www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 18:48

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 28 ruj 2012 23:52 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Bravo Martina, ti pišeš ono što većina ljudi na ovom forumu misli a ne usudi se reći.
Sve je više osude spomenute četvorke, ovako je poštenije, reći im javno što se misli o njihovom teoretiziranju (ili bolje reći teroriziranju). Većinu tema uništavaju besmisleno glupim i dosadnim raspravama, te beskrajno dugim i dosadnim citatima. Jedini im je cilj valjda da ovdje što manje ljudi piše, te da TT postane jedna močvara, a TT to sigurno nije i neće biti.

Iskreno žalim ih, ne znam što im se događa, naročito Samuelu koji je ne tako davno znao imati prelijepe tekstove nadahnute Duhom Svetim, koji je poticao na vjeru i bio pravi pozitivac a sada se potpuno okrenuo.
Čim vidim neki novi upis od spomenute četvorke muka mi ga je i otvoriti jer znam da skoro uvijek slijedi novo razočarenje.

Tako da braćo draga molim vas da se pokušate urazumiti, ja vas ne osuđujem niti mislim da sam išta bolji od vas. Pozivam vas samo na to da ne štetite svojim pisanjem onima koji su željni utjehe, koji se dolaze odmoriti na TT, pronaći ohrabrenje za životne nedaće a od vas u zadnje vrijeme dobivaju samo packe.

Sve one koji nastave vrijeđati, provocirati i oholiti se bez ikakvog zdravog razloga morat ćemo banirati. Ima puno drugih foruma gdje su takvi dobrodošli, TT nije jedini forum u Hrvatskoj.
Bog vas dragi sve blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2012 08:27 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Luki napisao:
Bravo Martina, ti pišeš ono što većina ljudi na ovom forumu misli a ne usudi se reći.
Sve je više osude spomenute četvorke, ovako je poštenije, reći im javno što se misli o njihovom teoretiziranju (ili bolje reći teroriziranju). Većinu tema uništavaju besmisleno glupim i dosadnim raspravama, te beskrajno dugim i dosadnim citatima. Jedini im je cilj valjda da ovdje što manje ljudi piše, te da TT postane jedna močvara, a TT to sigurno nije i neće biti.

Iskreno žalim ih, ne znam što im se događa, naročito Samuelu koji je ne tako davno znao imati prelijepe tekstove nadahnute Duhom Svetim, koji je poticao na vjeru i bio pravi pozitivac a sada se potpuno okrenuo.
Čim vidim neki novi upis od spomenute četvorke muka mi ga je i otvoriti jer znam da skoro uvijek slijedi novo razočarenje.

Tako da braćo draga molim vas da se pokušate urazumiti, ja vas ne osuđujem niti mislim da sam išta bolji od vas. Pozivam vas samo na to da ne štetite svojim pisanjem onima koji su željni utjehe, koji se dolaze odmoriti na TT, pronaći ohrabrenje za životne nedaće a od vas u zadnje vrijeme dobivaju samo packe.

Sve one koji nastave vrijeđati, provocirati i oholiti se bez ikakvog zdravog razloga morat ćemo banirati. Ima puno drugih foruma gdje su takvi dobrodošli, TT nije jedini forum u Hrvatskoj.
Bog vas dragi sve blagoslovio!

Evo poštedjet ću vas bilo kakvog teroriziranja, ali poštedjet ću i sebe lažne sladunjavosti velike večine!!
Imao bih vam šta reči ali bilo bi bolje da šutim, jer ako vam je kršćanstvo kao na forumu ne piše vam se dobro, tolerancija neistomišljnenika vam je za 1, opraštanje vam je za -2, sladunjavost vam je za čistu desteku kao i za dizanje noseva nebu pod oblake.
Moram priznati da nigdje nema uvredljivijih ljudi nego ovdje, koji dobro iscjede svaku riječ da slučajno nije uperena prema njima samima, onda slijede kontranapadi, cijelog čopora. Uvjek sam branio takve ovdje, čak sam se žestoko zakačio zbog toga sa Kleofom, Svircem, i Nasmiješenim, koji su bili zaista inteligentni forumaši, ali ja sam to tek kasnije uvidjeo.
Iskreno jedino od onih koji su ponizni i koji su iskreni kao osobe koje ne glume i doista takve jesu su Jeronima, Marijaaaa, Kristina i Naggar (ima ih još ali oni ni nisu ovdje, ili rijetko su) koji se isto ne libi reči što misli, ali valjda on zna kad i kako, meni su se kočnice pokvarile zbog bljutavosti na kolniku!

