www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 09 srp 2025 21:41

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 244 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 14 pro 2007 00:15 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ja sam prvi puta pocivala u Duhu prije godinu i pol. Od tada mi se to cesto dogadja. U Medjugorju, na seminarima... To je jedno predivni iskustvo... Ja ga ne mogu opisati... Tada Gospodin lijeci nase rane, one kojih nismo svjesni i one kojih jesmo.
Moram napomenuti samo da ja Duha Svetoga ne osjecam samo u tom padu, nikako... Osjecam ga svakodnevno...
Tu silu i snagu Duha moze osjetiti svatko... Tu Bozju prisutnost...
Treba samo potpuno otvoriti srce, do kraja se predati Bogu...
U molitvi, u razgovoru s Bogom...
Puno cesce mi se dogodi da osjetim jako veliku prisutnost Bozju dok samo razgovaram s Njim, onako kao s najboljim prijateljem, nego kad molim...

Otvorite svoja srca, Isus je tu, na vratima naseg srca i ceka da mu otvorimo...
Zato, otvarajmo svi!
:wink:

BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 pro 2007 00:46 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Anna_vk napisao:
J Osjecam ga svakodnevno...
Tu silu i snagu Duha moze osjetiti svatko... Tu Bozju prisutnost...

isto tako.. pirkao je danas vjetric kod nas u Zg.. i bas je rekao jedan susjed:"Vidi kako hladan vjetar puse..." a ja si mislim:To je duh sveti.. i Mozda jest hladan, ali je taaaako ugodan!! :lol:
ma svakodnevno, kad se probudim.. otvorim oci, a vani sunce.. a pogotovo sada u ovo vrijeme je rijetko suncano u Zagrebu... Ma toliko sam presretna kad vidim sunce, da se samo smijesim! Osjecam Boga, Isusa, Duha... kako god okrenes.. svaki put kad se prisjetim, kada zelim osjetiti.. tada i osjetim!
:-) a to je uistinu predivan dar!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 pro 2007 08:19 
Odsutan

rebeka napisao:
Jos uvjek mi je neshvatljivo..gdje bude Duh..dok ne pociva...manje vise za pad...?i Kakvu ulogu iga za vjecnost...ili kako opisujete drugim rijecima "pocivanje"

Gdje bude Duh dok ne počiva???Rebeka....postavljas uistinu čudna pitanja..
Iz tvojih prijašnjih pisanja stičem dojam da si previše konzervativna....kod tebe nema mjesta za stvari kao što je počivanje,molitva u jezicima itd..ti na spomen ovih stvari odmah pušeš na hladno.
Ako si toliko izgrađena kao sto po pisanjima zvučiš onda stvarno nemas potrebu za počivanjem.To što je Duh Sveti u tebi ne znači da je tako i kod drugih...Ako je prostor zauzet od strane drugog duha..kako će onda Duh Sveti prebivati zajedno u tim prostorima...potrebno je isprazniti prostor i ispunit ga Duhom Svetim.

Kakva je uloga za vječnost....pokusaj malo analizirati ...Ako za vrijeme počivanja Duh Sveti oslobađa i čisti prostore od loših stvari..jeli to u konačnici neće utjecati na promjenu zivota te osobe i da ona počne zivjeti sakramentalnim zivotom....što u konačnici rezultira da osoba završi tamo gdje treba a ne tamo gdje nitko od nas nebi zelio zavrsit.

Sorry ako sam bio grub....

Objašnjenje o počivanju pogledaj na videu koji sam postavio prethodno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 pro 2007 11:36 
Odsutan

ja imam samo jedno "malo" iskustvo sa pocivanjem, naime, u usporedbi sa ovim Vasima moje je iskustvo maleno ali za moj zivot jako veeeliko...

kako na pocetku svog obracenja nisam puno znala, prvo sam upoznala samo Isusa, pa Mariju a Duha Svetoga tek zadnjeg... valjda je to normalno.. nekako sve svojim redom (Bog je najbolji uostalom pedagog)

uglavnom, kako sam prije bila uvjerena da smo mi sastavljeni samo i uglavnom od "tjelesnog", nisam bila svjesna niceg duhovnog.... niceg... (do obracenja prije 3 godine)

i na jednoj duhovnoj obnovi kod fra.Linica kod polaganja ruku dozivila sam nesto za mene neobicno...
neki su pocivali u duhu nakon polaganja ruku, neki su osjetili toplinu u tijelu,

ali ja sam polusvjesno bila legla na pod u jakoo cudnom stanju... osjetila sam u svom tijelu (mesu i krivi) neku silu koja se tresla (micala)
-doslovno mi se podrucje kod srca i pluca gdje mi pokazujemo da imamo dušu, pomicala, tresla, kao da je htjela izaci (mislim da me htjeo samo malo "prodrmati" da Ga postanem SVJESNA)
-kako sam inace dosta "razumna" i "realna", ovu situaciju nisam nikako mogla logicki objasniti jer unatoc svojoj zelji da se ustanem ili smirim sebe, nisam mogla i tada sam shvatila da zaista neka SILA postoji u meni, zivi...

