www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 18:49

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 07 tra 2011 01:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Da, ima drugu.Nije za vjerovat, ali ima.Otkrila sam i tko je druga i nevjerojatno, ali, kao da mi je lakše.Znam istinu.Njega nema.Na službenom je putu dolazi za dva dana, a njegovoj sam prijateljici poslala poručicu..što dalje..živim u kući njegovih roditelja kako postupiti.Rekla sam i njegovoj majci i pokazala svoje najnovije otkriće.Ona je u šoku i ne može vjerovati.Što dalje..Oprostiti, rastati se, odseliti, nemam pojma, više se ni ne ljutim, koji užas..da li otići kod roditelja svojih..nemam pojma..pomagajte.Ja sam skroz u autu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 tra 2011 07:57 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Eto draga, ti imaš tu čast da ovu korizmu zajedno s Isusom prođeš Golgotu.
Neka ti se Bog smiluje i olakša ti muke...nemoj samo u pobunu, to će ti Sotona šaptat, igrat će na kartu tvog ponosa...a ti se ponizi...moli i plači, moli i plači...pomolit ćemo se ja i žena večeras za tebe...ne daj se!!! :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 tra 2011 13:50 
Odsutan

draga Mary,
žalosno je ali istinito, onom crnom-rogonji-ostalo je još malo vremena da harači i razori i uništi (čovjeka, ljude,obitelji, djecu,majke,očeve...) to su njegovi posljednji trzaji...

duh i duša tvoga muža ima toliku sreću koje nije svjesan.ima divnu ženu koju mu je dragi Bog podario, draga Mary...tvoja vjera nije uzaludna... "mnogo može žarka molitva pravednikova" !

stalno se na tu temu sjetim jedne forumašice koja se prije koju godinu javila ovdje da joj je teško JER cijeli svoj brak moli za obraćenje supruga i onda joj se desilo to da ju je suprug prevario (to se đavo s njime poslužio) ali ne mnogo poslje tog otkriča ON je pao u svojoj biti tako nisko da je shvatio što je učinio i uhvatio se za svoju "slamku"spasa-za Boga i Isusa i doživio obračenje... molio ženu za oprost i da zajedno idu slaviti Gospodina, na hodočašća, na duhovne obnove... ali njoj je bilo teško preći preko PREVARE...

Ali gledajuči sa Božjim očima, šta je ta prevara BILA i ZNAČILA? uz ženinu žarku molitvu, to je bio njegov put obračenja, put do upoznavanja Gospodina...

nadam se da me razumiješ što ti želim reći...nikad te Gospodin neće napustiti i pogotovo kada se moliš po Njegovoj Volji..a to je obitelj.sveta zajednica!

A tvoj suprug bez tvoje molitve mogao bi propasti... ionako će on "pasti" ko kruška i vidjet što je napravio... daj molim te da po tvojoj molitvi i mekom srcu Bog bude ta njegova "slamka"spasa!

a sada znam šta muči najviše..ove formalnosti i "sitnice" gdje spavati, odseliti ili ne.... eh tu neznam šta da pametno kažem...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 tra 2011 15:40 
Odsutan

Nemoj otići, draga Mary, ostani uz svog muža, i ostavi dijete uz svog muža, i svoje nerođeno dijete posbeno ako je moguće odvedi do nekog svećenika da se pomoli nad njim radi duhovne zaštite i iscjeljenje rana, jer sada i dijete to sjeća kao i ti;

Bogu je sve moguće, i nema toga što On ne može okrenuti na dobro; Sve će to proći i Bog će na kraju pobijediti! Znam da je sada to teško, ali vjeruj svim srcem i uteci se Bogu, čak i u neku molitvenu zajednicu da ne budeš sama, jer su trudna, a sada ti posebno tgreba pomoć...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 tra 2011 16:46 
Odsutan

