www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 12:28

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 149 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 08:27 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Eto, opet samo jedna krajnost! Ja ponavljam da nikada nisam umanjivala
osobnu odgovornost za grijeh.Svatko će u prvom redu odgovarati za svoje grijehe! I tu uopće nema dvojbe, ni trojbe...
Što se tiče mišljenja o grijesima predaka u svećeničkim krugovima, znamo da se razlikuju.Postoje on koji se tome oštro protive, a postoje i oni koji u tome vide neki smisao!
Primjer loše obitelji! Evo i ja sam odrasla u obitelji u kojoj je bio alkohol, svađa, nasilje, manjak ljubavi, razumijevanja i poštovanja!Tko je kriv
Moj otac? Da, mogla bih ga osuđivati, ali kada malo bolje razmislim, jasno je kao dan da ni on nije primio očinsku ljubav u svojoj obitelji pa je onda nije mogao ni pružiti. A zašto je pio, pa i njegov otac je pio možda zato jer je u ratu izgubio oca, a onda je gledao vlastitu majku kako ostavlja njega i brata i odlazi s drugim muškarcem! Mogla bih ga osuditi i reći to mu nije izgovor da bude alkoholičar i maltretira obitelj, ali to je najlakše! Možda bih ja na njegovom mjestu bila još gora da sam prošla što je i on prošao!
Eto koliko smo usko povezani i nitko mi ne može reći da u obitelji ne utječemo jedni na druge! To je moje obiteljsko nasljeđe, ne samo kuća i imanje nego sve ružno i loše što se desilo!A možda za nekoga sve lijepo i blagoslovljeno što mu se desilo u obitelji!
Zašto je netko alkoholičar? Pa nije samo iz vlastite obijesti i zloće! Pitanje je koja rana i koji grijesi, životne okolnosti i obiteljsko stanje su doveli do toga!
Zašto se netko prejeda? Voli biti bolestan i debeo! Sumnjam...
Htjela sam reći sve ima svoj uzrok! A ponekad nismo sami krivi za sve!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 09:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 72 zahvala
http://www.glas-koncila.hr/rubrike_razg ... ws_ID=7362

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 09:25 
Odsutan

Ann-mary napisao:
Što se tiče mišljenja o grijesima predaka u svećeničkim krugovima, znamo da se razlikuju.Postoje on koji se tome oštro protive, a postoje i oni koji u tome vide neki smisao!

Koji su ti koji vide u tome neki smisao :?:
Josip Lončar (laik) i Rajko Bundalo (glumac) :lol:

Ez 18,19-20 Ali vi kažete: 'Zašto da sin ne snosi očev grijeh?' Zato što sin vrši zakon i pravdu, čuva i vrši sve moje naredbe, živjet će. Onaj koji zgriješi, taj će i umrijeti. Sin neće snositi grijeha očeva, ni otac grijeha sinovljega. Na pravedniku će biti pravda njegova, a na bezbožniku bezbožnost njegova.

Kako je moguće da svečenik kao Ivan Fuček profesor na Papinskom sveučilištu Gregorijana u svojoj knjizi "Grijeh Obraćenje- Moralno-duhovni život" na spominje nikakva prokletstva predaka,a knjižetina ima 638 str :?: :)

Zar glumac poput Rajka Bundala zna više nego Ivan Fuček :?:
Teško zamislivo. :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 09:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pa Fran, vjerojatno svećenik koji je napisao članak u Rhemi koji je Višnja prenjela, vjeruje u utjecaj predaka! A znam ih i ja nekoliko, samo neću sada
navoditi jer ovo nije nadmetanje tko ima jačeg asa u rukavu!

OK, strogo se držiš teologije, svećenika koji ne podržavaju utjecaj predaka, uroka...Reci mi ti si se sam podigao, nemaš nikakvu obiteljsku povijest niti nasljeđe?Obitelj, rodbina te nikako nije obilježila u životu?Ti si jedinka sama za sebe potpuno slobodna od bilo kakvih krvnih veza, genetike...?
Ako jesi, svaka ti čast!!!Zbilja si potpuno slobodan, jednostavno savršen!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 11:05 
Odsutan

Ann-mary napisao:
Pa Fran, vjerojatno svećenik koji je napisao članak u Rhemi koji je Višnja prenjela,

Kako znaš da je to Višnja prenjela sa Rheme?
Ako doista jest,koji je to broj i datum izlaska te Rheme?
Koliko ja vidin,taj tekst je copy/paste sa ovog bloga;
http://dva2srca.blog.hr/2008/05/1624788 ... tstva.html

Jer identičan takav tekst se nalazi ovde,i to napisan je 06.05.2008. a Višnja je stavila taj tekst 7.3.2010.

