www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 22:46

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 05 vel 2011 17:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
andromeda napisao:
Ivana24 napisao:
bok.. vidim da su me pojedini shvatili.
Naš svećenik je poprilično star, ali njegove mise i propovijedi dušu liječe. :)... Ja se ispovijedim i slušam misu, ali ne uzimam hostiju. Zaručena već 5 dugih godina i od samog početka živimo zajedno. Skupa prolazimo kroz sve životne tuge i radosti i ne pada nam na pamet da se pustimo. Trenutno se nalazimo u situaciji u kojoj se vrlo teško vjenčati.. No i to će se riješiti.

Mi smo se trebali vječati 16.05.2009 g., no u 3 mjesecu 2009. godine smo imali nesreću i kojoj je poginuo motorist i to se sada vuče po sudu. S obzirom da cijelu problematiku oko suda [b]savjetovanao nam je da se do presude ne vjenčavamo ( birokracija)[/b]! S druge strane, tko bi na mom mjestu nakon takve nesreće uopče razmišljao o vjenčanju ?

Nisam jedna od onih koja želi velike svatove. Skromna sam, ali i tvrdoglava. Ne odustajem lako od svojih principa. Nekada je to pozitivna vrlina, a nekada i mana.

Sve je u redu ovo što si navela kao razlog i djeluje logično, ali ja znam iz osobnog iskustva da Bog nagrađuje naše odluke koje su u skladu s njegovim zapovijedima. Ako se vjenčaš, možda Bog i tebi providi pozitivnu sudsku odluku.

SLAŽEM SE! naša logika razlikuje se od Božje.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 vel 2011 21:11 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Citat:
Upravo sam to i rekla da je najteže povjerovati u oproštenje grijeha, a najlakše ej ostati u krivnji jer đavao upravo to želi da nikada en dođemo do Boga i da se staln o osjećamo krivi i grešni jer smo atko u njegovoj v alsti, pomoću krivnj on manipulira nama sve do suicida, ne smiej se prepustiti krivnji. Bog je SVEMOGUĆ!

To mi je poznato,i to je tako!!
Može li nas krivnja izjedati ako ustrajemo u onomu što je protivno zapovijedima koje nam je Gospodin podario!!
Bogje Svemoguć,to je normalno,ali dao nam je slobodnu volju i zapovijedi!

Citat:
Gle u nekim slučajeviam niej moguće da čovjek popravi stvari tu su i djeca i druga strana se ne slaže, misliš li da Bog želi da se ljudi razvedu pa da djeca pate, još boli još suza još plača. ne kažem ja da ej uredu to što činim ali sitacija je takva i nemamo kud, to bi zančilo da ej za nas gotovo

Teško mi je o tome govoriti,jer kad je rijeć o drugom,lakše je pametovati kao ja sad.Ali opet imam drugih stvari s kojima se borim.Nikad živjeti krščanski nije bilo lagano,od arena,raspeča,giljotinja viješanja pa do danas,kao u nekim zemljama gdje se krščane i te kako progoni!
Za nikog nikad nije gotovo,ako vjeruješ toliko u Milosrđe,vjeruj i u providnost ali i u nagradu ako daješ cijelu sebe za Krista!!
"Kad ti umre sve što će jednog dana umre,tada će nastati zora tvog uskrsnuća"!
Ne voliš ti svoju djecu od Oca našeg,ni sama sebe ne voliš toliko ka što te On voli.

Citat:
, a za boga nema gotovo i nema kasno. Srce je u pitanju njega treba očistiti i onda će sve biti čisto.Sjeti se i onoga maldića koji kaže da je vršio sve zaapovijedi a Isus mu akže idi praodaj sve i pođi za mnom i maldić ode tužan, znači da ma koliko vršili zapoviejdi ako nemamo ljubavi ne vrijedi anm ništa, nećemo se spasiti bez ljubavi pema sebi i bližnjima, Možeš vršiti sve zapoviejdi ali ako si samo jednu ružnu riječ rekao osobi ili o osobi koja je jadna ne vrriejde ti zapoviejdi.

Znam za tog mladića,ali možemo to gledati i drukćije.Vršio je sve zapovijedi,ali kad je trebao još jednu,nije mogao,nije se mogao prepustiti Kristu,bojao se je učiniti taj korak,korak u kojem je bilo :strah i kako dalje,da li će sve biti u redu...I nije mogao!!A možemo li mi učiniti taj korak,ili smo navezani na na djecu,na materijalno,na čovjeka,na imanje ili nešto drugo.
Što nas to spriječava da napravimo korak po kojem ćemo biti cijeli Kristovi,bez straha od sutrašnjeg dana i što nam donosi.

Citat:
znaš onu himnu o ljubavi.Božja parvednost se razlikuje od naše i nismo mi tu da sudimo i pravdamo se mi smo tu da ljubimo i parštamo jedni drugima. "Oprosti nam duge naše, kako što i mi opraštamo dužnicima anšim, molimo svaki dan a kome smo oprostili. Siguran način da zanš ad ti ej oprošteno je da oprostiš

Naravno da se Božja pravednost razlikuje od naše,ali je i dana u zapovijedima i rekao je što će biti onome tko krši zapovijedi njegove.Zbog Pravednosti je dao i Milosrđe,ali ne da zloupotrebljavamo Milosrđe na način da ustrajemo u grijehu,več da ga izbjegavamo!!

.
Citat:
Slobodno ti njoj reci i sam joj oprosti i njoj i njemu a dalje je Bog na djelu, niej na nama da ssudimo tko će biti spašen a tko ne. Zamisi Bog je toliko volio čovjeka da je dao svoj život za njega, zar misliš ad ej to džabe učinio. zna bog da smo mi slabi i jadni ad ans zlo zavodi on nas želi ugarbiti od zloag ali ne moež ako se ne pokajemo. Zašto ej atko teško povjerovati da je Bog dobar? Da rado prašta.

