www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 lip 2025 22:54

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 136 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 04 ruj 2009 19:51 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Pretelo napisao:
.... ja dobro podnosim samoću i često uživam u njoj, svaka veza nosi i obaveze, a to me zasad smeta i najbolje mi je ovako....
Draga ela bredi potpuno te razumin, znam isto neke cure koje su u sličnoj situaciji ka ti, pametne su, super izgledaju, sve 5, ali su ostale same, e sad, zašto... pa mislim zato jer previše analiziraju sve, a i dosta su izbirljive.... u toj izbirljivosti ih podržajem, jer teško je danas nać skroz kompletnu osobu i nekoga normalnoga, jako teško....

..osoba se ne pronalazi..jer takve IDEALNE NEMA NIGDJE..

..veze se stvaraju...s osobama..a onda se osobe mjenjaju unutar veze..
..i svak nešto uloži..od nečega odustane..i to je to..

..obe stranke budu zadovoljne.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2009 10:15 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Predragi moj Naggare,

samo Bog zna koliko si mi ti uvijek pomogao svojim iskrenim savjetima koje sam tako često tražila...
Samo Bog zna koliko mi je to uvijek bio melem na dušu...

Ali ipak nije problem taj da se ja bojim ući u brak ili da se bojim toga što će nestati mog "komoditeta"...
Ne udajem se samo iz jednog razloga, a taj je - bojim se da ne volim dovoljno....
Bojim se da ne upropastim život toj drugoj osobi i sebi jer možda ipak ne volim dovoljno...
Rado bih prigrlila sve one teškoće koje brak donosi, samo da znam da volim dovoljno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2009 11:07 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Draga Elice...izmoli svaki dan dvije krunice za dar ljubavi i buduceg supruga i Isus i Marija ce uslisati tvoje molitve,ali samo ako ces ih redovito moliti i u to vjerovati,ostvarit ce se tvoje zelje,jer Bogu je sve moguce...Cemu stalno ovo cendranje,neznam ocu li moci ovo ili ono...Dokle got su te sumnje u tvojoj glavi neces moci nista...Kad ces konacno zavrsit svij FAX ? Ostavi svijet i svjetovno i ajd u molitve za dar vjere i samopouzdanja i sve ce Bog svest na dobro,a ne stalno kukati,hocu li moci ? Bog te blagoslovio...Uzalud su i nase molitve ako ti prses stalno iz cvijeta na cvijet i na ni jednom se ne zaustavljas...Morat ces kod brata Naggara na skolovanje... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2009 12:06 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
ela bredi napisao:
Predragi moj Naggare,

samo Bog zna koliko si mi ti uvijek pomogao svojim iskrenim savjetima koje sam tako često tražila...
Samo Bog zna koliko mi je to uvijek bio melem na dušu...

Ali ipak nije problem taj da se ja bojim ući u brak ili da se bojim toga što će nestati mog "komoditeta"...
Ne udajem se samo iz jednog razloga, a taj je - bojim se da ne volim dovoljno....
Bojim se da ne upropastim život toj drugoj osobi i sebi jer možda ipak ne volim dovoljno...
Rado bih prigrlila sve one teškoće koje brak donosi, samo da znam da volim dovoljno.

..cijeli život je pun pitanja " što ako.."

..moraš se jednom otisnuti s obale i zaplovit..
..makar i uz obalu.. :lol:

...Što ako je sutra...smak svijeta ?

..pa to ću saznati sutra...

.. :lol: :lol: :lol:

.. a do tada...ću živjeti u s" sigurno danas "
..a to je moja vjera ..
..vjera u sve..

..pa neka me iznevjeri i svi..
..pa neka se i ne volimo dovoljno..

..AL neću stalno biti u strahu zbog tih mnoštva "što ako" :lol: :lol:

..a moraš nekad u životu i mašit..inače češ biti savršena ko i ja.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 ruj 2009 12:21 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Naggar ovo šta si reka je istina, kad bi svi postavljali stalno pitanja "šta ako bude ovo ili ono" nebi nikad niti iz kuće izašli vanka i život bi bija potpuno isprazan..... život je opasan i uvik se može dogodit nešto loše, ali ako vjerujemo Bogu i molimo se on će sigurno uslišit naše molitve i onda se može sve.... ja sam se sto puti osvjedočija da mi se svaka molitva uslišila, možda ne odma, ali uslišila se.... ako se molitva ne usliši to je sigurno za naše dobro jer Bog zna šta nama treba i šta je za nas najbolje

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 ruj 2009 10:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ela bredi napisao:

poznat osjecaj...
ja se pak bojim najvise da cu povrijediti voljenu osobu...
i to jaaako povrijediti..
a ne bih to htjela...
i to me sprjecava da se kompletno opustim u sadasnjoj vezi..
i shvatila sam...
samo ja sa svojim mozgom mogu zamoliti Boga da mi pomogne da se rijesim tog straha....

uostalom zasto ti ne bi voljela dovoljno?
nisam upoznala osobu koja u sebi ima toliko ljubavi kao ti! :D :grlim te:

i .. postoji jedno..
volis ili ne volis...
nema dovoljno, ne dovoljno
malo, puno..