Tako da mi niti neznamo odakle taj tekst.To je mogao napisat bilo tko.
Zato i ja uvik potpisujem pisca i izvor,što je vrlo bitno.
Jer ovak tekstovi kao što je taj copy/paste to nemože nešto ozbiljno značit za raspravu.
Ovdje je potpisan Dražen Radigović,isto tako ja taj tekst mogu za dvi sekunde copy/paste i potpisat ga sa papa Ivan Pavao II. ili možda sa papa Leon XIII.
Razumiš šta želin reći?E pa to ti je to.Poštujte autorska prava pričali smo o tome.
Dakle došli smo do zaključka,da niti uopće neznamo tko je taj tekst napisao,on jest stavljen na dotični blog,ali to je mogao napisati bilo tko.

Ann-mary napisao:
OK, strogo se držiš teologije, svećenika koji ne podržavaju utjecaj predaka, uroka..

Pa to i jest dužnost svakog od nas.
Držati se nauka Crkve.

KKC 869 Crkva je apostolska: sagradjena je na trajnim temeljima, na "dvanaestorici apostola Jaganjcevih" (Otk 21,14); neunistiva je;nezabludiva u istini: njome upravlja Krist preko Petra i drugih apostola, koji su prisutni u svojim nasljednicima, u Papi i u zboru biskupa.

Ann-mary napisao:
Reci mi ti si se sam podigao, nemaš nikakvu obiteljsku povijest niti nasljeđe?

Kako bi se mogao sam podići?Nitko se na podiže sam,ljubav Gospodina našega Isusa Krista nas podiže svaki put iznova.Jednostavno ljubav Kristova me je počela mjenjati,kako i zašto san se ja počeo mjenjati i odlaziti u crkvu,moliti ići na ispovjed,sam Bog zna.Kako kaže psalmista;Ps 27,8 Moje mi srce govori: “Traži lice njegovo!”

Tako je bilo kod mene,a i virujen kod svih nas,jer Bog neprestano poziva na obraćenje.Druga je stvar što mi prokockamo milosti koje nam daje.Koliko san ih samo ja prokockao sestro,stotine milosti.Kažen ti do svoje 24. god bio san prava duhovna nakaza.Iako smo grešni Gospodin se nam smiluje,kako nas vodi i dovodi na pravi put ni sami neznamo.
Ps 25,8 Jahve je sama dobrota i pravednost: grešnike on na put privodi.

A obitelj,rodbina,povjest?Pa neznam kakvi su bili oni prije mene tri generacije,kakvi bili da bili,Bog im dao mir dušama njihovim.A ovi kojih se sićam,nitko nije odlazio u crkvu od najbliže rodbine.Obitelj me obilježila u životu,naravno.
Ali moj grijeh je samo moj,kome da ga dam ili prepišem?
Sve san činio slobodnom voljom.
Nije moja strina i njezini grijesi kriva da san ja bio pijan ko majka.Niti pak je moj pra pra djed bio kriv da san ja mrzio nekog,svađao se ili radio bilo šta grešno.Kriv sam si sam.

KKC 1731 Sloboda je u razumu i volji ukorijenjena moc djelovati ili ne djelovati, ciniti ovo ili ono, i tako izvrsavati samostalno namjeravane cine. Po slobodnoj volji svatko raspolaze samim sobom. Sloboda je u covjeku moc rasta i sazrijevanja u istini i dobroti. Sloboda postize savrsenstvo kad je usmjerena prema Bogu, nasem blazenstvu.

KKC 1732 "sloboda ukljucuje mogucnost biranja izmedju dobra i zla, a to znaci napredovanja u savrsenosti ili malaksanja i grijesenja. Ona je glavna oznaka ljudskih cina u pravom smislu. Ona postaje vrelo pohvale ili ukora, zasluge ili krivnje."

Ann-mary napisao:
Ti si jedinka sama za sebe potpuno slobodna od bilo kakvih krvnih veza, genetike...?
Ako jesi, svaka ti čast!!!Zbilja si potpuno slobodan, jednostavno savršen!!!

Ljuta si sestro.
Nemoj biti,pa ovo je samo forumska rasprava.
Nemoj sve uzimati ka srcu.
Evo ti jedan :b232: :b41: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 11:27 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Dragi brate u Kristu,dragi Fran...

