www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 lip 2025 21:56

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 09 ruj 2013 18:06 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Pozdravcic, Kartuzijanac smajlic28
Imas li ti mogucnost otici kod nekakvog psihologa/psihijatra?
I, ponovila bih ovo:
I šutnja jednog čovjeka, koji više ne može Bogu ništa reći, može postati molitva ako se upravo tu šutnju donese pred Boga koji sluša. Joseph Ratzinger "Dogma i navještaj"

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013 18:10 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Pia napisao:
I, ponovila bih ovo:
I šutnja jednog čovjeka, koji više ne može Bogu ništa reći, može postati molitva ako se upravo tu šutnju donese pred Boga koji sluša. Joseph Ratzinger "Dogma i navještaj"

Pozdrav vidim da nisi bas procitala vecinu postova.
Da ti postavim protu pitanje.
Kad nekoga boli zub da li mu das savjet da ide kod tesara?
Kad ti se pokvari auto, da li ga vozis doktoru?
Mislim da sam ti sve rekao.
Da mi bar treba pomoc psihijatra, znao bi na cemu sam, spasio bi se!

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013 18:13 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Kartuzijanac napisao:
Pia napisao:
I, ponovila bih ovo:

Pozdrav vidim da nisi bas procitala vecinu postova.
Da ti postavim protu pitanje.
Kad nekoga boli zub da li mu das savjet da ide kod tesara?
Kad ti se pokvari auto, da li ga vozis doktoru?
Mislim da sam ti sve rekao.
Da mi bar treba pomoc psihijatra, znao bi na cemu sam, spasio bi se!

ja se ponavljam s prve teme.

"BOG je ne pokrenuti pokretač svega."
..prvo..zbriši ovo...
..jer se zbog toga..nikad nećeš maknuti s mjesta...

..i upiši ovo " BOG JE LJUBAV, BOG ME LJUBI"

..tvoje misli su ..odraz tvog duhovnog stanja..kroz psihofizičku konfiguraciju ..tvog tijela..
..društvene norme...civilizacijski marketing..

..a kod tebe je to..konfuzija...

..živiš..nametnut život...gledaš druge...
...civilizacijski marketing..te je doveo...do očaja..
..jer ne možeš dosegnuti nametnuti standard...
..i razinu uspješnosti...da bi se tvoje srce...smirilo..
..a srce..se od toga..primiruje..samo ...površno...izvana..
..i tjera čovjeka ..sve dalje i dublje..u ponor...
..konfekcijskog ponašanja....tipa " pa svi se tako ponašaju..pa i ja moram..."

..jer nisi prvo namirio ..nebesko...tebi je zemlja...sve..i NIKAD NEĆEŠ IMATI MIR..
..prvo se mora NAMIRITI NEBESKO..

..a to je VJERA U BOGA STVORITELJA I SPASITELJA..

..kad se predaš Bogu svom...svoje srce...i svoj strah od smrti..
..i kad zbog toga postaneš svjestan...da te nitko ne može ubiti ..za vječnost..
..osim tebe samog...odbijanjem Boga..kao jedinog Gospodara i Spasitelja..
..kad postaneš svjestan..da te niti ..loši poslovi..niti glad..niti žeđ..niti bolesti...
..niti havarije..niti katastrofe..ne mogu uništiti..jer
.će te TVOJ BOG PONOVO SASTAVITI U USKRSNUĆU da bi živio vječni život..u ljepoti istini i slavi
..s Kristom..i svim svetima...
..tada ćeš u svom srcu...dobiti MIR...koji će ti davati snagu za borbu u zemaljskom život...
..da živiš na Slavu Božju i na slavu i čast svog imena...izbjegavajući grijehe...
..i ispovijedajući ih...da bi sačuvao DUŠU ZA VJEČNI ŽIVOT..

..onda ćeš shvatiti koliko si u stvari BOGAT...i koje sve darove imaš..
..1700 kn ..će ti biti puno..
..kad vidiš djecu invalide u kolicima..hrpe bolesnih..invalida...
..gladnih na svijetu...

..a ti si ovdje.. u miru..ima vode...ima i hrane...hodaš...trčiš..
...ali ti je to sve malo...jer MORAŠ SE ZAHVALITI BOGA, NA ONOME ŠTO IMAŠ..
..i svaki dan reći Bogu.."BOŽE hvala ti na ovom lijepom životu, hvala ti na darovima "
...klečeći svako jutro i navečerk..klekni ...i Zahvali se svom BOGU...
..jer VELIK JE BOG I SVA NJEGOVA DJELA...

---radiš dramu iz ničega...jer ti je duh...zagađen...djelovanjima...sila tame..koje napadaju tvoju dušu.. ..tjerajući te na suicid..ko da je suicid...PRESTANAK POSTOJANJA i PRESTANAK MUKA..
..pa SUCID je ..ulazak u svijet NEOPISVIH MUKA...koje ljudski um..ne može zamisliti..
..svijet čistilišta...ili čak i pakla..