Mary33 znam da ti se sad ruši svijet ali traži pouzdanje u Bogu!
Mogu ti samo posvjedočit da je i moja majka bila u istoj situaciji..možda čak i goroj..tata ju je varao ali i napustio...otišao je sa drugom u neki drugi grad(neznam detalje,ali mislim da ih niti ne želim znati).
Sve je to bilo u vrijeme kada je bila sa mnom trudna.
Eto,misli na svoju bebicu! I moli! Reci drugima neka mole!
Tada su moje obje bake otišle zajedno u Međugorje s tom nakanom!
Tata se vratio nekoliko mjeseci nakon mog rođenja. Ali njihov je odnos, kakav treba biti u jednom braku, došao tek nakon što su se iskreno pokajali,oprostili,priznali....tek nakon što je Bog promjenio njihova srca...tek nakon što su postali nove osobe u Kristu...doduše,nakon 15 godina...ali Bog uvijek iz najgore situacije izvuče nešto dobro!
Ne znam kolko ti je ovo utješno...ali vjeruj,Bog sve okreće na dobro!
Šta bi bilo da je mama vraćala istom mjerom, da mu nije dopustila da se vrati, da je ona nakon toga otišla?..............uzdaj se u Boga i misli na djecu. Nije vjerojatno nimalo lako,ali...po meni najbolje rješenje...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 tra 2011 22:35 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
mary33 napisao:
Da, ima drugu.Nije za vjerovat, ali ima.Otkrila sam i tko je druga i nevjerojatno, ali, kao da mi je lakše.Znam istinu.Njega nema.Na službenom je putu dolazi za dva dana, a njegovoj sam prijateljici poslala poručicu..što dalje..živim u kući njegovih roditelja kako postupiti.Rekla sam i njegovoj majci i pokazala svoje najnovije otkriće.Ona je u šoku i ne može vjerovati.Što dalje..Oprostiti, rastati se, odseliti, nemam pojma, više se ni ne ljutim, koji užas..da li otići kod roditelja svojih..nemam pojma..pomagajte.Ja sam skroz u autu.

..prvo..ti treba MIR...
..UNATRAG..ne možeš..
..no unaprijed se mogu događaji tako ..pripremiti da budu
..NAJMANJE BOLNI..

a sve ovisi o LJUBAVI... 8)
..između tebe i tvog supruga..

..imaš tri varijante..

1.Prva je da tvoj dragi..kad skuži da se uvalio u neprilike..
..i kad bude morao birati...ODABERE TEBE i OBITELJ...pokaje se..
..u stilU "IDI i Ne griješi više"
2.Druga..je varijanta..da tvoj dragi odabere drugu..jer se zaljubio..
.. popravo..i više te ne želi NI U KOJOJ VARIJANTI..

3.treća je kombinirano...a to znači da će tvoj dragi puno lagati
..i tebi..i toj drugoj..dok bude u dilemi..kaj da učini..

------------------
..ONO ŠTO JE NAJAVŽNIJE...je to da TI..
..bez obzira koja će biti varijanta..IMAŠ MIR..
..i STABILNOST..
..ZAŠTO...zato što ćeš tako..najmanje patiti..
..i IZVUĆI MAKSIMUM..iz krhotina vašeg braka..
---------------

..ako se tvoj macho odluči za COME BACK..i ako se pokaje..
..moraš mu OPROSTITI SVE..kao da ništa nije bilo..
..i ne nabacivati mu to na nos..cijeli život..
..OPROST MORA..biti potpun..bez straha od ponavljanja..
..inače ćeš cijeli život provesti u strepnji...

..ako se odluči da te napusti...
..POMIRI SE S TIM..što prije..jer TKO TE NE VOLI..
..Ne voli.te.. bez obzira..koliko se ti plakala..i bila očajna..
..pa je to najbolji lijek...tko ga šiša...

.ima još bar milion muškaraca..u koje bi se mogla zaljubiti..
..i koji će te poštivati..

.ovo je čisto matematički..
..al je realnost...i manje je bolno...
...a i bolje se prolazi u financijskom smislu..

..jer..bez obzira na ISHOD..moraš s njim RAZGOVARATI..
..u svim varijantama...ako niste više Supružnici..
..ostanite prijatelji..forme radi..
..jer od bijesa i..mržnje..NITKO se nije pomogao..
-------------------------------

..KROZ SVE TO..Prođi uz MOLITVU..za svoju OBITELJ..
..jer NAŠ BOG JE SILAN BOG..