Ima Laika koji imaju vece Darove od nekih svecenika.
Nije Bog udjelio svima iste Darove i iste misli i Mudrosti.
Ima ljudi koji nisu nista po profesiji ,a imaju predivne Darove
i vjerniji su Bogu nego li neki svecenici.Nemozemo mi nikome
suditi i govoriti,ovaj je bolji jer je to i to...ne,nikako ne.
Da postoje prokletstva obiteljskog stabla to je cinjenica i ta
prokletstva idu iz koljena na koljeno sve dokle got se ne nade
jedna osoba koja ce po Bozjem Milosrdu naci obracenje i
pocet iz dna svoga srca molit za svoj rod.Mozda nekada i ti
shvatis vise.Moglo bi se o tome danima pisati.Ja samo vidim
sva negativna zbivanja po svojim precima u mome i suprugovome
rodu ili nasim obiteljima ,kako ti bolje pase.Prokletstva postoje i ona su
htijeli mi ili ne nazalost nasljedna kao i bolesti.To su nasi korijeni iz kojih
poticemo i mi od tog mozemo bit oslobodeni samo molitvama u
Isusovo Ime ali od iskusnih svecenika ili karizmatika ili onih osoba
kojima je Bog udjelio te Darove.Cinjenica je ako je u obitelji bilo
abortusa,da ce se abortusi i dalje siriti na daljne potomstvo.Isto tako
ako je u obitelji bilo suciida bit ce ga i u daljnem potomstvu sve dotle
dok ne dode oslobodenje po molitvama.Zato se uvijek mora netko
naci tko ce za svoj rod poceti moliti,a tko ce to biti za to se isto Bog
pobrine.Eto za moj rod izabrao je mene i ja sam toga svaki dan sve
vise svijesna jer velike se promjene dogadaju malo po malo
u mojoj i suprogovoj obitelji.Nista se ne dogada preko noci,moraju proc
mjeseci i godine ali Bog ima Plan za svakoga od nas.Mnogo sam
toga nazalost osobno prozivjela pa jako vjerujem u prokletstvo
obiteljskog stabla.Nisu to glupa razmisljanja ili price i bajke vec nazalost
ziva istina.Bog nam salje uvijek na put prave osobe u pravo vrijeme
pa bili to laiki ili svecenici ili netko sasvim treci...vjeruj brate mili ako
zelis.BtB... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 11:44 
Odsutan

visnja napisao:
Da postoje prokletstva obiteljskog stabla to je cinjenica

Ez 18,19-20 Ali vi kažete: 'Zašto da sin ne snosi očev grijeh?' Zato što sin vrši zakon i pravdu, čuva i vrši sve moje naredbe, živjet će. Onaj koji zgriješi, taj će i umrijeti. Sin neće snositi grijeha očeva, ni otac grijeha sinovljega. Na pravedniku će biti pravda njegova, a na bezbožniku bezbožnost njegova.

Nema prokletih ljudi, niti prokletih obitelji. Ono što Vam je rekao ispovjednik je zastrašujuće i nije nikakvo čudo da ste bili prestrašeni i izbezumljeni. Bog, Isus Krist nije nikada osuđivao i proklinjao čovjeka, nego njegov grijeh. Isto bi to trebalo isticati i danas.
Kada je riječ o »izlječenju obiteljskoga stabla«, isusovac dr. Mihály Szentmártony ističe da »liječenje obiteljskog stabla nije duhovni pokret, nego jedan oblik alternativne terapije koja upotrebljava religiozne pojmove, pomiješane s ezoterikom«. Ezoterika nikada nije bila, niti može biti, pokladom i baštinom katoličke vjere. To bi konkretno značilo da liječenje obiteljskog stabla polazi od pretpostavke da preci mogu »izravno« utjecati na ponašanje svojih potomaka. I to bilo u obliku obiteljskog stila, bilo u obliku izravne patologije, a sve zbog toga jer nisu umrli pomireni s Bogom, pa je onda potrebno da ih njihovi potomci »predaju Bogu«. Kako objašnjava dr. Szentmártony, teološki gledano postoji poteškoća, jer Crkva uči da je grijeh osoban i da je svaki čovjek za njega osobno odgovoran.
Glas Koncila 4.6.2006.

http://www.glas-koncila.hr/rubrike_razg ... ws_ID=7362

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 11:57 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Što pita doktor kad posumnja na neku težu bolest?? I može li tijelo na ovom svijetu biti odvojeno od duše??

