www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 23 lip 2025 00:43

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće

Uznemiruje li me postovi/objave na ovoj temi?
Smatram da je sasvim u redu 40%  40%  [ 10 ]
Smatram da je u redu, ali... 12%  12%  [ 3 ]
Smatram da nije u redu, zbog... 4%  4%  [ 1 ]
Nikako nije u redu 44%  44%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 25
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 09:54 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Nekada je bolje šutjeti.
Bog nas uči da trebamo svjedočiti njegova djela,ali isto tako kada pogledamo i Isus je kada je počeo liječiti i ozdravljati zamolio da šute.Mi smo ljudi jako čudni,kada smo bolesni i u potrebi ne idemo čitati evanđelje i tražiti ispravnost u postupcima onih koje je Bog nadahnuo već spremno prihvaćamo njihovu pomoć,dok s druge strane spremni smo osuđivati čim čujemo da netko ima darove duha i nećemo mu vjerovati.
Zato je nekada bolje šutjeti.
ne trebamo osuđivati nikoga.Miranda što god je pisala ovdje,ja nisam pronašla ružne riječi od nje.
Isto tako naš brat učenik.Sve što je napisao,i sve što čini,čini za dobro.Ako netko u ljubavi za Boga želi prenijeti tu ljubav na druge i time im pomoći zašto bi to bilo loše?
Nemojmo osuđivati nikoga.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 11:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Učeniče, dragi brate, imaš li u planu možda posjetiti Rijeku...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 12:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Draga Miranda,

moj ti je savjet da pročitaš knjižicu vlč. Roberta de Grandisa - Dar proroštva i sve što ovaj svećenik govori o tom daru.

Dar mora bit provjeren i potvrđen, tekođer nema smisla pisati osobna proroštva na forumu (što sam vidjela da si pisala pod drugom temom), ako je od Bog to je onda samo tebi dano.

Što se tiče ovog što si na ovoj temi pisala isrteno ne osjećam mir u srcu i radost dok to čitam i to mi govori da većina napisanog dolazi iz tvog srca.....iz tvojih osjećaja i tvojih rana.

Nije to uopće za osuđivanje ili da te nešto kudim, jer kako vlč. de Grandis kaže, da postoje ljudi koji su u zajednicama 30 godina i imaju potvrđeni dar proroštva pa opet zna se dogoditi da izgovore nekad ono što je od njih.....

Obično su proroštva kombinacija našeg i Božjega.....i de Grandis govori da je možda tek 60% proroštva koje izgovaraju osobe koje taj dar imaju preko 10-15 godina od Gospodina......

Stoga draga sestro u najboljoj namjeri.....moli prije svega za mudrost......jer ovako se samo izlažeš tomu da budeš povrijeđena, ako ti je Gospodin dao taj dar onda ti ga je dao za rast tvoje zajednice i tebe osobno.....da bude korišten u redu i mudrosti.......

I ne vjerujem ti ako sad kažeš da ti podnosiš uvrede radi Isusa, jer ljudsko srce zadrži dozu povrijeđenosti i iz te naoko malene ranice se znaju izroditi velika neopraštanja.

Nek te Bog blagoslovi, a što se brata učenika tiče.......hvala i slava Isusu da ga je stavio baš da raste zasađen nedaleko od mene :grlim te: :grlim te: :grlim te: ......

Sve što je rekao potvrđujem i svjedočim da je mnogo tog i prešutio........

Evo moje malo nedavno svjedočanstvo:

Već dosta dugo nalazila sam se u rekla bih duhovnoj pustinji. Niti sam mogla moliti, niti predavati svoje probleme, sve me mučilo, sve me boljelo, rane zadobivene u prošlosti izlazile su na površinu. Usta otvorim.....riječi iz njih ne izlaze, srce ne može klicati, misli se ne mogu smiriti, nestalo je one žeđi neprekidne da budem u Isusovu zagrljaju i samo me činjenica da svakodnevno odlazim na Misu i primam redovito sakramente držala u misli da sam još uvijek na pravom putu.

