www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 18:48

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 12:26 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
smajlic28 Pozdrav Elice,

lijepo si to napisala, zaboravljamo da smo svi samo ljudi, i da je vjera traženje, i da česti padamo. Ali ipak mislim da se uglavnom mogu prepoznati plodovi. I ja volim provjeriti sve, i milsim si Isus se neće ljutiti ako iz ljubavi prema Njemu budem skeptična i ne prihvaćam sve omah (proroštva i molitve u jezicima, neprovjerene) i sama sam čula od prijateljica koje su mi svjedočile, i već su dugo u karizmatskom pokretu da im se znao zli uplesti u proroštvo ili su imale vizije koje su ih mogle odvesti na krivi put, ALI na kraju krajeva uvijek je bilo tako da se Bog očitovao (jest da je bilo komplikacija i borbe). Navezenost na proroštva...da to ja ne razumijem, niti se meni osobno to nije činilo kao zdrava duhovnost trčati za proroštvima..ali to je put kojim vjernici idu...nekima je to nepotrebno, nekima je potrebno, koliko je to iz ljubavi je nešto drugo...ali reći generalno da smo slijepi svi..neznam nije dobro..inače imam puuuuno više dobrih iskustava s karizmaticima nego loša...u biti nemam nitijedno loše..samo što sam čula od prijateljica koji su duže u pokretu...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 12:37 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Prije svega lipi pozdrav! :grlim te: :grlim te:
Da odgovorim kratko na ovo.

visnja napisao:
Na koga mislite tu na nasem forumu da lazno propovjeda ili moli ?Izjasnite se imenima tih osoba na koje mislite da jesu ?

Tema se zove "lažni i pravi proroci -raspoznavanje"
Tak da ne mislim na nikog posebno,nego onak općenito kako i naslov teme kaže.
Mora se priznati da sestra "Miranda 197732" daje neke naznake na koga ona to misli,ali to je njezina stvar.Koliko sam ja naslutio misli na našeg brata "Učenika".
Moram priznati da i ja teško virujen ljudima,sve provjeravam baš kako pismo traži od nas,ne poznajem brata "Učenika",kako se kaže niti mu znam dobra niti zla.Niti pa mi je to interes.
Malo smo samo komentrili temu,eto i sveto pismo nas upozorava na to provjeravanje duhova (usp.1 Sol 5,21-22; 1 Iv 4,1 i sl.) bilo bi ludost zanemariti ta upozorenja :!:

Samo kratko da odgovorim brate Leo;
Leo napisao:
Fran26 napisao:
Nikad nisam imao neki dar;dar jezika,dar proroštva i tak to.

Ne bi valjalo vjerovati u ovo sto pišeš, jer jednostavno ne postoji covjek koji nema neki dar Bozji, neki od darova Duha Svetoga.
Druga je stvar ako svoj dar ne prepoznaješ, al to onda nikako ne znaći da ga nemaš. Ne valja vjerovati u nešto što nije istina.

U pravu si brate,nespretno san napisao.Naravno da imam darove Duha Svetoga.
Pismo kaže;1 Kor 7,7 A htio bih da svi ljudi budu kao i ja; ali svatko ima svoj dar od Boga, ovaj ovako, onaj onako.
Tako i ja imam svoj dar. :)

KKC 1830 Cudoredni zivot krscana podrzavaju darovi Duha Svetoga. To su trajna raspolozenja koja covjeka cine poslusnim poticajima Duha Svetoga.

KKC 1831 Sedam darova Duha Svetoga jesu: mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, poboznost i strah Bozji. Oni u punini pripadaju Kristu, Sinu Davidovu. Oni upotpunjuju i vode k savrsenstvu kreposti onih koji ih primaju. Oni cine vjernike poslusnima da se spremno pokoravaju bozanskim nadahnucima.

