www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 03:39

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 54 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 24 svi 2007 20:07 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Bog je moj Stvoritelj,
moj Otac,
moj Tata,
moja Ljubav,
moj Dah,
Vjetar koji me miluje....
Sunce koje me grije...
Prosjak što traži kruha....
Prijatelj koji treba ruku...
On je jednostavno moje Sve........

Slušala sam i čula sam.......
Gledala sam i vidjela sam......

Tata moj, ja te volim...........volim.........

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2007 22:00 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Tko je za mene Bog??? Kao prvo Bog je ljubav!! On je NAS SVEMOGUCI OTAC!!! Ljubav koju On ima za nas nemoze se opisati rijecima. Koliko god mi sagrijesili On nam prasta!! Ali kada padnemo moramo opet ustati,nesmijemo dopustiti da neustanemo!!! Znam da je Bog u svakoj sekundi moga zivota, i da nisam nikada sama jer me nezeli i nece napustiti!! Jer ja sam Njegova ovca, i kada se izgubim poci ce me traziti!!! U Bogu imam svu utjehu, ljubav,strpljivost,istinu sve sto mi treba za zivot i SAMO JE U NJEMU SPAS!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lip 2007 09:16 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Bog je prije svega moj Otac, moj tatica, koji me stvorio i on je jedini zaslužan za sve što imam... On je snaga, on je ljubav, on je mir.
On je ljubav, ljubav, ljubav i samo ljubav, da njegova ljubav nije toliko neizmjerna i velika što bih ja sad bila?

Isus je moja pratnja i sjena, Isus je moja utvrda i stijena.
Isusovo ime je veliko i nitko ga nikad izbrisat neće, jer je samo Krist izvor mira, ljubavi i sreće.
Sretan je onaj tko Ga ima za brata, jer se samo po Njemu ulazi kroz rajska vrata.
Slatko srce moga Krista, o kako je lijepo, o kako ljubavlju blista.
U njemu neugasivi žar ljubavi gori i svaka pogrda njemu nanosi boli.
Oprosti za svaki trn što sam ti u njega zabila, Isuse oprosti što sam te bezbroj puta uvrijedila!!

Isuse volim te!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 lip 2007 21:42 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
On je onaj koji Jest.

On je Put, Istina i Život.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 lip 2007 21:50 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
citajuci sve ove vase dozivljaje Boga, odlucila sam napisati svoj dozivljaj..
"Neke se stvari u zivotu ne mogu objasniti...
... trebas ih samo osjetiti...
..a kad ih osjetis, znat ces i prepoznati i sam u sebi opisati".. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 srp 2007 14:57 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
"Bog je tvoj Otac! On se brine o tebi i voli te.
Njega možeš za sve moliti,
jer On želi da živiš i da imaš život u punini.
Bog je svet: bezgranična, neopipljiva, goruća vatra.
Tko Njega spozna, klanja se pred Njim pun strahopoštovanja.
Ako dođeš Bogu, On postaje središtem tvog života,
Tvoj oslonac, tvoj smisao i cilj, tvoja čvrsta osnova, tvoje blago i sreća.
Ako dođeš k Bogu, On dolazi k tebi: Dođi Kraljevstvo Tvoje!
Boga ćeš naći ako tražiš Njegovu volju: Budi volja Tvoja!"
Većina ljudi živi daleko od Boga, jer žele biti "slobodni".
Ali bez Boga čovjek gubi temelj i oslonac, smisao i cilj.
Vrati se natrag kući, k Ocu, i ostani mu vjeran. Oprosti nam duge naše!
Ali Bog će ti oprostiti samo ako imaš ljubavi, jer Bog je Ljubav;
prestani dakle s neprijateljstvima. Inače ti Bog neće oprostiti.
Život je odlučivanje između dobra i zla,
između Boga i čovjekovog ja:Ne uvedi nas u napast!
Iz đavoljeg kruga krivice i udaljenosti od Boga može nas izbaviti samo Jedan: Bog je Izbavitelj, Spasitelj i Osloboditelj:Izbavi nas od zla!"
---------------------
iz "Tvoj dan s krunicom"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 srp 2007 09:56 
Odsutan