Nemam joj ja što oprostiti niti suditi,meni ništa ne ćini niti mi je činila,čak smo si pomagali uzajamno i bili smo dosta povezani.
Stvar je takva,da ona ne može na Iposvije i Pričest,a zašto!Zašto ne smije primiti Tijelo Kristovo??Samo zato što to Crkva kaže,?Ne!Več zato što je u grijehu.
Bog je volio čovjeka i voli ga i danas,ali nije problem u Njegovoj ljuvavi,nije Bog problem,niti je ikad bio!!
Slabi smo,naravno,zato nam je i dan sakrament Ispovijedi i Pričesti,ne zato što smo je dostojni ,već zato što nam je potrebna!!Kajanje vrijedi ali uz odluku da se više ne griješi.P tu opet dolazi ono,ali...

Citat:
ako postoji i azkonska osnova da se iejši to dobro ej riejšiti, kod mene je nemoguće jer bivša živi na drugom kontinentu i nema namjeru doalziti i svjedočiti na crkvenom sudu.

Sad ne razumijem ,čija bivša,jesi ti muško ili žensko!? :oops:
Ne da je dobro da se riješi več valjano,ali po Crkvenom zakonu!!
Sad je pitanje,koja je procedura ako netko ne želi svijedočiti i pristupiti sudu!
Ali bilo bi dobro za razmisliti,što bi se dogodilo ako sud nebi proglasio ženidbu ništavnom,dali bi stanje bilo isto!?

Citat:
Zar eć mo čovjeka zato što ej ejdnom pogiejšio osuditi za ciejli život, zar misliš da enma pravo an popravak?

Dobro,ovo možemo reči i za one koji su nastradali u saobračajki samo zato što su na sekun skrenuli pogled,tako da je to relativna stvar.
Ovisi o kakvoj se greški radi,nitko nikog ne tjera u brak,zove Boga u brak,pa ga tjera iz njega,ili nisam još vidjeo da je ntko izgovarao "u dobru i u zlu",s pištoljem na čelu!
Na popravak se ima uvjek pravo,ali popravci nisu uvjek po našim željama.Nekad su jako bolni,ali što je to naspram viječnosti!!

Citat:
Ima jedan crkva u italiji di ej se ispoviejdao jedan gangster kod istog svećeniak; ubio sam pljačkao i sl uvijek je isto ispovijedao, ovaj ga ej uvijek odrješivao, jedanput mu dodije i akže enću ne želim et odriješiti ti se ne popravlajš. Začuje se gals "Ja te odrješivam!" i pokaže se ruak nad isppovijedaonicom i kažu da i danas iam otisak te ruke na toj ispovijedaonici.

Lijepo je znati da nas toliko Bog voli,i uvjek da je spreman oprostiti,razbojnika je to vijerovatno patilo i htjeo se je popraviti,inače nebi niti dolazio na Ispovijed,ali doklešto da poslije toga grijeha nije stigao na Ispovijed.
Dokle ćemo iskušavati Božju strpljivost,samo zato što je rekao da je Milosrdan.Nismo li mi često bezobrazni,svijesno griješeći oslanjajući se na Božje Milosrđe??

Gle,meni osobno nije namjera niti optužiti,niti osuditi,niti plašiti,niti gnjaviti,meni je stalo do potpune Istine a ta Istina se je objavila i dala do znanja kako živjeti..
Je te osobno neznam,neznam ti ni ime ni kaoko izgledaš,ni spol tisad više neznam,nemam te pravo osuđivati,ali sam ti dužan kao brat po Kristu iznijeti i drugu stranu "medalje" i ništa više!!
Ja znam da ti je teško,i osječam da te to kopka puno više nego što pokazuješ.Svi mi imamo svoje križeve.
Kod tebe bi bilo dobro da se suzdržavaš od odnosa da ustraješ u molitvi,da ti Bog providi,pa ako treba da živiš dijevičanski.
Možda me sad možeš proglasiti da nisam normalan.Ali to mi se često događa.Od otvorenosti životu u dvije sobe od sve skupa 30 kvadrata,pa do plodnih i neplodnih dana.
Čistoću nije lako živjeti,ja sam u braku pa ju moram živjeti i mislim da mi je teže nego svečeniku,legneš kraj žene koja ti se sviđa,a moraš biti suzdržan,Često stavimo i djecu da spavaju između nas kad je veča kriza,ali s strpljenjem i vremenom se istrenira i naući.Ali opet ima drugih napasti i tako iz dana u dan.
Po zapovijedima je teško živjeti,znam to,ali ne i nemoguće,jer Bog to ne bi tražio od nas!!
Sve je moguće onom koji vjeruje!!
Nadam se da mi nećeš ništa zamijeriti.Ali moramo zajedno paziti našu Crkvu i sakramente.Znaš kako to ide,daš prst,ode ruka.
S vremenom će sakrament ženidbe postati neobvezan a kasnije i bezvrijedan,jer ljudi danas traže milion načina za lakši život,pa si svakako protumaće svoju situaciju,samo da se ne žrtvuju do kraja,a to če se u skoro vrijeme i početi dešavat,već sad trebamo učiti našu dijecu,kako dati život za Krista i biti ne navezan na ništa.
Božje Milosrđe nam je predivan dar,ali naša popuna predanost je naš dar Njemu.A možemo li to!!!
:grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 vel 2011 22:03 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Ivana24 napisao:
Nikako se ne mogu oprostiti od tate koji je preminuo 2004 godine. Jako mi fali i ne prođe niti jedan dan da ga ne spomenem. Ponekad ga sanjam, razgovaramo, no većinom se ne sjećam o čemu je bila riječ jer uvijek plačem od sreće jer ga vidim / i od tuge jer znam da ću se probuditi i da njega neće biti.. Ugavnom sam naredni dan jako jako tužna i jedva čekam da dođe noć sa opet zaspim u nadi da ću ga sanjati.. Ima li tko još takvih iskustava da ne može prežaliti bližnje?

