perokvrzica napisao:
Vidim da si naučio pravila rasprave na forumu, ali si opet bio brzoplet, zapravo ja stječem dojam da ti pročitaš prvu, četvrtu i osamnaestu rečenicu, preskočiš sve
ono što je između - i onda doneseš neki zaključak koji veze s pameću nema.
Rado bih ti citirala gdje sam napisala da držiš stav dijametralno suprotan Crkvi, samo kada ja to nisam nigdje niti napisala, niti sam to mislila.
Ono što sam napisala i ono što sam mislila se odnosi na to da si kontradiktoran samome sebi, odnosno da kod dva fenomena s bitno slični elementima, zauzimaš dijametralno suprotno stajalište.
Jedan su kristofori, a drugi Međugorje.
U čemu je ta kontradikcija?
U tome što su ovi suprotni sa naukom Crkve, aovi drugi nisu. Eto, baš u tome. I ja sam citirao njihove heretične izjave, ne kužim di je tu problem
perokvrzica napisao:
Pa u tome što su to oba fenomena koja su dikutabilna po određenim svojstvima (a s time da iza kristofora stoji autoritet Crkve, a iza Međugorja ne stoji) -
pa zbog bitno sličnih diskutabilnih nauka ljude pozivaš da u Međugorje vjeruju (ili da tamo idu?), a kristofore izbjegavaju u širokom luku.
Da, iza Kristofora stoji autoritet crkve(što god ti to značilo), ali ne stoji iza Lončarevih knjiga i teoloških zabluda. Ne stoji iza časopisa Book. A to si zaboravila spomenit?
perokvrzica napisao:
Na temelju kojeg točno argumenta? Tvojeg osobnog dojma?
Ja tebe opet pitam gdje ja pozivam ljude da idu u Međugorje, ja tvrdim da je to dozvoljeno, ništa više ni manje. Ti tumačiš 16 puta nečije izjave, umjesto da me lijepo citiraš gdje kad i kako sam rekao. No, nisi sposobna, samo vidim ovdje tvoje privatne mudrolije.
perokvrzica napisao:
Kažeš, na kraju Crkvi treba vjerovati, pa te pitam, a zašto onda ne vjerovati kristoforima kada iza njih stoji Crkva i to ne pod nekim upitnikom, a vezano za budućnost, negoiza njih stoji autoritet Crkve ovdje i sada, za razliku od Međugorja iza kojeg ne stoji ništa, nego tvoja osobna vjera.
Kristofori stoje pod upitnikom, čak svećenici govre da će brzo izletit vani. Ja ti opet kažem, po 100-ti put; daj me citiraj gdje ja govorim: VJERUJTE LJUDI U MEĐUGORJE!TAMO SU ČUDA! - eto, čisto da ne ispadne da haluciniraš
perokvrzica napisao:
Držim da je tvoja interpretacija pisma Kongregacije - ne znam točno koju bih riječ upotrijebila - besmislena?
U tome leži problem. To pismo nije upućeno meni, pa stoiga nije pisano da bi ga ja razumio, već je upućeno biskupu, i pisano je tako da ga očito svećenici mogu razumit. Zato, ja sam pitao don Damira Stojića da mi objasni, i on mi je lijepo objasnio. Tako, to nije moje tumačenje, već je to očito Crkveno tumačenje, i drugačije je od tvog. Ako mi ne vjeruješ, slikam ti mail.
perokvrzica napisao:
Odlazak ili neodlazak vjernika u Međugorje nikada nikako i ni na koji način se ne može tumačiti na način na koji si ti to rastumačio - to bi u prijevodu značilo da ja mogu ići u Međugorje ukoliko moj osobni odlazak ne znači da je kardinal Muller time priznao Međugroje, što je naravno - suludo. Baš se kardinal i kongregacija zanimaju za moje mišljenje, možeš misliti.
Moš mislit kako ćeš mi ti protumačit bolje pismo Kongregacije za nauk vjere od don Damira Stojića, da moš mislit haha
perokvrzica napisao:
Moja volja i moja svijest su moja volja i moja svijest, a volja i svijest kongregacije njihova volja i njihova svijest.
A od vjernika bi se očekivalo da se podlože njihovoj volji.
Wauuuuu.. Ovo nisam znao. Ti si naš internet duhovnik od sad!
perokvrzica napisao:
Sve u svemu, a vezano za tu tvoju istinu, meni se čini da si ti lik koji bi tvrdio da je dva plus dva pet, ukoliko bi takav rezultat bio kompatibilan s tvojim emocionalnim afinitetima.
Da, uvjerili smo se kako se tebi dosta toga pričinjava
perokvrzica napisao:
A ti si emocionalno navezan na Međugorje i u tome je suština problema.
O, pa ne samo da si duhovnik, već si i psiholog.
perokvrzica napisao:
Nadođoh na zaključak da si ti lik s kojim je potpuno beskorisno raspravljati, jer se uopće ne obazireš na argumente sugovnorika.
Da vidimo, u zadnja 3 posta, koliko si argumenata napisala. Jesi ti slijepa?? Pitam te 5x da me citiraš, i nisi u stanju
perokvrzica napisao:
I da u trenu kad ti ponestane argumenata ad rem, potpuno bespotrebno napadaš ad hominem. Što je u najmanju ruku nepristojno, ali ako te veseli, a šta ja onda tu mogu.
Ako tebi don Damir Stojićevo objašnjenje pisma ne spada u argument u našoj priči, mislim da imaš problem. Također, ja tvoje argumente nigdje ne nalazim, već tvoju mudroliju u iščitavanju pisama i papinih govora.
perokvrzica napisao:
Tako da ću te ubuduće ignorirati, jer ne vidim da niti ti niti ja iz toga izvlačimo ikakvu korist, pa ti onda samo mogu poželjeti sreću u izgradnji vjere, a na tvoju osobnu korist.
Jao, srce mi se slama. Šteta što nemaš argumente za svoje pisanje; bila bi lijepa i dirljiva priča. Ispala bi svetica koju se napada bez razloga, jadna, a ona može iščitat moju emocionalnu navezanost na Međugorje(u kojem nisam bio u životu), i može protumačit pisma kongregacije za nauk vjere, bolje od don Damira Stojića. I čak njegovo tumačenje pisma PeroKvrzica naziva da citiram:
"ne znam točno koju bih riječ upotrijebila - besmislena"
Pazi ovo, ona bolje tumači od don Damira Stojića, pismo Kongregacije za nauk vjere

Jesu sad ovo tvoje šale, koje mi ne razumimo?