www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 00:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2008 07:37 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Dragi moji forumasi,ja sam bila na mnogim duhovnim obnovama i kod patera Jamesa.Svi ti Bozji ljudi su nadahnuti Duhom svetim i mnoga se cudesa i ozdravljenja dogadaju na tim seminarima,ali vam mogu reci jedno i to je -koliko vjerujes toliko dobijes.Bitna je velika vjera,cvrsta vjera i nasa cistoca srca i duse.Mi moramo biti potpuno slobodni od svakoga grijeha jer grijeh je taj koji razara nasu dusu,nase misli,nase tijelo.Mnogi misle sad cu ja na duhovnu obnovu i bit cu spasen,svecenik ce moliti za mene i problem je rijesen ! Nije uvijek tako,dragi moji.Mi moramo promjeniti sebe,jer Isus je uvijek uz nas,u nama,kraj nas,ispred nas,iza nas,iznad nas,pred nama i u nama-samo mu se treba otvoriti,treba mu reci -da Isuse i ja sam tu,ja Te volim,ja Te zelim,ujutro,u podne,u vecer,uvijek.Treba mu se predati potpuno,s Njim razgovarati kao sa prijateljem jer On je nama i vise od prijatelja.Ne traba ga traziti na seminarima,u raznim svetistima jer On je uvijek s nama,ali bas uvijek.Duhovne obnove su jako dobre jer ucvrscuju nasu vjeru,jer nas podsjete na nase zaboravnosti,jer se dogadaju mnoga obracenja,mnoge milosti,mnoga ozdravljenja,ali i poslje svega trebamo ostati u tom Duhu vjere i molitve.Moliti se treba svaki dan jer u molitvi je Isus najprisutniji,u svetoj Euharistiji ga dotices rukom,mazis Ga,tepas mu,povjeravas mu se,najsvecaniji trenutak je Euharistija,jer tada primas zivoga Isusa u svoje srce,zato je sveta misa zakon svega.Isus ne uslisava samo molitve svecenika,Karizmatika,casnih sestara-ne-On uslisava i nase molitve,samo ako s vjerom molimo i zahvaljujemo za sve.Otac James,pater Linic,Zlatko Sudac,Drazen Radigovic,Smiljan Kozul i drugi su zaista divni svecenici,ali i oni sami kazu,molite i vjerujte i bit ce vam.Mnogi ljudi su u zabludi kada misle da se samo na duhovnoj obnovi dogadaju cuda,da se samo tamo ozdravlja,da je samo tamo Isus-pogresno misljenje,ako netko tako misli.Obrati se,iskreno i cestito ispovjedi,hodaj na svete mise,moli se kad got imas vremena za molitve,citaj Sveto Pismo i gledaj da zivis bez grijeha koliko je to moguce i po tvojim ce se osobnim molitvama isto dogadati cuda i ozdravljenja,ali isto tako moramo biti spremni i na poteskoce i na kusnje,jer zivot je takav kakav je i Bogu hvala za sve.Malo sam oduljila ali pisem vam iz vlastitog iskustva pa vjerujem da ce te me razumjeti. BVB.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2008 09:43 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Hvala ti visnja, mislio sam da napisem ovakve rijeci i bas mi je drago da si ti to tako divno napisala. BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2008 10:14 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
..divno višnja...napisano..
..ali znaš..kako je..
..ljudi , karizmatici ..imaju svoju karizmu i privlačnost..zbog svoje
..čistoće u odnosu prema drugima..

..pa to Privlači ljude..

..kao što su nekad ISUS..a poslije apsotoli privlačili..
..nije to ništa loše..

..treba ponekad otići i poslušat ..te posebno naduhnute ljude..