Ne znam jesi li ti osobno primjetio kad je krenulo ovakvo moje pisanje, ali to je bilo kad sam upitao Mariju Nadu dali ona stvarno misli da ljubi Isusa Krista nakon njene kritike nekom, na što su mislilii da je neka velika provokacija, valjda jednaka bombi bačena na Hirošimu, pa su se zaštitnici potlačenih digli na zadnje noge. Doista mislim da ovdje ima vhunskih licemjera koji se skrivaju iza velikih količina "molitvi" i sladunjavosti i nekoj velikoj ljubavi za Krista, a nemogu podnijeti nečije pisanje na neko tamo forumu.
Takmičenje tko će bolje nekog utješiti, pokazati put za opraštanje na ljubav me više ne zanima, jer takvi trebate biti u privatnom životu, a ne prodavati svoju duhovnost.
Ja sam eto trošio ovdje vrijeme, koje sam trebao drugačije provoditi i kvalitenije, kao i što je sam administrator skužio!
Ovo je mlačenje prazne slame , kao i na drugim forumima!

Često sam se pitao zašto su neki koji su doista inteligentniji otišli sa foruma kao: Timotej, Joakim, Vox, Kleofa, Vedra, Nasmješeni, Mario, i slični a sva manje pišu i Dalmatinac, Viking, Naggar i Fran.
Tako da se i ja povlačim jer me stvarno ne zanima ovakvo uvrijeđeno pekmeženje ovdje, koji dobro osudite, a onda kažete, nije da sudimo, nismo bolji od drugih, ali vjeruj mi da itekako misliš da jesi. I zato ti Luki prvi moli: "Gospodine, hvala ti što nisam kao Samuel, ipak ja molim za druge dan i noč, a vidi njega kakav je samo tu po forumu trola i terorizira, to je Gospodine smrtni grijeh koji ni ja ne mogu oprostiti, i zato hvala Gospodine što nisam kao Samuel".
Samo mi nije jasno šta ste Zdraveta tu ubacili, a nitko mu nije rekao niti pišljivi "hvala", za skeniranje knjiga koje bi vam bilo od koristi, pa da ih niste kopirali, a kad se tek sjetim koliko sam proveo vremena dok sam natucao po tipkovnici za tekstove koje nitko nije niti pogledao. Isada sam terosrista jer se ne pekmezim dovoljno.
Stavljajte vi i dalje svoja imena u lance molitvi, ali baš me zanima što bi bilo da vas ta osoba krivo pogleda što se molite za nju!
Eto toliko od mene, a sad me slobodno baniraj jer vam ništa ne vjerujem.
Bio sam upao u krizu vjere i molitva, i to traje neko vrijeme, razlog nije bitan, ali dobro st i izdržali samnom.
Zato se ispričavam svima koje sam povrijedio ovakav kakav jesam. Ne da mi se više oduševljavati masu svojim produhovljenim tekstovima, ali vjerujte to je bilo više iz oholosti, jer sam htijeo pokazati kako sam duhovan i pametan, pa da mi drugi tepaju, pa da se tako i osjećam produhovljeno. To vam je kod mene bila lažna poniznost i samodopadnost, valjda sam to sad shvatio i prizna, možda zato i jesam takav, zbog razočaranja u samoga sebe. Ali se nada da je to jedan mali korak spoznaje svoje oholosti i samodopadnosti.
Zato molim da me se banira, da ne upadam više u napast pisanja ovdje, samo ako može usluga da se javim nekim forumašima na pp koji nemaju moj mail! I ostavi ovaj post neko vrijeme!! Ne moraš odmah brisati, bar toliko možeš, ne moraš se bojati!
Zahvaljujem na strpljenju i žao mi je što sa mvam prouzrokovao tolike kušnje!!
Hasta la vista tt-ovci!! smajlic28 smajlic28 smajlic28 smajlic28 smajlic28 smajlic28 smajlic28 smajlic28 smajlic28