Bog te blagoslovio draga Ivana,cuvao u miru ...

Ako smijem da se pridruzim...Tvoj tata zivi i dalje,tvoj tata samo se preselio u vjecnu domovinu u kucu Oca Nasega...Tamo,gdje cemo i mi doci...On zivi i gleda ocima punim ljubavi na tebe...i bilo bi dobro da ga "pustis" da ode "sasvim"..da on pronadje svoj mir...kako bi radosno mogao da uziva gore u nebu..( ovako ga ti, mozda drzis jednom nogom na zemlji),a s tim se on pati...Pusti ga..POKOJ VJECNI NEKA MU DARIVA GOSPODIN...

Citat:
Da Vas još nešto pitam. Moj zaručnik je sinoć sanjao Djevicu Mariju kako mu se obratila i rekla mu " Moli samnom"!

Nije dobro polagati nikakvu paznju na snove...jer oni mogu biti svakojaki..Cak ni svaki covjek ne sanja jednako...netko sanja 3 x godinsje..a netko 3 x,preko noci...

Mani se snova...a pogotovo tumacenja snova...to se protivi nasoj vjeri...

Ivana24 napisao:
Znam da će nekimi biti grozno to što ću reći no mi već živimo 5 godina skupa i ponašamo se kao muž i žena i sve brigei probleme, radosti u tuge dijelimo! Sakrament ženidbe planiramo napraviti kada stanemo financijski na noge. Trenutno nam je takvo stanje da ne možemo izgurati mjesec do kraja, no tako je gotovo svima.Pitala sam našeg dragog svećenika ua mišljenje. On mi je rekao da niti Crkva danas više tako strogo ne gleda na to. Kaže da je bitnije da se volimo, poštujemo i živimo kršćanski život.

Uh,draga Ivana..ne znam koliko je svecenik u pravu kada ti tako kaze...Ako svoga maldica (muza)volis..onda se odlucite na vjencanje..Vazan je SAKRAMENAT ZENIDBE...a ne vjencana ceremonija...Vjencaj se u malom krugu...oni najnuzniji...a poslje kada budete imali vise mogucnosti,napravite naknadno festu...za sve..cakom pakom..po obicaju...To je samo izgovor..da je trenutno takvo stanje...Ne,znam sta ce vam biti,ako vam jos potraje tako 5 godina...Hm.hm??

Ivana24 napisao:
...."Možeš otići na Misu,ali se ne smiješ pričestiti.a pričest je vrhunac Mise,i to iz razloga nad kojim imaš sam kontrolu."...
, no trenutno ne možemo zbog viših birokratskih razloga i naše nepovoljne financijske situacije.

Nije financijska situacija kriva,covjek VJERNIK sve moze ako hoce...ovo je samo dobar izgovor...Vidis i sama koliko je tesko doci biti na misi,a ne pustiti Isusa u srce...
Ti sigurno zelis da ti brak bude blagoslovljen..Moli se ,da ti Isus i BDM..budu na pomoci ,rijesenja toga problema...ON ima za SVE rijesenje..

Zadnja izmjena: rebeka; 05 vel 2011 22:16; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 vel 2011 22:13 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Samuel napisao:
Citat:
Upravo sam to i rekla da je najteže povjerovati u oproštenje grijeha, a najlakše ej ostati u krivnji jer đavao upravo to želi da nikada en dođemo do Boga i da se staln o osjećamo krivi i grešni jer smo atko u njegovoj v alsti, pomoću krivnj on manipulira nama sve do suicida, ne smiej se prepustiti krivnji. Bog je SVEMOGUĆ!

To mi je poznato,i to je tako!!
Može li nas krivnja izjedati ako ustrajemo u onomu što je protivno zapovijedima koje nam je Gospodin podario!!
Bogje Svemoguć,to je normalno,ali dao nam je slobodnu volju i zapovijedi!

Citat:
Gle u nekim slučajeviam niej moguće da čovjek popravi stvari tu su i djeca i druga strana se ne slaže, misliš li da Bog želi da se ljudi razvedu pa da djeca pate, još boli još suza još plača. ne kažem ja da ej uredu to što činim ali sitacija je takva i nemamo kud, to bi zančilo da ej za nas gotovo

Teško mi je o tome govoriti,jer kad je rijeć o drugom,lakše je pametovati kao ja sad.Ali opet imam drugih stvari s kojima se borim.Nikad živjeti krščanski nije bilo lagano,od arena,raspeča,giljotinja viješanja pa do danas,kao u nekim zemljama gdje se krščane i te kako progoni!
Za nikog nikad nije gotovo,ako vjeruješ toliko u Milosrđe,vjeruj i u providnost ali i u nagradu ako daješ cijelu sebe za Krista!!
"Kad ti umre sve što će jednog dana umre,tada će nastati zora tvog uskrsnuća"!
Ne voliš ti svoju djecu od Oca našeg,ni sama sebe ne voliš toliko ka što te On voli.

Citat:
, a za boga nema gotovo i nema kasno. Srce je u pitanju njega treba očistiti i onda će sve biti čisto.Sjeti se i onoga maldića koji kaže da je vršio sve zaapovijedi a Isus mu akže idi praodaj sve i pođi za mnom i maldić ode tužan, znači da ma koliko vršili zapoviejdi ako nemamo ljubavi ne vrijedi anm ništa, nećemo se spasiti bez ljubavi pema sebi i bližnjima, Možeš vršiti sve zapoviejdi ali ako si samo jednu ružnu riječ rekao osobi ili o osobi koja je jadna ne vrriejde ti zapoviejdi.