Po molitvi našeg brata, koji je u tolikoj ljubavi molio za mene Gospodin je opet zapalio moje srce........hvala i slava Isusu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 12:29 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Sorry što se nisam javio, pogotovo budući da se i mene spominjalo. Pao komp :( lol
Johnny, nastavimo dalje na temu Međugorja na temi koju si otvorio, a ovdje se i ja dalje držim tematike ;)

Pa bih se nadovezao na Zozy :)
Dakle, svi mi u jednom trenutku svog života možemo osjetiti stvarnu, ne samo duhovnu prisutnost Krista i one druge suprotnosti, ali kako to odmah pripisivati i nazivati objavama??? Ako doista mislimo da to jest to onda smo dužni kontaktirati nekog svećenika koji slučaj prosljeđuje dalje - "višim instancama".
Ja ovdje uopće ne ulazim niti imam namjeru ulaziti u istinitost onoga što Miranda govori jer nemam osnovnu stvar koju bih trebao imati i to i jest ono oko čega se stalno vrtim - ako to sve jest kao što je rečeno zašto to ostaje na razini nekog osobnog duhovnika i lokalnog župnika (jer Crkva bi dalje trebala ispitivati to i sam vidjelac/ca bi se trebao podložiti sudu Crkve - dakle ne lokalnog župnika, nego jasno definiranog tijela Crkve za takve slučajeve)??? A kao drugo, ako jest od Boga zašto se uopće skrivaju imena vidjelaca i svećenika kojima su se obratili, svećenika koji su dali navodno odobrenje, biskupa koji je upoznat sa svime???
Nema tih osnovnih uvjeta da uopće počnem razmišljati o samoj poruci.

Pa mogao bih i ja tako pričati o svojim snovima i govoriti kako je Bog mene odabrao za borbu protiv Sotone.
Imao sam jaaaaaaaako ružnih i realističnih snova gdje se borim s njim i uz Božju pomoć ga pobjeđujem. Imao sam susret u javi gdje sam bio prikovan za krevet i nisam mogao pomaknuti niti djelića svoga tijela, a kad sam zazvao Boga i nasmijao se govoreći - Bog je uz mene i ništa mi ne možeš - sve je to prestalo.
Pa nakon tih iskustava, što bi bilo da si ja zbilja isto tako umislim da sam ja porazio Sotonu uz pomoć Božju i da se ufuram da sam ovlašten raditi egzorcizme jer eto - ja sam to sanjao, ja sam to doživio i tako jest???
Trebamo biti jaaaaaaaaaako oprezni i u vezi stvari koje osjećamo na svojoj koži - što, kako i zašto se dogodilo ili događa - u situacijama gdje se sami uvjeravamo da nešto tu jest ili može biti - a posebice kod situacija gdje nam netko drugi iznosi takve stvari. Neka ostane na Crkvi što i kako jest, a svatko tko misli da zbilja ima takva iskustva neka se zato i stavi pred sud Crkve i da sebe, ako treba na križ i razapinjanje umjesto da se skriva i anonimno objavljuje svoje "objave".

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 15:19 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Naletio san na stare teme,slične ili jednake ovoj.
Karizme,provjera duhova,"počivanje u duhu".
Bilo je već onda nekoliko lipih misli naših nam dragih forumaša.
Šteta bi bilo propustiti stvari sagledati i sa tog "kuta".

moya napisao:
Nemam ništa protiv molitve u jezicima,niti počivanja u Duhu..
To je za starije malo kao modernizirana vjera..al sve je to ok...
Svi mi "počivamo"različito...nije bitan pad..
Ja "počivam" i dok kuham,i čistim,i hodam,i na poslu,i dok spavam..uvijek kad razgovaram sa Gospodinom,kad Mu zahvaljujem,kad Mu pjevam,kad zazivam...kad pomognem nekom,kad doživim nečiju radost,kad su ljudi sretni..ne padam..nego sam radosna..
U svakom drugačije Duh Sv. puše...
Na kraju je najbitnije..da rastemo u vjeri..i da ostanemo na Kristovom putu..BVB

Moya sestro iskreno mi je ža da ne pišeš češće na tt-u. :(
Kakve misli,kako opisano,moraš češće pisat sestro. :grlim te: :grlim te:
Bar me ti razumiš onda (i Sv.Stanislav Kostka). :lol:
Počivam u "duhu" kad iman šta za jesti,kad odmaram u subotnje popodne,kad čujem dobru propovjed,kad pročitam dobru knjigu,kad me netko pita kako san,kad sretnem prijatelja iz srednje škole,kad pogledam nebo i vidin kako je lipo,mora onda da je Stvoritelj poseban kad stvara ovakvo nebo.Kad vidin onu lipu curu koja radi u Zagrebačkoj banci i uvali mi paket "jedan za sve".Mudr 13,5 Jer prema veličini i ljepoti stvorova možemo, po sličnosti, razmišljati o njihovu Tvorcu.
Drugim riječim isto kao i sestra Moya,u najjednostavnjim stvarima ovog golog života,prepoznajem prisutnost Duha Svetoga.

