www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 01 srp 2025 01:35

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 50  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 10 lip 2015 13:06 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
dujam napisao:
Fran26 napisao:
Ljudi! Nema drugog Međugorja osim pape Franje i kardinala Gerharda Müllera. Nema.

:b112:
Međugorje jest Međugorje :D
Jedan papa je rekao; padre pio nije svetac.
drugi papa je rekao; padre pio je svetac.
Kome da vjerujemo? :D Ili Crkvenom sudu da vjerujemo? Kongregaciji za nauk vjere? Kome točno?
Mislim da je poželjno skakat na svaku njihovu izjavu :D :a1490:

Pitanje. Čitala sam na drugoj temi kako si ljude pozivao da se ostave kristofora jer ti pronalaziš kako su kristofori u neskladu s Crkvom i naukom Crkve. Kristofora (koji su priznati od Crkve) se bojiš da ne zavedu narod u krivo.
Po pitanju Međugorja zauzimaš dijametralno suprotan stav - nije bitno šta Crkva kaže, vjerujemo vidiocima.
Kako je to dosljedno?

p. s. San nije nigdje implicirala da je papa bolestan, već da je njezino mišljenje kako je papi teško povjerovati u nadnaravnost jer se nije na u to uvjeiro na vlastitoj koži.

p. p. s. ajde molim te dva puta pročitaj prije no što mi odgovoriš, jer mi se čini da općenito imaš tendenciju u razgovoru s bilo kime skroz fulavati suštinu pitanja i biti van ritma razgovora, što je, čini mi se posljedica nevjerojatne brzopletosti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 13:49 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 76 zahvala
perokvrzica napisao:
Pitanje. Čitala sam na drugoj temi kako si ljude pozivao da se ostave kristofora jer ti pronalaziš kako su kristofori u neskladu s Crkvom i naukom Crkve. Kristofora (koji su priznati od Crkve) se bojiš da ne zavedu narod u krivo.
Po pitanju Međugorja zauzimaš dijametralno suprotan stav - nije bitno šta Crkva kaže, vjerujemo vidiocima.
Kako je to dosljedno?

Pero, opet ti trčiš pred rudo. Pa kako već nisi naučila da ne valja trčat pred rudo? Nemoj vadit moje rečenice iz konteksta, već mi reci gdje sam ja iskazao dijametralno suprotan stav - stav suprotan od Crkve.
Koliko ja znam stav Crkve nije nikome poznat, a i sumnjam da sam ja iskazao ovdje svoj stav, s obzirom da uopće nisam bio u Međugorju. Dakle, citiraj me molim.

I moje pitanje nije moj stav, nego je pitanje. Kome treba vjeoravt; na kraju Crkvi treba vjerovat, a vađenje konteksta iz papinih riječi nije službeni stav Crkve. Može papa "osuđivat" koliko hoće preko propovijedi, i na kraju proglasit ga svetištem, na to sam ciljao :D Ali, dok papa govori sve te riječi koje ti citiraš, nama i dalje Crkva dopušta Međugorje. Tako , da još jednom pitam, gdje se ne držim svojih stavova (priloži citate), i gdje ja tvrdim: " nije bitno šta Crkva kaže, vjerujemo vidiocima."? :b101:

perokvrzica napisao:
p. s. San nije nigdje implicirala da je papa bolestan, već da je njezino mišljenje kako je papi teško povjerovati u nadnaravnost jer se nije na u to uvjeiro na vlastitoj koži.

Hvala ti što si mi objasnila. :a1490: Ali, nažalost, moram ti reć kako nemaš smisla za humor, jer očito je da sam se šalio, stvarno, zar to nije bilo očigledno?

perokvrzica napisao:
p. p. s. ajde molim te dva puta pročitaj prije no što mi odgovoriš, jer mi se čini da općenito imaš tendenciju u razgovoru s bilo kime skroz fulavati suštinu pitanja i biti van ritma razgovora, što je, čini mi se posljedica nevjerojatne brzopletosti.

