www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 23:02

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: 17 vel 2011 12:06 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
malo sam bila nedorečena u ovom sl.
draga moja.. svašta se tu može događati(npr. da se vrati tom čovjeku, ne mora to bit sad..ali tko to zna.. škakljivo je dosta bilo kome šta danas govoriti i savjetovati..to ti je živa istina..koliko god se čovjek trudio i pomagao s najboljim namjerama ostaneš na kraju da ne kažem šta)...
naći će ona već put uz Božju pomoć ako se odlučila za novi život..a ovo je sve u redu što se tiče njezinog ispovijedanja i posjeta Međugorju.. dapače..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 vel 2011 18:47 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
marija-nada napisao:
ja bih znala reći da tvoja prijateljica ima dovoljno godina da odluči što će dalje sa sobom..uopće sa svojim životom.. naglasak je na tome da se ne treba puno petljati i davati previše savjeta.. da ne bi na kraju svega ti bila kriva za to.. - npr. ti neznaš da li te na kraju mogu okriviti za nešto..
ne govorim ovdje o onom što je ispravno i kako bi trebala ona dalje nego jednostavno o tome da ti ne budeš kriva za nešto.. :) :grlim te:

Ja mislim da se ne treba zamarati s time tko će figurativno ostati kriv, nego joj treba savjetovati ono što katolički nauk nalaže, ukoliko je već gđa. na putu obraćenja.
Naravno, odluke su na njoj.. a na nama je da je ispravno savjetujemo.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 vel 2011 19:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
njen je slučaj napokon razmršen. Neka ode u međugorje i dobit ce odrijesenje od grijeha i neka slavi Gospodna čista srca.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 vel 2011 07:52 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
ah..što se javih na ovo.. jednostavno neshvaćeno vincenta ili pak netko drugi ..znam jedan slučaj (rodbina) gdje je bilo svašta zbog savjeta i uplitanja..čak su i šake radile ..oh -žena živi s mužem dalje..a svi ostali su krivi..
toliko na ovu temu

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 vel 2011 08:36 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Molim vas nemojte vodit tuđu brigu,ako vam se neko ipak krene žalit na svoj život lijepo ga poslušajte jer ste samim tim činom pomogli, ali nemojte za drugog tražit pomoć.Pustite ju naćiće ona svoj mir.A na ispovijed imaju pravo svi ljudi na ovom svijetu jer ispovijed i je da nas oslobodi od grijeha ali ne znači normalno da možemo dalje grješiti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 vel 2011 15:51 
Odsutan

Kako sam ja shvatila: žena želi u Međugorje i ne zna može li na ispovijed.
Pita našu forumašicu da joj odgovori.
A pa jedini je odgovor da može na ispovijed ako se odlučila ne biti više s tim (tuđim) suprugom, kao niti raditi nijedan drugi teški grijeh. Zar joj se nije dužno dati taj odgovor?
Znam, reći ćete, lako meni pričati, nisam u koži te žene, ali ipak ću reći: ja osobno ne vidim uopće zamršenost u ovoj situaciji. Ili, kako blaže od ovoga moga jezika reče maloprije anahoret:
anahoret napisao:
njen je slučaj napokon razmršen. Neka ode u međugorje i dobit ce odrijesenje od grijeha i neka slavi Gospodna čista srca.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 vel 2011 17:47 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Evo jedan slican primjer...nije isti,ali moze posluziti za savjet...

Citat:
Naime, kada kršćanin i kršćanka sklope samo civilnu ženidbu, koju Crkva ne priznaje pravovaljanom, njihov intimni bračni život predstavlja grijeh protiv šeste Božje zapovijedi: "Ne sagriješi bludno". Razumljivo je da njihov zajednički život uključuje i njihove intimne odnose, koji su, kako rekoh, protivni šestoj Božjoj zapovijedi. Oni ne mogu dobiti odrješenje od grijeha, jer nisu spremni da više ne griješe, što predstavlja bitni preduvjet za oproštenje grijeha. Budući da se s teškim grijehom ne smije poći na svetu pričest, onda se oni u stvari ne mogu ni ispovijedati ni pričešćivati. No, ako dvoje koji su samo civilno vjenčani nemaju više intimnih odnosa, odnosno ako su spremni uzdržavati se od tjelesnosti, onda mogu primiti oproštenje grijeha, jer mogu obećati da neće više griješiti, a dosljedno tome mogu se i pričešćivati.

Poštovana gospođo, ako vi s vašim suprugom nemate više tjelesnih odnosa, onda možete pristupati svetim sakramentima. U ovom slučaju pođite najprije na dobru životnu ispovijed i predajte svoju prošlost Božanskomu Milosrđu skrušenim kajanjem, a onda se i pričestite, što možete onda redovno činiti. Vaš suprug koji ne želi pristupiti crkvenom vjenčanju, premda nema nikakve zapreke za to, ne može primati svete sakramente ispovijedi i pričesti.

U nadi da ste me razumjeli, iskreno vas pozdravljam i šaljem vam svoj svećenički blagoslov

http://www.ver.hr/casopisi/2010_04/4_2010_pravnik.html

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 vel 2011 23:09 
Odsutan

Hvala vam svima na odgovorima.Prenijela sam sve tako da je na mojoj prijateljici da odluči što i kako dalje.Bitno da zna pod kojim uvjetima može na sv. ispovijed, a što ona istinski misli, osjeća i želi, to jedino zna dragi Bog.Nek joj na pomoć budu naše molitve da krene pravim putem! Još jednom hvala svima! Super je imati mjesto gdje možeš postaviti pitanje i dobiti odgovor u tako kratkom vremenu :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC [LJV]