Znam za tog mladića,ali možemo to gledati i drukćije.Vršio je sve zapovijedi,ali kad je trebao još jednu,nije mogao,nije se mogao prepustiti Kristu,bojao se je učiniti taj korak,korak u kojem je bilo :strah i kako dalje,da li će sve biti u redu...I nije mogao!!A možemo li mi učiniti taj korak,ili smo navezani na na djecu,na materijalno,na čovjeka,na imanje ili nešto drugo.
Što nas to spriječava da napravimo korak po kojem ćemo biti cijeli Kristovi,bez straha od sutrašnjeg dana i što nam donosi.

Citat:
znaš onu himnu o ljubavi.Božja parvednost se razlikuje od naše i nismo mi tu da sudimo i pravdamo se mi smo tu da ljubimo i parštamo jedni drugima. "Oprosti nam duge naše, kako što i mi opraštamo dužnicima anšim, molimo svaki dan a kome smo oprostili. Siguran način da zanš ad ti ej oprošteno je da oprostiš

Naravno da se Božja pravednost razlikuje od naše,ali je i dana u zapovijedima i rekao je što će biti onome tko krši zapovijedi njegove.Zbog Pravednosti je dao i Milosrđe,ali ne da zloupotrebljavamo Milosrđe na način da ustrajemo u grijehu,več da ga izbjegavamo!!

.
Citat:
Slobodno ti njoj reci i sam joj oprosti i njoj i njemu a dalje je Bog na djelu, niej na nama da ssudimo tko će biti spašen a tko ne. Zamisi Bog je toliko volio čovjeka da je dao svoj život za njega, zar misliš ad ej to džabe učinio. zna bog da smo mi slabi i jadni ad ans zlo zavodi on nas želi ugarbiti od zloag ali ne moež ako se ne pokajemo. Zašto ej atko teško povjerovati da je Bog dobar? Da rado prašta.

Nemam joj ja što oprostiti niti suditi,meni ništa ne ćini niti mi je činila,čak smo si pomagali uzajamno i bili smo dosta povezani.
Stvar je takva,da ona ne može na Iposvije i Pričest,a zašto!Zašto ne smije primiti Tijelo Kristovo??Samo zato što to Crkva kaže,?Ne!Več zato što je u grijehu.
Bog je volio čovjeka i voli ga i danas,ali nije problem u Njegovoj ljuvavi,nije Bog problem,niti je ikad bio!!
Slabi smo,naravno,zato nam je i dan sakrament Ispovijedi i Pričesti,ne zato što smo je dostojni ,već zato što nam je potrebna!!Kajanje vrijedi ali uz odluku da se više ne griješi.P tu opet dolazi ono,ali...

Citat:
ako postoji i azkonska osnova da se iejši to dobro ej riejšiti, kod mene je nemoguće jer bivša živi na drugom kontinentu i nema namjeru doalziti i svjedočiti na crkvenom sudu.

Sad ne razumijem ,čija bivša,jesi ti muško ili žensko!? :oops:
Ne da je dobro da se riješi več valjano,ali po Crkvenom zakonu!!
Sad je pitanje,koja je procedura ako netko ne želi svijedočiti i pristupiti sudu!
Ali bilo bi dobro za razmisliti,što bi se dogodilo ako sud nebi proglasio ženidbu ništavnom,dali bi stanje bilo isto!?

Citat:
Zar eć mo čovjeka zato što ej ejdnom pogiejšio osuditi za ciejli život, zar misliš da enma pravo an popravak?

Dobro,ovo možemo reči i za one koji su nastradali u saobračajki samo zato što su na sekun skrenuli pogled,tako da je to relativna stvar.
Ovisi o kakvoj se greški radi,nitko nikog ne tjera u brak,zove Boga u brak,pa ga tjera iz njega,ili nisam još vidjeo da je ntko izgovarao "u dobru i u zlu",s pištoljem na čelu!
Na popravak se ima uvjek pravo,ali popravci nisu uvjek po našim željama.Nekad su jako bolni,ali što je to naspram viječnosti!!

Citat:
Ima jedan crkva u italiji di ej se ispoviejdao jedan gangster kod istog svećeniak; ubio sam pljačkao i sl uvijek je isto ispovijedao, ovaj ga ej uvijek odrješivao, jedanput mu dodije i akže enću ne želim et odriješiti ti se ne popravlajš. Začuje se gals "Ja te odrješivam!" i pokaže se ruak nad isppovijedaonicom i kažu da i danas iam otisak te ruke na toj ispovijedaonici.

Lijepo je znati da nas toliko Bog voli,i uvjek da je spreman oprostiti,razbojnika je to vijerovatno patilo i htjeo se je popraviti,inače nebi niti dolazio na Ispovijed,ali doklešto da poslije toga grijeha nije stigao na Ispovijed.
Dokle ćemo iskušavati Božju strpljivost,samo zato što je rekao da je Milosrdan.Nismo li mi često bezobrazni,svijesno griješeći oslanjajući se na Božje Milosrđe??