Ajde, tko ovdje ne čita s razumijevanjem, ja ili ti?
- Ti nisi shvatila da se ja zezam sa SAN kad joj kažem da je implicirala da papa ima sidu (?!?!?!) (zbog brzopletosti)
- Ti nisi shvatila pismo kongregacije za nauk vjere(zbog bropletosti), ja sam ga shvatio, jer nisam brzoplet
- Ti kaže da sam ja rekao:"nije bitno šta Crkva kaže, vjerujemo vidiocima." - a ja te pitam, ako nisi brzopleta, da mi daš moj citat gdje ja to točno tvrdim.

Sad se potrudi , da opet ne fulaš :b112:

p.s. Koliko si smiješna na skali od 1 do 10? S obzirom da je 10 - najsmiješnija :D Odgovor: 11 :roll:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 14:15 
Odsutan

I zanš koja razlika Pero, između mene i tebe? Ti konstantno sve tumačiš kontra Međugorja, dok ja tumačim onako kako je. Tebe zanima da si ti u pravu, mene zanima istina. Ti si pisma Kongregacije tumačila kako ti odgovaraju i kombinirala ih sa zakonima, ja sam tumačio onako kako je. Ja ne tvrdim nigdje svoj stav, niti se izjašnjavam jesam li ZA ili PROTIV Međugorja, ja samo tražim istinu. Ja ne krećem tumačit papine izjave, ili pisma Kongregacije i zato postavljam provokativna pitanja svima koji izražavaju svoj stav. Nama je dozvoljeno ić u Međugorje i Crkva ne tvrdi da u Međugorju nema ukazanja, niti tvrdi da ih ima.

Mali savjet: Nemoj prilagođavat činjenice u svoju korist, nego prilagođavaj sebe po činjenicama.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 14:21 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
.patka je dobra
..samo na ražnju.. :D

..neke patke ovdje
..su pliće od guski.. :a1490:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 15:31 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
dujam napisao:
I zanš koja razlika Pero, između mene i tebe? Ti konstantno sve tumačiš kontra Međugorja, dok ja tumačim onako kako je. Tebe zanima da si ti u pravu, mene zanima istina. Ti si pisma Kongregacije tumačila kako ti odgovaraju i kombinirala ih sa zakonima, ja sam tumačio onako kako je. Ja ne tvrdim nigdje svoj stav, niti se izjašnjavam jesam li ZA ili PROTIV Međugorja, ja samo tražim istinu. Ja ne krećem tumačit papine izjave, ili pisma Kongregacije i zato postavljam provokativna pitanja svima koji izražavaju svoj stav. Nama je dozvoljeno ić u Međugorje i Crkva ne tvrdi da u Međugorju nema ukazanja, niti tvrdi da ih ima.

Mali savjet: Nemoj prilagođavat činjenice u svoju korist, nego prilagođavaj sebe po činjenicama.

Vidim da si naučio pravila rasprave na forumu, ali si opet bio brzoplet, zapravo ja stječem dojam da ti pročitaš prvu, četvrtu i osamnaestu rečenicu, preskočiš sve
ono što je između - i onda doneseš neki zaključak koji veze s pameću nema.
Rado bih ti citirala gdje sam napisala da držiš stav dijametralno suprotan Crkvi, samo kada ja to nisam nigdje niti napisala, niti sam to mislila.
Ono što sam napisala i ono što sam mislila se odnosi na to da si kontradiktoran samome sebi, odnosno da kod dva fenomena s bitno slični elementima, zauzimaš dijametralno suprotno stajalište.
Jedan su kristofori, a drugi Međugorje.

U čemu je ta kontradikcija?

Pa u tome što su to oba fenomena koja su dikutabilna po određenim svojstvima (a s time da iza kristofora stoji autoritet Crkve, a iza Međugorja ne stoji) -
pa zbog bitno sličnih diskutabilnih nauka ljude pozivaš da u Međugorje vjeruju (ili da tamo idu?), a kristofore izbjegavaju u širokom luku.

Na temelju kojeg točno argumenta? Tvojeg osobnog dojma?