..a sve bu brzo prošlo..sim/tam 50 g..sve se to poravna..
..pa ne buš pola života cendrala...SUOČI SE S TIM ŠTO IMAŠ..
..BORI SE..i prihvati i IDEMO DALJE..S OSMIJEHOM U ŽIVOT..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 tra 2011 09:24 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
evo, mislim da je naggar pogodio bit - realnost koja često manjka, čini mi se, većini vjernika koji plove po oblacima

ipak, napisat ću svoje viđenje pa ako iš znači, dobro, ak ne, dobro
kažem, svjesna sam da je lakše iz fotelje za tipkovnicom otkucavat riječi o nečem što čovjeka samog uopće ne dira...
zato mary, žao mi je što vam se ovo događa, žao mi je što ti se ovo događa, posebno jer si u blagoslovljenom stanju u kojem nijedna žena ni dijete nebi smjeli doživljavati ni sto put manje stvari....

eto, sad kad je sve izgledno..
mišljenja sam da ti je potreban već rečeni mir
mir u vidu hladnije glave, manje usijane, manje očajne
i opet, kažem, sigurno je meni to lakše pisat neg ikom u takvoj situaciji primjenjivat
no, mir je potreban da bi se stvari dalje odvijale što bolje, sa što manje ugnjetavanja, svađa, prepiranja.. to nikom ne koristi

kad bi barem mogli trijezno pričati
hladne glave

zato kontam, pokušaj i vidjeti iz njegovih cipela
il je tupav pa je napravio takvu glupost
il je zbog neke nekomunikacije između vas došlo do njegova osipanja

kao problem također vidim i moguću buduću nekomunikaciju između vas dvoje
to govorim jer ak je on sad u stadiju zaljubljenosti.. ma moš ga toljagom po glavi lupit, on će ko lepurica ić za "svjetlom" a da tog nije ni svjestan
pa ak je doista u tom stanju, kako će moć uopće iskreno pričat, izrazit svoje mišljenje, jer situacija "dvaju stolaca" nemre trajat vječno..
imaj u vidu i to. čisto da ne prolupaš pokušavajuć ga navest da shvati realnost koju eto, ak je zaljubljen, neće moć sagledat a kamoli shvatit

zato mislim da je ovo baš luda situacija
jer bi, naravno, trebali razgovarati, ali ali ...

osobno mislim da bi po sve bila najbolja situacija u kojoj on uskoro uviđa svoju pogrešku i lipo se ko obitelj ispoviditie i predate Bogu
u dobru i zlu
uprti pa do smrti :mrgreen:

zato nemoj brzat
nemoj naglit s izlaskom iz kuće koja je i tvoja i vaše dice
pokušaj i ne zaskakivat ga i davit
jednostavno mu daj mirno i objektivno, u nekoj povoljnoj situaciji, do znanja kakvog si stava
i neko razumno vrijeme da promisli o svemu
vjerojatno nije dobro odmah inzistirat na odgovoru, nego nek malo razmisli pa gukne

inače, sjećam se da je fra Frkin govorio da prima i parove koji su imali problem nevjere u braku
pa ak vam padne napamet
možda da se i s njim savjetujete

eh da sestro
i još nešto
vidim da si slala poruku njegovoj prijateljici
ma mani se tog
nije to tvoj posa
a uostalom, može i tvog muža samo dodatno iživcirat
zaista, nisi s njom u braku pa da se s njom natežeš
ti ćeš, daj Bože, riješit stvar riješavat s mužem, s njim si u braku.

