www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 17 svi 2025 04:53

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 51  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2010 14:19 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Ja također nisam na čisto što misliti o tome.I mene zbunjuje što nigdje u NZ ne piše o tome ,ali zar Isus sam nije rekao da nije došao ukinuti zakone i proroke nego ih dopuniti.Još kad vidim da među svećenicima ima onih koji to podržavaju i onih koji su striktno protiv toga ne znam više što misliti.
Rajka Bundala poštujem i smatram da zbilja uranja u duboke dubine vjere i njegovi seminari i sam njegov rad kao laika izuzetno cijenim.Što mislite o primjerima koje on iznosi(žena koja je imala rak...).Osobno ću ovo pitanje ostaviti otvoreno ,jer ne mogu sa sigurnošću reći da se slažem ili ne.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2010 17:47 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Neka je znano da mi nemožemo svojim zlodjelima skriviti konačnu propast vlastite djece,nit im svetim dijelima svoje vjere možemo zaslužiti raj.Primjerom i silom duha,koji je ovladao našim srcem,mi ih-ili otiskujemo prema vječnoj propasti ili privlačimo k nebu,ali konačna će odluka biti njihova,dat će im se ono što više budu htjeli.
Svaka duša na ovaj svijet sama od Boga dolazi i svaka se sa svojim dijelima osobno vraća na Božji Sud ,te je sama odgovorna za svoju vječnu sudbinu.Nitko se neće moći na sudu Gospodnjem pohvaliti djelima vjere svojih otaca,kao što se to uzalud mnogi u ovom životu hvale odtkrivajući tako vlastitu mlakost i nevjeru,niti će je tamo iz usta Goaspodinovih dočekati osuda zbog grijeha njezinih otaca.Otkupitelj je ovdije došao da nas Svetim Krštenjem oslobodi od zla otaca..
Grešan rod nemože biti isprika za nevjeru.Svi su ljudi jednako odgovorni Onome koji im je darovao život i slobodnu volju,prosvijetljenu neugasivim svijetlom savijesti.Čast roda nikome ne otvara vrata raja.
Pomaže,doduše u ovom životu,kao orijentir spasa.jer bodri duši i krijepi joj vjeru dobrim primjerom.S onu stranu tjelesne smrti,čak ni bračni parovi,što ih sveti sakrament doživotno veže,ne stižu kao jedno niti ostaju u jedinstvu života kao ovdije pod sakramentom"nego će biti kao nebeski anđeli"(Mt 22,30).RAJKO BUNDALO (Pogled u krajeve srca,str.223)[b]
[/b]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2010 17:51 
Odsutan

johnny 5 napisao:
Citat:
Na primjer, O. Raniero Cantalamesa, teolog i propovjednik Papinskog doma, je, kako se citira, rekao da, "liječenje obiteljskog stabla nema nikakvih biblijskih temelja," a slično i glasoviti isusovac dr. O. Mihaly Szentmartony da "liječenje obiteljskog stabla nije po sebi religiozni pokret, nego jedna od alternativnih psihoterapija koja uz ezoterične upotrebljava i religiozne pojmove i sredstva."Idem redom kroz Sveto pismo na ona mjesta kojih me u ovom povodu Duh Sveti prisjeća.

Zar to nije grijeh protiv Duha Svetoga na koji je oštro upozorio Isus pismoznance, onodobne znanstvene cjepidlake, što cijede komarca, a proždiru devu (Mt 23,24), kad su njegovu otkupiteljsku ljubav oklevetali da uz pomoć Beelzebula, poglavice đavoslskih duhova, oslobađa i ozdravlja ljude. (Vidi Mk 3,22-29) U prah će jednom pasti sve svjetske katedre, kao što u prah svakim danom padaju svi njihovi "blistavi" ("prosvijetljeni" = iluminizirani, luciferizirani) umovi.

Ne sviđa mi se šta vidim u ovom dijelu citata a to je Bundalo proziva Cantalmessu i Szentmartonya da hule na Duha Svetoga. Dobro, šta taj čovjek sebi umišlja da je on.
Slažem se s Franom 26 kad je reko otkad riječ nekog glumca znači viš od ljudi Crkve..

