www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:10

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2009 16:35 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
I ja idem kod fra Ive Pavica. I on je moj duhovnik. I znam i ja da se u njemu treba osloboditi Duh Sveti. I ja sve znam. Ali mi pricamo o osobi koja nije ni krstena, ne vjeruje u rijec Boziju tj.misli da su apostoli izmisljali bibliju. Na drugoj si temi pisala o molitvenim zajednicama mi pricamo o ancijinom decku. Razumijem ja sta ti zelis reci i o karizmama i svemu ali to ne razumiju svi. U ovom slucaju njen decko pa o tome raspravljamo. :P :P :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2009 17:04 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
miranda197732 napisao:
ivana to sto si rekla ok je ali on treba moliti ,da se duh sveti u njemu oslobodi.svi smo mi primili duha svetoga na krstenju ali u nekima je taj duh ostao nekako svezan i nemoze djelovati .zato moramo moliti gospodina da nam oslobodi u nama duha svetoga .nadam se da ste me razumjeli sto sam htjela reci :lol:

on nije krsten... :roll:
zato i mislim da ce sve to malo mozda biti teze jer nije primio te darove..
nadam se malo pomalo..
taj fra Ivo, gdje je on?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2009 17:21 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Ako nije kršten još bolje onda će kao odrasla osoba ako će htjet moć doživit krštenje na pravi način. Ionako se većina djece u Hrvatskoj krsti pro forma. Znamo da je Isus bio kršten s oko 30-ak godina. Za fra Ivu mislim da je prije djelovao u Bosni a sad su ga prebacili. Pogledaj na stranici dva srca.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2009 17:52 
Odsutan

Fra Ivo Pavić je sada župnik u selu Šurkovac, 20-tak kilometara jugozapadno od Prijedora. Bio je dugo u Rimu na doktoratu. On je po meni najbolji od svih. Da me krivo nesvatite meni je najbolji. Ima super sistem rada. Probaj nazvati informacije u Bosni i traziti broj zupnog ureda.

I bez obzira sto nije krsten on je dijete Bozije. Bit ce sve u redu draga Anci. Imaj vjere. Moli za njega . Vidjet ces kako ce sve doci na svoje mjesto.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2009 18:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

:lol: ako zelis poslat cu ti broj tel i mob od fra ive.da super je pun razumjevanja savjeta .smatram da bi ta osoba sto nije krstena ,netko darazg.s zupnikom u njegovom mjestu a taj svecenik u protivnom zupnik naci ce vec nesto kako da se priblizi toj osobi.naravno u to i ukljucujuci i molitve ,sto se tice fra ive u surkovcu gdje je zupnik u izgradnji je crkve .od nas bi trebale za njega molitve jer je pod tzv.zabranom za susrete.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2009 22:43 
Odsutan

Ma naglasila to da nije krsten
zato sto sam cula negdje od nekog svecenika
da ako nije krsten
da ako ne daj boze nesto mu se desi, da nece
moci u raj
bez obzira koliko dobar bio
kao..
zato jer je imao priliku upoznati boga
i biti bozje dijete
a nije ju prihvatio.
:twisted: :twisted: :twisted:

zato ja tako "silim"

evo,
kao sto sam rekla
pokazala sam mu taj spot od lifehouse-a - everything
i gledala njega, njegovu reakciju, gledala spot
imala sam osjecaj da ga se dojmilo to sve
u svakom slucaju,
pitala sam ga nedavno kako je dozivio pa mi je rekao
da to za njega sve "premlitavo"
da ima 12 godina da bi ga mozda malo uzdrmalo.
da mu je sve to upakirano nekako pre...
da je on covjek koji uvijek gresku trazi u sebi
a da po tom spotu ispada da su tu curu drugi nagovarali i tjerali na nesto sto ona bas i nije htjela..
ali na kraju dodao
da mu je jaaako drago sto ima mene za curu, jer vidi da sam vjernica
a smatra da je vjera jako lijepa stvar u zivotu koja te dize i drzi kad si sam slab.
i da je lijepo drzati te neke tradicije, pogotovo za bozic, to blagostanje u obitelji..
pa eto...
lijepo je kad pricam o tome svemu s njim..
vidim da bi se moglo nesto izroditi iz svega toga!
:D :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lis 2009 08:44 
Odsutan

meni je to glupo da ako nije krsten da ne moze u raj... po toj logici... izgubljene su milijarde ljudskih dusa... sto je za mene neprihvatljiva cinjenica s obzirom da je Bog ljubav i da iz te ljubivi izvire spasenje svakog covjeka i iz te ljubavi smo i mi sami dosli na ovaj svijet...

druga stvar je ako je imao priliku koja mu se pruzala i nije nju htio prihvatiti tj. oholo ju neprestano odbijao... tada dolaze Isusove rijeci: koliko ti je dano toliko ce se od tebe i traziti

moje misljenje :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lis 2009 10:59 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Prije svega lipi pozdrav sestro. :)
A da ga probaš preobratit onak kako je svetac preporučio;Posveti sebe i posvetit ćeš društvo. Sv.Franjo Asiški

anchi_zagreb napisao:
Ma naglasila to da nije krsten
zato sto sam cula negdje od nekog svecenika
da ako nije krsten
da ako ne daj boze nesto mu se desi, da nece
moci u raj
bez obzira koliko dobar bio
kao..
zato jer je imao priliku upoznati Boga
i biti bozje dijete
a nije ju prihvatio.

