www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 lip 2025 13:30

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 256 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 26  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2006 01:15 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
gogi napisao:
Što se tiće ukazanja,nitko još nije rekao stajalište Vatikana.
Koliko ja znam,Vatikan nikada nije rekao da tamo nema ukazanja,već Vatikan i dan danas pozorno prati zbivanja u Međugorju.
Mene je Međugorje obratilo,i nemam nikakvih razloga da ne vjerujem.
Božju silu sam osjetio na vlastitoj koži i nema te osobe koja me može uvjeriti u suprotno,čak ni Sveti Otac.Ne zaboravite da smo mi još uvijek samo ljudi i ljudi ispituju Božansko,(traže dokaze).Svi traže nekakve dokaze.Dokaži ovo,dokaži ono.Fatima ne bi bila priznata za svetište isto kao i Međugorje da Gospa nije ostavila poruke.Da nije bilo poruka,bilo bi kao u Međugorju(dokaži).Blago onima koji vjeruju.Kada je Isus bio na križu,ismijavali su ga.Dokaži da si sin Božji,siđi s križa.Prema vidiocima,Gospa je obečala ostaviti vidljiv neovozemaljski znak kao dokaz da je tu.Meni osobno ne treba nikakav znak,ali kad ga ostavi,svi koji sada demantiraju ukazanja će među prvima biti u Međugorju.

Upravo si se stavio uz bok franjevcima u hercegovini...znaš i oni ne priznaju ni biskupa ni Vatikan,a nazivaju se katolicima.

A najbolji ti je ovaj dio di se spominješ Svetog Oca Pape :shock:

Vikica - kad si ti zadnji put bila na Svetoj Misi?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2006 04:55 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
jana napisao:

Oprostite,ali ovo je jako neumjesno pitanje,uspoređivati sakrament sv.Euharistije sa hodoćašćem u bilo koje "svetište!Mišljenja sam da je vrlo blizu ona granična nit suptilnijeg razgovora dotaknuta u negativnom kontekstu,i na takav način nikome nije na korist.Pokušajte molim vas lijepo, čitati postove ljudi pažljivije i s barem malom dozom razumijevanja,jer u protivnom će umjesto pravog kršćanskg dijaloga,prerasti u polemiziranje,što svakako nikome nije na korist,i može donijeti više štete,te će se tako diskusija razvodnitina za i protiv,a zbog toga sigurno nismo tu.Osim toga postoje drugi forumi,koji doista na sve moguće načine omalovažavaju hodočasničaka mjesta, i naše svetinje i cijelu našu RKC,pa ukoliko toliko revno želite "braniti"ili "osporavati"neke stvari bilo bi poželjnije tamo voditi bitke,negoli među svojima širiti "razdor"i netoleranciju,na koncu činiti nam je svakome po svojoj savjesti,pa tako se i ravnajmo!Hvala i ne zamjerite i ne gledajte ovo u obliku kritike,već u duhu bratskog upozorenja,nismo sami,javno je i mnogi nas i čitaju i prate,stoga je i naša odogovornost veća! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2006 16:02 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

jana napisao:

Upravo si se stavio uz bok franjevcima u hercegovini...znaš i oni ne priznaju ni biskupa ni Vatikan,a nazivaju se katolicima.

A najbolji ti je ovaj dio di se spominješ Svetog Oca Pape :shock:

Jano,prvo mi reci stajalište stajalište Vatikana.Opet napominjem da od strane Vatikana nikada nisam čuo da nema ukazanja.
Ja sam u Međugorje otišao kao ateista,a vratio se kao vjernik,a šta mi se tamo dogodilo,teško je objasniti.
Kakav je Josip Lončar onda katolik kada je na seminaru u ciboni spominjao Majku Božju u Međugorju.Katolikom se naziva i James Manjackal,a opet je posjetio Međugorje.Nemoj pričati gluposti.Kome se ljudi tamo mole.Da li se Međugorje mora proglasiti svetištem,da bi se ljudi išli moliti Majci Božjoj. Meni je moj Bog i Majka Božja ispred svakog čovjeka.Kada se Vatikan izjasni u vezi ukazanja,to ću prihvatiti.I ako potvrde da ukazanja nema, neću se razočarati,jer sam se tamo molio i dobio velike milosti.
O tome se može jako puno raspravljati i ne može se puno postići raspravljanjem.Svatko ima svoj stav o Međugorju.

Primjer:
Recimo da si 20 godina imala astmu i bez aparatića nigdje nisi smjela krenuti.Da si došla u Međugorje, molila se Majci Božjoj i sutradan odbacila aparatić,kakav bi bio tvoj stav u vezi Međugorja?
To se desilo mojoj prijateljici.Kada bi joj sada rekao da u Međugorju nema ništa i da mora slušati katoličku crkvu,kakva bi bila njena reakcija na to,kada je takvu milost osjetila na vlastitoj koži.

