www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 srp 2025 20:28

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 70 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 19:16 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Toma napisao:
Ja bih rekao da ponavljanje jedne te iste molitve je zatupljivanje samog sebe,i da to nema nikakve svrhe osim
trenutnog olakšanja i ne pridonosi nikakvoj promjeni naše osobnosti koja je sama odgovorna za grijehe.
Iz nemogućnosti osvještenja sebe (tj vlastitih slabosti) prilazimo linijom manjeg otpora i ponavljamo molitve u svrhu da mjenjaju našu osobnost
ali naravno bez našeg truda.

Uvidjevši čovjek u sebi da je on taj odgovoran za grijeh i za njegovo ponavljanje ,postaje
svjestan sebe,on će Gospodu iskrenog srca uputiti jednostavnu i vrlo jasnu molitvu za pomoć u iskorjenjivanju grijeha iz srca.

Molitva iz srca koja traži ljubav je uvjek djelotvorna i postiže cilj
koji je produhovljenje osobe.

Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu ponavljamo, pa to nije zatupljivanje i nikakvo uvjeravanje.

Ako ti imaš dara za molitvu, pa lijepo slažeš molitve to je baš super, ali neki nemaju.

Usput, ove molitve koje se "ponavljaju" su naslijeđene generacijama, nemamo mi baš izmišljati toplu vodu neku.

Također, smatram da molitva treba biti sama sa sobom i Bogom, u kontenplaciji, zatvoren i prisutan duhom. Isus je tako uvijek radio, nije pjevao pa rekao da je to molitva. Ili je? :)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 19:54 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Mario23 napisao:
Toma napisao:
Ja bih rekao da ponavljanje jedne te iste molitve je zatupljivanje samog sebe,i da to nema nikakve svrhe osim
trenutnog olakšanja i ne pridonosi nikakvoj promjeni naše osobnosti koja je sama odgovorna za grijehe.
Iz nemogućnosti osvještenja sebe (tj vlastitih slabosti) prilazimo linijom manjeg otpora i ponavljamo molitve u svrhu da mjenjaju našu osobnost

Uvidjevši čovjek u sebi da je on taj odgovoran za grijeh i za njegovo ponavljanje ,postaje
svjestan sebe,on će Gospodu iskrenog srca uputiti jednostavnu i vrlo jasnu molitvu za pomoć u iskorjenjivanju grijeha iz srca.

Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu ponavljamo, pa to nije zatupljivanje i nikakvo uvjeravanje.

Ako ti imaš dara za molitvu, pa lijepo slažeš molitve to je baš super, ali neki nemaju.

Usput, ove molitve koje se "ponavljaju" su naslijeđene generacijama, nemamo mi baš izmišljati toplu vodu neku.

Također, smatram da molitva treba biti sama sa sobom i Bogom, u kontenplaciji, zatvoren i prisutan duhom. Isus je tako uvijek radio, nije pjevao pa rekao da je to molitva. Ili je? :)

Poštujem te,to je tvoje mišljenje.
Ja imam svoje o tome, koje sam iznio gore,koje govori da molitva je dobra ali samo kad se ne ponavlja kao da si programiran.

Ne moramo se slagati,možemo se poštovati pri diskusiji i iznositi svoja
razmišljanja bez osudjivanja jedan drugoga.

lijep pozdrav od mene

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 20:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Toma napisao:

Ne bi se složio s tobom dragi brate u ovome.
U krunici se sve ponavlja pa se itekako lijepo moli.
I od tog ponavljanja u krunici čovjek ne zatupljuje samog sebe nego upravo suprotno čovik procvjeta od krunice.

Nitko tko svakodnevno moli krunicu neće nikada zalutati.To je izjava koju bi rado potpisao svojom krvlju. Sv Ljudevit Montfortski

Sveta je krunica spremište bezbrojnih blagoslova. Bl Alan de la Roche

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 20:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Fran26 napisao:
Toma napisao:

Ne bi se složio s tobom dragi brate u ovome.
U krunici se sve ponavlja pa se itekako lijepo moli.
I od tog ponavljanja u krunici čovjek ne zatupljuje samog sebe nego upravo suprotno čovik procvjeta od krunice.

Nitko tko svakodnevno moli krunicu neće nikada zalutati.To je izjava koju bi rado potpisao svojom krvlju. Sv Ljudevit Montfortski

Sveta je krunica spremište bezbrojnih blagoslova. Bl Alan de la Roche

Poštujem te,to je tvoje mišeljnje,ne usudim te uvjeravati u suprotno.

Moje je drukčije od toga razmišljanje.