A i brat Joakim je malo zaspao,pa moramo vaditi tekstove od prije. :?

joakim napisao:
Izvanredne pak darove ne treba lakoumno tražiti, niti se preuzetno smiju od njih očekivati plodovi apostolskih djela, ali sud o njihovoj ispravnosti i urednoj upotrebi spada na one koji upravljaju Crkvom, i na koje osobito spada ne ugasiti Duha, nego sve ispitati i zadržati ono što je dobro (usp. 1 Sol 5,12 i 19-21)" (LG 12).Drugim riječima, darovi Duha Svetoga uvijek su znak vremena i blagoslov za Crkvu te ne smijemo gasiti Duha, ali potrebna je i razboritost u njihovoj prosudbi.

joakim napisao:
Ove pojave nisu ništa novo u Crkvi jer ih pronalazimo i kod mnogih mističara u povijesti Crkve. Ali za razliku od iskustava mističara, gdje su ovi darovi bili plod dugotrajnog duhovnog rasta i askeze i imali sekundarno značenje,na seminarima obnove u Duhu oni se traže na brzinu, bez dovoljne duhovne priprave i potrebne izgradnje, često kao vrijednosti same za sebe. Može se dobiti dojam da se često radi o samosugestiji i autohipnozi.
Nadalje, možemo uočiti i razne duhovne zamke kao npr. gubitak osobnog identiteta u masi istomišljenika, opasnost od krive slike o Bogu koju propovijedaju karizmatske vođe iz zemalja neeuropske tradicije, opasnost od regresije i povratak u prošlost (djetinjstvo) što izaziva pasivnost prema životu i bijeg od stvarnosti i odgovornosti.Nadalje, uočava se afektivna navezanost na karizmatskog vođu, seminari često postaju nadomjestak za psihoterapiju, itd.Ako nekoga interesira o glosolaliji ili daru jezika mogu nastaviti....

Kako ono ide; "Joakima,Joakima!Kraljevstvo za Joakima!" :lol: :lol:
Ej brate,ne pišeš ništa više,šteta jer tako lipo pišeš. :(

Najbolje da odem tražiti nebo između lonaca i metli kako bi rekao već poznati svetac.
Nalazim nebo usred lonaca i metli. Sv.Stanislav Kostka

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 15:31 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Riječ je o klasičnom primjeru internet-provokatorice, stoga ni ne očekujte da će ovakve osobe reći svoje ime i prezime.
Uostalom, zato i služe internet forumi: da se anonimno može komentirati. Vjerujem da imate iskustva i sa drugih foruma, a ako ništa barem iz realnog života gdje te ljudi lažu i provociraju dok te u oči gledaju.

Ne nasjedajte na internet provokcije jer će ih uvijek biti.

Mene više zanima zašto su rezultati ankete 9:9 (devet ih smatra da su objave potpuno ili djelomično u redu, a drugih devet ih smatra da nisu uopće ili djelomično u redu).
Očekivao sam da će rezultat biti 1:17 (ili slično) u korist izjave da ovakve objave nisu u redu i to je ono što me više zabrinjava, a ne laprdanje frizerke iz Našica.
Zabrinjava me što ne možemo osjetiti duhove, a smatramo se duhovnim ljudima!?

P.S. Višnja, izvrstan post

BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 16:00 
Odsutan

Brate Mihaele,

s jedne strane svatko može pisati što hoće i kako si sam rekao zašto bi to bilo kome smetalo, ako osobno nikog ne virjeđa, pa i jedini kojeg je miranda prozvala (učenik) rekao je da njemu ne smeta što miranda piše.

To da li su to doista objave od gospodina je "drugi par opanaka" hihihihihihi

Osobno nisam vidjela razloga uopće glasovati, ali vidim svi smo se nadugo i naširoko raspisali ovdje pa neka teme......ima se tu štošta i pametnoga za pročitati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 16:15 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Dragi Mihaele, imenjače moj :D ,

