www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:13

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 stu 2009 23:05 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
anchi_zagreb napisao:
tupastim studentima... hm....

cinjenica je da je danas studiranje dostupno vecini onih koji imaju financijske mogucnosti za to, a ne onima koji su sposobni za to...
prezalosno... to je najveca stvar zbog koje zelim van iz ove drzave..
:twisted:

U koju drzavu zelis? Gdje je to besplatno studiranje? Hoces da ti pocnem nabrajati? Evo gotov sam!

Inace, ja sam diplomirao u 7. mjesecu ove godine i znam o cemu govorim. U hrvatskoj svatko tko zeli moze studirati besplatno, cak ne treba biti vanserijski za to. Najgora je stvar sto puno ljudi "zeli" studirati pravo, ekonomiju i sl. Dok studenti budu htjeli upisivati ono sto zele jadno ce nam biti. Dok god to ne ude diktiralo gospodarstvo i politika razvoja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 stu 2009 23:35 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
anchi_zagreb napisao:

cinjenica je da je danas studiranje dostupno vecini onih koji imaju financijske mogucnosti za to, a ne onima koji su sposobni za to...

..daj ne pilji..pa naša domovina je još uvijek raj na zemlji..

..amerikanicama..je cilj..da imaju Zdravstvo poput našeg..

..kod njih..50 miliona..ljudi...nema zdravstveno..sve se plaća..

..60 % svih bankrota..je povezano..s ljudima koji su se razbolili..
..od normalnih bolesti..

..tamo se sve plaća..

..roditelji..štede za djecu da ih upišu na faks..još dok ih nemaju..
..jer nema milelale...

a ti bi bježala vanka... :lol:

..svi koji znaju i uče..NEMAJU PROBLEMA S FAKSOM U HR..--i s plaćanjem..jer je besplatno za redovne..studente..
..,o iksica za klopu..do domova..
..bagatela..sitna kotizacija..

..odi studirati u ameriku..
..pa će ti sve biti jasno.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 08:32 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
johnny 5 napisao:
Nije on imao pojma šta je govorio jer postoje zemlje u kojima se ne plaća školarina, a navodno je i Slovenija jedna od njih. Važno je da se to pitanje pokrenulo, a ne bi se pokrenulo pitanje studenata da oni sami to nisu isforsirali blokiranjem fakulteta.Činjenica je da sustav obrazovanja ide ka komercijalizaciji. Zato je i bio transparent znanje nije roba. Kužim ja da vlč. Zlatko to ne zna, al onda ne treba lupetati bezveze. Slobodno mi ti reci tko stoji iza toga anapaula, osim studenata, jer ja stvarno nemam pojma. Uglavnom ljudi misle, ja sam glasao za nekog, i on je dužan osigurati to i to. Ali postoje lobiji koji imaju novce te su dobro organizirani koji imaju veću utjecaj na vlast od njihovih birača. Zato ako se nešto želi treba se pokrenuti inicijativa, kao npr. ova more je kopno. Naravno nije sve moguće mijenjati ali neki barem pokušavaju.

Evo linka za jedan kratki dobar tekst o toj temi
http://www.iro.hr/userdocs/File/pno_kol ... ovanje.pdf

ajde dragi johnny,pričekaj još par godina da izgubiš bar malo tog svog zelenila..pa onda komentiraj ovu temu...čuj ,ti "kužiš" da Zlatko to ne zna...budi sretan u kojoj idili onda živiš...
i razmisli što točno znači studiranje u Hrvatskoj?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 12:08 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
naggar napisao:
..svi koji znaju i uče..NEMAJU PROBLEMA S FAKSOM U HR..--i s plaćanjem..jer je besplatno za redovne..studente..

znas li prijatelju moj, kolika je ta kvota redovnih studenata koji ne placaju nista? stari moj.... isla sam u upravnu skolu, super ocjene imala, imam poveće znanje informatike, nekoliko europskih diploma, u srednjoj sam profesora inf. mijenjala kad je ovaj bolestan bio, ja predavala. i onda dodem na filozofski na prijamni, prodem ispit, a ne udem iznad crte jer su prije mene upala djeca branitelja, djeca s plavom kovertom, djeca ovakva, djeca onakva... :roll: :twisted:
i sta. upisala privatni fakultet, gdje je godina 12.000 kuna, prosla prijamni i sve u roku dajem, a radim na odredeno, i sad kad trebam upisati specijalisticki koji kosta 18.000 kn, ne mogu jer mi je premala placa, a nisam zaposlena za stalno i nemogu dici kredit.. vrijedi li uopce pricati dalje ili da sutim, jer ce se netko naci u ovoj mojoj situaciji?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 12:50 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
naggar napisao:
anchi_zagreb napisao:

..daj ne pilji..pa naša domovina je još uvijek raj na zemlji..