- eto to mi je bio potpuni dokaz da smo mi doista HRAM Duha Svetoga, sila koja je silna !

Sila koja je ZIVA! :lol:

Eto i od onda imam cisti dokaz da je Bog u svakog od nas udahnuo svoga Duha i da smo po njemu ZIVI....

p.s ali svakao da bih voljela "pocivati" u Duha... toj predivnoj LJUBAVI Gospodina.... valjda ce mi Bog dati...
:a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 pro 2007 13:21 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Pa sestrice elenora, ti kažeš:
Citat:
na jednoj duhovnoj obnovi kod fra.Linica kod polaganja ruku dozivila sam nesto za mene neobicno...
neki su pocivali u duhu nakon polaganja ruku, neki su osjetili toplinu u tijelu,
ali ja sam polusvjesno bila legla na pod u jakoo cudnom stanju... osjetila sam u svom tijelu (mesu i krivi) neku silu koja se tresla (micala)
-doslovno mi se podrucje kod srca i pluca gdje mi pokazujemo da imamo dušu, pomicala, tresla, kao da je htjela izaci (mislim da me htjeo samo malo "prodrmati" da Ga postanem SVJESNA)
-kako sam inace dosta "razumna" i "realna", ovu situaciju nisam nikako mogla logicki objasniti jer unatoc svojoj zelji da se ustanem ili smirim sebe, nisam mogla i tada sam shvatila da zaista neka SILA postoji u meni, zivi...

Kako se meni osobno čini TI SI POČIVALA U DUHU.
Već ranije sam pisala moja saznanja i iskustva o počivanju al evo da se ponovim
Počivati u Duhu znači prepustiti svoje tijelo djelovanju Duha Svetoga, ne mora se nužno pasti da bi se počivalo u Duhu. Može se i sjediti, stajati, klečati. Jednostavno znaš da je to to jer si nekako prožet Snagom odozgo.
I upravo to što si navela duša se trese, goriš, svi organi kao da pulsiraju (ovako nas Duh Sveti liječi, izbacuje nečisto iz nas), a onda mir pa radost i hvalu.
No opet kažem, lijepo je počivati u Duhu, prekrasno, ali Boga i vjeru treba živjeti svakodnevno.
Na počivanje u Duhu gledam kao na iskru koja zapali vatru, a vatra gori dok god ju mi raspirujemo kroz molitve, post, djela milosrđa i čuvajući se od grijeha.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 pro 2007 13:38 
Odsutan

zozy hvala na replici :grlim te:

Duh Sveti na djelu!

naravno, treba Ga zivjeti i doma, na poslu, sa prijateljima, svuuuda!

:P :D :o

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 pro 2007 13:59 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Nikada nećeš uspjeti živjeti pobjednički kršćanski život ukoliko mu budeš prilazio malo vjerom, malo osjećajima, pa jačom vjerom, pa istinom, pa djelima. Bog je propisao samo jedan način kako se može živjeti stalno u pobjedi, a to je kroz vjeru i poslušnost, nikada po osjećajima.

Naposljetku, stanje tvojih osjećaja nikada nije pravo mjerilo za određivanje da li živiš u pobjedi. Jedino mjerilo u koje se možeš pouzdati je oslanjanje na Božju riječ u vjeri i poslušnost.