BOG...ON...ON je druga dimenzija koju ne razumijemo jer još nam nije dano...
...dani su nam samo perceptori duha kojima možemo osjetiti ljubav, ljubav koja nas diže i drži, ljubav koja počinje u obitelji akako mi rastemo tako nam ividik ljubavi raste
...već kao mali osjetimo samo ne znamo reći kako se sigurnima osjećamo uz majku i oca, uz brata, bližnjega i one koje poznajemo...
...pa tako upoznamo prijatelje naših roditelja koje doživimo kao svoje...
...i onda u jednom tilom trenu on ON nam razveže jezik pa naše gugutanje pretvori u riječ ... u MAMA ILI...TATA...
...i tako nam stalno do kraja života nešto daje...
...najveći dar dao nam je kao narodu odavno...DAO NAM JE SEBE UTJELOVLJENJEM U SINU SVOME...
...a svakom ponaosob bezbrojne dare i jedan zajednički a taj je MILOST...
...milost kojom nam daje da ga upoznamo, milost kojom nam odgovara na naše molitve i vapaje, milost da mu svjesno možemo reći ...HVALA TI...HVALA TI OČE...
...a kako odgovoriti onima koji ga ne poznaju...
Mogu vam samo reći da sam se godinama vrtila u krug po tom pitanju i shvatila da je stvar i opet vrlo jednostavna. Potrebno je da svatko od nas u iskrenom razgovoru s NJIM zamoli milost da nam u usta stavi pravu riječ i on će nam to učiniti.
Tako me jednom upita jedna...drsko i bezobrazno...kaj kaj ti itaj tvoj bog...ko ti je taj bog...
Tražiš li od svoje djece da se ponašaju u određenim granicama...da stalno ne traže daj mama ovo daj ono, učiš li ih da budu svjesno zahvalni na onom što im pružaš svojim radom i odgojem, jesi li sretna kad te zagrle kad umorna dođeš kući, godi li ti ona njihova toplina kad ti se ujutro uvuku u krevet i zagrle te ne zato što si im nešto dala već zato što te vole, zato što su prihvatili činjenicu da si im ti mama i da je tvoja ljubav za njih neizmjerna i neizreciva...
...zastade tu moja prija i smekša joj se lice,s obraza se povlači ona prkosna crvena boja a iz očiju onaj ratoborni sjaj...
...draga moja, rekoh joj ...i tvoja će djeca odlepršati jednom iz te sigurnosti kao što i mi učinismo ali se bez obzira na sve vraćamo kad nam je lijepo i kad nam je teško...
...tako i svi mi imamo OCA NEBESKOG...MILOSRDNOG I MILOSTIVOG...koji nas čeka da svratimo...da mu ujutro iskreno kažemo hvala za svaki miran san, hvala ti što me pratiš po cijelu noć i dan...
...i tvoja će djeca,rekoh joj, sama odlučiti da li će i koliko navraćati tebi ili će sebično sve dobre stvari i zasluge iz svog života pripisati sebi a za loše optuživati tebe da si fulala i ne priznavati svoju krivicu...ili će ti reći ne brini mama i hvala ti za sve...a tvoje će srce tada biti beskrajno tužno ili sretno i razdragano, ovisi što svojim razumom odluče učiniti tvoja djeca ...ili što svojim razumom danas činiš i ti sama svojim roditeljima, svojim bližnjima, svojoj okolini..
...zbunjeno me gleda i opet ko tuka ...ma kaj ti briješ čime se ti pucaš ujutro prije posla...
...pucam se molitvom rekoh joj i ona me prati cijeli dan, a kada tokom dana nemam par minuta samoće ja mu u hodu kažem ...HVALA TI ŠTO MI POMAŽEŠ DA PREBRODIM DAN...time sam kako ti kažeš napucana i zato nisam živčana ni ljuta na sve oko sebe, nije mi teško i vidim bolje i kad me neko udari laktom...
a ti sama moraš odlučiti...
a jati kažem kratko i jasno ... sve je već učinjeno...ti samo odluči hoćeš li prihvatiti ili ne, hoćeš li glavom u vrata ili pokucati, jer on te čeka...
..eto to je moj BOG...samo ga zazovi ...
okrenu se moja prija s riječima ma daj idemo raditi jer ti možeš baljezgati do unedogled...ali kao da je među nama ostalo visiti nešto nedorečeno...
bilo je to prije nekoliko godina ...
...shvatila je moja prija da je ne osuđujem i da je on čeka...i pokucala je...posrće ona kao i ja sama ali se i diže...HVALA TI BOŽE MOJ ŠTO SI JE TAMO ČEKAO
ETO TO JE MOJ BOG...NAŠ BOG
ETO TO JE MOJ BOG

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 srp 2007 14:14 
Odsutan

Bog je osoba.Stvoritelj apsolutno svega,a kao vrhunac stvaranja je stvorio biće sebi na sliku i priliku.Bog je sveprisutan i ako ga potražiš doći će jer je neizmjerna ljubav i dobrota,a opet taj isti Bog je dao čovjeku slobodnu volju.Ako ga ne tražiš Bog to poštuje i distancira se.
Ja na takav sličan način opisujem Boga ljudima oko sebe.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 srp 2007 15:25 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Bog je Razapeti Isus Krist..Krscanstvo je vjera po kojoj Bog dolazi covjeku,i to iz ljubavi,iz zedji za covjekom..Isus je na krizu rekao:"Zedan sam"Krscanstvo je rezultat Bozje zedji za covjecanstvom.
Najveca ljubav vidi se na Kristovu krizu.U poslanici Eimljanima 5:8stoji:"Dok jos bijesmo grijesnici,Krist za nas umrije".
Tako je Bog objavio svoju ljubav prema nama....pomislimo samo koliko nas Isus ljubi..Isus je za tebe i mene umro..ON nas zove po imenu,ON nas osobno ljubi,On zna sve nase boli,ON zna sve nase grijehe,ON zna sve nase bolesti...ON NAS SPASAVA....
I tako Otac nas Nebeski kaze :Dijete moje ,ljubim te.Ja ti dajem svoj zivot.To je moj kriz.To je ono sto se svaki dan dogadja na Svetoj Misi..
Moje dijete ljubim te!
Za tebe dajem svoje tijelo i svoju Krv"..

Gospodine Boze Oce Nebeski ,hvala ti sto cinis meni i mojima, i ovdje na TT,...Ti dodirujes nasu dusu i nase srce,Ti iscjeljujes i dajes nam puno vise od toga..Ti objavljujes svoju ljubav svakomeod nas..Dragi Boze hvala TI..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2009 12:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Bog je jedan.Bog je sveprivlacan.On je sveprisutan.
On ima tisucu imena,on ima mnogo interpretacija.
Bog je jedan,samo ga ljudi drugacije zovu i dozivljavaju.

Mozete ga zvati Krsna,Sai Baba,Isus,Bog,Alah,sve su to njegova imena i on se ne ljuti,jer je sveprisutan.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 54 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]