..ali ne treba ,zapustit ..svoju obitelj..
..ali TREBA IĆI..
..i u Međugorje...svakako..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2008 10:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
višnja sestricve divno si to rekla BTB :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2008 12:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Evo da i ja nesto napisem o tome...
Prije odprilike 5-6 godina, bila sam u Molitvenom Lancu...
kod Pater James Manjackal..U to vrijeme,nisam imala kompjutor...
ali preko kolege sam ,se prijavila...
U pocetku smo svi bili odusevljeni,i on je posjecivao 3-4 x Austriju...
Do prosle godine, imao je jos tri termina zakazana...ali ga
Kardinal Schenborn..pozvao ,u Nadbiskupiju da dodje na dogovor...
Sto je on odbio, i tako su propali ti termini...
Pater James Manjackal...je posjecivao i Hrvatsku do sada,
ne vjerujem vise da ce to ciniti dalje, jedino ako se neka zupa ,samovoljno odluci za to...
Ono sto moze P.J.M. to moze svaka Molitvena zajednica...ako imamo dovoljno vjere, jer i kod njega je puno,puno neuslisani molbi...
Mislim da Bog stvarno odlucuje,i da Bog daje...svakome po njegovoj potrebi...
Trckarati samo za navikanima svecenicima,i ocekivati cuda...
a ne imati dovoljno cvrste i jake vjere...neisplati se...
Obracenje se moze dogoditi svagdje,na svakom mjestu,i preko svake osbe..Ostavimo se mode, i shvatimo da je Zivi Bog prisutan u svakoj Crkvi.A ako je nekome njegova zupa,ili zupnik staromodan,i ne prihvaca..
karizmatske pokrete, to ne znaci da je on pred Bog manje vrijedan...
Zato bilo bi dobro ,da se prispitamo...
Staje to sto mi trazimo
BDM...cini tolika Cuda u njezinim svatistima za koje se maldi svijet manje interesuje...nego za Karizmatske susrete...
Tu nesto ne stima...Covjek treba ocekivati,na svakom mjestu...
ozdravljenje, obracenje i uslisanje molitve...
A ako se nekome molitva ne uslisava...
Onda Bog dobro zna zasto ne...i na nama je da to prihvatimo...
Cesto suosjecam bol, s pojedinim svecenicima...kada ga ljudi ne vole,
i nije im dovoljno ...naglaseno Slavljenje Svete Mise..!
Tu lezi problem u nama, a ne usveceniku.Nama je duznost...da zivimo onako kako nam nalaze RKC...i kako nas zupnik, to cini...i trazi od nas...
Zato trebamo ,prvo traziti cvrstu vjeru u svojem srcu..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2008 12:34 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
naggar napisao:
..divno višnja...napisano..
..ali znaš..kako je..
..ljudi , karizmatici ..imaju svoju karizmu i privlačnost..zbog svoje
..čistoće u odnosu prema drugima..

..pa to Privlači ljude..

..kao što su nekad ISUS..a poslije apsotoli privlačili..
..nije to ništa loše..

..treba ponekad otići i poslušat ..te posebno naduhnute ljude..

..ali ne treba ,zapustit ..svoju obitelj..
..ali TREBA IĆI..
..i u Međugorje...svakako..

Da dragi Naggare treba ici svakako barem jednom godisnje na seminar ili Duhovnu obnovu,isto tako i posjetiti svetista,nisam rekla da ne,samo sam htijela time reci da je Isus uvijek prisutan i u nasim molitvama ako s vjerom molimo.I svakako poslje tih duhovnih obnova treba ostati u molitvi,ici redovito na svete mise,citati Bibliju i razmatrati te Bozje rijeci koje nam Isus govori.Mnogi misle sad sam bio na duhovnoj obnovi,ozdravio sam i sad je sve okej do iduce duhovne obnove .Cula sam mnogo ljudi koji kazu za Uskrs sam se ispovjedio,bio na misi i sad sam sve obavio do Bozica-nemogu vjerovat !Ma sta je sada obavljeno ?
Ljudi zive u zabludi i zato sam tako malo pojasnila moj osobni stav,naravno svatko ima svoje misljenje,ali ja govorim bas iz mog vlastitog dozivljaja vjere.Ja osobno od mog obracenja nemogu vise zamisliti niti jedan dan bez molitve,niti jedan dan bez svete mise,bez svete Euharistije.Ja sam ozdravila od bolesti raka hvala Bogu,ali zato ne mogu reci sad je sve u redu,zdrava sam i sad nemoram vise moliti ili ici svaki dan na misu.Kad se covjek obrati on vise ne napusta tako lako Isusa,mada su kusnje cesto prisutne ali uz Bozju pomoc sve se rijesava.Hvala na strpljenju samnom,eto uvijek malo oduljim,ali vjerujem da me razumijete.Hvala vam. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2008 14:14 
Odsutan