Kažeš, na kraju Crkvi treba vjerovati, pa te pitam, a zašto onda ne vjerovati kristoforima kada iza njih stoji Crkva i to ne pod nekim upitnikom, a vezano za budućnost, negoiza njih stoji autoritet Crkve ovdje i sada, za razliku od Međugorja iza kojeg ne stoji ništa, nego tvoja osobna vjera.

Držim da je tvoja interpretacija pisma Kongregacije - ne znam točno koju bih riječ upotrijebila - besmislena? Odlazak ili neodlazak vjernika u Međugorje nikada nikako i ni na koji način se ne može tumačiti na način na koji si ti to rastumačio - to bi u prijevodu značilo da ja mogu ići u Međugorje ukoliko moj osobni odlazak ne znači da je kardinal Muller time priznao Međugroje, što je naravno - suludo. Baš se kardinal i kongregacija zanimaju za moje mišljenje, možeš misliti. :roll:
Moja volja i moja svijest su moja volja i moja svijest, a volja i svijest kongregacije njihova volja i njihova svijest.
A od vjernika bi se očekivalo da se podlože njihovoj volji.

Sve u svemu, a vezano za tu tvoju istinu, meni se čini da si ti lik koji bi tvrdio da je dva plus dva pet, ukoliko bi takav rezultat bio kompatibilan s tvojim emocionalnim afinitetima.
A ti si emocionalno navezan na Međugorje i u tome je suština problema.

I iako ti priznajem da katkada zaista jesi duhovit, zaista ova opaska koja je trebala biti duhovita, za moj pojam uopće nije duhovita.

Nadođoh na zaključak da si ti lik s kojim je potpuno beskorisno raspravljati, jer se uopće ne obazireš na argumente sugovnorika.
I da u trenu kad ti ponestane argumenata ad rem, potpuno bespotrebno napadaš ad hominem. Što je u najmanju ruku nepristojno, ali ako te veseli, a šta ja onda tu mogu.

Tako da ću te ubuduće ignorirati, jer ne vidim da niti ti niti ja iz toga izvlačimo ikakvu korist, pa ti onda samo mogu poželjeti sreću u izgradnji vjere, a na tvoju osobnu korist.

Lepo te pozdravljam.

:D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 15:35 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Čuj redovnici ( franjevci ) nisu pozvani sluštai biskupa....
LOL
Pa jasno, ne moraju onda slušati ni Rimskog biskupa tj.papu.
Nema druge nega da ovi "pravi" katolici osnuju svoju pravovjernu crkvicu ,a nas obične griješne katolike ostave na miru.
Mogli bi i Vicku zarediti za svećenicu, mislim...
:D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 15:44 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Citat:
Također pušiš fakat priče kako su neposlušni. Znači nitko osim ljudi koji čitaju index i ovi forum ne znaju da su fratri neposlušni, neg samo mi? Mi smo upućeni u veličanstvenu istinu kak su fratri neposlušni. Papa o tom pojma nema, jel? Pa ti si upućen u istinu. Slušaj stari, nemoj me živcirat najranije ujutro, tek san kavu popija, a ti mi pričaš kako su oni neposlušni i da nisu protjerani iz Crkve. O čem ti pričaš? Da su neposlušni bili bi sankcionirani, kako ti to nije čudno? Kako ti nisu čudnne izjave biskupa protiv franjevaca kad se zna da su tisućljećima u Hercegovini sukobi između franjevaca i biskupije? Ti gledaš ono što želiš vidit, a ne istinu. A istinia je da mi svi imamo inf samo zahvaljujući netu, i da na račun toga ne možemo donijet neki valjan zaključak, i to treba uvidit. I da mi ne možemo tumačit Crkvene zakone, itd....