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 12:01 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
"...ČINJENICA DA U SEBI NOSIMO PODATKE O POVIJESTI TIJELA JOŠ OD ADAMA I EVE, VODI SOTONU KROZ PUTOVANJE PROŠLOŠĆU KAKO BI NAM POKAZAO SVE ŽIVOTE U TIJELU(opaska: ovdje se objašnjava kako je došlo do zablude reinkarnacije). MNOGI LJUDI VJERUJU DA SU TO ŽIVOTI ISTOG DUHA, A TO SU NAŠI PRETCI,KOJI SU SJEDINJENI S ISTIM STABLOM ČOVJEČANSTVA. GOSPODIN MI JE POKAZAO KAKO SMO SVI JEDNO STABLO, A SVATKO OD NAS JE GRANA KOJA RASTE JOŠ OD DOBA PRVIH PREDAKA. KROZ TU GRANU,ZAHVALJUJUĆI DOBRIM DJELIMA NAŠIH PREDAKA,PRIMAMO BEZBROJ BLAGOSLOVA . ISTOČNJAČKI POGANI TO NAZIVAJUKARMOM. MI PRIMAMO I PROKLETSTVA,KOJA SE ODNOSE NA OGRANIČEN BROJ NARAŠTAJA. GOSPODIN MI JE POKAZAO RIJEKU KOJU JE USPOREDIO S TIJELOM. URONIMO LI RUKU U AMAZONU KOD IZVORA U PERUU,DODIRUJEMO ISTU VODU KOJA TEČE KROZ KOLUMBIJU. TAKO JE I S LJUDSKIM TIJELOM. BESKRAJNA RIJEKA GRJEŠNOGA LJUDSKOGA TIJELA TEČE OD SVOG IZVORA- ADAMA I EVE. GOSPODIN MI JE OBJASNIO KAKO ON UZIMA LJUDSKO TIJELO, UJEDINJUJE ČOVJEČNOST S BOŽANSTVENOŠĆU, URANJA GA U RIJEKU GRIJEHA,PRIBIJA GA NA KRIŽ, USKRISAVA GA I PREKO NJEGA ODUZIMA ČOVJEKOVE GRIJEHE OD TRENUTKA ROĐENJA PA SVE DO POSLJEDNJE KAPI KOJA PROTEKNE DO NJEGOVA PONOVNOG DOLASKA. DANAS GOLEM BROJ LJUDI DOLAZI NA SVIJET KAO PLOD BLUDA, A NE LJUBAVI.MILIJUNI DJECE BIVAJU ZAČETI U NAJSTRAŠNIJEM GRIJEHU. VELIKU VEĆINU TE DJECE MAJČINA UTROBA ODBACUJE, A NA MILIJUNE NJIH BIVA POBAČENO. DJECA DONIJETA NA SVIJET BEZ LJUBAVI NOSE TERET NE SAMO ISTOČNOGA GRIJEHA, NEGO I GRIJEHA SVOJIH RODITELJA. ISTINA JE DA NASLJEĐUJEMO BLAGOSLOV KRŠTENJA U KRISTU I DA NAS SE TIME OSLOBAĐA SVAKE VEZE S NAŠIM PRETCIMA I S NJIHOVIM GRIJESIMA. TAKODJER JE ISTINA DA, KAD DOSEGNEMO RAZUMNU DOB I POČNEMO GRIJEŠITI, GUBIMO TU MILOST I VRAĆAMO SE KORIJENIMA ZLA U KOJEMU SMO ROĐENI, GRIJESIMA KOJI SAMI ČINIMO BIVAMO VEZANI U DODATNE LANCE. GRIJEHE SE NE MOŽE NASLIJEDITI, JER NAM JE DANA SLOBODA IZBORA IZMEĐU DOBRA I ZLA. ALI BOG JE REKAO DA NASLIJEĐUJEMO POSLJEDICE TOGA GRIJEHA GOSPODIN MI JE S TUGOM POKAZAO KAKO JE ČOVLEČANSTVO DOŠLO VRLO BLIZU RUBA VLASTITOG PONORA KOJI VODI U VJEČNU PROPAST. VEZA IZMEĐU STVORITELJA I ČOVJEKA NESTAJE U TRENUTKU KADA ČOVJEK POVJERUJE DA IMA VLAST NAD SVOJIM ŽIVOTOM. DUH SVETI OBAVIJA NAŠU DUŠU AKO SMO NA BOŽJEM PODRUČJU..."Marino Restrepo!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2010 12:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Samuel napisao:
