www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 01:35

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 76 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 26 vel 2014 21:47 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Ga-bri-el napisao:
Svaki put kad netko piše o nečem nadnaravnom, uskoči leela i uvjerava ga da "pretijeruje".

A što se tiče snova, oni osim proročkih, mogu biti i upozorenja sanjaču. Sanjao sam ponekad zbilja upečatljive snove i kasnije bi mi se izdešavali turbulentni događaji.

Što se tiče nadnaravnog, nema pretjerivanja - doživjela sam svašta!
Prestrašnog i predivnog, svakakvih događaja!

A i ja sam znala sanjati upozorenja, i obistinila su se, isto tako sam znala sanjati i upozorenja za druge ljude i sve se ostvarilo.
A znala sam sanjati i nešto utješno, ako se jako brinem zbog nečega, znalo mi se dogoditi da sanjam pozitivan ishod i sreću, i sve se tako ostvari.

Ali to je jednostavno, sanjam događaj - dogodi se i gotovo.
Ali ovi simbolični snovi su mi vrlo neobični, i napominjem - ne uznemiruju me, ali ih imam često pa me zanima...što s tim.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 vel 2014 21:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ako tražiš potvrdu svojih razmišljanja, teško da ćeš je pronaći od vjernika.
Stvar je vrlo jednostavna - katolici (i većina kršćana) ne bave se tumačenjem snova, osim iznimno. Iz razloga koje sam već navela. Hoćeš li se upuštati u to, ili prije toga ipak porazgovarati s nekim svećenikom ili teologom (ili još bolje - više njih) to je tvoja stvar.
Svako proročanstvo mora biti potvrđeno, jer itekako može biti lažno (potraži objašnjenja u Bibliji, ili kod nekog iskusnog karizmatika). Na tvom mjestu, okanila bih se razmišljanja o snovima koliko god se tebi oni činili kao proročki. Sklizak je to teren ako nemaš nekog duhovnika koji te vodi i provjerava.
Ako još uvijek misliš drugačije, pod hitno potraži duhovnika, nekog svećenika voljnog bavit se tobom i tvojim duhom

A gdje ja to "svaki put uskačem"? :shock:

iskreno me zanima što bi neki svećenik rekao na sve ovo...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 vel 2014 21:52 
Odsutan

leelaa napisao:
ako tražiš potvrdu svojih razmišljanja, teško da ćeš je pronaći od vjernika.
Stvar je vrlo jednostavna - katolici (i većina kršćana) ne bave se tumačenjem snova, osim iznimno. Iz razloga koje sam već navela. Hoćeš li se upuštati u to, ili prije toga ipak porazgovarati s nekim svećenikom ili teologom (ili još bolje - više njih) to je tvoja stvar.
Svako proročanstvo mora biti potvrđeno, jer itekako može biti lažno (potraži objašnjenja u Bibliji, ili kod nekog iskusnog karizmatika). Na tvom mjestu, okanila bih se razmišljanja o snovima koliko god se tebi oni činili kao proročki. Sklizak je to teren ako nemaš nekog duhovnika koji te vodi i provjerava.
Ako još uvijek misliš drugačije, pod hitno potraži duhovnika, nekog svećenika voljnog bavit se tobom i tvojim duhom

A gdje ja to "svaki put uskačem"? :shock:

iskreno me zanima što bi neki svećenik rekao na sve ovo...

Teolozi i svećenici su rekli da su im vrlo zanimljivi moji snovi.

I znam da je sklizak teren, ipak sanajm toliko godina,a sad tek nedavno sam počela o tome govoriti i pridavati tome pozornost.
Ali isto tako, ako se pozivamo na Bibliju, ondje piše "Miljenicima svojim u snu On daje", i "snivat će snove" ( kao duhovne darove koje će ljudi dobivati - svi ).

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 vel 2014 21:55 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Boudicca napisao:

Koji su to teolozi i svećenici, možeš li ovde staviti ime i prezime tih ljudi?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 vel 2014 21:55 
Odsutan

Fran26 napisao:
Boudicca napisao:

Koji su to teolozi i svećenici, možeš li ovde staviti ime i prezime tih ljudi?

Ne bih stavljala imena, jer nisu poznati, iz župe kojoj sam pripadala.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 vel 2014 21:58 
Odsutan

Zahvaljeno je: 18 zahvala
Boudicca napisao:

Također :)

Boudicca napisao:
A i ja sam znala sanjati upozorenja, i obistinila su se, isto tako sam znala sanjati i upozorenja za druge ljude i sve se ostvarilo.
A znala sam sanjati i nešto utješno, ako se jako brinem zbog nečega, znalo mi se dogoditi da sanjam pozitivan ishod i sreću, i sve se tako ostvari.

