRESU,
VICES BIJESNO. UDARAS GLAVOM O ZID.
RAZBIJAS SVE STO TI SE NALAZI POD RUKOM, PROKLINJES LJUDE U SVOM DOMU.
CINIS NISTAVILO OD SAMOG SEBE,
UNISTAVAS SE, OPIJAS, DOVODIS DO RUBA PONORA.
POJAVLJUJU SE SUZE NA TVOM LICU,
ALI ONE NISU BISTRE. ONE SU TMURNE OD ZELJE DA MI SE OSVETIS, JER SAM TE NAPUSTILA.
SVE DOK SE TO NE PROMJENI, SJECAT CU SE DA SI BACAO KAMENJE NA MENE, SVAKI PUT KADA SAM ZELJELA MALO PROBORAVITI S BOGOM.
IMAT CU U MISLIMA
ONO STO TE NAVELO DA MI NE DOPUSTIS, DA TI PRIBLIZIM SVOJU SLIKU O NJEMU.
I DALJE CU ZNATI DA SI CESTO PLJUVAO NA MENE
KADA GA SPOMENEM,
PROZIVAJUCI ME JADNOM SVETICOM
JER NISI ZNAO TKO JE "ON", NISI "GA"UPOZNAO.
ALI NISTA DRUGO NECU MOCI NAPRAVITI.
VISE TI NEMOGU POMOCI.
SAM SI "GA"ODBACIO. DA NISI, MOZDA BIH TI POMOGLA ILI JOS UVIJEK BILA NA ISTOM SVIJETU S TOBOM.
ALI SADA NE MOGU VISE NISTA.......

AKO ME BUDES TRAZIO
ILI HTIO CUTI RAZLOG MOG NESTANKA
MORAT CES PAZITI
DA TO TRAZENJE TRAJE DOVOLJNO DUGO-ZELIS LI ME ISTINSKI NACI.

Ne znam stvarno kud ovaj svijet vodi....al jedno je sigurno...od provalije nije daleko... :?

Tko si ti da sudiš???
Da odlučuješ što je ispravno učiniti???

Ne podržavam zlostavljanje ni na koji način, osuđujem zlostavljanje, ali više ne osuđujem zlostavljača...žalim ga!!! jer on sam sebe kažnjava jer se od Boga udaljava i odlazi svojevoljno u propast, a možda i sam robuje zbog rana koje nitko osim Isusa ne može zacijeliti!!!

Ali kako će Isus zacijeliti neku ranu ako Mu je osoba ne pokaže i ne dopusti da ga On iscijeli???

OOOOOO kako smo okrutni i bez srca i duše kad gledamo osobu samo kao zlostavljača, jer ju na drugi način više niti ne vidimo.... ne opraštamo, dižemo zidine osude i nepraštanja....

A odgovorni smo i krivi za zlo koje nam se događa, jer mu pridajemo previše prostora.

Gdje je Isus koji čuva svoje ovce tada????
Gdje je Onaj koji liječi srca slomljena, koji rane povija????

Gdje je tada naša vjera, povjerenje???
Nismo li previše sebični i sebeljubni???

Ne osuđujem nikoga, nit one koji su zbog nekih svojih rana bili slabi, pa u određenoj situaciji pali i učinili zlo, niti one koji osuđuju i mrze svoje zlostavljače, jer žrtve su i jedni i drugi, svaki na svoj način!!!!

Ono što je bitno naglasiti:

Nisu se žene izborile za svoje dostojanstvo! Isus Krist je Prvi dao ženi dostojanstvo i upozorenja muževima koji ne poštuju njezino dostojanstvo!
Žene su se izborile za ravnopravnost :roll: nažalost, jer sad ga imaju...
Zar su žene ravnopravne muškarcima u svim poslovima, i fizički??

Ja ne želim u svom životu takvu ravnopravnost, već želim poštovanje mog dostojanstva i ljubav. Ostalo sve ide uz to :D
Sad će mi neki reći da sam premlada i "bez životnog iskustva", al boli me briga, jer sam sigurna da je ispravno što vjerujem, što će se još s godinama formirat 8)

Ne znam zašto bi trebali drugi uređivat sad neke nove zakone koji će osudit, zatvorit sve muške koje su žene zavele, pa eto... ušli u brak, a da se niti ne poznaju????
Jesam im ja kriva, netko drugi? tko je kriv? gdje im je odgovornost bila?
zar je izgovor "mlado, pijano, ludo"???

Bolje je takvima da pretrpe tu na zemlji malo, da bi mogli mirno u Vječnost, jer nije nas Krist spasio za sreći i blještavilo, uživanje ovog svijeta već nas je za Vječnost oslobodio!!!!