"...ČINJENICA DA U SEBI NOSIMO PODATKE O POVIJESTI TIJELA JOŠ OD ADAMA I EVE, VODI SOTONU KROZ PUTOVANJE PROŠLOŠĆU KAKO BI NAM POKAZAO SVE ŽIVOTE U TIJELU(opaska: ovdje se objašnjava kako je došlo do zablude reinkarnacije). MNOGI LJUDI VJERUJU DA SU TO ŽIVOTI ISTOG DUHA, A TO SU NAŠI PRETCI,KOJI SU SJEDINJENI S ISTIM STABLOM ČOVJEČANSTVA. GOSPODIN MI JE POKAZAO KAKO SMO SVI JEDNO STABLO, A SVATKO OD NAS JE GRANA KOJA RASTE JOŠ OD DOBA PRVIH PREDAKA. KROZ TU GRANU,ZAHVALJUJUĆI DOBRIM DJELIMA NAŠIH PREDAKA,PRIMAMO BEZBROJ BLAGOSLOVA . ISTOČNJAČKI POGANI TO NAZIVAJUKARMOM. MI PRIMAMO I PROKLETSTVA,KOJA SE ODNOSE NA OGRANIČEN BROJ NARAŠTAJA. GOSPODIN MI JE POKAZAO RIJEKU KOJU JE USPOREDIO S TIJELOM. URONIMO LI RUKU U AMAZONU KOD IZVORA U PERUU,DODIRUJEMO ISTU VODU KOJA TEČE KROZ KOLUMBIJU. TAKO JE I S LJUDSKIM TIJELOM. BESKRAJNA RIJEKA GRJEŠNOGA LJUDSKOGA TIJELA TEČE OD SVOG IZVORA- ADAMA I EVE. GOSPODIN MI JE OBJASNIO KAKO ON UZIMA LJUDSKO TIJELO, UJEDINJUJE ČOVJEČNOST S BOŽANSTVENOŠĆU, URANJA GA U RIJEKU GRIJEHA,PRIBIJA GA NA KRIŽ, USKRISAVA GA I PREKO NJEGA ODUZIMA ČOVJEKOVE GRIJEHE OD TRENUTKA ROĐENJA PA SVE DO POSLJEDNJE KAPI KOJA PROTEKNE DO NJEGOVA PONOVNOG DOLASKA. DANAS GOLEM BROJ LJUDI DOLAZI NA SVIJET KAO PLOD BLUDA, A NE LJUBAVI.MILIJUNI DJECE BIVAJU ZAČETI U NAJSTRAŠNIJEM GRIJEHU. VELIKU VEĆINU TE DJECE MAJČINA UTROBA ODBACUJE, A NA MILIJUNE NJIH BIVA POBAČENO. DJECA DONIJETA NA SVIJET BEZ LJUBAVI NOSE TERET NE SAMO ISTOČNOGA GRIJEHA, NEGO I GRIJEHA SVOJIH RODITELJA. ISTINA JE DA NASLJEĐUJEMO BLAGOSLOV KRŠTENJA U KRISTU I DA NAS SE TIME OSLOBAĐA SVAKE VEZE S NAŠIM PRETCIMA I S NJIHOVIM GRIJESIMA. TAKODJER JE ISTINA DA, KAD DOSEGNEMO RAZUMNU DOB I POČNEMO GRIJEŠITI, GUBIMO TU MILOST I VRAĆAMO SE KORIJENIMA ZLA U KOJEMU SMO ROĐENI, GRIJESIMA KOJI SAMI ČINIMO BIVAMO VEZANI U DODATNE LANCE. GRIJEHE SE NE MOŽE NASLIJEDITI, JER NAM JE DANA SLOBODA IZBORA IZMEĐU DOBRA I ZLA. ALI Bog JE REKAO DA NASLIJEĐUJEMO POSLJEDICE TOGA GRIJEHA GOSPODIN MI JE S TUGOM POKAZAO KAKO JE ČOVLEČANSTVO DOŠLO VRLO BLIZU RUBA VLASTITOG PONORA KOJI VODI U VJEČNU PROPAST. VEZA IZMEĐU STVORITELJA I ČOVJEKA NESTAJE U TRENUTKU KADA ČOVJEK POVJERUJE DA IMA VLAST NAD SVOJIM ŽIVOTOM. DUH SVETI OBAVIJA NAŠU DUŠU AKO SMO NA BOŽJEM PODRUČJU..."Marino Restrepo!

:b112: :b112: :b112:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 149 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]