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2012 09:33 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ne primjećujemo Ga dovoljno jer smo postali prezauzeti i presebični.Bog je svuda oko nas ali mi gledamo samo sivilo života kojim kročimo i ne osvrćemo se na ljepotu prirode i Zemlje koja je oko nas.Jesu nas političari pokrali,nismo dobili plaću jer je netko namjerno upropastio naše radno mjesto ali nisu nam uzeli dušu..Nisu nam uzeli osjećaje koje imamo da slušamo jedni druge,ljubimo jedni druge i razumijemo jedni druge.Ne treba tu puno filozofije kao tipa ja nemam ni za sebe pa šta mogu drugom dati? Možeš ,možeš mu puno toga dati. Moli za nekog za kog znaš da trpi ,za nekog ko ne zna moliti ili ne želi.Primi za ruku staricu dok prelazi cestu -ne košta ništa.Nestalo je ljudskosti oko nas i tu je nestalo primjećivanje Boga...Ne samo Boga nego i muke koju je za nas pretrpio Isus Krist.U svim prilikama kad nam se nešto lijepo i dobro desi zahvalite Bogu jer to je njegovo dijelo ,On nam je to dao.I kad se nešto loše desi zahvalite Mu jer smo kroz to prošli zahvaljujući Njemu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2012 11:32 
Odsutan

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Samuel kad ti trojica kažu da si pijan, onda lezi pa se valjaj. :D (mala šala, a sad ozbiljno)

Bože sačuvaj Samuel da ću ja moliti "Gospodine hvala ti što nisam kao Samuel", brate mili ja o tebi ne mislim ništa loše, već samo mislim da si na ovom forumu debelo počeo pretjerivati. Ja sam uvjeren da si privatno izuzetno dobar čovjek, bolji od mene 100 puta sigurno. Čuo sam i od nekoliko ljudi koji te poznaju da si privatno potpuno drukčiji od ovog kakvim se tu predstavljaš, da si pravi obiteljski čovjek i da si duša od čovjeka.
Zato mi nije jasno što ovdje izvodiš i ti i Fran.
Za Frana su isto rekli svi koji su ga upoznali da je vrlo dobar, normalan i potpuno drukčiji od onog za kog se predstavlja tu na forumu. Pitam se čemu onda onakvi ispadi oholosti i kod tebe i kod njega?

Većina vas koje smo "prozvali" stalno osuđujete one koji pokušavaju moliti, te mislite za nas da smo licemjeri.
Ja ću reći za sebe jer u ime drugih ne mogu govoriti. Ja sam šaka jada prijatelju moj, Gospodin me izbavio iz ralja smrti da me izvede na pravi put (imao sam zloćudni tumor) pa me ni to nije opametilo. I ja imam stalno uspone i padove, malo sam mlak, a malo vruć. A Gospodin me zove, zove me da idem svaki dan na sv. Misu, a ja idem samo nedjeljom, zove me da ga više svjedočim u svakodnevnom životu, a ja se često skrivam, zove me da se više molim, a ja se nekad jedva uspijem pomoliti, misli lete na sve strane.....
Reći ću ti isto što mi je najveći životni cilj - doći u Čistilište, ne želim u pakao. Gospodin mi je pokazao neke stvari, dao mi odgovornost a mene je strah da li ću uspjeti. Što više znamo, više će se od nas i tražiti i toga me je strah brate.