Moj dar je da šepam i dižem se stalno iznova,te se vraćam Gospodinu.
I zahvalan san mu na tom daru,to nije lažna poniznost već gola činjenica. :)

Mislio san da ne proričem,ne molim u jezicima (osim na međimurskom) :) nemam viđenja,ne liječim,ne padam u duhu nikad,ne raspoznajem jezike.
Eto na to san mislio kad san rekao da nemam nikakva darove.
Moja greška,nespretno napisano. :)

Vesele me darovi;ljubavi prema bližnjem,dar strpljenja,vjere,čitanje svetog pisma itd.

Neprestano me fascinira izjava;Nalazim nebo usred lonaca i metli. Sv.Stanislav Kostka
Taj dar i ja želin imati i uživati u tome daru,jer ću onda biti stalno sritan. :)

Ali vratimo se malo na temu;

KKC 799 Bile izvanredne ili jednostavne i smjerne, karizme su milosti Duha Svetoga koje, izravno ili neizravno, koriste Crkvi, a imaju za svrhu izgrad-nju Crkve, dobro ljudi i potrebe svijeta.

KKC 800 Karizme mora sa zahvalnoscu prihvatiti i onaj tko ih prima i svi clanovi Crkve. One su, doista, divno bogatstvo milosti za apostolsku zivotnost i za svetost cijeloga Kristova Tijela, uz uvjet dakako da se radi o darovima koji zaista dolaze od Duha Svetoga i da se upotrebljavaju u skladu s istinskim poticajima toga istog Duha, tj. u skladu s ljubavlju koja je pravo mjerilo karizmi.

KKC 801 U tom smislu je uvijek potrebna provjera karizmi. Nijedna karizma ne oslobadja od navezanosti i podloznosti crkvenim pastirima. "Na njih napose spada da ne gase Duha, nego da sve ispituju i zadrze ono sto je dobro", tako da sve karizme, svojom raznolikoscu i upotpunjavanjem, suradjuju u opcem dobru (1 Kor 12,7).

Dakle stav Crkve je jasan da ne može jasniji biti,sveto pismo također.
Tako da se ja toga i držim.

Aleluja napisao:
I ja volim provjeriti sve, i milsim si Isus se neće ljutiti ako iz ljubavi prema Njemu budem skeptična i ne prihvaćam sve omah (proroštva i molitve u jezicima, neprovjerene)

Ne samo da se neće ljutiti,nego ti je On to i zapovjedio da radiš. :wink:

ela bredi napisao:
I rekla bih da je Fran26 (upoznalal sam ga pa ponešto mogu procijeniti :wink: ) osoba koja zaista ima puno onih lijepih, "običnih", "nespektakularnih" darova

Nekad imam "dar" mlačenja prazne slame,priznajem. :b101:
Šalimo se malo.
Kak bi međimurci rekli; "Veselo srce leči se betege" vlč.Josip Janković :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 12:52 
Odsutan

:lol: :lol:
Mislila sam da se Bog neće ljutiti ako je posredi Njegeov poslanik, a ja sam prema njemu (tom poslaniku) skeptična na početku...samo nakon nekog vremena bi čovjek trebao imati svoj sud o nekome..jer očigledno negiranje poslanja Božjeg isto nije najbolja opcija...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2010 23:31 
Odsutan

Bogec dragi moji.Mislim da svak ima pravo na osobno mišljenje i da isto napiše jer to je sloboda govora i izražavanja.Miranda isto ima pravo da piše što misli i ja se ne ljutim na njeno mišljenje.Po plodovima će nas prepoznati ali volio bih da ona napiše svoje plodove.Bog potvrđuje pomazane i poslane a molitvu otklinjanja od zla možete svi molit a ne samo svećenici.Svećenici su naši uzori naša braća u Kristu i naši naučavatelji.Falio sam nekoliko dana i tek sad vidim ovu temu pa ko voli nek izvoli.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 sij 2010 01:15 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Ako je kojim slučajem autorica ovoga posta imala susret sa učenikom i ako ju je Bog preko učenika obratio ili ozdravio, a autorica je nakon izvjesnog vremena počela bolovati od depresije, nesanice, glavobolja, raspada braka i sl. što je navela, to nije učenikova krivica već je kriv autoričin izostanak vjere.