Zadnja izmjena: gogi; 20 lip 2006 16:15; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2006 16:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Zasto to Medjugorje toliko smeta pojedincima,pa ono nikoga ne ugrozava,nikoga ne prisiljava,nista ne namece,onaj tko ne zeli neka pokaze toleranciju i neka zivi idalje sa sviojom misljenjem,a nas ostave da Castimo i Slavimo sve ono sto nam je sveto....

Vrh
Citiraj  
 Naslov: naomadeshi
PostPostano: 20 lip 2006 16:10 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Osobno nisam bila u Medjugorju,ali sam cula puno i jedan je Bogoslov molio za mene i moju obitelj u Medjugorju i svojom molitvom pomogao mojoj obitelji.
Namjeravam otici tamo i jasno mi je samo jedno,priznato ili ne priznato,toliko svjedocanstva ima,da kada Bog bude htio bit ce priznato i od Vatikana,ali mislim da to nije ni bitno,Bog je svagdje i voli nas sasvim dovoljno da ce sigurno oprostiti i onima koji ga nisu prepoznali odmah i na svakom mjestu!
Jer nekada se previse plasimo da povjerujemo,a istovremeno smo sigurni da ce nam Bog pokazati sto trebamo....... :?
Malo ipak cudno zvuci......vjerujemo samo onda kada nama odgovara i kada zelimo vjerovati,a to nije zasigurno nigdje napisano,a Biblija je tu da zivimo vjeru!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2006 23:04 
Odsutan

joakim napisao:
jana napisao:

Oprostite,ali ovo je jako neumjesno pitanje,uspoređivati sakrament sv.Euharistije sa hodoćašćem u bilo koje "svetište!Mišljenja sam da je vrlo blizu ona granična nit suptilnijeg razgovora dotaknuta u negativnom kontekstu,i na takav način nikome nije na korist.Pokušajte molim vas lijepo, čitati postove ljudi pažljivije i s barem malom dozom razumijevanja,jer u protivnom će umjesto pravog kršćanskg dijaloga,prerasti u polemiziranje,što svakako nikome nije na korist,i može donijeti više štete,te će se tako diskusija razvodnitina za i protiv,a zbog toga sigurno nismo tu.Osim toga postoje drugi forumi,koji doista na sve moguće načine omalovažavaju hodočasničaka mjesta, i naše svetinje i cijelu našu RKC,pa ukoliko toliko revno želite "braniti"ili "osporavati"neke stvari bilo bi poželjnije tamo voditi bitke,negoli među svojima širiti "razdor"i netoleranciju,na koncu činiti nam je svakome po svojoj savjesti,pa tako se i ravnajmo!Hvala i ne zamjerite i ne gledajte ovo u obliku kritike,već u duhu bratskog upozorenja,nismo sami,javno je i mnogi nas i čitaju i prate,stoga je i naša odogovornost veća! :grlim te:

Joakime - kako bi rekao naš dragi Papa Benedikt XVI

- Mi smo se na Kongregaciji uvijek pitali kako za jednoga vjernika mogu biti vjerodostojna ukazanja svakoga dana i kroz tolike godine. Traju li još uvijek svakoga dana?

A ja upitah ozbiljne vjernike - kad su zadnji put bili na Svetoj Misi ?

Dakle nema usporedbe Joakime - već je pitanje povezano uz ozbiljnost vjerničkog življenja vjere.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2006 23:20 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

rebeka napisao:
Zasto to Medjugorje toliko smeta pojedincima,pa ono nikoga ne ugrozava,nikoga ne prisiljava,nista ne namece,onaj tko ne zeli neka pokaze toleranciju i neka zivi idalje sa sviojom misljenjem,a nas ostave da Castimo i Slavimo sve ono sto nam je sveto....

Slažem se i dodajem protivnike ukazanja će sudit Gospa ali se nebojte jer je ona milostiva.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2006 23:21 
Odsutan

gogi napisao:
Jano,prvo mi reci stajalište stajalište Vatikana.Opet napominjem da od strane Vatikana nikada nisam čuo da nema ukazanja.
Ja sam u Međugorje otišao kao ateista,a vratio se kao vjernik,a šta mi se tamo dogodilo,teško je objasniti.
Kakav je Josip Lončar onda katolik kada je na seminaru u ciboni spominjao Majku Božju u Međugorju.Katolikom se naziva i James Manjackal,a opet je posjetio Međugorje.Nemoj pričati gluposti.Kome se ljudi tamo mole.Da li se Međugorje mora proglasiti svetištem,da bi se ljudi išli moliti Majci Božjoj. Meni je moj Bog i Majka Božja ispred svakog čovjeka.Kada se Vatikan izjasni u vezi ukazanja,to ću prihvatiti.I ako potvrde da ukazanja nema, neću se razočarati,jer sam se tamo molio i dobio velike milosti.
O tome se može jako puno raspravljati i ne može se puno postići raspravljanjem.Svatko ima svoj stav o Međugorju.