U ono vrijeme bi sigurno rekli što ribar,carinik ili ubojica krščana znaju više od farizeja koji cijeli život proučavaju i poučavaju.
Ali kako bi se zeznuli,ajme majko mila,i zato nemojte biti toliko sigurni!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2010 19:37 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Nitko u ništa ne može biti siguran,osim u Božju ljubav i milosrđe.
To je jedino u što možemo i moramo biti sigurni.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2010 20:26 
Odsutan

Magda napisao:
Nitko u ništa ne može biti siguran,osim u Božju ljubav i milosrđe.
To je jedino u što možemo i moramo biti sigurni.

I naravno u Pravdu,jer Ljubav i Pravda se prate u korak!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2010 23:05 
Odsutan

Ajmo malo razmisliti o sljedećem što mi je sad palo na pamet.Onaj primjer koji je Bundalo naveo o onoj ženi koja je imala rak dojke zbog toga što je njen djed psovao Majku Božju i Krv Kristovu.Njena joj je majka jasno rekla da joj je djed to činio i da se na smrtnom času odbio izmiriti sa Bogom ,znači umro je u grijehu i nije se pokajao.Iz nauka Crkve koliko je meni poznato nema više oprosta i kajanja za grijehe nakon smrti ,jer sljedi kazna za grijehe ili u vidu čišćenja u mukama čistilišta ili ako se radi o potpunoj negaciji dobra i totalnom otuđenju od Boga vječne muke u paklu.Sad me zanima pošto će taj njen djed snositi kaznu zbog svojih grijeha i radi toga što se nije htio izmiriti sa Bogom zbog čega i ona mora ispaštati zbog tih njegovih grijeha i dobiti tešku bolest ,iako je on već dobio zasluženu kaznu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2010 23:37 
Odsutan

Dalmatinac napisao:
Ajmo malo razmisliti o sljedećem što mi je sad palo na pamet.Onaj primjer koji je Bundalo naveo o onoj ženi koja je imala rak dojke zbog toga što je njen djed psovao Majku Božju i Krv Kristovu.Njena joj je majka jasno rekla da joj je djed to činio i da se na smrtnom času odbio izmiriti sa Bogom ,znači umro je u grijehu i nije se pokajao.Iz nauka Crkve koliko je meni poznato nema više oprosta i kajanja za grijehe nakon smrti ,jer sljedi kazna za grijehe ili u vidu čišćenja u mukama čistilišta ili ako se radi o potpunoj negaciji dobra i totalnom otuđenju od Boga vječne muke u paklu.Sad me zanima pošto će taj njen djed snositi kaznu zbog svojih grijeha i radi toga što se nije htio izmiriti sa Bogom zbog čega i ona mora ispaštati zbog tih njegovih grijeha i dobiti tešku bolest ,iako je on već dobio zasluženu kaznu.

Vidiš dragi brate teško je sve dokućiti i znati,pa tako i ovo pitanje.
Ali dobro si primjetio zašto dijeca ispaštaju zbog grijeha roditelja,zaštp dijeca ispaštaju dok se roditelji rastaju,dok se tuku ,dok se svađaju,dok su pijani i zlostavljaju dijecu,zašto mnoga djeca nasljeđuju i bolesti svojih rodova(što je i znanstveno dokazano,jer to doktori prvo pitaju),zašto nasljeđuju tolike mane(koje se očituju u fizičkom i psihičkom smislu),zašto se ponašaju i zašto liče na svoje roditelje,zašto,zašto...

Mislim da je upravo najgore to što roditelji svojoj dijeci ne ostavljaju vjeru u Krista u baštini i tu najviše ispaštaju.
Nekad je dobro da se ovakve stvari dogode da se čovijek trzne,da povijeruje,da počne moliti,za sebe i svoje pokojne,da se probudi.
Žalosno je da nas Gospodin mora zvati i preko naših bolesti,da mu zavapimo....

Opet na kraju svatko sam odlučuje o sebi,jer nitko ne nasljeđuje grijeh,ali posljedice izgleda ostaju što se vidi svuda oko nas,a primjera koliko hoćeš,bar u mom okruženju,od oca,braće susjeda,prijatelja,poznanika,čak mi ni netreba Bundalo da bih primjetio ovakve stvari!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2010 00:34 
Odsutan

Samuel napisao:
Vidiš dragi brate teško je sve dokućiti i znati,pa tako i ovo pitanje.
Ali dobro si primjetio zašto dijeca ispaštaju zbog grijeha roditelja,zaštp dijeca ispaštaju dok se roditelji rastaju,dok se tuku ,dok se svađaju,dok su pijani i zlostavljaju dijecu,zašto mnoga djeca nasljeđuju i bolesti svojih rodova(što je i znanstveno dokazano,jer to doktori prvo pitaju),zašto nasljeđuju tolike mane(koje se očituju u fizičkom i psihičkom smislu),zašto se ponašaju i zašto liče na svoje roditelje,zašto,zašto...