Lijep pozdrav

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 20:09 
Odsutan

Tko zna kako stvari funkcijoniraju gore prijatelju? Vidjet ćemo jednog dana.

Naravno da poštujem tvoje mišljenje!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 20:16 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Toma napisao:

Sv. Krunica... Gospa je rekla da je to oružje protiv našeg Golijata..To je naš kamen protiv njega..
E moj Toma..ja ti nekad po cijeli dan molim Sv. Krunicu..što god radila ...i to nije iz krivnje ili grijeha nego zbog toga što vjerujem da se Sv. Krunicom puno toga može izmoliti..i što vjerujem da me Gospa drži pod Svojim Plaštem zbog toga..štiti mene i štiti moju djecu.. a to mi je itekako potrebno..
Molim također i za druge ljude...i vjerujem da to Bog i Gospa čuju i da sam u Milosti Njihovoj zbog moje molitve..
Kad god moje srce zatreperi u ljudskoj slabosti i strahu šta će biti zbog ovoga ili onoga moje ponavljanje "Zdravo Marijo" ima efekta..uvijek..uvijek..jer Gospa čuje.. Bog te blagoslovio

Zadnja izmjena: marija-nada; 09 vel 2009 20:20; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 20:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Mario23 napisao:
Tko zna kako stvari funkcijoniraju gore prijatelju? Vidjet ćemo jednog dana.

Naravno da poštujem tvoje mišljenje!!!

Ja te volim jer si iskren.

Ja mislim prijatelju da bi trebao čovjek biti siguran u puno toga prije odlaska "gore"
Jer ako nije onda mu je vjera slaba.
Ja želim da budem takav,nemoj da misliš da ja imam takvu vjeru,daleko
od toga.
Moja je želja da postanem takav i da imam vjeru takvu da znam što me
čeka gore.
Jer po mome mišljenju ako mi ostane nešto nepoznato sada ovde u ovom
životu sada dok sam na zemlji i gore će mi biti tako.
Znači ako se ovde ne probudim duhovno,mislim da i gore će biti ništa ni manje ni više nego tako.

Što ti misliš o tome dragi prijatelju?

Reci,kritiziraj samo budi iskren.

lijep pozdrav

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 20:26 
Odsutan

Pozdrav dragi Toma...
Mozda bi bilo ljepo da nam se malo predstavis,
pa da onda zajedno raspravljamo sto tko i kako misli.
Ajde :grlim te: BtB.Dobro nam dosao.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 20:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

visnja napisao:
Pozdrav dragi Toma...
Mozda bi bilo ljepo da nam se malo predstavis,
pa da onda zajedno raspravljamo sto tko i kako misli.
Ajde :grlim te: BtB.Dobro nam dosao.

Prepoznajte me po duhu.
Što će vam ime moje,to su mi roditelji dali a ne ja.

Život mi nije ništa manje ni više dramatičan bio od vaših.
Jer sam čitao malo postove po ovom forumu prije nego sam se odlučio
ovde na dijalog sa vama.

Trenutno sam u potrazi za istinom,da li sam je pronašao?
Vrijeme će pokazati.
Trudim se biti iskren,ne zavaravati se,nego spoznati sebe u ljubavi prema drugome.

Da bih to uspio u životu,trebam iskustvo razmjene misli s drugima bez obzira na različitosti.

Ja mislim da je to dovoljno,jer da vam pričam o teškom životu itd.
Nema smisla jer više manje,svi to prolaze.

lijepi pozdrav

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 20:58 
Odsutan

Slažem se Toma. I ja želim spoznati duhovno kao i ti.
Naša vjera je puno jaka kad nas žulja, i kad nam je teško, ali kad je bonaca (to ti je ono kad je more mirno, kao ulje kad izgleda), e onda se manje razmišlja o Isusu nego prije.
Zašto to?
Tko zna? Nekakva unutarnja čovikova sebičnost, tko zna..

Ono što ja znam su dvi stvari, a to je da su riječi koje su napisane u Bibliji istinite, da je Isus stvarno postojao, i svi ti događaji. Oni se i danas dešavaju na očigled nama, tjeranje zloduha, liječenje, obračenja, promjena života na bolje, sve jer vjerujemo u njegove riječi da vjerujemo.
Druga je da poslije ovog života sigurno ne umireš. Mi smo jednostavno prekratki da to shvatimo, teško možemo razumjeti, ali možemo vjerovati. Kao što se voda pretvara u paru, pa u oblak, pa u kišu, pa u more i u krug, tako i mi ne nestajemo, već se rađamo, lijepo isklesani dobra duha na ovom svijetu.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 70 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]