ETo Dujam nam otkri nešto novo.
Tisućljećima traje sukob ( pazi sukob ) biskupa i framjevaca...:D
Oprosti, o Uzoriti , što Vas živciram tako rano, i ometam u pisanju Verae autemTheologicae

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 16:52 
Odsutan

perokvrzica napisao:
Vidim da si naučio pravila rasprave na forumu, ali si opet bio brzoplet, zapravo ja stječem dojam da ti pročitaš prvu, četvrtu i osamnaestu rečenicu, preskočiš sve
ono što je između - i onda doneseš neki zaključak koji veze s pameću nema.
Rado bih ti citirala gdje sam napisala da držiš stav dijametralno suprotan Crkvi, samo kada ja to nisam nigdje niti napisala, niti sam to mislila.
Ono što sam napisala i ono što sam mislila se odnosi na to da si kontradiktoran samome sebi, odnosno da kod dva fenomena s bitno slični elementima, zauzimaš dijametralno suprotno stajalište.
Jedan su kristofori, a drugi Međugorje.

U čemu je ta kontradikcija?

U tome što su ovi suprotni sa naukom Crkve, aovi drugi nisu. Eto, baš u tome. I ja sam citirao njihove heretične izjave, ne kužim di je tu problem :shock:

perokvrzica napisao:
Pa u tome što su to oba fenomena koja su dikutabilna po određenim svojstvima (a s time da iza kristofora stoji autoritet Crkve, a iza Međugorja ne stoji) -
pa zbog bitno sličnih diskutabilnih nauka ljude pozivaš da u Međugorje vjeruju (ili da tamo idu?), a kristofore izbjegavaju u širokom luku.

Da, iza Kristofora stoji autoritet crkve(što god ti to značilo), ali ne stoji iza Lončarevih knjiga i teoloških zabluda. Ne stoji iza časopisa Book. A to si zaboravila spomenit? :b101: :b112:

perokvrzica napisao:
Na temelju kojeg točno argumenta? Tvojeg osobnog dojma?

Ja tebe opet pitam gdje ja pozivam ljude da idu u Međugorje, ja tvrdim da je to dozvoljeno, ništa više ni manje. Ti tumačiš 16 puta nečije izjave, umjesto da me lijepo citiraš gdje kad i kako sam rekao. No, nisi sposobna, samo vidim ovdje tvoje privatne mudrolije.

perokvrzica napisao:
Kažeš, na kraju Crkvi treba vjerovati, pa te pitam, a zašto onda ne vjerovati kristoforima kada iza njih stoji Crkva i to ne pod nekim upitnikom, a vezano za budućnost, negoiza njih stoji autoritet Crkve ovdje i sada, za razliku od Međugorja iza kojeg ne stoji ništa, nego tvoja osobna vjera.

Kristofori stoje pod upitnikom, čak svećenici govre da će brzo izletit vani. Ja ti opet kažem, po 100-ti put; daj me citiraj gdje ja govorim: VJERUJTE LJUDI U MEĐUGORJE!TAMO SU ČUDA! - eto, čisto da ne ispadne da haluciniraš :b112:

perokvrzica napisao:
Držim da je tvoja interpretacija pisma Kongregacije - ne znam točno koju bih riječ upotrijebila - besmislena?

U tome leži problem. To pismo nije upućeno meni, pa stoiga nije pisano da bi ga ja razumio, već je upućeno biskupu, i pisano je tako da ga očito svećenici mogu razumit. Zato, ja sam pitao don Damira Stojića da mi objasni, i on mi je lijepo objasnio. Tako, to nije moje tumačenje, već je to očito Crkveno tumačenje, i drugačije je od tvog. Ako mi ne vjeruješ, slikam ti mail.

perokvrzica napisao:
Odlazak ili neodlazak vjernika u Međugorje nikada nikako i ni na koji način se ne može tumačiti na način na koji si ti to rastumačio - to bi u prijevodu značilo da ja mogu ići u Međugorje ukoliko moj osobni odlazak ne znači da je kardinal Muller time priznao Međugroje, što je naravno - suludo. Baš se kardinal i kongregacija zanimaju za moje mišljenje, možeš misliti. :roll:

Moš mislit kako ćeš mi ti protumačit bolje pismo Kongregacije za nauk vjere od don Damira Stojića, da moš mislit haha :b101:

perokvrzica napisao:
Moja volja i moja svijest su moja volja i moja svijest, a volja i svijest kongregacije njihova volja i njihova svijest.
A od vjernika bi se očekivalo da se podlože njihovoj volji.