Ja te banirati neću, pa ja sam te predlagao i za moderatora na TT-u, nitko sretniji od mene ne bi bio da se vratiš normalnom pisanju na TT-u.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2012 12:06 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Ma nema smisla nastavljati dalje!!
Ako se i unormalim, (evo baš danas idem na Ispovijed), ne želim više pisati ovdje.
Vi pišete tko se kad moli i za koga, meni je to iskreno nekako neugodno, ko na oglasnoj ploči, a druga stvar je što nisam siguran da ću to i učiniti pa neću obečavati.
Najviše me je ovdje počelo smetati to što ima dosta forumaša ovdje koji,pretjerivaju u drugoj krajnosti, mnogo puta sam se suzdržavao, ali jednostavno sam kasnije pukao na te stvari. Jednostavno mi nije išlo jedno uz drugo toliko molitve i tako prelako durenje na svaku sitnicu. Ja nisam takav i neću glumiti, volim kad mi se kaže sve, ali volim i kad kažem svoje, ali tolika ljutnja i uvrijeđenost, to je prešlo svaku mjeru. Mislim da je ta idila ružičastog svijeta preslatka za moj ukus, gdje se samo tepa, mazi, grli smajlićima i te stvari.
Otišli su mnogi forumaši, iskreno se niti meni više ne da biti tu. Kvalitetnih tema nema, apologeike uopće, kao ni apologetskih forumaša od kojih možeš učiti. A sladunjavost mogu i od moje bake dobiti, koja svaki dan moli po paar krunica, ali ne oprašta!!
Tako da ni sa vlastitom babom nemam više volje pričati, a kamoli s nekima preko foruma!
Možda sam u tvojim očima bio pregrub, ali vjeruj mi da ništa nisam napravio što ne bih podnijeo ili bi mi smetalo da se netko tako odnosi prema meni, ali s kakvim takvim razlogom. Ovdje mi se sve svodilo, na Samuel je krasan, Samuel divno piše, Samule je divan obiteljski čovjek, i na kraju kad nekom napišem nešto što mu nepaše, sve je palo u vodu i kakav je Samuel ispao, znamo svi!!
Ukratko, o tebi ne mislim nešt posebno loše, moderator si i pokušavaš da bude sve ok i po pravilima.
Ionako nema Dalmatinca, Vox, a Fran, Viking i Sluga su tu na kapaljku!
PS: Ako što želiš, piši na pp!! Da ne trolaš! Ni ja nebih baš htio iznositi svašta ovdje!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2012 14:29 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ja bi samo kazao par stvari... bas u zadnje vrijeme malo pratim sto se pise i vidim da se stvaraju dvije grupe: jedni su "molitelji" koji se redovito javljaju na molitvu kad se nesto organizira i "filozofa" koji vise vole diskutirati... i ono sto mi se ne svidja jest odbojnost nekih clanova prema ikakvoj intelektualnoj raspravi bilo to filozofska pitanja bilo to teoloska pitanja... kao "pametnije je moliti nego raspravljati"... misljenja sam da treba i jedno i drugo... ni molitva, ni vjerovanje nije potpuno dok neznas u pravom smislu sto vjerujes... odite samo moliti Apostolsko vjerovanje korak po korak i vidite da li svaki clanak tog vjerovanja razumijete sto znaci... sto je temelj nase vjere.. u sto vjerujemo... kad zadjete malo dublje vidit cete kako je samo to duboko i dira u samu srz odnosa covjeka i Boga...

neznam zasto se ne bi raspravljalo zasto covjek cini dobro ili zlo; odakle zlo; sto se dogodilo da je pao u grijeh; koje su posljedice toga... i jos milijun pitanja i danih odgovora kroz povijest...

svi veliki filozofi (mislim na krscane tipa Akvinski, Augustin...) i teolozi su bili itekakvi vjernici koji su tezili za sjedinjenjem sa Bogom a nisu samo mlatili praznu slamu... davali su odgovore na pitanja svoga vremena da krscani shvate tko su; odakle su; kuda idu; kako se nositi sa tadasnjim svijetom i njegovim mentalitetom...

sto se molitve tice samuel je spomenuo kako je licemejrno se javljati javno na molitvu... moze biti... ali s druge strane zaboravljas da to kad doticna osoba vidi koliko se ljudi samo javilo da moli za nju; njenu obitelj itekako ima pozitivan ucinak i ulijeva povjerenje da ipak ima netko tko moli i sigurna je u to jer pise... ne mora se nadati da je mozda netko koju molitvu uputio... tako da to ne treba zanemariti

za kraj: stajalista sam da treba i jednog i drugog... i molitve i teoloskih i filozofskih rasprava ukoliko se vode u duhu postivanja, ljubavi, istine; bez vulgarnosti, spustanja i ostalih stvari koje nisu u duhu krscanstva ;)