visnja napisao:
Dragi moji forumasi,ja sam bila na mnogim duhovnim obnovama i kod patera Jamesa.Svi ti Bozji ljudi su nadahnuti Duhom svetim i mnoga se cudesa i ozdravljenja dogadaju na tim seminarima,ali vam mogu reci jedno i to je -koliko vjerujes toliko dobijes.Bitna je velika vjera,cvrsta vjera i nasa cistoca srca i duse.

James baš piše u jednoj svojoj knjizi kako je tokom jednog seminara imao viđenje da netko hoda između ljudi sa košaricom u kojoj su vino, sir... i kako neki ljudi uzimaju iz te košarice a neki ne. Dalje piše da su ljudi koji uzimaju oni koji imaju vjere.
Baš si ovo gore dobro napisala :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2008 17:03 
Odsutan

Btb Višnja!

Ja volim ići na Duhovne obnove..naravno..i uvijek sam se pomalo i borila da odem kada je bio npr. fra Ivo u Tišini i Tolisi..malo to forsirala.
Ali od kada sam u Duhovnim vježbama nemam više toliku potrebu za tim.
Uz svakodnevnu molitvu, susret svaki tjedan, molitvenu zajednicu..primjetila sam da nemam toliku potrebu više ići na velike karizmatske susrete.
Nemojte me krivo shvatiti..uvijek ja volim otići, ali ne forsiram to..ako ne mogu dobro...ako mogu idem!
Bila je nedavno i kratka duhovna obnova u Vukovaru..i išla sam..jer to mi je blizu, nikoga ne trebam gnjaviti, ništa forsirati i bez problema ikakavih mogu ići..i zato nisam htjela to svojom voljom propustiti..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2008 18:32 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
visnja napisao:
Ljudi zive u zabludi i zato sam tako malo pojasnila moj osobni stav,naravno svatko ima svoje misljenje,ali ja govorim bas iz mog vlastitog dozivljaja vjere.Ja osobno od mog obracenja nemogu vise zamisliti niti jedan dan bez molitve,niti jedan dan bez svete mise,bez svete Euharistije.:

Evo da i ja pojasnim malo moj osobni stav...Kako sam rodjena u selu,
a selo je bilo daleko od zupe,obaljali smo u nasim selima Molitvene poboznisti sami, bili su ljudi,kao dana Pastorelno vijece...
takozvani Tutori, pjevanje kor,i gruba oragnizatora...
Svakog zapovjedanog Blagdana i Nedjelje..odlazili smo u zupu,na Sv.Misu..A Svibanjeske i Listopatske ,Poboznosti...obavljali smo sami...
I to svaku vecer...cijelo selo,doslo bi u crkvi,zapoceli molitvu Sv.Krunice,
Litanije ,Svete Pjesme i druge Molitve...
Izasli bi iz crkve, i u Procesiji krenuli s velikom Molitvom i Pjesmom...
prvo do pocetka sela, a onda do kraj sela,crkva i skola su bile na sred sela...
To je bilo Slavljenje, nebesa su orila od glasne molitve ,i glasne pjesme Covjek jednostavno nije mogao da tako brzo zaluta..
Za vrijeme Korizme..isli bi cijelu korizmu i obavljali u crkvi ...
Poboznost Svetog Kriza...i druge molitve..
Za vrijeme Advenat takodje, sva cetiri tjeda..za Duhove tri dana...
Onda dodatno jos obavljale su se Devetnice, Trodnevnice...
Kada nije bilo dugo kise narod, bi pozvonio i isli bi da se molimo za kisu...
Trebao je samo netko da pozvoni...i cjelo selo bi se stvorilo pred crkvom...To su bile molitve,koje su bivale uslisane...
Citat:
Ja sam ozdravila od bolesti raka hvala Bogu,ali zato ne mogu reci sad je sve u redu,zdrava sam i sad nemoram vise moliti ili ici svaki dan na misu.Kad se covjek obrati on vise ne napusta tako lako Isusa,mada su kusnje cesto prisutne ali uz Bozju pomoc sve se rijesava.Hvala na strpljenju samnom,eto uvijek malo oduljim,ali vjerujem da me razumijete.Hvala vam. :grlim te:

Da draga Visnja..Isus te ozdravio, i mene je puno puta ozdravio...
Ja sam toliko uslisani molbi u ove dvije godine, dobila ovdeje na TT...
to je to je toliko vazno naglasiti,da se i ovdje svaki dan desavaju mala cuda, i da molitve ,bivaju uslisane...Samo cesto ljudi traze ono sto je navikano...jer misle da cu tako prije i lakse dobiti ono sto traze...
Ja nisam protiv Karizmatika, ja ih podrzavam..ali isto tako mislim da je u danasnje vrijeme...
vrlo vazno reci,da nasa cjelovita RKC i nasa vjera, nije samu u "nadahnutim ljudima" nego je u svakoj crkvi,i kod svakog svecenika, i u svim zupama...
Oni koji Traze Boga,kada ovako citaju,misle da je to neka druga vjera..a ne Katolicka..Tko nama daje pravo da mi biramo ,tko ce nam izmoliti obracenje i ozdraviti nas..Mi treba da trazimo, i Bog odlucuje...
Moram naglasiti ,onaj koji je zivo bez vjere,da ce prije povjerovati ,
u masi naroda,tamo gdje se dogadjaju obracenja i ozdravljenja...
jer svi pretezno takvi...I to je dobro da postoji,jer to daje ljudima "kik"
za obracenje...Ali poslje ih treba uputiti,na cjelovitu nasu Katolicku vjeru...
Koliko sam samo da sada cula,kako su njihovi "zupnici staromodni"
da im "sv.mise nisu dovoljno atraktive", i da je "slabo slavljenje"
nije kao na karizmatskim pokretima..
U cemu se satoji jezgra nase RKC..?????
Mlade ljude treba upucivati u njihove zupe,da pocnu tamo djelovati..
Ja sam bila mnogo puta na Duhovnim vjezbama,dok sam bila u hr.vatskoj.
Sada ovdje ne idem, ali svake godine idemo na Hodocasca u Marijina svetista...Bila sam i ovdje kod karizmatika, Alan Ames...i ljudi su isto..
pocivali i padali...Ali ovdje to nitko ne naglasa posebno, jer to shavti kao osobni dar...
Da ljudi trebaju i dalje ici,ako imaju sansu..na karizmatske seminare...
u Austriji su zabranjeni,dozvoljene su Duhovne Vjezbe,traba ici i na Crkven koncerte Slavljena...ukljuciti se u Molitvenu zajednicu...
primati Sv.Sakramente,Evandjelje,Sv.Ispovjed i pricest...
To sve skupa treba ukolopiti,i jedan paket ..i tako poceti zivjeti....
A ne izabrati ono sto mi odgovara, a ono sto mi ne odgovara izostaviti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2008 20:17 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Nekoliko rijeci velecasnog Zlatka Sudca u malom interview-u,sta misli o posjecivanju duhovnih obnova...

http://www.kkgs.de/index.php?option=com ... &Itemid=18

SVE NA SLAVU BOZJU ! ! !

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]