Samuel napisao:
Napokon da mi se drug javio, i to uliječe sa stilom!!
Samuel napisao:
Šta se nerviraš kad degenrici od novinara ne kuže ni film, ni poantu a bome ni svoj život. Jer sve gledaju kroz jeftine naočale, površnost im je posao- pljuni, laži, lažno suosjećaj, mudruj, moraliziraj, itd. A ispod površine nikad nisu zagrebali!
Ma vjeruj mi da se više i ne nerviram toliko, jer smo u zadnje vrijeme bombardirani sa toliko žutila, pa sam pomalo otupio na sve to, ali ovo mi je bilo malo previše.Inače svake godine u korizmi nas izbombardiraju sa svom artiljerijom, pa mi je ovo posve očekivano.Tako smo ove godine imali novu red bull reklamu koja se ruga Crkvi i sakramentu ispovijedi, Turci su pronašli Bibliju u kojoj Isus proriče dolazak poslanika Muhameda, a baš su tempirali sa izlaskom u javnost novih afera u Crkvi...
Žao mi samo što mi otac plaća 7kn za takvo žutilo, ali nema veze, on ionako samo čita o Hajduku.

Pia napisao:
Ok, Dalmatinac, slažem se da to nije horor..ali film zaista nije dobro urađen. Strašno površno obrađena tema..s naglašenim scenama nasilja nad Isusom..strašno brutalan film, sa likovima koji uopće nisu razvijeni, s pokojom pogreškom (jer u filmu postoje detalji koji u Bibliji ne postoje)..ima puno, puno boljih urađenih filmova o Isusovoj muci..ali ovaj je odlično reklamiran..na tome, jedino, svaka čast
Znaš kako se kaže sestro, "sto ljudi, sto ćudi", tko bi svima ugodio.Meni je osobno film jako dobar, ne bih uopće rekao da je površan.Redatelj se prvenstveno fokusirao na prikaz Kristove muke, a teško je u tih dva sata izrežirati tako da se apsolutno sve obradi.Prikaz nasilja je po meni prikazan jako realno, jer su Rimljani bili poznati po svojim metodama mučenja, a samo raspinjanje je do dana današnjeg najbrutalniji način da netko skonča svoj ovozemaljski život.Pogledaj samo koje su sve vrste oružja koristili za bičevanje pa će ti sve biti jasno.
Slažem se sa Discipulom da u nekim prikazima Kristove muke, On ima par ogrebotina i to je to, ali sigurno da to nije bilo tako, već da je bilo puno sličnije kao što je to prikazao Gibson u filmu.Nekom se to ne sviđa, ali što se tu može.Meni je npr.
ova mini serija "Isus" jako loše napravljena, da ne pričam o lošoj glumi i tome da je prepuna detalja koji ne stoje u Bibliji.
Osobno mi je "Jesus of Nazareth" od Franka Zeffirellija odlično napravljen i ostao mi je u sjećanju premda sam ga prvi put gledao kao dijete.