VOLIS
ILI
ne volis.. :grlim te:

(ja te volim!) :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 lis 2012 21:17 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Naime, ja sam jedna jako tužna djevojka i ne znam gdje bih pronašla svoje utočište. Pa čitajući po netu, naišla sam na ovu stranicu TEBE-TRAZIM.
Imam jako dobrog dečka. Veza na funkcionira.
No ja sam mu ispričala ponešto o sebi prije što sam radila i kakva sam osoba bila. Nisam se znala cijeniti. Spavala sam prije njega s dva muškarca, koja mi tek sada shvaćam, ništa nisu značila, niti predstavljala. S ovim drugim sam bila da bih zaboravila ovog prvog. No ovaj drugi me također previše razočarao.
Pa si kažem možda je to moj križni put kroz koji sada prolazim. Preteško mi je, kada je on tužan i kad se sjeti moje prošlosti.
Boli me rečenica kada mi kaže čovjeka čini i prošlost, ne samo sadašnjost.
Ja sam postala druga osoba kako sam s njim.
Molila sam se i prije jako često. No sad se molim još češće da nađem mir i utočište. Da zamolim Djevicu za oprost što ja nisam mogla biti kao ona. Bila sam previše naivna. Gledala sam samo da drugi budu sretni, na kraju sam samo sebe previše unesrećila.
Moj dragi je razumio sve to i dalje ostao uz mene. Ali ja i dalje strahujem da on mene neće ostaviti, da će mu doći jednom pa će reći da ne može preko toga prijeći.
Tek tada ne bih živjela, jer on je moj život postao. Dio je mene. Iskreno se kajem zbog svojih postupaka ranije i teško mi je zbog toga. Ne mogu ni opisati koliko. MOlim vas pomozite mi svojim savjetima. :(

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 lis 2012 22:52 
Odsutan

Možda čovjeka čini i prošlost ali ga čini i sadašnjost. Kad gledaš čovjeka moraš ga gledati u cjelini. Samo to nije moguće nikome doli Bogu, zato nije na nama da sudimo i prosuđujemo druge.
Dečko bi ti trebao moći oprostiti tvoje grijehe iz prošlosti. Kako očekuje da će njemu Bog oprostiti njegove, a on ih ne želi oprostiti drugima?
Da li si išla na Ispovijed? Nemoj se osuđivati. Isusa su već jednom osudili i raspeli zbog naših grijeha. Mi naslijeđujemo Njegovu žrtvu. Na Svetoj Misi svaki dan iznova prinosimo Bogu tu Žrtvu za naše grijehe. Ne Ispovijediti se i ne pričestiti se znači ne prihvatiti Isusovu žrtvu. Sotona je taj koji sudi čovjeka i koji ga razapinje zbog njegovih grijeha. Nemoj se prepuštati Zlu. Samo prihvati Isusovu muku.
Da li imaš odnose sa sadašnjim dečkom? Preispitaj se, jer ako ih imaš to može itekako stvoriti navezanost. Probaj prestati sa tim (i sa poljubcima i dodirima) tako da ti se iskristaliziraju osjećaji, da li je to uistinu ljubav ili samo požuda. Svoje utočište i ljubav traži samo u Isusu.

Btb

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 lis 2012 09:17 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Da, to razumijem. Ali ja to njemu ne mogu objasniti. Stvarno ga previše volim. I sinoć kad mi je rekao da ne zna više što bi sa mnom, pala sam u depresiju, morala sam popiti nesto za smirenje, majka mi je dala, masirala mi i noge i ruke. Ali jutros sam se ustala na misu, uspjela sam otići, Bogu hvala. Išla sam na ispovijed sad u 9.mjesecu, i još prije toga, ispovijedam se.
I da to je to, moram sada prihvatiti Isusovu muku inače ću morati na psihijatriju jer već su mi preporučene tablete za smirenje ili nesto za smirenje sto ne zelim piti. Pa mlada sam tek mi je 21. godina.
Imam odnose sa sadasnjim deckom, trenutno je sada u Finskoj. Nismo se vidjeli mjesec dana. Nećemo se vidjeti još 2 mjeseca.
I odmah čim je otišao ispovijedala sam se.
On je za mene ljubav, nikakva požuda jer sam se ranije opekla od to sve.
Molim se i nadam se da će mi molitva biti uslišana.
BVB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 lis 2012 09:36 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 8 zahvala
ivanna92 napisao:
Moj dragi je razumio sve to i dalje ostao uz mene. Ali ja i dalje strahujem da on mene neće ostaviti, da će mu doći jednom pa će reći da ne može preko toga prijeći.

svoj dio si napravila :) prava ljubav nadilazi sve prepreke, mozda grubo al ako se i to desi (ostavljanje) onda nije ona "prava" ljubav.

ivanna92 napisao:
Tek tada ne bih živjela, jer on je moj život postao. Dio je mene. Iskreno se kajem zbog svojih postupaka ranije i teško mi je zbog toga. Ne mogu ni opisati koliko. MOlim vas pomozite mi svojim savjetima. :(

kako reče jedna meni jako draga osoba, ništa nas u ovozemaljskom zivotu ne moze u potpunosti zadovoljiti, tek kad budemo s Bogom, tek onda budemo zadovoljni. Tek u braku se postaje jedno tijelo (u teoriji).

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 136 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]