..zato PAMETU U GLAVU...

..nasmijat ćeš se kad vidiš koliko si glup...i kad risikiraš...da te navuku...
..da postaneš pobunjenik protiv Boga...i da ti uzme dušu kao trofej i osvetu Boga..
..kad mu...unište jedno njegovo ljubljeno stvorenje..

..ma ne treba ti ni tih 1700 kn niti milioni..

..treba ti ...samo....DA...DA....DA...reći DA svom BOGU..
"JA SAM TVOJ BOŽE"

..kad se svemu ovomo nasmiješ od sveg srca..znaj da si na pravom putu...
..putu prema nebu...a zemlja je samo stanica...a može nam i tu biti ..dobro..
..kad si to sve malo organiziramo..
..tako ..da temelje svog postojanja ne vežemo uz prolaznost zemaljskog praha...
...već da ih vežemo za NEBO...
..tamo je naš pravi i vječni DOM..

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013 18:16 
Odsutan

Kartuzijanac napisao:
ne zelim vise boriti za nista, ne zelim vise prolaziti dane borbe koje sam prosao 1001 put... jednostavno ne zelim vise zivjeti, toliko sam unisten i slomljen, toliko mi je srce u komadicima u ovih 26 godina da ne zelim vise nista.
Zivim jer sam prisiljen zivjeti, ne zelim niti cu dizati ruku na sebe, ne zelim zivot a zivim. Nema vece muke od toga.

Prikice, no hard feelings, al ovo gore navedeno stanje ima dijagnozu: depresija. Zato sam te pitala je li imas mogucnosti posjetiti psihijatra. ova tvoja protupitanja su bez smisla. Tebi u svakom slucaju sretno!

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013 18:20 
Odsutan

Pia napisao:
Kartuzijanac napisao:
ne zelim vise boriti za nista, ne zelim vise prolaziti dane borbe koje sam prosao 1001 put... jednostavno ne zelim vise zivjeti, toliko sam unisten i slomljen, toliko mi je srce u komadicima u ovih 26 godina da ne zelim vise nista.
Zivim jer sam prisiljen zivjeti, ne zelim niti cu dizati ruku na sebe, ne zelim zivot a zivim. Nema vece muke od toga.

Prikice, no hard feelings, al ovo gore navedeno stanje ima dijagnozu: depresija. Zato sam te pitala je li imas mogucnosti posjetiti psihijatra. ova tvoja protupitanja su bez smisla. Tebi u svakom slucaju sretno!

Ma nema problema oprosti na burnoj reakciji.
Malo me iziritira kad netko kaze odi psihijatru ili lud si a vidi da se ne ponasas tako da si normalan :a1407:
U pravu si sto se tice depresije, ja sam preko dva mjeseca konstantno u deprsiji bez jednog jedinog trenutka van depresije.
Da je samo to bio bih sretan ali na to se veze jos 25 negativnih dijagnoza

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013 18:25 
Odsutan

Kartuzijanac napisao:

No worries :D
Kartuzijanac napisao:
Malo me iziritira kad netko kaze odi psihijatru ili lud si a vidi da se ne ponasas tako da si normalan :a1407:
U pravu si sto se tice depresije, ja sam preko dva mjeseca konstantno u deprsiji bez jednog jedinog trenutka van depresije.

Ne mislim da si lud; pa ne znaci da si lud ako ces otici kod psihijatra. Ali za lijeciti bolest, moras ici lijecniku; u tvom slucaju, to je psihijatar ili psiholog - ja ne vidim sto je tu lose. Kako mislis ozdraviti?

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013 18:35 
Odsutan

Pia napisao:
Kartuzijanac napisao:

No worries :D
Kartuzijanac napisao:

Ne mislim da si lud; pa ne znaci da si lud ako ces otici kod psihijatra. Ali za lijeciti bolest, moras ici lijecniku; u tvom slucaju, to je psihijatar ili psiholog - ja ne vidim sto je tu lose. Kako mislis ozdraviti?