Moguće da imaš anđela čuvara u vidu nekog tvog pokojnog tko ti preko snova pomaže i nemoj se uopće opterećivat dal je to u duhu vjere ili nije. Nisi gatara i ne baviš se prevarama, pobožna si i djeluješ mi kao da živiš prilično čistim životom, tako da sigurno nisu demonski utjecaji.

Boudicca napisao:
Ali ovi simbolični snovi su mi vrlo neobični, i napominjem - ne uznemiruju me, ali ih imam često pa me zanima...što s tim.

Meni su baš ti simbolični bili upozorenja pred ozbiljne događaje. Često su mi takvi snovi kao da ih je Dali slikao. Baš u tom stilu(ako znaš o čemu govorim).

Opet, na drugu stranu, može biti i čisto podsvjesno. recimo, razmišljaš o nekim negativnostima u svijetu, kako ljudi srljaju u propast nesvjesni toga, pa ti se to razmišljanje pretoči u san.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 vel 2014 21:59 
Odsutan

nije sve tako jednostavno.
Prouči detaljnije 1. Poslanicu Korinćanima, Djela apostolska...
Nabavi koju knjigu koja govori o snovima i darovima Duha (prva mi pada na pamet Sila odozgor, od J. Lončara). Ima dosta literature na netu za skinuti, od poznatih karizmatika koji pišu na tu temu...
Malo pročitaj, prouči, porazgovaraj s nekim pouzdanim tko ima iskustva s tim...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 vel 2014 22:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Boudicca napisao:
Ne bih stavljala imena, jer nisu poznati, iz župe kojoj sam pripadala.

Stavi čega se bojiš? Da vidimo koja su to imena u pitanju.

Boudicca napisao:
Ali isto tako, ako se pozivamo na Bibliju, ondje piše "Miljenicima svojim u snu On daje", i "snivat će snove" ( kao duhovne darove koje će ljudi dobivati - svi ).

Da, piše. Ali piše i ovo;

Sir 34,2 Kao hvatač sjene ili gonič vjetra, takav je onaj koji vjeruje snovima.

Ja sanjam da mi je Jelena Rozga žena, da alkoholičari piju mlijeko, da mi je Ivo Sanader tata, i štošta još sanjam. Kažem ti, ostavi se tih bezvezarija koje sanjaš.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 vel 2014 22:02 
Odsutan

anđeo čuvar u vidu nekog pokojnog??? :shock:

To DEFINITIVNO nije u duhu naše vjere. Ga-bri-el, od kud ti takva razmišljanja?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 vel 2014 22:03 
Odsutan

Ga-bri-el napisao:
Boudicca napisao:

Također :)

Boudicca napisao:

Moguće da imaš anđela čuvara u vidu nekog tvog pokojnog tko ti preko snova pomaže i nemoj se uopće opterećivat dal je to u duhu vjere ili nije. Nisi gatara i ne baviš se prevarama, pobožna si i djeluješ mi kao da živiš prilično čistim životom, tako da sigurno nisu demonski utjecaji.

Boudicca napisao:

Meni su baš ti simbolični bili upozorenja pred ozbiljne događaje. Često su mi takvi snovi kao da ih je Dali slikao. Baš u tom stilu(ako znaš o čemu govorim).

Opet, na drugu stranu, može biti i čisto podsvjesno. recimo, razmišljaš o nekim negativnostima u svijetu, kako ljudi srljaju u propast nesvjesni toga, pa ti se to razmišljanje pretoči u san.

Hehe, znam Dalijev rad, bila sam u muzeju.
Moji nisu baš takvi, izgledaju realno ( uglavnom ).

Hm, mogu li anđeli čuvari biti u obliku pokojnika?
Anđeo je anđeo...duhovno biće.

Premda, jesam sanjala pokojnu baku kad je umrla...imala sam 16 godina tada i strašno su me uznemiravali ti snovi ( to su bili jedini uzneiravajući ), pa sa više molila za nju. Nakon nekoliko dana molitve sanjala sam da smo se srele na svadbi.
E, za taj san je svećenik pričao da je vrlo simboličan, a ja u to vrijeme nisam imala pojma što svadba simbolizira...a sanjala sam svadbu.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 76 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]