www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 20:50

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 29 ožu 2012 22:03 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
pobožna, da istina točno to! slažem se... !

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 22:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pitanje je: Sto nam je ciniti?

A odgovor je jednostavan: usprkos svima i svemu,zadrzati vjeru, ne izgubiti nit nju nit sebe.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 22:22 
Odsutan

Biti što više Kristovi... Kristoliki... mislim da se trebamo braniti našu Crkvu... samo kako? Crkva nisu samo Kaptol i luksuzna palača na Ksaveru, već svatko od nas ponaosob...

često puta smo sami sebi i jedni drugima (vjernici vjernicima) najveći vukovi!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 22:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zar nije pocelo u VB da se ne smije nositi kriz na lancicu?

Nece me cuditi ako se desi slucaj i u Hrvatskoj.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2012 22:42 
Naravno da se ljudi udaljavaju od crkve kad svecenik kaze roditeljima 7-ero djece s primanjima tri iljade kuna da ak oce da im se dete pricesti moraju platit dve i nesto tisuce i da ziher neko pusi,.strasno, Bože me sacuvaj.

Vrh

Citiraj  
PostPostano: 30 ožu 2012 06:44 
Odsutan

Ovo što ću napisati nije sasvim vezano uz temu...

Očekujem da će u noći sa Velikog Petka na Veliku Subotu barem jedna naša crkva
biti išarana grafitima. Vidim da su se ovi iz MASE zbilja osilili. Ako se nađe netko
tko bi bio voljan probdjeti tu noć "na straži" nek mi se javi.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 tra 2012 08:18 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Što nam je činiti? Pa za početak, ako se već spominje pedofilija u nekoj crkvi, to treba prijaviti. Danas nisu ljudi bijesni na katolilčku crkvu bez razloga.. Ima toliko ružnih stvari koje se dešavaju, a nitko ništa ne poduzima, počevši od vrlih nam biskupa, nadbiskupa i kardinala do policije, vlade i sl. Meni nije jasno, kako neke od vas nije sram spominjati nečiji ateizam i neznam šta ko da smo mi katolici jedini ispravni i pravedni, pedofilija se mora iskorijeniti iz crkve i TOČKA! Nema tu nikakve molitve i zapomaganja, to se treba odmah prijaviti, pa ako se dokaže istinitost, onda se prašta i moli.
A što se tiče ovog cjenika... to vjerovatno nije nikakva izmišljotina, ja znam kakvu sam ja torturu prolazila i moji prijatelji iz osnovne škole. .. gdje ima dima ima i vatre.
Netko je spomenuo da je svatko od nas Crkva, i to je istina, ali onda i mi trebamo djelovati, a ne zatvarat oči pred zlom. Uostalom, to se onda nama piše na dušu... sjetite se samo - Ispovijedam se Bogu svemogućemu i vama, braćo, da sagriješih vrlo mnogo mišlju, riječju, djelom i PROPUSTOM!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 tra 2012 10:11 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
mala_moranica napisao:
Što nam je činiti? Pa za početak, ako se već spominje pedofilija u nekoj crkvi, to treba prijaviti. Danas nisu ljudi bijesni na katolilčku crkvu bez razloga.. Ima toliko ružnih stvari koje se dešavaju, a nitko ništa ne poduzima, počevši od vrlih nam biskupa, nadbiskupa i kardinala do policije, vlade i sl. Meni nije jasno, kako neke od vas nije sram spominjati nečiji ateizam i neznam šta ko da smo mi katolici jedini ispravni i pravedni, pedofilija se mora iskorijeniti iz crkve i TOČKA! Nema tu nikakve molitve i zapomaganja, to se treba odmah prijaviti, pa ako se dokaže istinitost, onda se prašta i moli.
A što se tiče ovog cjenika... to vjerovatno nije nikakva izmišljotina, ja znam kakvu sam ja torturu prolazila i moji prijatelji iz osnovne škole. .. gdje ima dima ima i vatre.
Netko je spomenuo da je svatko od nas Crkva, i to je istina, ali onda i mi trebamo djelovati, a ne zatvarat oči pred zlom. Uostalom, to se onda nama piše na dušu... sjetite se samo - Ispovijedam se Bogu svemogućemu i vama, braćo, da sagriješih vrlo mnogo mišlju, riječju, djelom i PROPUSTOM!