Frendice ajmo realno ok? :wink:
Odem tamo i sto dobijem? Savjet kako nastaviti dalje " pa znas nije sve tako crno " 45 minuta razgovora izbije mi 200 kn iz depa kojih onako usputno nemam i dobijem recept za neke malo blaze tablete protiv depresije i ti to zoves ozdravljenjem?
Imam doma hrpu tableta od matere koja ima rak, i cace koji ima PTSP hrpu za spavanje, protiv depresije... da vidis uzmes jednu i sljedecih 10 sati si morska trava :a1490:

Ipak hvala ti na pomoci i pokusaju :grlim te:
Meni treba nesto drugo tj. netko drugi, a taj netko misli samo na sebe i ne pada joj na pamet da izide iz svog sebeljublja, straha za vlastito dupe i barem pokusa :a1407:

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013 18:41 
Odsutan

Melek napisao:
Kartuzijanac, znaš, u tim godinama često dolazi do određenih "kriza". Nije čudno da su sve slavne rock zvijezde skončale u 27. Evo i Amy Winehouse je zadnja u nizu. A pošto ti nisi rock zvijezda, nego si sin razmetni koji je na putu natrag k Ocu, tebi treba samo spoznaja da je jedan dio tvog života definitivno završio i da krećeš ispočetka. Kad to prihvatiš, stvari će se pokrenuti i otvorit će ti se novi vidici. Ti jedino što sada možeš, možeš ustrajat u molitvi i tražit novi posao da ne ovisiš o roditeljima. Sve ostalo će ti se malo po malo otvarat i doći će ti neka nova ljubav. Možda ona prava veza, za razliku od ove koja mi se čini više kao neka sexualna veza.

Svaka cast na postu.
Samo reci mi nesto, kako dobit posao od 1000 kn ma volonterski posao u ovoj drzavi, preko ljeta a kamoli preko zime?
Mislim stvarno :b101:
A iskreno sve da mi se i nudi glatko bi odbio, jer ne da nemam volje za posao nego niti ne zelim posao sada.
A vidi jednu stvar, dok mi je jedna osoba dala nadu da ce mozda biti nesto od nas...
Radio sam 3 posla, ej 3 posla u isto vrijeme!! U tvornici prehrane i pica, konobario i zastitario na tri razlicita mjesta!!
Bio sam pun zivota, pun ambicija, planova, borio sam se, zivio sam... Sve to do prije 5 dana...
Kad mi je ta osoba oduzela svaku nadu sve se urusilo kao kula od karata!!
Iako sam znao i prije ali nadao sam se, sad se vise ne nadam i ne zelim. :a1430:

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013 18:50 
Odsutan

A prije tri ipo godine sam znao da cu pozaliti, kad sam ulazio s njom u to znao sam da cu dozivjeti ovakav krah.
Imao sam taj osjecaj stalno... a onda nekako mi je dokazala da me zaista voli.
I onda preko noci, samo tako, radi koga radi cega?
Radi ljudi koji govore lazi, radi ljudi koji zive od traceva, koji zive od tude nesrece...
A zapravo je jedini pravi krivac ona sama... jer kad sam joj vjerovao, kad sam joj okrenuo leda u povjerenju... zabila mi je noz u leda!
Da sam znao samo pola od ovoga sta mi se desava radi nje, nikada joj ne bi otvorio srce, nikada joj ne bi vjerovao.
Poznato je da budale uvijek nastradaju ja sam jedna velika budala, jer samo budale iskreno vole a pemtni imaju zamjenu cijelo vrijeme. :b112:

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2013 18:52 
Odsutan

Kartuzijanac napisao:
Frendice ajmo realno ok? :wink:

Ajmo, frend :wink:
Kartuzijanac napisao:
Odem tamo i sto dobijem? Savjet kako nastaviti dalje " pa znas nije sve tako crno " 45 minuta razgovora izbije mi 200 kn iz depa kojih onako usputno nemam i dobijem recept za neke malo blaze tablete protiv depresije i ti to zoves ozdravljenjem?
Imam doma hrpu tableta od matere koja ima rak, i cace koji ima PTSP hrpu za spavanje, protiv depresije... da vidis uzmes jednu i sljedecih 10 sati si morska trava :a1490:

Noup, my friend. Prije svega, mislila sam na neku besplatnu psiholosku pomoc. Zato sam te i pitala je li imas mogucnost otici - svjesna sam tvoje situacije i da ti je nazalost, i lijecenje trenutno luksuz. I ne, tebi ne trebaju tablete, i nijedan psiholog ti ih nece prepisati. Kod oca ti je sasvim druga situacija --ajd da sad ne idemo na tu temu. Ak ne postoji mogucnost besplatne (naglasavam) pomoci, a da pokusas s hagioterapijom? Mozda to ima u tvom gradu?

Kartuzijanac napisao:
Meni treba nesto drugo tj. netko drugi, a taj netko misli samo na sebe i ne pada joj na pamet da izide iz svog sebeljublja, straha za vlastito dupe i barem pokusa :a1407:

Hm...don't make me use the reverse psychology :D A da ti pokusas izaci iz samoga sebe? Gle, vrtit ces (cemo) se u krug ak nesto ne pokusas. A stalno optuzivat "jednu osobu koja ti je dala nadu da ce biti od vas"... nema od toga nista. U svakom slucaju, sretno!!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]