Magda napisao:
Interesantno je kako fra Linić,i mnogi svećenici slično razmišljaju kada je riječ o urocima i prokletstvima.Jedini koji tome pridaju neki značaj su karizmatici,kao fra Ivo Pavić i drugi.Zašto je to tako?
Evo da odgovorim na ovo zašto fra Ivo Pavić pridaje tome značenje, zato što je to najvjerojatnije pokupio od oca Jamesa Manjackala. Treba pogledati i genezu Katoličkog karizmatskog pokreta koji je pod utjecajem pentekostalnog karizmatskog pokreta. Čak je i pentekostalni pokret stariji i zo za oko 50, 60 godina.
Fran ako čitaš ovo možda je pitanje šta sveci u Crkvi kažu o ovoj tematici, jer meni nije poznato da su se prije karizmatskog pokreta spominjali grijesi predaka
Evo šta u jednom proročkom govoru se tvrdi da Gospodin kaže:
PORUKA V – Korizmena poruka III – 14. ožujka 2008.-Pjesma
“SJEDINITE SVOJE PATNJE S KRISTOVIM PATNJAMA ”
Ovako govori Gospodin Isus: „Znam da u ovim danima razmatrate Moju muku i pokušavate iz nje crpiti snagu i blagoslove, jer sam Ja sve to podnio za vašu dobrobit. Zaista, po Mojim patnjama vi ste osvojili radost spasenja. To je bila volja Moga nebeskog Oca u skladu s kojom sam na Sebi ponio posljedice vaših grijeha kao što su vječna smrt i osuda, bolesti i prokletstva. To sam učinio da vam udijelim oproštenje, ozdravim vas i oslobodim i da tako ponovno postanete ljubljena djeca Mog nebeskog Oca. Sve Moje patnje i smrt na križu bile su dovoljne da postignete spasenje; vi samo trebate vjerovati u Mene, prihvatiti Me i slijediti Me kao svog jednog Gospodina i Spasitelja.
Kao što sam prije dvije tisuće godina vidio patnje i bijedu izraelskog naroda, tako sada vidim nevolje i patnje Novog Izraela, Crkve. Znam da mnogo trpite i da zbog vašeg nastojanja da živite sveto i pravedno morate podnositi optužbe i progonstva. Ugledajte se na živote Mojih svetaca koji su radosno i hrabro podnosili sva trpljenja. Bili su zatočenici, mnogi od njih teško pretučeni, neki su bili bačeni pred divlje zvijeri koje su ih rastrgale, morali su podnositi glad i žeđ, odbacili su ih njihovi sunarodnjaci, opasnost im je prijetila i od prijatelja i od neprijatelja, ali ostali su postojani u svojoj ljubavi za Mene, nisu oklijevali i nisu bježali od trpljenja zato što su gledali u Mene, mučenog i raspetog za njih; i tako su svoje patnje sjedinili s Mojim patnjama.
Draga i ljubljena braćo i sestre, svi koji Me slijedite, prinesite sve svoje patnje i trpljenja zajedno s Mojom mukom i tako uberite obilan plod. Nemojte gubiti zasluge trpljenja zbog mrmljanja i negativnog stava; ne budite poput Izraelaca koji su se pobunili u pustinji i zato nisu mogli ući u obećanu zemlju. Ja zaista živim među vama, u Novom Izraelu; Crkva je Moje tijelo i Ja prihvaćam patnje svog naroda i združujem ih sa Svojim patnjama tako da će po tim zaslugama mnogi imati udjela u spasenju. Želim da Mi budete svjedoci u naviještanju Radosne vijesti i da mnogi budu spašeni. Da bi vaše svjedočanstvo bilo snažno i vjerodostojno, morate nasljedovati svetost Mog života, Moje navike molitve, Moju požrtvovnost, Moje potpuno predanje Bogu, Moju predanost siromasima i potrebitima i način na koji sam Ja podnio muku i smrt na križu.
Kao što su patnje bile volja Mog Oca i tako postale blagoslov za sve vas, tako će i patnje koje vi prikazujete i združujete s Mojima donijeti obilje blagoslova vama, vašim obiteljima i cijelom svijetu.
Nemojte pomišljati da su vaše patnje prokletstvo i da su posljedica vaših grijeha ili grijeha vaših predaka. Vi ste još djeca, prijatelji Moji, još niste odrasli u Mom Duhu i ne možete još spoznati i iskusiti otajstvo trpljenja. Ja nisam počinio nikakav grijeh i Bog, Moj Otac, ni zbog čega me nije optužio, a ipak mi je udijelio kalež trpljenja zato što sam njegov ljubljeni Sin. Kada trpite poput sina, Ja vas držim u Svojim rukama i tješim vas. Vaše sadašnje patnje nisu ništa u usporedbi sa slavom koja vam tek treba biti otkrivena, i kada podnosite patnje s radošću u srcima, tako se očituje Duh Sveti koji prebiva u vama koji vam pomaže da raspnete starog čovjeka i njegove strasti i želje, da se posvetite i prinesete sami sebe kao žrtvu živu, svetu i Bogu ugodnu.
Ja zaista razumijem vaše strahove, tjeskobe i nemire kada se morate suočiti sa osudama i patnjama. I Ja sam bio u takvoj situaciji i čak sam poželio da kalež muke bude od mene otklonjen. Ali zato što sam imao potpuno povjerenje u ljubav Svog Oca i zato što sam Ga zazvao, On mi je dao milost i snagu da nosim križ i pretrpim muku. Moji prijatelji i vjernici, Ja sam s vama u svim vašim patnjama, uvijek vas prati Moja ljubav i suosjećanje, morate Me zazivati i vjerovati u Me i tako ćete naći snagu i hrabrost po Mom Duhu. Ako svoje patnje budete podnosili strpljivo i revnosno s radošću u srcima, bit ćete Moji ljubljeni učenici. Nikada vas neću ostaviti niti napustiti. Ja ću biti zauvijek s vama.” Pročitaj:
Mt 16: 21, 24; 26: 38-42
Mk 8: 31, 34-37; 10: 38-39; 13: 9: 13
Lk 6: 22-23; 8: 13; 9: 22-25; 13: 24; 16: 25; 21: 12-19; 22: 40-44
Iv 16: 1-4; 15: 18-21; 17: 14-17
Dj 5: 41-42; 7: 51-60; 14: 22
Rim 8: 18, 35-39; 12: 1-2
I Kor 4: 9-13
II Kor 4: 7-11; 11: 23-29; 12: 8-10
Gal 5: 24-25
Fil 3: 10-11; 4: 12-13
Kol 1: 24
I Sol 4: 3-8
II Tim 3: 12
I Pt 2: 24; 4: 12-19
Otk 7: 14-17
Izvor:
http://www.jmanjackal.net/cro/cromess08.htm (stranica oca Jamesa Manjackala)