eto to je moje misljenje a vi kako ocete :D

Bog vas blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2012 15:51 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
Također, ni meni ne smetaju teološke rasprave, ali one koje se vode u dobrom duhu. Dapače i ne vidim smisao u tome da se moli a da se ne zna ili ne razumije što se moli...da se vjeruje a da se ne zna točno u što se vjeruje...Bog je s razlogom slao u svijet i "filozofe" i "molitelje" (koja klasifikacija :mrgreen: ) da se međusobno nadopunjuju. Vjernik u određenom smislu mora biti i jedno i drugo: Moliti ali i razumjeti što moli. Volim pročitati kvalitetan članak, misao ili dio iz knjige i naučiti nešto novo. Vjerujem da je tako i ostalima. Ako nečiji postovi i nisu odgovoreni ne znači da ih nitko ne čita i da nikog nije briga nego jednostavno ponekad, barem ja, nemam poticaj za pisanje. U globalu mislim da nam fale kvalitetne rasprave, poniznost i zajedništvo!
Što se molitvenog lanca tiče, ja apsolutno ne vidim ništa loše u tome da je pokrenuta 24-satna molitva i da se svatko prijavljuje za svoj sat. Koliko sam imala prilike sudjelovati mogu reći da sam osjetila veliko zajedništvo i polet jer nisam sama u molitvi. I još ako je neka dobra nakana..a uvijek je...super. Ne vjerujem da se netko prijavljuje samo zato da bi bio "viđen" na popisu. Ali ako i da, pa nećemo se mi ostali sad živcirati zbog toga, njegova stvar..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2012 20:23 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Mislim da je u zadnje vrijeme općenito došlo do malog zasićenja forumašenjem kod ljudi, barem kod ovih par vjerskih koje povremeno pratim. Forumi su isto kao ljudi, imaju neke svoje faze uspona i faze stagnacije. Nismo svi uvijek jednako nadahnuti i inspirirani za pisanje. Ja osobno baš u zadnje vrijeme zbog različitih razloga nemam neke inspiracije za pisanjem, a ne volim pisati na silu samo da nešto pišem, povremeno volim malo proćakulati na našoj muškoj temi sa mužjacima. :)
Pošto ovaj forum sačinjavaju ljudi različitih osobnosti, obrazovanja, odgoja, stupnjeva vjerske razine itd. sasvim je normalno da će povremeno dolaziti do neke netrepeljivosti među forumašima. Pošto mi se čini da u radu foruma više participiraju ženske, nekad je nama muškima(možda ne svim) i možda nekim žemskima :mrgreen: malo dosadno čitati neke sladunjave postove, ali ja i takve razumijem i ništa ne zamjeram. Tako mislim da je i nekim drugima, povremeno pisanje nekoga od nekih drugih forumaša ide pomalo na živce. Tako nekad nekome odgovaraju različite rasprave, a nekad sudjelovanje u zajedničkoj molitvi.Ni meni trenutno ne pašu neke rasprave, pa se zato rijetko i uključujem u njih, a nekad bi jedva čekao da kontriram Anti Katoliku.Slika

Mislim da nema potrebe prozivati nikoga što se ne uključuje u različite molitvene lance, jer nismo svi uvijek raspoloženi i nadahnuti za molitvu.Vjerujem da ima dosta onih što se ne prijavljuju, ali se barem kratko pomole. Kako je i Samuel rekao, bolje se odmah pomoliti nego kasnije zaboraviti, a kad se i prijaviš to ti i stvara neku obavezu, a ja mislim da je glupo smatrati molitvu nekom obavezom.
Vjerujem da svi imamo to iskustvo, da bi nekad mogli moliti i zahvaljivati cijeli dan Bogu bez prestanka, a nekad ti je ogromna muka izmoliti barem Slava Ocu, pa se zna desiti da se probudiš bez molitve i ideš leći bez nje.Nekad je možda važnije i zdravije za duševno zdravlje biti u tišini i razmišljati.
Tako da mi je glupo ovo prepucavanje, "tko je vakav, tko je onakav", jer smo svi mi oholice, sebeljubnici, samopravednici... samo je potrebno nekad to priznati i samome sebi i više vježbati poniznost i poslušnost, a kad to ne ide onda malo puknemo, padnemo, malo se koprcamo, dok se opet ne podignemo...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 lis 2012 07:16 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
Pia napisao:
Martina napisao:
Odjednom sam u tom čovjeku vidjela Isusa. Pitala sam ga da li je gladan, kad je rekao da je, kupila sam mu sendvić i jogurt. U čudu me gledao i rekao je da ne zna kako da mi zahvali. Rekla sam da bi mi najveća zahvala bila da ode u crkvu i pomoli se za mene. Oči su mu se širom otvorile, nasmješio se i rekao da hoće.