BiTLorD napisao:
meni je to glupo da ako nije krsten da ne moze u raj... po toj logici... izgubljene su milijarde ljudskih dusa... sto je za mene neprihvatljiva cinjenica s obzirom da je Bog ljubav i da iz te ljubivi izvire spasenje svakog covjeka i iz te ljubavi smo i mi sami dosli na ovaj svijet...

druga stvar je ako je imao priliku koja mu se pruzala i nije nju htio prihvatiti tj. oholo ju neprestano odbijao... tada dolaze Isusove rijeci: koliko ti je dano toliko ce se od tebe i traziti
moje misljenje :grlim te: :grlim te:

Mudr 11,23-26 A ti si milostiv svemu jer možeš sve i kroz prste gledaš na grijehe ljudima da bi se pokajali. Jer ti ljubiš sva bića i ne mrziš ni jedno koje si stvorio. Jer da si štogod mrzio, ne bi ga ni stvorio. A kako bi išta moglo opstojati ako ti ne bi htio? Ili se održati ako ga ti nisi u život dozvao?

1 Tim 2,1-5 Dakle, preporučujem prije svega da se obavljaju prošnje, molitve, molbenice i zahvalnice za sve ljude,za kraljeve i sve koji su na vlasti, da provodimo miran i spokojan život u svoj bogoljubnosti i ozbiljnosti.To je dobro i ugodno pred Spasiteljem našim Bogom,koji hoće da se svi ljudi spase i dođu do spoznanja istine.Jer jedan je Bog.

Pustimo sudove Bogu koji jedini može i treba da sudi.
Mi znamo da Bog jest ljubav i milosrđe.
Ali i ovo jest spomenuto u svetom pismu kako brat Lordek kaže;
Lk 12,47- I onaj sluga što je znao volju gospodara svoga, a nije bio spreman ili nije učinio po volji njegovoj, dobit će mnogo udaraca. A onaj koji nije znao, ali je učinio što zaslužuje udarce, dobit će malo udaraca. Kome je god mnogo dano, od njega će se mnogo iskati. Kome je mnogo povjereno, više će se od njega iskati.

Koliko samo ima ljudi koji niti neznaju za Boga a žive po svojoj savjesti i daleko su bolji od nas koji se pravimo velikim krščanima.
Zbog našeg velikog krščanstva drugi jesu ateisti,kad nas vide kakve razvratnosti radimo,koliko smo ljudi ubili,kolike gladne nismo nahranili jel?
Znamo prispoduobu iz svetog pisma;Lk 10,29 A tko je moj bližnji? (usp. Lk 10,29-37)

Isus kaže;Mk 12,31 Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga.
Dakle to znači Grk,Rus,crnac,Rumunj,musliman,ili južnog Tađikistana.Čovik je čovik i čovik treba ljubiti i ništa drugo. Rim13,8 Nikomu ništa ne dugujte, osim da jedni druge ljubite. Jer tko drugoga ljubi, ispunio je Zakon. A sudove prepustimo dobrom Bogu.
I Bog nikog ne baca u pakao,sami svojevoljno odabiremo želimo li u pakao.Tako da se ne mori tim mislima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lis 2009 12:57 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

:grlim te: da fran,tako je slazem se s tobom,te smatram da njega treba nekako odvest na jedan susret karizmatika,znam osobe koje je na takvom susretu dotaklo.ja sam bila jedna od takvih,sve mi je smetalo sveto,dobila oslobodjenje ,veliko sam imala ,osjetila sam da je poput nekog covjeka nevidljivog iskocilo iz mene,a gle sada nemogu zivot zamislit bez isusa.hvala isusu.a sto se tice bez krstenja da se nemoze u raj,neznam bas ,imam susjeda koji nikad nede u crkvu a poštuje sveto i zivi bez teskih grijeha,.a neki kod mene u mom mjestu idu u crkvu a cine zlo drugima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lis 2009 09:19 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Slažem se sa Franom..
Anchi je ta koja nije slučajno djevojka svog dečka.
S njom Bog može ostvariti veeelike i svete planove.

Jednom je pater Ivan Vinkov rekao da će jaako teško opstati veze i brakovi u kojima je jedno vjernik, a drugo nije. Da tu uvijek postoji veća šansa da će vjernička strana postati mlaka i ostaviti Boga malo po strani ukoliko nije do kraja u Bogu, ukoliko joj Bog nije na prvom mjestu.
Teže se događa da vjernik preobrati nevjernika, prije će nevjernik povući vjernika za sobom u mlakost...tako govore statistike (ja sam borila protiv tog mišljenja, ali sad mislim da je, nažalost, točno.)

Dakle, ukoliko se nađe dvoje takvih - jedini spas za opstanak veze je poptuno posvećenje vjernika. Taj vjernik po meni ima još puno veću odgovornost i zadaću nego vjernik koji uza se ima vjernika. To znači da bi Anchi trebala biti uzorna vjernica...ona koja živi po svih 10 zapovijedi Božjih, a ne samo po njih, npr. 7, 8 ili 9...
Mislim da odlazak na karizmatski susret nipošto nije nikakva sigurnost da će se njen dečko preobratiti. Netko može ići na pedeset takvih susreta pa ništa...
Anchi svojim životom i svojom molitvom može izmoliti njegovo obraćenje.
Po meni je ona tu ključna jer možda će baš ona biti jedina Radosna vijest u njegovom životu, tj. jedina osoba tako blisko upoznata s Isusom.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]