Nemoj misliti da zlo prestaje djelovati nakon obraćenja, ozdravljenja i sl. dapače, ono nažalost nastavlja napadati i kušati, a to vrlo lako mogu biti navedene depresije, glavobolje, nesanice, strahovi i sl.

Uostalom, znaš što, da iti malo bolje poznaješ čovjeka o kojem pišeš, drugačije bi ti govorila..

PS. Fran, zanimljiv avatar :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 21:30 
Odsutan

Bože hvala ti što naš dragi Samir postoji i što si nam ga baš Ti poslao. Amen

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2010 23:23 
Odsutan

JAKOVLJEV CRVIĆ napisao:
Bože hvala ti što naš dragi Samir postoji i što si nam ga baš Ti poslao. Amen
:a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 00:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

trebamo biti svjesni da mi nikakve darove ne dobivamo svojom zaslugom vec po bozjoj milosti, tj. bog ce uslisati moju molbu samo ako to bog zeli, i mislim da mi za to nisu potrebne neke karizmatske zajednice ni karizmatici, a i nikad mi nije bilo jasno zasto bi ja trebala moliti za te" specijalne" darove kao npr, dar jezika i poznavanja duhova i sl. , to me uopce ne zanima .. ja u svom poslu radim sa ( fizicki i psihicki) bolesnim ljudima, ali ne molim da dobijem dar "ozdravljenja" jer ne ozdravljam ja, nego Bog i zato molim Boga da im pomogne..
...zasto svi tako kompliciramo... koliko vidim po samoj sebi,zato jer imamo slabu vjeru..

koliko sam shvatila, ne "ozdravlja" ucenik, nego Isus..

PS Dragi Fran, Charliz mi je bila zgodnija, imas li mozda koji avatar sa slikom Keanu Reevsa u mladjim danima :D :D ??

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 sij 2010 21:04 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
iry napisao:
PS Dragi Fran, Charliz mi je bila zgodnija,

Pa nije ovo natjecanje u ljepoti sestro. :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 sij 2010 00:24 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Hvaljen Bog!

Da se osvrnem na Iry-in post.
I meni je nejasno zašto bi trebali tražiti i moliti za darove Duha.. i probala sam naći odgovor.. Sve do propovjedi nakon ove nedjeljne mise. Mi se bojimo primiti dar.. Jer s njima dobivamo i veliku odgovornost.. Bojimo se razočarati Gospodina.. I to je velika napast. Misliti da nismo dostojni.. I nismo, ali treba vjerovati i moliti da je On taj koji će nas učiniti dostojnima! Trebamo tražiti Gospodina darove, a On će odlučiti što će nam dati! Mi smo Njegovo oruđe! Sjeti se samo priče o talentima. Dobili smo.. i još će nam se dati, a tko smo mi da odbijemo primiti od Gospodina..
Oni koji su tražili i dobili darove i oni koji su ih dobili a da ih nisu tražili (prepoznat ćemo ih po poniznosti), za njih trebamo moliti! Moliti da u tim darovima ne vide plaću za sebe.. Ako se to i dogodi treba moliti za njih da se opet vrate poniznosti i da uvide da su pogriješili. Jer svi smo samo ljudi i sudit će nam se onako kako smo i mi sudili drugima.
Ja se lažnih proroka ne bojim.. Pravi proroci ne traže da ih se priznaje.. da ih se hvali.. htjeli bi biti najmanji od najmanjeg.. ne smatraju se posebnima ili izabranima što su kod Gospodina dobili takve milosti..
I nikada ništa neće tražiti za sebe nego za drugoga. Nažalost, te ljude nemamo priliku uvijek osobno upoznati da bismo sami mogli procjeniti kakvi su nego često na temelju priča o njima donosimo svoje stavove. I tu zlo također djeluje.. Trebamo tražiti dobro, a ne zlo u ljudima! Zar to ne rade i egzorcisti?
Žao mi je ako su mi misli bile nepovezane, ali nadam se da ste me uspjeli shvatiti.
BVB
[/quote]

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]