vi ste prije svega obitelj
obitelj pred Bogom
stoga molim Boga da ti da snage da izduraš sve ovo
pa kako god bude... dao Bog da imaš mir
da si u svom srcu čista i u glavu na pravom mjestu

inače, poznajem neke slučajeve gdje su muževi otišli iz roditeljske kuće, a žena i dica ostala u toj kući
i di su svekiji podržavali nevistu i djecu
ne brini

još bih dodala.. malo mi je nezgodno.. možda ovako javno..
al evo, sad dok si trudna.. ne daj Bože kakvih infekcija zbog njega...
nadam se da te ovo neće ni preplašit ni uvrijedit ni opteretit
naime, i sama sam s trećim!!!, pa govorim rad zdravlja

ako se zaželiš društva, javi se.. mi smo uglavnom slobodni .. naravno, ak si u Zg..il blizini

drž se sestro
neće bit lako
al ufaj se u jakost Njegovu
i polako, probaj se smirit.. ne nagli

svako dobro tebi i tvojima, posebno obilje Božjeg blagoslova tebi i bebi

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 tra 2011 10:35 
Odsutan

Zapravo meni se čini da sam puuno bolje nego što sam bila.Došao mi Njegov mir, posebno valjda jer sam napokon shvatila o čemu se radi.On je zaljubljen, zaluđen i jedino što mi se čini, boji se da se to ne sazna.Njegova sreća zamijenjena je sada sa nemirom koji ga sve više obuzima.Grijeh ga nagriza i to se očituje i na njegovu izgledu i ponašanju.Grijeh ne ostavlja posljedice samo na duhovnoj razini, dobro se očituje i na tijelu.Od sada moj je Gospodin prvi, pa onda djeca pa onda tek on i sve ostale stvari.Na moment ne znam jer bi se smijala ili žalostila koliko mora biti jadan čovjek koji to čini svojoj ženi u ovom stanju.Čisti sotona.No, nedam se, vrijeme će pokazati a ono najbitnije je da stavljam sve u Božje ruke i da kidam veze s njime..pomalo ali sigurno.Za sada očekujem samo poslovni odnos oko djece, dalje me ne zanima!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 tra 2011 18:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Drago mi je da imaš mir....to pokazuje da si iznad toga, da je Bog s tobom.
Mojoj prijateljici se slično dogodilo. On se zaljubio u mlađu, dvadesetogodišnjakinju, otišao od žene živjeti s njom, a žena je s djecom ostala živjeti kod svekrve, koja je stala na snahinu stranu. Nakon nekoliko mjeseci, muž se vratio i na koljenima je molio da ga primi natrag....

Tužne su to situacije, treba sve predati Bogu, pa kako Bog da...

Drži se, budi jaka, u mojim si molitvama...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 tra 2011 16:39 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Draga sestro,ne znam kako ti je ,ali znam da ti nije lako,i da ti se gorčina i mržnja isprepliču sa sa "moram oprostiti","nesmijem mrziti","moram biti smirena " itd...
Teško se je natjerati na te stvari jer nemamo prekidač na sebi,s kojim bi pomoču klika,se prebacili u blaženo stanje smirenosti.
To će vjerovatno doći sve s vremenom,i kako budeš ustrajala u naumu da nemrziš,a s molitvom i marom ćeš iči u drugu krajnost u kojoj će ti biti normalno da praštaš.Sad je to sve friško i osiječaji će te bacati kao valovi.
Moli se u tišini kad se svijetla pogase,čitaj Bibliju i psalme!

Preporučio bih ti knjigu od Rajka Bundala "Pogled u krajeve srca",gdijr ima dosta stranica o jako sličnim problemima kao što je tvoj,vjerujem da po tom čovijeku govori sam Duh Sveti,i da bi ti jako bilo od pomoći.A ko si ju u mogučnosti ,kupi ju,ja bih ti to prepisao ali ima dosta toga a ja sam spor.Ali ako bi htijela ili ako nemaš novaca.Javi mi pa ću ti nešt probati srediti.Jer stvarno mi je žao zbog toga što proživljavaš.Čest je to slučaj danas.i oko mene.Kao da sam vrag ljudima pamet okrene.
Bog te blagoslovio,i tvoju dijecu da izađu neokrznuta iz dog duhovnog rata koji se vodi u tvojoj obitelji,nek prosvijetli tvog muža i nek probudi iskreno kajanje u njemu,a u tebi nek zasadi klicu iskrene strpljivosti i praštanja.
Bit ćeš mi u molitvi sestro!!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]