Primjer:
Recimo da si 20 godina imala astmu i bez aparatića nigdje nisi smjela krenuti.Da si došla u Međugorje, molila se Majci Božjoj i sutradan odbacila aparatić,kakav bi bio tvoj stav u vezi Međugorja?
To se desilo mojoj prijateljici.Kada bi joj sada rekao da u Međugorju nema ništa i da mora slušati katoličku crkvu,kakva bi bila njena reakcija na to,kada je takvu milost osjetila na vlastitoj koži.

Puno pitanja...
Stav Vatikana u svezi hodočašća i samog Međugorja kao svetišta Kraljice Mira.Stavila sam upis na temu "Službene stranice".Svetište Kraljice Mira postoji od 1977 godine i to sa druge strane Neretve.To svetište je jedino svetište Kraljice Mira u hercegovini.Međugorje je mjesto okupljanja vjernika,a nije svetište Kraljice Mira.Vatikanski osvrti glede navedenog poslijednji izneseni u zadnja tri - četiri mjeseca.

Zašto Vatikan nije jasan - zato jer se uz međugorje kao još jedan veliki problem prije "ukazanja" - neposluh hercegovačkih franjevaca i sve sa te strane Neretve.Otkazao se posluh biskupu Čuli,biskupu Žaniću i trenutnom biskupu Periću.Da nebi bilo zabune - međugorje je jedna od neposlušnih župa u kojoj je za vrijeme prvog "ukazanja" - bio ne samo neposluh prema biskupu već i prema Svetoj stolici.
Kad se ukazala "Gospa" i sam biskup je vjerovao da je nebo progovorilo da se ukloni nered koji je vladao.
O poslušnosti smo mislim kao ozbiljni vjernici već dovoljno raspravljali.
Nedugo nakon ukazanja - stanje neposluha ostaje ISTO...a situacija sa biskupovim stavom se drastično mjenja jer je "Gospa " preko vidjelaca napala biskupa zbog dvojice otpuštenih kapelana - (Otpust stigao iz Vatikana) i gdje ga je optužila da je on kriv,a da su dvojica kapelana -Nevini.Gospa direktno kontra Vatikana.
Od tada je stav biskupa - takav kakav jest i kako je sve zapisano i snimljeno i arhivirano u Ordinarijatu u Mostaru - teško da će se nešto promijeniti.
Majci Božijoj se možemo moliti - ali ne zaboravimo da je Isus ostao poslušan i ponizan u ljubavi do smrti na Križu ...

Što se tiče izlječenja i čudesa i svega ostalog što se kao dobro povezuje sa tim mjestom - pa ljudi moji - gdje god postoji molitva na ovom svijetu i čuda se događaju.Bog nije na za jednom mjestu.

Zato je najveća ljubav ući u svoju župu,na Svetu Misu i moliti - Blaženi oni koji ne vide,a vjeruju!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2006 23:22 
Odsutan

Šodar napisao:
rebeka napisao:

Slažem se i dodajem protivnike ukazanja će sudit Gospa ali se nebojte jer je ona milostiva.

Još jedna LAŽ - Gospa ne sudi nikome!

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: naomadeshi
PostPostano: 20 lip 2006 23:25 
Odsutan

loveyou napisao:
Osobno nisam bila u Medjugorju,ali sam cula puno i jedan je Bogoslov molio za mene i moju obitelj u Medjugorju i svojom molitvom pomogao mojoj obitelji.
Namjeravam otici tamo i jasno mi je samo jedno,priznato ili ne priznato,toliko svjedocanstva ima,da kada Bog bude htio bit ce priznato i od Vatikana,ali mislim da to nije ni bitno,Bog je svagdje i voli nas sasvim dovoljno da ce sigurno oprostiti i onima koji ga nisu prepoznali odmah i na svakom mjestu!
Jer nekada se previse plasimo da povjerujemo,a istovremeno smo sigurni da ce nam Bog pokazati sto trebamo....... :?
Malo ipak cudno zvuci......vjerujemo samo onda kada nama odgovara i kada zelimo vjerovati,a to nije zasigurno nigdje napisano,a Biblija je tu da zivimo vjeru!

Meni je uvijek drago da se puno lošeg u životu uz Božiju pomoć i blagoslov okrene na dobro.
Masovnost nije razlog za priznanje - već istina ,a vidioce se uhvatilo puuuuno puta u kontradiktornostima.

I opet ponavljam riječi Pape Benedikta XVI - Mi smo se na Kongregaciji uvijek pitali kako za jednoga vjernika mogu biti vjerodostojna ukazanja svakoga dana i kroz tolike godine.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 256 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 26  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]