Gle,meni osobno nije namjera niti optužiti,niti osuditi,niti plašiti,niti gnjaviti,meni je stalo do potpune Istine a ta Istina se je objavila i dala do znanja kako živjeti..
Je te osobno neznam,neznam ti ni ime ni kaoko izgledaš,ni spol tisad više neznam,nemam te pravo osuđivati,ali sam ti dužan kao brat po Kristu iznijeti i drugu stranu "medalje" i ništa više!!
Ja znam da ti je teško,i osječam da te to kopka puno više nego što pokazuješ.Svi mi imamo svoje križeve.
Kod tebe bi bilo dobro da se suzdržavaš od odnosa da ustraješ u molitvi,da ti Bog providi,pa ako treba da živiš dijevičanski.
Možda me sad možeš proglasiti da nisam normalan.Ali to mi se često događa.Od otvorenosti životu u dvije sobe od sve skupa 30 kvadrata,pa do plodnih i neplodnih dana.
Čistoću nije lako živjeti,ja sam u braku pa ju moram živjeti i mislim da mi je teže nego svečeniku,legneš kraj žene koja ti se sviđa,a moraš biti suzdržan,Često stavimo i djecu da spavaju između nas kad je veča kriza,ali s strpljenjem i vremenom se istrenira i naući.Ali opet ima drugih napasti i tako iz dana u dan.
Po zapovijedima je teško živjeti,znam to,ali ne i nemoguće,jer Bog to ne bi tražio od nas!!
Sve je moguće onom koji vjeruje!!
Nadam se da mi nećeš ništa zamijeriti.Ali moramo zajedno paziti našu Crkvu i sakramente.Znaš kako to ide,daš prst,ode ruka.
S vremenom će sakrament ženidbe postati neobvezan a kasnije i bezvrijedan,jer ljudi danas traže milion načina za lakši život,pa si svakako protumaće svoju situaciju,samo da se ne žrtvuju do kraja,a to če se u skoro vrijeme i početi dešavat,već sad trebamo učiti našu dijecu,kako dati život za Krista i biti ne navezan na ništa.
Božje Milosrđe nam je predivan dar,ali naša popuna predanost je naš dar Njemu.A možemo li to!!!
:grlim te: :grlim te:

Slažem se sa svim što si napisao ali svaka sitacija je drugačija nije isti teret griejha kad ukradeš bogatašu novac i onom koji ga nema.
Ne nemam ja s tim problema žena sam i imam 6 djece, samo đelim ppomoći ljudima koji su u istoj sitaciji. Ne kažem da je to uredu i da apsolutno se treba držati zapoviejdi ali akd se "kasno" sjetiš zar mora biti kasno. Ne tražim ja odobrenej od bilo koga samo želim reći ljudima koji su u sličnim sitaciajma već analze ad postoji rješenej a onima koji su u napasti da to anprave da izbjegavaju pod svaku cijenu, jer tek kad nešto izgubiš shavtiš koliko ti znači i koliko je vriejdno. Tu smo da svejdočimo jedni drugima i ad potičemo jedni druge, i v jeruj mi da mi Gospodin sad uzme sve i stanje i imanje i djecu i ne znem što ne bih ni trepnula, jer znam da je to privremeno. ne znam zašto se suzdržavaš ako je zbog financijaa ne boj se djece, ja sam ih rodila petero u jeku rata u kući staroj ko grčka bez kupaonice i tekuće vodde, vodu sam donosila s bunara, i tu ih podigla a onda mi je Gospodin dao veliku kuću i danas fala Bogu iamm šestero djece i ništa nam ne fali, imamo dva računala auto, sve živo, i baš kad ej anjveća kriza mi ju niti osjećamo, a muž sam radi, nemoj pitati kako jer ni nama to nije jasno. Živim u Bih pa nemam ni dječijeg ni bolovanja niti ništa, svake godien spremimo 6 djece u školu nabavimo ogriejv i sve a da nismo podigli ni marke kredita. često se pitamo kako ali kad ti Bog daje nikakva kriza niti ništa ti ne može uzeti. Budi hrabar i odlučan, ne boj se, a ako mi dođe strah an nešto ja si samo kažem neka baš me briga ja znam bit će dobro. Ako padnem ustanem stresem prašinu s haljina i idem dalje i uviejk dalje i uviejk naprijed...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 vel 2011 22:35 
Odsutan

Citat:
Slažem se sa svim što si napisao ali svaka sitacija je drugačija nije isti teret griejha kad ukradeš bogatašu novac i onom koji ga nema.

Ma znam da nije vaka situacija ista,ali siromah mazne novac da preživi da ne gladuje,a nitko nije umro ako se nije sexo :oops: !!

Citat:
Ne nemam ja s tim problema žena sam i imam 6 djece, samo đelim ppomoći ljudima koji su u istoj sitaciji. Ne kažem da je to uredu i da apsolutno se treba držati zapoviejdi ali akd se "kasno" sjetiš zar mora biti kasno.

Nikad nije kasno,uvijke možemo postati sveti,kao što Isus kaže da budemo sveti kao i on,a to jest i da budemo čisti.
Dobro je nekog utešiti i pomoći,ali uvijek je samo njegova odluka kako će dalje,želi li zakoračiti u nepoznato,ili ...
Zato kažem da ni na samrti nije kasno,ali kako kažu,drvo koje cijelog života se naginje na jednu stranu na tu i pada!
Istina oslobađa čovjeka!!

Citat:
Ne tražim ja odobrenej od bilo koga samo želim reći ljudima koji su u sličnim sitaciajma već analze ad postoji rješenej a onima koji su u napasti da to anprave da izbjegavaju pod svaku cijenu, jer tek kad nešto izgubiš shavtiš koliko ti znači i koliko je vriejdno. Tu smo da svejdočimo jedni drugima i ad potičemo jedni druge

Riješenje uvijek postoji.
Našim postupcima zaglibimo u takvoj situaciji,ali našim postupcima i s dobrom voljom uz Božju pomoč možemo i izaći!!
Samo treba vijerovati u Božju providnost.Ali nekome koga to baš nezanima,đaba govoriti,a onoga koga zanima da izađe iz gliba već će mu Bog pomoći po samoj njegovoj nakani i volji da izađe iz te situacije.Uvijke smo si mi najveći problem i često nešto govorimo da bi,ali kočimo se nevjerom i slabim pouzdanjem!!