..amerikanicama..je cilj..da imaju Zdravstvo poput našeg..

..kod njih..50 miliona..ljudi...nema zdravstveno..sve se plaća..

..60 % svih bankrota..je povezano..s ljudima koji su se razbolili..
..od normalnih bolesti..

..tamo se sve plaća..

..roditelji..štede za djecu da ih upišu na faks..još dok ih nemaju..
..jer nema milelale...

a ti bi bježala vanka... :lol:

..odi studirati u ameriku..
..pa će ti sve biti jasno.. :lol:

Opet naggar pišeš o stvarima o kojima nemaš pojma. Kad već spominješ Ameriku, valjda si mislio na SAD onda mi reci koliki je njihov BDP per capita a koliki je u Hrvatskoj. Nije u hrvatskoj onak kak ti pišeš, niti svi dobe mjesto u domu, niti svi imaju iksicu, niti svi upadnu bez plaćanja. Ako ne znaš, nema potrebe da se javljaš na npr. ovoj temi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 13:05 
Odsutan

johnny 5 napisao:
Nije u hrvatskoj onak kak ti pišeš, niti svi dobe mjesto u domu, niti svi imaju iksicu, niti svi upadnu bez plaćanja. Ako ne znaš, nema potrebe da se javljaš na npr. ovoj temi.

Mjesta u domovima je manjak, ali ne preveliki, iksicu imaju ali bas svi, a bez placanja ni ne trebaju svi upasti jer danas vrlo mali broj ljudi ne upisuje faklutet sta je porazno. U hrvatskoj ima jako malo obrazovanih ljudi a velik je broj onih koji studiraju; dakle, neki kradu Bogu dane.
E sad te molim kao moderator da ne pozivas ljude da se ne javljaju, nitko ni tebi ne ogranicava pravo da se pises gdje hoces.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 13:10 
Odsutan

Još jedno pitanje da postavim anchi: zasto bi ti studirala bas sada? Zasto nebi stedila za svoje skolovanje pa nakon dvije godine upisala ono sto zelis?
Inace, jedan od mojih bliskih prijatelja je zavrsio cetvrti srednje u Americi. Cak je mislio i upisati fakultet tamo. Znam da je cifra po godini bila veca od nekih 10k dolara. To ti je bilo prije 8 godina. A to nije jedan od kreme fakulteta poput Yale, Harvarda, MIT-a i slicnih.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 13:10 
Odsutan

Da malo sam pretjerao, mislio sam ako već komentira da se služi podacima a ne da tvrdi nešto što ne stoji. Ti kažeš svi imaju iksicu, ja tvrdim nemaju svi, ja nemam, više od polovice kolega koje znam nemaju a plaćamo isto kao i redovni studenti. Drugo naggar je napisao da je za sve besplatan studij. To isto ne stoji jer je više onih koji plaćaju nego onih koji ne plaćaju. Na to sam mislio da sipa svoje mišljenje bez činjenica i onda naravno krivo piše.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 13:12 
Odsutan

johnny 5 napisao:
Da malo sam pretjerao, mislio sam ako već komentira da se služi podacima a ne da tvrdi nešto što ne stoji. Ti kažeš svi imaju iksicu, ja tvrdim nemaju svi, ja nemam, više od polovice kolega koje znam nemaju a plaćamo isto kao i redovni studenti. Drugo naggar je napisao da je za sve besplatan studij. To isto ne stoji jer je više onih koji plaćaju nego onih koji ne plaćaju. Na to sam mislio da sipa svoje mišljenje bez činjenica i onda naravno krivo piše.

U redu, nemas iksicu. Gdje studiras? Iznesi cijelu situaciju pa da vidimo zasto nemas iksicu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 13:18 
Odsutan

Situacija je vrlo jednostavna, bio sam redovni student. Završio višu, ostao mi je diplomski i taman je bila akcija Indeks. Faks u kaosu, nitko ti neće bit u komisiji(inače na ekonomiji sam). Prebacio sam se na visoku i nisam se stigao upisati kao redovni jer je faks bio u totalnoj blokadi. Daj da te pitam jesi pročitao onaj tekst koji sam stavio od Instituta za obrazovanje? Ti si napisao da svatko tko hoće može studirat bez plaćanja što nikako ne stoji.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]