Wauuuuu.. Ovo nisam znao. Ti si naš internet duhovnik od sad! :roll:

perokvrzica napisao:
Sve u svemu, a vezano za tu tvoju istinu, meni se čini da si ti lik koji bi tvrdio da je dva plus dva pet, ukoliko bi takav rezultat bio kompatibilan s tvojim emocionalnim afinitetima.

Da, uvjerili smo se kako se tebi dosta toga pričinjava :lol:

perokvrzica napisao:
A ti si emocionalno navezan na Međugorje i u tome je suština problema.

O, pa ne samo da si duhovnik, već si i psiholog. :lol:

perokvrzica napisao:
Nadođoh na zaključak da si ti lik s kojim je potpuno beskorisno raspravljati, jer se uopće ne obazireš na argumente sugovnorika.

Da vidimo, u zadnja 3 posta, koliko si argumenata napisala. Jesi ti slijepa?? Pitam te 5x da me citiraš, i nisi u stanju :twisted:

perokvrzica napisao:
I da u trenu kad ti ponestane argumenata ad rem, potpuno bespotrebno napadaš ad hominem. Što je u najmanju ruku nepristojno, ali ako te veseli, a šta ja onda tu mogu.

Ako tebi don Damir Stojićevo objašnjenje pisma ne spada u argument u našoj priči, mislim da imaš problem. Također, ja tvoje argumente nigdje ne nalazim, već tvoju mudroliju u iščitavanju pisama i papinih govora.

perokvrzica napisao:
Tako da ću te ubuduće ignorirati, jer ne vidim da niti ti niti ja iz toga izvlačimo ikakvu korist, pa ti onda samo mogu poželjeti sreću u izgradnji vjere, a na tvoju osobnu korist.

Jao, srce mi se slama. Šteta što nemaš argumente za svoje pisanje; bila bi lijepa i dirljiva priča. Ispala bi svetica koju se napada bez razloga, jadna, a ona može iščitat moju emocionalnu navezanost na Međugorje(u kojem nisam bio u životu), i može protumačit pisma kongregacije za nauk vjere, bolje od don Damira Stojića. I čak njegovo tumačenje pisma PeroKvrzica naziva da citiram:

"ne znam točno koju bih riječ upotrijebila - besmislena"

Pazi ovo, ona bolje tumači od don Damira Stojića, pismo Kongregacije za nauk vjere :b101: :b101: Jesu sad ovo tvoje šale, koje mi ne razumimo?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 16:59 
Odsutan

Toma.Didimos napisao:
ETo Dujam nam otkri nešto novo.
Tisućljećima traje sukob ( pazi sukob ) biskupa i framjevaca...:D
Oprosti, o Uzoriti , što Vas živciram tako rano, i ometam u pisanju Verae autemTheologicae

Da, sukob, točno sukob. Što je tu krivo? Što? Ti misliš da sam ja "tisućljećima" mislio pod 5-6000 godina, pa se čudiš, što nisi shvatio što pišem? Svi znamo da je tamo loš odnos između njih. Ne možeš to zanijekat.
I da, franjevac mora slušat nadređenog franjevca, kao i Isusovci Generala (Patona :b101: ). Što, to nisi znao?? Pa što ti misliš, kako biskup nije mogao izopčit "neposlušne" franjevce? Moliim te, objasni mi. Napisao je u knjizi svoje stajalište, i govori protiv franjevaca(određenih) a ne može ih izopćit. Što ti misliš, zašto? Objasni nam :b101:

p.s. Možda uspiješ gdje je Pero pao :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lip 2015 17:02 
Odsutan

"Ono što sam napisala i ono što sam mislila se odnosi na to da si kontradiktoran samome sebi, odnosno da kod dva fenomena s bitno slični elementima, zauzimaš dijametralno suprotno stajalište." - Kristofori(Josip Lončar) govori kontra nauka Crkve, a u Međugorju se ne govori kontra Nauka, niti ništa kontra Crkve, niti se čuju kritike prema biskupima ili nešto slično, kao kod Kristofora(BOOK). Argumentiraj kad pišeš. Pokaži mi di griješim, ako si u stanju

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 495 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 50  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]