Mislim da je upravo najgore to što roditelji svojoj dijeci ne ostavljaju vjeru u Krista u baštini i tu najviše ispaštaju.
Nekad je dobro da se ovakve stvari dogode da se čovijek trzne,da povijeruje,da počne moliti,za sebe i svoje pokojne,da se probudi.
Žalosno je da nas Gospodin mora zvati i preko naših bolesti,da mu zavapimo....

Opet na kraju svatko sam odlučuje o sebi,jer nitko ne nasljeđuje grijeh,ali posljedice izgleda ostaju što se vidi svuda oko nas,a primjera koliko hoćeš,bar u mom okruženju,od oca,braće susjeda,prijatelja,poznanika,čak mi ni netreba Bundalo da bih primjetio ovakve stvari!!!

Ovo što si napisao o nasljeđivanju mana ili bolesti koje se mogu očitovati u fizičkom i psihičkom smislu ima veze sa nasljednim oštećenim genima koje dobijamo od oba roditelja.Ako je npr.moj djed bio dijabetičar i moj otac velika je vjerojatnost da i ja imam velike predispozicije za tu bolest.
Zašto je došlo do greške u tom genu koji uzrokuje bolest možemo već diskutirati.
Ovo što si napisao o ispaštanjima djece zbog grijeha roditelja koji se rastaju,tuku,pijanče mi je isto tako jasno jer taj njihov grijeh npr.pijanstvo ima izravnu posljedicu odmah.Ako je otac bio pijanac i prokockao svu imovinu na alkohol ,njegova će djeca patiti samim tim što im je razorena obitelj i zbog toga što su se našli u lošem materijalnom statusu zbog gubitka imovine.Kasnije može doći do razočaranja takvom situacijom i početka njihovog raspuštenog života koji ih može odvesti u alkoholizam ,ali to se i ne mora dogoditi.Njihov otac koji je upao u grijeh alkoholizma ako se nije obratio i pokajao nakon smrti će radi svog život ispaštati kaznu.Znači njegova djeca su već ovdje na zemlji ispaštali radi posljedica njegovog života i problema koji su potekli od toga.Sad ako taj njihov otac već ispašta u čistilištu ili paklu ,zbog čega bi neki njegov potomak bio kažnjen radi njegovog grijeha i to u vidu neke bolesti ,ako on uopće ne zna kakav je bio njegov praparapradjed.To mi se čini nekako nepravedno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2010 05:59 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
U odgoju savjesti Bozja je rijec svjetlo nasem putu; treba je vjerom i molitvom usvajati i provoditi u zivot. Moramo ispitivati svoju savjest promatrajuci kriz Gospodinov. U tom nas prate darovi Duha Svetoga, pomazu svjedocenje i savjeti drugih i vodi pouzdan nauk Crkve.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 tra 2010 09:11 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Samuel napisao:

U ono vrijeme bi sigurno rekli što ribar,carinik ili ubojica krščana znaju više od farizeja koji cijeli život proučavaju i poučavaju.
Ali kako bi se zeznuli,ajme majko mila,i zato nemojte biti toliko sigurni!!!

Gledaj molim te pogledaj na netu tko je fra Raniero Cantalamessa a onda misli šta hoćeš. Po meni je ovdje Bundalo pretjerao jer ovo nisu nekakvi bezveznjaci. On tvrdi da je to hula na Duha Svetoga, o čemu on priča.
To se zove duhovna oholost, jer nema on jedini Duha Svetoga. Pogledaj kako on počinje tekst, kaže pomolio se da mu Duh rasvijetli i odmah on sve razumije. pa šta će nama onda crkveni sabori i kongregacija za nauk vjere idemo pozvat Bundala da riješi to u 5 sekundi. Čemu 2. Vatikanski Sabor trebalo je Bundala pozvat da on kaže kako Crkvu treba reformirat.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 51  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]