Citat:
, i v jeruj mi da mi Gospodin sad uzme sve i stanje i imanje i djecu i ne znem što ne bih ni trepnula, jer znam da je to privremeno. ne znam zašto se suzdržavaš ako je zbog financijaa ne boj se djece, ja sam ih rodila petero u jeku rata u kući staroj ko grčka bez kupaonice i tekuće vodde, vodu sam donosila s bunara, i tu ih podigla a onda mi je Gospodin dao veliku kuću i danas fala Bogu iamm šestero djece i ništa nam ne fali, imamo dva računala auto, sve živo, i baš kad ej anjveća kriza mi ju niti osjećamo, a muž sam radi, nemoj pitati kako jer ni nama to nije jasno. Živim u Bih pa nemam ni dječijeg ni bolovanja niti ništa, svake godien spremimo 6 djece u školu nabavimo ogriejv i sve a da nismo podigli ni marke kredita. često se pitamo kako ali kad ti Bog daje nikakva kriza niti ništa ti ne može uzeti. Budi hrabar i odlučan, ne boj se, a ako mi dođe strah an nešto ja si samo kažem neka baš me briga ja znam bit će dobro. Ako padnem ustanem stresem prašinu s haljina i idem dalje i uviejk dalje i uviejk naprijed...

Ma nije toliko zbog financija,ipak moram paziti na ženu,jer najstarija mi ima 6 godina.
Moramo malo pripaziti,jer zadnji porod je bio visio o koncu!!
Ali eto nadam se da ću te stići!!
Ali eto guram i ja polako sam,ide nabolje iako je vrijeme teško!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2011 18:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ŽAo mi je što sam stvorila toliko zbrku među svima Vama.. Ja sam odgajana kao kršćanka, ali isto tako su me moji učili da Bibliju ne tumačim suviše doslovce.. Ispred svega usađivali su mi osjećaj za toleranciju, različitost, dobrotu, marljivost, rad, pokornost.. Mi nikada u kući nismo čitali Bibliju. Vjerujem da će se poneki onesvjestiti kada ovo pročitaju, ali ja se toga ne sramim. Ponosim se što su me lijepo odgojili, ali i dalje sam čovijek od krvi i mesa koji griješi.. Eto npr. trenutno se osjećam krajnje razočareno u budućeg šogora, dapače neznam kako mu oprostiti. No ne brinem, jer i za oprost treba vremena, pogotovo kada nikada nismo bili suviše bliski, proces je duži..
Vjerujem u dragoga Boga, ali i u milijun i jednu drugu stvar! Zar je to grijeh? Moje vjersko školovanje nije bilo nimalo tradiocionalno niti kod kuće niti u Crkvi! Svećenici nikada nisu tako doslovno prenosili i citirali Bibliju kao pojednici pa sam ostala malo u šoku.. hm..

No sve u svemu, vjerujem da iako živim u vanbračnoj zajednici dragi Bog pazi na mene i neće me ostaviti nezaštićenu! Vjerujem da On već ima ucrtan plan za mene - za nas :). Trenutno On zna da mu više od toga možda i ne mogu pružiti.. Teško je objasniti situaciju u nekoliko redaka.. Nekima se moji stavovi čine kao izgovori, a meni ponekad kao okrutana stvarnost. Gotovo nikada ne kukam jer od toga ništa ne možemo postići. Vjera, rad, upornost i ljubav su ključ uspjeha.

Nažalost, bojim se da se pojedini nikada neće složiti sa mojim slobodnim načinom razmišljana, no ja niti to ne očekujem. Ja vjerujem u slobodnu volju, vjerujem da ženama treba dati pravo izbora na pobačaj, vjerujem da se dobro dobrim vraća, vjerujem u posvajanje i umjestu oplodnju, vjerujem u kaznu i u vječni pakao, vjeruje da izvazemaljci postoje, vjerujem da je sebično vjerovati da smo mi "vrhunac" u ovom svemiru..i tako dalje. ali najvažnije vjerujem da će me On pratiti kroz život!

Nadam se da se nitko nije uvrijedio..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2011 20:45 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Ivana draga...ja sam isto odrasla bez Biblije...bila je samo u crkvi...jedino kod kuce sto su nasi stari prepricavali...
Ne vidim razloga zasto bi se netko trebao naci uvrijedjen...ovo je dijalog..to smo mi...
Ti imas pravo na svoju slobodi , NA SVOJ IZBOR,i s izborom odlucujemo u zivotu vise,nego sto Bozja volja bude...
Ni,sama nisam u nekim drugim stvarima bolja...lako nadjem " izgovor",a to ti govorim jer sam stara i imam iskustvo...a tko zna,ti mi mozes biti mozda unuka...
Pisala sam s mojeg gledista,ali ja ne zelim nista da ti namecem..ti procitaj,ako hoces razmisli..ili jednostavno zaboravi...

Evo samo jedan citat..i link..mozes procitati..

Kako kaže o. Fuček: »Dobro koje si žele stupajući u predbračne odnose za katoličke mladence svakako nije dobro nego zlo. Unatoč općem krivu mentalitetu koji nas okružuje, katolički mladić i djevojka u vjeri će prihvatiti objavu i na temelju te objave nepokolebljiv nauk Crkve.«
http://www.nasa-obitelj.com/hr/zarucnic ... rijeh.html

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 vel 2011 22:47 
Odsutan

Citat:
ŽAo mi je što sam stvorila toliko zbrku među svima Vama..

Nikakva zbrka nije u pitanju sve je napisano u Bibliji i Katekizmu pa tko voli nek izvoli!!!
Zna se što je u Bibliji doslovno a što ne,i to je rastumačeno,pa koga zanima uvjek će naći!

Citat:
Ja sam odgajana kao kršćanka, ali isto tako su me moji učili da Bibliju ne tumačim suviše doslovce.. Ispred svega usađivali su mi osjećaj za toleranciju, različitost, dobrotu, marljivost, rad, pokornost.. Mi nikada u kući nismo čitali Bibliju. Vjerujem da će se poneki onesvjestiti kada ovo pročitaju, ali ja se toga ne sramim

Nisu niti moji baš imali Bibliju,i učili su me slično ko i tebe,kao i večina roditelja danas,ali Bibliju nismo niti imali niti su nam što čitali,potjerali su nas često kao manje u Crkvu i to je to!!
Tako da neznam da li se to može nazvati krščanskim odgajanjem!!Sram bi me bilo sad,kad sam svijestan svega i svakog grijeha da tvroglavo griješim,a Krist krvari svaki dan zbog tih mojih grijeha.Ravnodušan prema grijehu ne želim biti!!