pitanje postavljeno u anketi nije jesu li Mirandine riječi Božje ili nisu,
nego uznemiruju li koga poruke na temi. Tako da nije čudo što je rezultat ankete ovakav kakav jest.
Mislim da se iz ovoga može samo nešto naučiti, a ne da bi se netko trebao uznemiriti.
Mirandine su kritike upućene Učeniku, ali njegovo se srce smirilo u Bogu i ne može njega to uznemiriti, a ne vidim razlog zašto bi i ostale.
Ovo je samo pokušaj da se nauči nešto više o darovima Duha Svetoga, u ovom slučaju - o daru proroštva.
Kažeš, "ne možete osjetiti duhove".... i tu treba biti jaako oprezan jer srce nam mora biti vrlo, vrlo čisto i nevino te prigrljeno uz Božje srce da bismo mogli ispravno prosuditi čiji duh nadahnjuje neku osobu.
Nikako nije u Božjem duhu nekoga napadati i izrugivati ga.
Na ljepši se način može izraziti neslaganje s nekim ili nečim.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 16:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
OPROSTENJE GRIJEHA:::::
Kakav bi bio nas svijet?da nema rijeci ",OPROSTI!"
DA,ono,sto nam znaci ,ne bi vise bilo dijelom iskustva,koje svaki moze steci?
Da nema vise pruzene ruke,Koja daje POMIRENJE?
Da onaj koji je pao u krivicu,zauvijek ostane u njoj?...
Da svi ljudi moraju ostati sami-sa svojom pogreskom?
Da vrijddi samo OSVETA,ane vise oprostenje?
......".JA TE NE OSUDJUJEM"!!!!
Oprostenje se ne moze kupiti,
Ono se NE MOZE zasluziti.
OPROSTENJE SE MOZE SAMO PONIZNO MOLITI-!
za sebe i za druge!
Bozja dobrota nema granica.
Tko je dobio OPROSTENJE-BODOVA-
Moze opet krenuti ,odvazno i
rasti u poniznosti:
moze postati DOBAR i MILOSRDAN,
u svijetu koji OSUDJUJE i KAZNJAVA.

Budite kao mala djeca,Oprastajte,Zaboravite!Svi grijesimo!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 sij 2010 16:26 
Odsutan

Fran26 napisao:
Naletio san na stare teme,slične ili jednake ovoj.
Karizme,provjera duhova,"počivanje u duhu".
Bilo je već onda nekoliko lipih misli naših nam dragih forumaša.
Šteta bi bilo propustiti stvari sagledati i sa tog "kuta".

Najbolje da odem tražiti nebo između lonaca i metli kako bi rekao već poznati svetac.
Nalazim nebo usred lonaca i metli. Sv.Stanislav Kostka

Franjo, Franjo ti samo vodu na svoj mlin navrćeš........

Sve što si rekao sigurno jeste istina i doista Gospodina tako često možemo sresti u malenim stvarima, u osmjehu, u pogledu, u lijepoj riječi, u glazbi, i u loncima, i dok peremo rublje, kuhamo ručak......ta Bog je uvije uz nas i s nama......

No s druge strane ne trebaš toliko tvrdoglavo poricati ono što se događa u RKC danas i ono što je RKC i službeno priznala.....dajući prostora karizmatskom pokretu da se razvija i raste......

Kao što u svako vrijeme i svakog od nas kušnje vrebaju neprestano, tako je sigurno da kako u crkvi tako i u karizmatskom pokretu dešava se da ljudi zastrane, pa previše pozornosti stavljaju na darove, toliko da čak i zaborave onoga koji dariva - Duha Božjega........

Slažem se s tobom da sve treba provjeravati i valja biti oprezan, no samo razumom i čitajući i upijajući znanje ne može se upoznati Boga.....za to treba "biti kao dijete", pouzdati se.....ne bojati se prepustiti da Bog čini....

Kako reče nekidan jedna moja sestra iz zajednice koja je doista jako načitana i obrazovana osoba i uz to živi sakramentalnim životom:"Znam mnogo mudrih i umnih, znam mnogo ljudi koji znaju gotovo cijelu Bibliju na pamet, koji poznaju sve enciklike i sve biografije svetaca, koji su vrsni teolozi, no to što znaju ništa ne koristi ako od onoga koji je pisao Bibliju (Duha Svetoga), od onog koji vodi i upravlja Crkvom ne traže da im protumači što je želio da srce čuje"

I upravo tako......džaba nam je svo znanje i razum i ljudska mudrost ako nemamo ono što Duh Sveti daje.

Sve što Duh Sveti daje, svaka milost, svaki dar, svaka krepost dana je isključivo da bi po tom daru služili svome Bogu i koristili ga onako kako On to želi.......
I izvanredni dari dani su za rast zajednice vjernika, a ne za pojedinca i njegovo proslavljanje..........
Pa i sam Pavao svjedoči o darima Duha i njihovu značaju za Crkvu.....zašto smo isključivi za neke darove, a opet druge prihvaćamo bez ikakvih problema???!!!
Crkva je ista u prošlosti, sada i bit će ista do trena ponovnog Gospodinova dolaska......

Iskreno mislim da je lakše moliti u jezicima nego ljubiti kako je Gospodin ljubio..... i kad bi me netko pitao za čim više čeznem to bi svakako bila ljubav......no s druge strane što god mi Duh Sveti želi dati prihvaćam......

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 128 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]