www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 23:45

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 133 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2008 08:42 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Isuse koje li patnje i boli si podnio ?
Kada bi mi uvijek imali Tvoje muke
pred svojim ocima,nikada nebi grijesili.
Zaradi nasih grijeha Ti si bio razapet.
Zaradi nasih grijeha morao si umrijeti.
Uskrsnuo si treci dan,da bi mi imali
zivot vjecni.Hvala Ti Isuse !

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2008 10:07 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Isuse, Ti uzimas na svoja izranjena ramena teski kriz

Veliki kriz, tezak, nerazmjeran, izgleda kao da trazi ravnotezu na Isusovim ramenima. Ljudi iz pratnje jos uvijek pridrzavaju kriz, ali su spremni uputiti zalosnu poruku.

A tu su vec oni koji pozurju rijecima, pogrdama i prijetnjama, tu su i oni koji se klanjaju pred njim rugajuci se, ali on blag ne odgovara, naslonjen na drvo kriza glavom okrunjenom, spreman je uciniti prve korake svoje Kalvarije.

"Isus, noseci kriz, uzidje na mjesto zvano Lubanja, hebrejski Golgota."

(Iv 19,17)

-Klanjamo se Tebi, Isuse, i blagoslivljamo Tebe!

-Jer si po svom svetom Krizu svijet otkupio.

Isuse, doista je zalosno ono sto si morao dozivjeti od nas. Potpuno si izranjen. Snage su Tvoje vec na izmaku, a na Tvojim se ledjima nalazi tesko drvo kriza. Stavljanje kriza na Tvoja ramena popracno je psovkom, klevetom, ruganjem, udarcima… A ti se dades voditi kao janje na klanje. Ne opires se...

Pred ovim prizorom mi naviru suze, o Isuse patnice i Majko patnice. Zao mi je sto smo bili takvi prema vama. Jos mi je zalije sto sam i sam svojim ponasanjem tovario krizeve na ramena ljudi oko sebe.

Slika
Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2008 11:04 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
joakim napisao:
SVETA SRIJEDA

Slika

Mt 26
14Tada jedan od dvanaestorice, zvan Juda Iškariotski, pođe glavarima svećeničkim 15i reče: "Što ćete mi dati i ja ću vam ga predati." A oni mu odmjeriše trideset srebrnjaka. 16Otada je tražio priliku da ga preda. 17Prvoga dana Beskvasnih kruhova pristupiše učenici Isusu i upitaše: "Gdje hoćeš da ti pripravimo te blaguješ pashu?"

18On reče: "Idite u grad tomu i tomu i recite mu: 'Učitelj veli: Vrijeme je moje blizu, kod tebe slavim pashu sa svojim učenicima.'" 19I učine učenici kako im naredi Isus i priprave pashu. 20Uvečer bijaše Isus za stolom s dvanaestoricom. 21I dok su blagovali, reče: "Zaista, kažem vam, jedan će me od vas izdati." 22Silno ožalošćeni, stanu mu jedan za drugim govoriti: "Da nisam ja, Gospodine?" 23On odgovori: "Onaj koji umoči sa mnom ruku u zdjelu, taj će me izdati. 2

4Sin Čovječji, istina, odlazi kako je o njemu pisano, ali jao čovjeku onomu koji predaje Sina Čovječjega. Tomu bi čovjeku bolje bilo da se ni rodio nije." 25A Juda, izdajnik, prihvati i reče: "Da nisam ja, učitelju?" Reče mu: "Ti kaza."

Koliko puta ja za srebrenike svoje ljudskosti Tebe prodah Gospodine?
Koliko prilika da se okitim ovim prolaznim nakitom ljudske dvolicnosti ?
Sve davah da Te prodah!
Sve snage upotrijebih da Te predam.
I bijah u tom tenutku «velika» i u njihovim ocima mocna, ali sve je to bio samo trenutak, a i bolje da je bilo to tada i samo tada jedan trenutak...i danas i sada ... i razmisljam dalje .....

... jao covjeku onomu koji predaje Sina Covjecjega
Hoces li mi moci Oprostiti? Dok dublje razmisljam strah me je strah me je da Ti necu moci pogledati u lice jer ne ispunih ono sto mi Ti u Ljubavi dade, strah me je jer prokockah sve te trenutke Milosti Tvoje...
... jao covjeku ...
Znam kad bi bilo kod Tebe ovo samo covjecje vjerojatno i ne bi, ali Ti posjedujes onu tajnu svojeg Milosrdja kojom me Ljubis i kojom me upozoravas da za mene umires, da me pokrenes na Dobro, da me trgnes,da me spasis od tame zla i mrznje .