.
Citat:
Ponosim se što su me lijepo odgojili, ali i dalje sam čovijek od krvi i mesa koji griješi.. Eto npr. trenutno se osjećam krajnje razočareno u budućeg šogora, dapače neznam kako mu oprostiti. No ne brinem, jer i za oprost treba vremena, pogotovo kada nikada nismo bili suviše bliski, proces je duži..

Roditelji su mi bili predivni i ništa mi nije falilo.Ali kakav su odnos imali s Bogom,to jedino oni mogu saznati,na meni je jedino da se molim za njih i da im pokušam uzvratiti ljubav.
Ali opet kako kaže Gospodin,kakva će vam biti plaća ako ljubite samo one koje vas ljube,čak je još žešće da molimo za neše neprijatelje.Roditelje treba poštivati i slušali smo ih kao dijeca,ali slušamo li sad svoga nebeskog Oca,jer smo za njega još uvjek dijeca.

Citat:
Vjerujem u dragoga Boga, ali i u milijun i jednu drugu stvar! Zar je to grijeh? Moje vjersko školovanje nije bilo nimalo tradiocionalno niti kod kuće niti u Crkvi! Svećenici nikada nisu tako doslovno prenosili i citirali Bibliju kao pojednici pa sam ostala malo u šoku.. hm..

Nije vjera u Boga isto kao i vjera u bilo što!!
To je možda mišljenje da Bog postoji,ali ako se čvrsto vjeruje onda bi trebalo vjerovati i u njegove zapovijedi,koje su nam često teške i idu suprotno našim željama i nagonima,i ta vjera se treba živjeti i svakodnevno prenositi u život i živjeti to.
A od vjerovanja u svemirce nemaš nikakve koristi,niti ti donosi spas!
Što se tiće doslovnog shvaćanja Biblije,to nerazumijem o ćemu je rijeć.Kad piše da je Bog stvorio svijet u sedam dana,nemoramo doslovno shvatiti,niti smo dužni shvatiti,ali kad piše da je bludnost grijeh i kad se pišu koje su Božje zapovijedi,kako to drukčije shvatiti!?

Citat:
No sve u svemu, vjerujem da iako živim u vanbračnoj zajednici dragi Bog pazi na mene i neće me ostaviti nezaštićenu! Vjerujem da On već ima ucrtan plan za mene - za nas :). Trenutno On zna da mu više od toga možda i ne mogu pružiti.. Teško je objasniti situaciju u nekoliko redaka.. Nekima se moji stavovi čine kao izgovori, a meni ponekad kao okrutana stvarnost. Gotovo nikada ne kukam jer od toga ništa ne možemo postići. Vjera, rad, upornost i ljubav su ključ uspjeha.

(13) Zato opašite bokove pameti svoje, trijezni budite i savršeno se pouzdajte u milost koju vam donosi Objavljenje Isusa Krista. (14) Kao poslušna djeca ne suprilièujte se prijašnjim požudama iz doba neznanja. (15) Naprotiv, kao što je svet Onaj koji vas pozva, i vi budite sveti u svemu življenju. (16) Ta pisano je: Budite sveti jer sam ja svet. (17) Ako dakle Ocem nazivate njega koji nepristrano svakoga po djelu sudi, vrijeme svoga proputovanja proživite u bogobojaznosti.
Ovo gore pročitaj i zapitaj se nije li mislio doslovno da budemo svet i težimo svetosti.Ili na koji način to protumačiti.To je kao primjer.
Živjeti u vanbračnoj zajednici nije isto što i u bračnoj,jer inače zašto postoji taj sakrament od Boga nam darovan.
Sakramentom ženidbe,samog Boga pozivamo u svoj brak da nam bude temelj i da sudjeluje u njemu,pa opet iako smo u sakramentalnom braku gubimo milost da bude s nama ako ne živimo kako On zapovijeda.
Laž je tko god kaže da je Božji plan da netko živi u grijehu,ili da mu ne možemo pružiti svetost na koju nas poziva.

Izgovori ili ne,stvarnost je da svijesno i dragovoljno spavaš sa onim koji ti nije muž,bez prisile,i to je grijeh.
Nije dovoljno da samo govorimo kako smo nesavršeni,kako nas Bog voli,kako je svoj život dao za nas,a pitamo li se kad ,što mi činimo za Njega,što je sa našom ljubavlju prema Njemu.Znam da smo nesavršeni,ali često se olako mirimo s tom nesavršenošću do te mjere da nam grijeh postaje olakotna stvarnost koji je Bog dužan uvjek iznova opraštati....

Citat:
Nažalost, bojim se da se pojedini nikada neće složiti sa mojim slobodnim načinom razmišljana, no ja niti to ne očekujem.

Svatko može imati mišljenje kao i prljave gaće,ako ih ne presvlači.
I nikog nebi trebalo to smetati jer ih ne nosi.Ali je lijepo upozoriti da čovijek ne hoda prljavih gaća.Mogao bi dobiti neku infekciju ili mu se zacrvaniti rit.
Ja od toga, živio netko izvanbračno ili ne ,nemam ama baš ništa,evo čak sam i vrijeme koje mi se nikad neće vratiti potrošio na drugog jer želim podijeliti stav svete Crkve braći i sestrama,jer sam dužan to učiniti kao krščanin,jer ništa nije vrjednije od spasa duše.Ne želim reći da će netko gorjeti u paklu,to samo Bog zna,samo želim iznjeti što Bog progovara po prorocima,zašto se odlazi u pakao.

