www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:22

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 13:23 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
johnny 5 napisao:
Situacija je vrlo jednostavna, bio sam redovni student. Završio višu, ostao mi je diplomski i taman je bila akcija Indeks. Faks u kaosu, nitko ti neće bit u komisiji(inače na ekonomiji sam). Prebacio sam se na visoku i nisam se stigao upisati kao redovni jer je faks bio u totalnoj blokadi. Daj da te pitam jesi pročitao onaj tekst koji sam stavio od Instituta za obrazovanje? Ti si napisao da svatko tko hoće može studirat bez plaćanja što nikako ne stoji.

Studiranje trazi odricanje. Mislis li da svatko tko zeli biti Top10 igrac to moze biti. Ja te uvjeravam da moze.
Sto se tice tvoje situacije sam si sve jako dobro rekao, nisi se upisao kao redovni student. To sto je bilo objektivnih okolnosti koje su to sprijecile e to ti se zove zivot.
Onaj moj prijatelj o kojem sam pricao u zadnjem postu, koji je zavrsio zadnju godinu srednje u Americi; on je izgubio prvu godinu faksa jer ga nije mogao upisati; Amerikanci svjedodzbe dijele tek u 8-9 mjesec tako da nije mogao upisati faks jer nije imao dokaz o zavrsenoj srednjoj. Otisao je u vojsku jer kao nece trebati kad zavrsi faks, a vidi sad; vojska ukinuta...
To je zivot.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 13:27 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Ne brinem se ja za sebe. Nego nisi mi odgovorio na pitanje jesi pročitao onaj tekst od Instituta za razvoj obrazovanja?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 13:37 
Odsutan

Nisam, neda mi se. Mos mi bacit dvije tri kratke crtice pa ako me bude zanimalo procitati cu. :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 13:46 
Odsutan

E lijenosti, lijenosti. Kako ćeš onda išta znati ako nećeš čitati. Zato i naggar sipa bezveze podatke. A da je pročitao nešto bi naučio i onda nema potrebe za raspravom. Šteta, nije dugačak 7 strana a ima podataka. Ajd evo nekih crta. Valjda neće ovo biti predugačko.

Poznata je činjenica - navedena u brojnim priopćenjima IRO-a u zadnje dvije godine - da brojna hrvatska visoka učilišta idu u
smjeru komercijalizacije putem uvoñenja školarina (i povećanja broja studenata koji plaćaju školarine). U razdoblju od 1991.
do 2004. godine ukupan broj studenta u Hrvatskoj povećao se za 82%, a broj onih koji sami (su)financiraju studij porastao je
za čak 814%.i Danas 56,7% studenata plaća neku vrstu školarine (što je oko 40% redovnih studenata), dok je 1991. godine
88% studenata studiralo uz potporu nadležnog ministarstva.ii Od tada su se i školarine drastično povećale - maksimalni iznos
školarine za preddiplomske studije trenutno se, ovisno o studiju, kreće od 5.500 do 10.000 kuna. Za onih 40% redovnih studenata koji moraju platiti školarine, zabrinjavajući je podatak da su maksimalne školarine u
Hrvatskoj meñu najvišima u Europi. U EU, samo se u Nizozemskoj, Engleskoj i Latviji naplaćuju veći iznosi školarina nego u
Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.U području
stipendiranja, imamo situaciju u kojoj na preko 130,000 hrvatskih studenata ide samo 10,000 državnih stipendija, a od kojih
se njih oko 70% dodjeljuje na temelju kriterija izvrsnosti (rezultati na prijemnim ispitima ili prosjek ocjena), a tek 30% na
temelju potrebe (na osnovi prihoda obitelji). Sam iznos stipendije, od 500-800 kn mjesečno, je naravno nedostatan za
održavanje studenata. Dodjela studentskih domova se takoñer najviše temelji na izvrsnosti i postignuću, a kriterij potrebe je
samo sekundaran.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 15:00 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Nasmijesen napisao:
Još jedno pitanje da postavim anchi: zasto bi ti studirala bas sada? Zasto nebi stedila za svoje skolovanje pa nakon dvije godine upisala ono sto zelis?
Inace, jedan od mojih bliskih prijatelja je zavrsio cetvrti srednje u Americi. Cak je mislio i upisati fakultet tamo. Znam da je cifra po godini bila veca od nekih 10k dolara. To ti je bilo prije 8 godina. A to nije jedan od kreme fakulteta poput Yale, Harvarda, MIT-a i slicnih.

zasto ih studirala bas sada? pa zato sto mi je vrijeme da bas sada studiram.. za dvije godine e mozda udam, dijete dobijem.. sta onda? da studiram ko moja majka do prije dva tjedna sta je diplomirala i zauzvrat mora operirati stitnjacu od stresa? o cem pricas ti? skolarine su sve skuplje i skuplje.. to je cinjenica... danas mogu ustedjeti za sutra. a to mi sutra nece biti dovoljno jer ce se cijene povisiti.. godina na mom faksu je bila 12.000, sad je vec 18

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 17:03 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
johnny 5 napisao:
naggar napisao:
anchi_zagreb napisao:
tupastim studentima... hm....

cinjenica je da je danas studiranje dostupno vecini onih koji imaju financijske mogucnosti za to, a ne onima koji su sposobni za to...
prezalosno... to je najveca stvar zbog koje zelim van iz ove drzave..
:twisted:

..daj ne pilji..pa naša domovina je još uvijek raj na zemlji..

..amerikanicama..je cilj..da imaju Zdravstvo poput našeg..

..kod njih..50 miliona..ljudi...nema zdravstveno..sve se plaća..

..60 % svih bankrota..je povezano..s ljudima koji su se razbolili..
..od normalnih bolesti..

..tamo se sve plaća..