Jer Ti ljubis sva bica i ne mrzis nijedno koje si stvorio! Kako je divna ova recenica .
Ti Vjerujes u mene do kraja i dajes mi novu sansu, a ja, ja opet i opet i opet padam , odbacujem, protiv Tebe se borim ...
Sve odbacih dok si me pokusavas dotaknuti da se trgnem , sve blokirah sto Te je priblizavalo meni da za Stol sjednem kod Tebe i da Blagujemo.
Isprepletala bih i vezala mreze svoje slabosti tako fino i pomalo ludo praveci se da me se ne tice iako u dubinama svoje duse znala sam da nije dobro.
Oprosti mi sto sam Te predavala Tebe koji si do kraja isao za mene u smrt Tebe koji si do kraja Ljubio svaku bol koju sam Ti nanosila. Oprosti mi moj Gospodinesto sam Te bicevala i svojom slabocu Tvoje sveto Tijelo cavlima grijeha razapinjala.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2008 11:43 
Odsutan

"Da nisam ja, učitelju?"
"Ti kaza"

Najdraži Učitelju...ovdje nam pokazuješ kako savjest progovara i pita: Da nisam ja? Često puta...pitamo Te...da nisam ja?
Znao si da je Juda taj...
Ali Ljubav nikada ne govori...ne upire prstom JESI! Ti si taj!
Ljubav čak i kad ide na stup srama i drvo križa- ne osuđuje
Ljubav ...u Istini odgovori.. Ti kaza
Ljubljeni Učitelju...u srcu mi odjekuju ove Tvoje riječi..Ti kaza...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2008 13:00 
Odsutan

meni je neshvatljivo kako "netko" može ljubiti toliko nepravedne i grozne ljude.... zločeste i sebične...

ne samo kako ih može ljubiti već kako može sebe dati ubiti za takve...

i ne samo dati se ubiti za nepravedne i bahate ljude, već se dati i mučiti i patiti i bičevati i batinjati i pljuvati...

za takve nezahvalne ljude... ne samo za dobre i drage ljude već one najgore....

Da se Isus nije predao muci i raspeću ja bih ostala u grijehu, sigurno još dublje zaglibila... ali ne samo to.... sama bi sebe osudila na VJEČNU SMRT...

ali zato On preuze na sebe sve moje kazne koje sam zaslužila... da me spasi, ne od muke i boli ovoga života samo,već od VJEČNE SMTRI da mi da ŽIVOT VJEČNI....

ima li veće ljubavi od Njegove?!?!

TO je za mene NAJVEĆI MISTERIJ!

misterij Božje LJUBAVI!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2008 13:17 
Odsutan

...ne znam...da li potaknuto pjesmom našeg dragog Vikinga...”Oprosti Majko..”..
ali ovih me dana neodvojivo od Isusove muke, prati i muka Njegove Majke..
Majke...koja Ga prati na tom putu...ali izvršava volju Oca....
...i predaje se toj volji...unatoč bolu ...neizmjernom bolu...dok gleda...
...što sve njen Sin prolazi....

Isusova Majka. Kakva je to majka?.
Ta znala je tako dobro, kao i svi u Palestini što mu prijeti. Svima su bile poznate njegove prepirke
s farizejima i saducejima. Znali su, glas se o tome širio od usta do usta - da mu rade o glavi,
da traže svjedočanstvo, samo da bi ga mogli pogubit.
Svima je bilo jasno, nema mu izgleda da se izvuče, njegov put može završiti jedino smrću.

Zašto ona nije otišla k njemu i zamolila ga da ostavi na miru svoje protivnike?
Ne smije ih napadati i predbacivati im njihova zlodjela, a ako oni nasrću neka izbjegava odgovore
i neka šuti. Nek nastavi govoriti o ljubavi, ali općenito ...da ih ne draži.
Tada bi mogao i dalje prolaziti poljima, iću s učenicima na noćni ribolov, sjesti uz Jakovljev zdenac
i osvježiti se hladnom vodom, posjećivati Mariju, Martu i Lazara u Betaniji i uživati u njihovoj sreći.

Kakva je to Majka?
Zašto nije došla kada su ga vodili pred sud? Zašto nije izašla i obećala da će se vratiti u Nazaret,
da će prestati naučavati i vratiti se svom tesarskom zanatu?
Tamo će opet moći zabacivši žuljavim rukama kosu sa čela jesti zarađeni kruh u tišini
svoga doma, a kad se spusti sumrak čavrljati s prijateljima...

Kakva je to Majka?
Zašto nije pošla Pilatu, kad je ovaj izrekao smrtnu osudu nad njezinim sinom,
zašto nije došla i molila pomilovanje.
Da ga je osudio na doživotnu robiju - na galiju ili kamenolom, na najgovu muku i nevolju,
ta ostao bi barem živ.

A Ona, dok je nosio križ, ide za njim bez riječi, kad je umirao, nepomično stoji.
Upravo radi svega toga - Ona nije samo Isusova Majka.
Ona je Majka Spasitelju, Otkupitelju i ....nama....