Citat:
Ja vjerujem u slobodnu volju, vjerujem da ženama treba dati pravo izbora na pobačaj, vjerujem da se dobro dobrim vraća, vjerujem u posvajanje i umjestu oplodnju, vjerujem u kaznu i u vječni pakao, vjeruje da izvazemaljci postoje, vjerujem da je sebično vjerovati da smo mi "vrhunac" u ovom svemiru..i tako dalje

Slobodna volja nam je največi i najteži dar,ona je kao dvosijekli mač.S tom slobodnom voljom odlučujemo,:
trebamo li samo ženam dati pravo na pobačaj ili trebamo dati i djeci pravo na život,a abortus Crkva naziv ubojstvo i teškim grijehom,slobodna volja nek odluči,a za tu slobodnu volju će se i odgovarati,
vjerujemo da se dobro dobrim vraća,a vjerujemo li da se zlo zlim vraća?
možemo vjerovati u posvajanje,a zbog koga?na dobrobit koga?djeteta?a što je sa zamrznutim embrijima kojima se tko zna što sve neradi,dijete nije želja već dar.
vjerujemo u kaznu i u pakao,a da li vjerujemo da li će nas naši postupci dovesti do njega po našoj slobodnoj volji?
izvanzemaljci nisu bitni,ako ih je Bog želio,neka ih,i nije toliko sebično vjerovati da smo vrhunac u svemiru,kao što je sebično vjerovati da nam se mora opraštati svaki naš grijeh ma koliko mi ustrajali u njemu,jer sebe smatramo vrhuncem pa da nam se oprašta bezuvijetno,jer tako mi mislimo.

Citat:
. ali najvažnije vjerujem da će me On pratiti kroz život!

Bog će te pratiti onoliko koliko Mu dopustiš da bude u tvom životu.U grijehu ga nema,i tu ga nećeš naći.Ali izvan grijeha,će uvijek čekati da ti oprosti.Zato je dao zapovijedi i savijest,da se klonimo grijeha,i da baštinimo život vječni.Da grijeh nije toliko strašan,ne bi ni poslao svog Sina Jedinorođenca da bude onak mučen i pribit na križ.
Budemo li zapostavljali savijest umanjujući ili opravdavajući grijehe,grijeh nam više neće biti toliko strašan i postat će nam navika i karakter.

Citat:
Nadam se da se nitko nije uvrijedio..

Nema se tko što uvrijediti.Izmjenjujemo mišljenja i stavove.
Ja svoje stavove temeljim na učenjima i zapovijedima svete Crkve katoličke,jer nam ju je Krist ostavio da nas vodi kroz život.
Ne želim iznositi nikakve svoje mudrolije ili slobodoumna mišljenja.
Nadam se,da se ti nećeš naći uvrijeđena,jer ovdje se govori o situaciji u kojoj se nalaziš,pa ispada kao osuda,predbacivanje i napadanje na osobnoj razini.Ako tako misliš,ja se ispričavam,ne mislim te povrijediti.Samo želim,ako si mi sestra po Kristu,i ako želiš iskreno obačenje,znaj da to nije lako,nije lako mijenjati stavove i navike,nije lako naučiti opraštati onima koji su te povrijedili,nije lako svladavati požudu u udovima,nije lako biti nesebičan,nije lako živjeti krščanstvo u danšnjem vremenu,jer dobiješ osiječaj da su vrijednosti izvrnute,nije lako slijediti onaj isti put kojim su išli sveti,jer put je uzak i trnovit,slijedi puno odricanja i žrtve,stvari koje nam je teško raditi,biti napadan i prozivan zatucanom konzervom,jer ne želiš uživati kako grešan svijet nalaže.Ali najteže je protiv sebe,i svojih stavova,navika i mišljenja.Ali:::
ONAJ TKO POBIJEDI DRUGOG,JAK JE,ALI ONAJ KOJI POBIJEDI SEBE MOČAN JE!!!!
Napominjem,nesmatram se boljim od tebe,niti vrijednijim i sveijim,samo nemojmo biti ravnodušni prema onome što Crkva naziva grijehom.Što više se budeš primicala vjeri i Bogu u molitvi,to će ti biti grijh ogavnije i svaki će te smetati!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 vel 2011 09:37 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Molila bih vas lijepo da mi netko protumači ovo što se dešava u mojim snovima. Sanjam samo jedan san koji se uvijek ponavlja, sanjam svog pokojnog tatu koji je umro prije 16 godina od teške bolesti. Jako sam ga voljela, i redovito mu platim misu i na grobu zapalim svijeću, možda ne prečesto, ali ipak donekle redovito. A sanjam njega, i kad god ga sanjam, uvijek je bolestan, baš uvijek, i moli me za pomoć. Ja nakon toga uvijek bar odem zapaliti svijeću, ako ne mogu platiti misu.
A noćas sam ga sanjala, da mu se sudi na nekom sudu.
Za života je bio, na žalost, veliki griješnik, ali je mnogo i propatio, i svećenik je na njegovom pogrebu rekao da se nadamo da je on svoje grijehe za života iskupio.
Ali mi to ne možemo znati, samo Bog sudi.
Ipak bih voljela znati kakvo značenje imaju moji snovi, možda mi Bog kroz njih progovara, ili mu je duša u čistilištu, ili ne znam.
Hvala vam unaprijed, BVB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 vel 2011 10:23 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

draga Zlatice.. Žao mi je što te progone ovi snovi, i iz iskustva znam da ti je teško....
Nitko zapravo ne može znati što stovi točno znače. Mogu ti samo savjetovati da se probaš pomoliti i tražiti utjehu u njoj.. Meni osobno pomogne kada sanjam tatu dugiiiiiiiii razgovor/ molitva sa Bogom.. Da me netko čuje rekao bi da sam luda.. Nakon razgovora mi bude nekako lakše.. Ja se prvo pokajem i ona izmolim nekada vjerovanje, nekada oče naš, zdravo marijo.. i onda Mu pričam o svom danu, o onome što me muči...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]