I da, kako nas je oslobodio? zar je prošetao u kašmiru i dok su mu prostirali cvijeće pod noge, otišao u svoje odaje i rekao spašeni ste???
Ne, dragi moji, Krvlju se znojio naš Spasitelj dok je u smrt koračao!!!
I zašto se želimo????
Zar trpimo više od Njega?????

Neću reći da bi mi bilo draže da svatko od nas pretrpi svoje čistilište na zemlji, jer jao onom koji je bez muke prošao ovim svijetom.... ne želim znati kud ide i koliko ga patnje čeka... :roll:

Još jednom ponavljam: ne podržavam zlostavljanje i zlostavljače, žalim ih;
ali ni njihove žrtve ne podržavam u postizanju osvete, njima bi rekla nek se raduju, jer pojma nemaju što će sve dobiti od Onoga koji Ljubi, Tješi, Iscjeljuje... :D

Bog vas blagoslovio i sačuvao od zloduha osuđivanja i nepraštanja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lis 2009 23:42 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Prvo da opravdam svoj prvi stav (iza kojeg i dalje stojim), po ovom pismu ne mozemo odluciti da li su vjencani ili ne, samo da su bili skupa,.. i da je ona veoma mlada,.. prema tome ja sam samo razumjela da su prekinuli jednu dugu vezu,..

dalje:
Citat:
VICES BIJESNO. UDARAS GLAVOM O ZID.
RAZBIJAS SVE STO TI SE NALAZI POD RUKOM, PROKLINJES LJUDE U SVOM DOMU.
CINIS NISTAVILO OD SAMOG SEBE,
UNISTAVAS SE, OPIJAS, DOVODIS DO RUBA PONORA.

i da jesu i da nisu bili vjencani,.. zamislite situaciju uplakane zene, koja stiti svoju djecu, pokriva im usi da ne cuju sto otac vice,.. koliko omalovazava i mrzi svoje najblize,.. zamislite tu djecicu, koliko im je potreban taj jaki majcin zagrljaj,.. ali, ima li majka snage da ih sve zagrli, pruzi taj mali stit, koji ce im bar malo smiriti mala uplasena srdasca,... dogadja li se ovo po danu??? najvjerovatnije nije,.. sigurno je noc, i svi bi trebali spavati,.. mjesto toga, strepe gdje ce docekati jutro,.. hoce li im biti hladno,.. tko bi mogao pruziti takve noci svojoj djeci? tko se to ovdje tako malo brine za njihovo dusevno stanje??? njihove traume???
ajmo dalje:
Citat:
POJAVLJUJU SE SUZE NA TVOM LICU,
ALI ONE NISU BISTRE. ONE SU TMURNE OD ZELJE DA MI SE OSVETIS, JER SAM TE NAPUSTILA.
SVE DOK SE TO NE PROMJENI, SJECAT CU SE DA SI BACAO KAMENJE NA MENE, SVAKI PUT KADA SAM ZELJELA MALO PROBORAVITI S BOGOM.
IMAT CU U MISLIMA
ONO STO TE NAVELO DA MI NE DOPUSTIS, DA TI PRIBLIZIM SVOJU SLIKU O NJEMU.
I DALJE CU ZNATI DA SI CESTO PLJUVAO NA MENE
KADA GA SPOMENEM,
PROZIVAJUCI ME JADNOM SVETICOM
JER NISI ZNAO TKO JE "ON", NISI "GA"UPOZNAO.
ALI NISTA DRUGO NECU MOCI NAPRAVITI.
VISE TI NEMOGU POMOCI.
SAM SI "GA"ODBACIO. DA NISI, MOZDA BIH TI POMOGLA ILI JOS UVIJEK BILA NA ISTOM SVIJETU S TOBOM.
ALI SADA NE MOGU VISE NISTA.......

djevojka/zena je pokusala pribliziti svojeg voljenog nasem Gospodinu,.. a on ga je odbacio,. doslovce bi rezao na sve sto zvuci Sveto,.. ali ona je i dalje pokusavala,.. i mislim da ovo njeno: vise ti ne mogu pomoci, je vise: PREDAJEM TE U RUKE GOSPODNJE,.. ON CE TE PROMJENITI.. mislim da ce ona i dalje za njega moliti,..

Citat:
AKO ME BUDES TRAZIO
ILI HTIO CUTI RAZLOG MOG NESTANKA
MORAT CES PAZITI
DA TO TRAZENJE TRAJE DOVOLJNO DUGO-ZELIS LI ME ISTINSKI NACI.

evo,.. ONA CE MU OPROSTITI,.. to je pojedinima bilo upitno,.. evo ona mu oprasta,.. ali pod uvjetom da se obrati,.. promjeni,.. pod uvjetom da i sam razumije da mu je ona vazna u zivotu,..

zena ima ljubavi, spremna je na oprost,.. premda OPRAVDANO UVJETOVAN!!! kome se ne cini opravdano njeno ponasanje??? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

miranda, molim te,.. javi se,.. BTB

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 44 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]