Bill Gillham

Ovo mi je divno i smatram da je ovo način na koji trebamo živjeti vjeru.
Divno je osjećati, gorjeti, osjećati prisutnost Duha I POČIVANJE U DUHU i molitvu u jezicima, al moramo biti svjesni da kad dođe period duhovne suše nakon ove navale i bujice osjećaja treba nastaviti živjeti i nasljedovati Krista i moliti i čekati na ponovnu bujicu osjećaja.... :D :D :D
Radujmo se s Kristom i u Kristu i ljubimo gaaaaa jako jako :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Mileno moje Janje Božije neka si slavljeno i hvaljeno sa Svetim Ocem i Duhom Svetim. Blagoslovljena Majka Tvoja i naša Prečista Djevica Marija naša tješiteljica i zagovornica. Blagoslovljeni svi anđeli i sveti. Sada i u vijeke vjekova.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 pro 2007 19:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Zlatko,Zlato...bas si zlatan..cim sam pocela pisati post,napisala sam
(mogu da vas pitam,a da vas ne uvrijedim)i nisi bio grub...
to je za mene dijalog,ja obozavam dijalog...kod kojeg dolazi do raznjasnjena nejasni stvari..I kada pism ili pitam...onda nisi samo "ti" ovdje,i "ja" tu su i drugi,i ovo ide van u svjet..
Gdje su nasi Karizmatici,vodje zasto ne odgovore...ja sam postavila pitanje.ako dobijem zadovoljavajuci odgovor,dobro ako ne isto dobro za mene...Ali ste zbog drugih duzni da odgovarate ispravni,to znaci na ono sto se pita,na to se daje odgovor...ne zaubilaznim putem,i drugim stvarima..(procitaj moj post jos jednom i vidi koliko si mi odgovora dao?)
A to sto si rekao da sam "konzervativna" to mi je dika...
Za Papu Benedikta VXI kazu da je jako konzervativan....pa ako moj poglavar,i moj vodja,moj uzor...isto tako,konzervativan...i to jos toliko veliki,zasto ne bi smjela da budem ja...tako mala..to nije grijeh..
Ja vise volim biti konzervativna,nego moderna......
a za moderno ne mozemo uvjek biti sigurni da nije grijeh...
Kod mene nekada vjetar puse na hladno,a nekada na vruce...i to je super...jer sve u zivotu se sastoji od dvoje,dan i noc,musko i zensko,
siromah i bogat...tako moji vjetrovi vrse svoju pravu funkciju....
jednom pusu hladno jednom vruce...a Bog i Duh Sveti cine kada hocu...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 pro 2007 23:12 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Prilikom svakog mojeg Hodocasca Majci Bozjoj,osjetila sam posebnu promjenu.Duboka molitva,valjana ispovjed,pokajanje(pokora)
Euharistija, dovodi me u nutarnji mir,osjetim snagu Duha Svetoga..
kada sam opustena,i Njemu predana...
"Dodjite svi vi umoreni i optereceni,ja cu vas odmoriti"
To znaci,da Duh Sveti na poseban nacin djeluje u svakom od nas.
Sila Duha Svetoga se spusti,ljubav ispuni srce,vjera dobije cilj...
ON zivi u meni,i tako se prepustam djelovanju,u mojoj nutrini,u mojem miru..On jaca u meni ono sto je slabo,lijeci bolesno duhovno bolesno..
znaci On mijenja mene..a ja se posve predajem,i to i srcom i dusom..
Vazan je temelj nase vjere,a temelj je Rijec Bozja..preko koje Duh Sveti Silazi i djeluje..Ako se iskrena srca,i s otvorenim vratima predam vodstvu
Duha Svetoga,onda osjetim nadahnuce ,sretna sam sto Duh Sveti djeluje..
On prosvijetli moj razum,nosim ga u tijelu i biva izrazen u djelima..
On mi daje milosti,vodi moje rijeci,prati moja djela..
"Gospodine ,govori !Sluga Tvoj slusa.!"Znaci ja ga slusam...On me jaca i oslobadja od svake nesrece..vodi me,privuci me,zastiti me,usavrsi moje molitve,i ovaj dan,i budi mi milostiv,da zivim onako kako Ti to zelis..
Prosli mjesec sam bila na Gregorijanskoj Sv.misi,i takodjer sam osjetila..
to blazenstvo mira i ljubavi u srcu...!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 pro 2007 09:15 
Odsutan

Sve sto si napisala je Ok.
Samo volio bi da znam kakvo je tvoje misljenje o ovoj temi..znači,počivanje u Duhu,molitva u jezicima itd..
Smatraš li da je sve to glupost ili da je to uistinu djelo Duha Svetoga??
Jesi ti kada počivala u Duhu?
Nekako sam stekao dojam da si ti od onih tradicionalnih kršćana.
A tradicionalni kršćani su oprezni i teško prihvačaju nove stvari.
I sama crkva je dosta oprezna po ovom pitanju.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 244 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]