Ovaaaj...imam ja jedno pitanje. zar ovo ne znači da si ustvari kupila njegovu molitvu? ono, ja ću tebi sendvič, ti meni molitvu. klasična razmjena dobara. ili?

nije kupila i nije trgovina
kada se odlučila dati i kada je davala uopće nije o tome mislila
tek poslije kad je nju čovjek eksplicite pitao kako da "uzvrati" to je rekla :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 lis 2012 08:38 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Frane 26 napisao:
Martina napisao:
Krucijalno pitanje nije da li je čovjek po prirodi dobar ili zao, već je krucijalno pitanje, barem za nas vjernike (a ovo bi trebao biti takav forum), da li primjećujemo Isusa ! Od tolikog silnog mlaćenja prazne slame (kako bi naggar rekao), bojim se da malo ljudi primjećuje Boga u svakodnevnom životu.
Da li Ga primjećujemo u očima svojeg djeteta, koje nas gleda s toliko ljubavi, da li Ga primjećujemo u umornim očima svojih roditelja, da li Ga primjećujemo u gladnom prosjaku na cesti, da li Ga primjećujemo u bolesnom prijatelju, da li Ga primjećujemo u nepoznatim prolaznicima.....da li Mu pomažemo...jer On je tu !

Ne mogu govorit za druge koji su prozvani, mogu za sebe: izgleda da ne. Nažalost.

Ni ja. Odnosno više ne, nego da. Uvijek prvo reagiram kako ne bih htjela. Naljutim se, zamjerim, nekada u sebi i osudim. Oholo, kaj da velim. Poslije mi je žao. Zato me ovaj događaj koji sam opisala i iznenadio i potaknuo da otvorim ovu temu.

Frane 26 napisao:
Martina napisao:
Meni se jučer desilo nešto slično. Nakon sv. Mise dođe prosjak i traži kunu. Obično dam nešto sitno, ali sada sam se zaustavila i kroz glavu su mi prošle Isusove riječi: “Bio sam gladan i niste me nahranili, bio sam žedan i niste mi dali piti....” Odjednom sam u tom čovjeku vidjela Isusa. Pitala sam ga da li je gladan, kad je rekao da je, kupila sam mu sendvić i jogurt. U čudu me gledao i rekao je da ne zna kako da mi zahvali. Rekla sam da bi mi najveća zahvala bila da ode u crkvu i pomoli se za mene. Oči su mu se širom otvorile, nasmješio se i rekao da hoće. Ne mogu vam opisati taj pogled, na rubu suza. Koliko malo treba...a mi i od tog malog bježimo i skrivamo se iza naše farizejske fasade.

Lipo od tebe. Ne mogu se sitit kad san sirotinji dao koju kunu, ne mogu se sitit jesan li uopće ikad nekom dao kunu. A nije da nemam, plaća mi je 6100 kuna. Jednostavno san takav. Pa čak kad bi i nekom dao kunu, ne bi to spominjao. Mt 6,1-4 "Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide. Inače, nema vam plaće u vašeg Oca koji je na nebesima. Kada dakle dijeliš milostinju, ne trubi pred sobom, kako to u sinagogama i na ulicama čine licemjeri da bi ih ljudi hvalili. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ti naprotiv, kada daješ milostinju - neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti.

Eto opet sam požalila. Imaš pravo nisam trebala pisati o tome. Iako ovaj puta stvarno mi nije bila namjera hvaliti se. Već sam jednostavno bila pod dojmom onoga što mi se dogodilo. Ali imaš pravo zvuči kao da se hvalim. Kritika na mjestu. :oops:

Frane 26 napisao:
Martina napisao:
A kako mi gledamo na naše bližnje ?

Bolje da ne znaš. :-|

Znam kako ih ja gledam. I želim to ispraviti, zato sam i htjela o tome pisati. No možda je bolje ne razgovarat o tome, već djelovati. Slažem se.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]