Hvala ...što nam posta Majkom u poslušnosti....
...i neka izmoli i nama tu poslušnost...i potpunu predanost volji Očevoj...
poslušnost, vjeru ...i prihvaćanje...
da...to troje...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2008 16:56 
Odsutan

kakva je to majka?

majka u kojoj su sadrzane sve majke svijeta.
majka koja voli do kraja, potpuno, koja se predaje i izgovara svoj DA svakim cinom svoga zivota. majka koja me prati, zove i ceka, majka koja je strpljiva i blaga, majka divna, njezna i mirisna, satkana od ljubavi... ljubavi koju mi nudi, meni, bas meni... na koju me poziva, ljubav koju mi spremno daruje i da...primit cu je sigurno jednom, cim budem spremna, do kraja. i tada ce i moje " majko ljubim te" drukcije zvucati, nekako novo i vaznije. ali danas majko, danas, ja te volim onako kako danas najvise mogu, ljubim te, i kazem ti: hvala majko sto za mene kao mama postojis.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2008 23:49 
Odsutan

PODJIMO NA KALVARIJU

"Dodji da uzidjemo zajedno na goru Maslinsku, da izidjemo ususret Kristu, koji se uputio prema casnoj i blazenoj Muci u kojoj ce svojevoljno dovrsiti otajstvo nasega spasenja"

PODJI KRSCANSKA DUSO STOPAMA SVOGA SPASITELJA. PODJI IZABRANICE BOZJI, I STVORE OD BOGA LJUBLJENI, TRAGOM STOPA ONOGA, KOJI SVOJ ZIVOT ZA TEBE DAJE.TRAZI U ZEMLJU UTRTE TRAGOVE SVOGA OTKUPITELJA, KOJE JE SVOJIM NOGAMA OSTAVLJAO, HODAJUCI PREMA VRHU KALVARIJE.
PODJI,OD BOGA ZAMILOVANI STVORE, I RAZMISLJAJ U SVOME SRCU O LJUBAVI KOJOM TE BOG LJUBI. RAZMISLJAJ O VJECNIM DAROVIMA KOJE SI DOBIO PREKO BLAZENE MUKE ISUSA KRISTA.
NEMOJ SE STIDJETI ZNAKA KRIZA PO KOJEM SI SPASEN I OTKUPLJEN.
NEMOJ BJEZATI OD TOGA ZNAKA, NEMOJ ODBIJATI OD SEBE TAJ SPASONOSNI ZNAK. PRIHVATI GA POPUT SPASITELJA, ZASADI GA U SVOJE SRCE, I PONESI GA ZAJEDNO S KRISTOM ZA SPASENJE SVOJE I CIJELOGA SVIJETA.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 ožu 2008 00:18 
Odsutan

Prva postaja
ISUSA OSUDJUJU NA SMRT

Klanjamo ti se Kriste i blagosljivamo te, jer si po svojem svetom Krizu otkupio svijet.

Ti Isuse zelis zivjeti u meni. Tebi je moje srce najljepsi i najdrazi stan. Ti si onaj koji si toliko dobra covjeko cinio i cinis. Ti si onaj koji si koracao i koracas za spasenje ljudi. Ti si prisutan u meni radi mog dobra i radi moje trajne srece, zadovoljstva i mira.
Pitam se : Pa tko te to osudjuje na grijeh? Tko te osudjuje na smrt ? Tko te proganja ? Razmisljajuci dublje u svom srcu , i zahvaljujuci tvojoj milosti, dobivam odgovor. Spoznajem da te ja proganjam. Osudjujem te svaki puta kada mi nesto drugo vaznije od tebe. Osudjujem te cesto svojim grijesnim mislima, rijecima i djelima. Osudjujem te svaki puta, kada te tjeram iz svoga srca i zamjenjujem te prolaznim zemaljskim stvarima. Dobri moj Spasitelje! Znam da sam pogresio. Vjerujem u tebe. Umnozi moju vjeru. Ojacaj me svojom miloscu i pomozi mi da se popravim. Oprosti mi Isuse i uslisi moju molitvu.
Slava ocu....

Pomilimo se:
SVEMOGUCI VJECNI BOZE! Daj mi hrabro Srce koje ce u zgodno i nezgodno vrijeme podizati svoj glas u obranu nepravedno osudjenih ljudi. Ti koji zivis i kraljujes u vijeke vijekova. AMEN
Oce nas...

Nastavit ce se....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 ožu 2008 00:54 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
''Dušo grišna,

u viri budi kripna!

Kad pođeš s ovog svita,

Na oni svit, Dugin pten i tisnin klancin,

Sritnit će te duv nečisti:

Jesi' duša moja ili Božija?

Ti ćeš reći:

Nisan duša tvoja neg Božija

Kad san bila na nom svitu,

Ja san rekla na blagdanak,

Na Veliki četvrtak,

Tri amena, tri znamena,

Tri se puta prikrižila.

U jme Oca i Sina i Duva svetoga Amen!''

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 133 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]