Cemu ovo?
Kakve sad ovo ima veze sa icim?Tko zatvara oci pred zlom?
Pa svi su protiv pedofilije,cak i crkva koju prozivas,mozda i vise nego neki drugi.

Ali kako se moze nekoga tako cijelo vrijeme prozivati dok se ne utvrdi krivnja?
A kad se pokaze da nije kriv onda nikome nista jel?
Koliko se toga izmislja?

Ako je i istina da ovaj naplacuje ako netko ne dodje na misu,mozda je covjek shvatio da kada nekome uzmes koju kunu da
ce sljedeci puta doci. :wink: ....covjek sebe zrtvuje da bude izvrgnut ruglu radi drugih,a te novce ne uzima sebi ako ih i uzima.
Moj heroj :D

Ali reci mi kako netko moze nekoga natjerati da plati ista?

Ako je i istina sto nisu prijavili nadbiskupu a ne novinama?
Duznost je svakoga vjernika prijaviti nadbiskupu a ne novinama.

Danas nisu ljudi bijesni na katolicku crkvu bez razloga,kazes.
Koji su to razlozi.
Zar se radi male manjine osudjuju svi.Dali je to moralno.
Koliko ima dobrih ljudi u crkvi,dali novine o tome pisu?

Crkva je svima kriva jer osudi zlo.Ne pusta da se neke stvari naprave samo tako.
Zato je trn u oku svima.

Pedofilija ne valja.
Pobacaj ne valja.
Gej brakovi ne valjaju.
Umjetna oplodnja ne valja.
itd.

Svi bi voljeli kada ne bi bilo Crkve koja ce reci nesto protiv toga.
Zato i traze svasta,da bi oni mogli raditi sto hoce.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 tra 2012 10:58 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Po naslovu teme odnosno posta,apsolutno ništa.Sjesti u miru i pomoliti se Bogu,a ako nas glasovi medija izbace iz takta pobjedili su oni i laži kojima se hrane odnosno zarađuju.Budimo mirni i molimo,zlu je najveća radost naši nemiri.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 tra 2012 16:36 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Evo kako su u prilogu "Reflektor" iz Slobodne Dalmacije najavili večerašnji film "Pasija".

Slika

Obratite pažnju na žanr filma.Znači večeras imamo priliku na javnoj televiziji, gledati film Mela Gibsona - "Pasija" - film strave i užasa kako to piše njegova malenkost Marko Njegić.

Kad sam ovo vidio nisam znao, da li da se smijem ili da plačem.Ne da mi se prepisivati cijeli tekst, samo bih stavio par citata iz njega.

Citat:
Suprotno Cecilu B. De Milleu ili Pieru Passoliniju, Gibson svoj biblijski film snima kao čisti eksploatacijski horor.Opća mjesta su tu, počevši od đavla u tijelu žene, deformiranih patuljaka itd.Međutim, iz današnje optike gledano, vidljivo je kako je upravo s "The Passion Of The Christ" Gibson inaugurirao moderni podžarn strave i užasa, utirući put serijalima "Saw" ili "Hostel".

:roll:

Što je Njegiću, počeo si se drogirati.Nije ti to dobro sinko moj...

I kad ja kažem svom ćaći da ne kupuje Slobodnu, jer mi je naprosto užas u što se u zadnje vrime pretvorila.Naletim još tu i tamo na neki solidan tekst, ali se u globalu srozala različitim tekstovima punih mržnje(naročito prema Crkvi u zadnje vrime), humorom jasnim samo autoru teksta, cinizmom...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]