..roditelji..štede za djecu da ih upišu na faks..još dok ih nemaju..
..jer nema milelale...

a ti bi bježala vanka... :lol:

..svi koji znaju i uče..NEMAJU PROBLEMA S FAKSOM U HR..--i s plaćanjem..jer je besplatno za redovne..studente..
..,o iksica za klopu..do domova..
..bagatela..sitna kotizacija..

..odi studirati u ameriku..
..pa će ti sve biti jasno.. :lol:

Opet naggar pišeš o stvarima o kojima nemaš pojma. Kad već spominješ Ameriku, valjda si mislio na SAD onda mi reci koliki je njihov BDP per capita a koliki je u Hrvatskoj. Nije u hrvatskoj onak kak ti pišeš, niti svi dobe mjesto u domu, niti svi imaju iksicu, niti svi upadnu bez plaćanja. Ako ne znaš, nema potrebe da se javljaš na npr. ovoj temi.

....pa nisu oblizeke za lijenčine.. :lol:

..volio bih da odmah odeš u ameriku...tj tvoj SAD..
..i da tamo studiraš..radiš i u živaš
..cjeli život...i da se nikada ne vratiš u ovu "groznu " zemlju... :lol:

..tako da se smirimo mi ovdje u domovini..

..najbolje je da svi upišete ekonomiju i da se zaposlite u Saboru HR..
...na godinu dana....pa odmah u penziju... :lol:

i to kuka onaj tko je iz zagreba..pa tamo je faks završti ko ..ići u srednju
..pekarsku školu.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 20:01 
Odsutan

naggar napisao:
johnny 5 napisao:
naggar napisao:
anchi_zagreb napisao:
tupastim studentima... hm....

cinjenica je da je danas studiranje dostupno vecini onih koji imaju financijske mogucnosti za to, a ne onima koji su sposobni za to...
prezalosno... to je najveca stvar zbog koje zelim van iz ove drzave..
:twisted:

..daj ne pilji..pa naša domovina je još uvijek raj na zemlji..

..amerikanicama..je cilj..da imaju Zdravstvo poput našeg..

..kod njih..50 miliona..ljudi...nema zdravstveno..sve se plaća..

..60 % svih bankrota..je povezano..s ljudima koji su se razbolili..
..od normalnih bolesti..

..tamo se sve plaća..

..roditelji..štede za djecu da ih upišu na faks..još dok ih nemaju..
..jer nema milelale...

a ti bi bježala vanka... :lol:

..svi koji znaju i uče..NEMAJU PROBLEMA S FAKSOM U HR..--i s plaćanjem..jer je besplatno za redovne..studente..
..,o iksica za klopu..do domova..
..bagatela..sitna kotizacija..

..odi studirati u ameriku..
..pa će ti sve biti jasno.. :lol:

Opet naggar pišeš o stvarima o kojima nemaš pojma. Kad već spominješ Ameriku, valjda si mislio na SAD onda mi reci koliki je njihov BDP per capita a koliki je u Hrvatskoj. Nije u hrvatskoj onak kak ti pišeš, niti svi dobe mjesto u domu, niti svi imaju iksicu, niti svi upadnu bez plaćanja. Ako ne znaš, nema potrebe da se javljaš na npr. ovoj temi.

....pa nisu oblizeke za lijenčine.. :lol:

..volio bih da odmah odeš u ameriku...tj tvoj SAD..
..i da tamo studiraš..radiš i u živaš
..cjeli život...i da se nikada ne vratiš u ovu "groznu " zemlju... :lol:

..tako da se smirimo mi ovdje u domovini..

..najbolje je da svi upišete ekonomiju i da se zaposlite u Saboru HR..
...na godinu dana....pa odmah u penziju... :lol:

i to kuka onaj tko je iz zagreba..pa tamo je faks završti ko ..ići u srednju
..pekarsku školu.. :lol:

Ja nisam ni rekao da mislim otići iz Hrvatske, tak da čini se da od smirenja neće biti ništa. Ali uglavnom shvatio si poantu ako negdje kažeš školarina je tolika onda treba usporedit i prosječne plaće pa da vidimo. A ovo si fulao, ne trebaš za Sabor završiti ekonomiju. Ionak oni koji neš znaju u Saboru ispadaju bedaci, al ako znaš pljeskati e onda te se prihvaća. Ovo zadnje što si napisao je totalna glupost. Al davno si ti studirao i nisi završio tak da shavaćam da ne znaš. E al vidiš ak je faks tak lagano završit pa upiši ga ti, pa slobodno u Sabor. Uglavnom vidim da ti se sve pobrkalo pa rađe pročitaj onaj tekst od Instituta za obrazovanje ak oćeš znati nešto o visokom obrazovanju.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 20:39 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ljudi zavrse fakultete, pa ostaju gladni i bez posla....

moja kolegica ima VSS, i prijavila se na neki natjecaj ... u drzavnoj upravi... struka njena... samo SSS... imala sve moguce pohvale, nagrade itd..
a ministrica (tadasnja Jadranka Kosor) odlucivala o tome koga ce zaposliti, a sef smjene je obavljao razgovore... moju kolegicu preferirao da dobije posao... a Jadranka Kosor je zaposlila sve osim nje s obzralozenjem da je previse kvalificirana za taj posao, tj da oni traze SSS, a ona ima VSS.. najbolja bila na svim ispitima, razgovor prosla savrseno...
ma sta se uopce trudim* ljuta sam skroz kad citam sve ovo sto neki pisu..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 20:44 
Odsutan

Pa šta se ljutiš. Naggar kao i obično lupeta gluposti. Nasmiješeni ne barata podacima, a lijen je pročitati, i to je to.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 stu 2009 21:26 
Odsutan

Eto vas dvoje cemo pustiti da se pisete. :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 40 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]