www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 02 svi 2025 16:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 54 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2009 13:11 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
njegovo jedino ime je LJUBAV!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2009 13:27 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Naravno, ljubav.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2009 13:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Moj Bog je Bog moje svakodnevice.

I samo u Tebi i s Tobom
mogu živjeti - jer si mi Bože,
SVE.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2009 14:31 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Mislim da e malo previsemo svi bakcemo oko imena Bozjeg.Milsim da ono nije vazno,jer je bog svuda oko nas i kako ga god zovemo to je sasvim u redu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2009 16:42 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Mario22 napisao:
Mislim da e malo previsemo svi bakcemo oko imena Bozjeg.Milsim da ono nije vazno,jer je Bog svuda oko nas i kako ga god zovemo to je sasvim u redu.

Nemozes ti Boga zvati kako got,jer Bo je Gospodin Bog i Bog je samo jedan.

Bog nam je okrenuo svoje lice

Bog u kojega mi kršćani vjerujemo, kako nam je objavio njegov sin Isus Krist je trojstven, trojedin. On je jedan Bog u tri božanske osobe, kako nas uči katekizam. Jedan stari simbol vjere (Quicumque) kaže to sažeto ovako: "Ovo je katolička vjera, častiti jednoga Boga u Trojstvu i Trojstvo u Jedinstvu, bez miješanja osoba, bez dijeljenja božanske biti: jer druga je osoba Očeva, druga Sinova, druga Duha Svetoga, ali božanstvo Oca, Sina i Duha Svetoga jest jedno, jednaka im je slava i suvječno Veličanstvo" (Katekizam Katoličke crkve, br. 266). Prošle nedjelje slavili smo svetkovinu Duha Svetoga, na Božić i Uskrs slavili smo svetkovine Sina Božjega Isusa. Zanimljivo je da u katoličkom kalendaru nema posebne svetkovine Boga Oca, Boga Stvoritelja. Možda će je Crkva jednoga dana uvesti. Vjeru današnje svetkovine jednoga Boga koji živi u tri osobe izrazili smo najbolje aleluja-stihom prije Evanđelja kad smo dali slavu Bogu: "Ocu, i Sinu, i Duhu Svetomu, Bogu koji jest, i koji bijaše, i koji dolazi!" (Otkr 1,8). Ne razumijemo kako je to: jedno biće, ili kako to filozofski kažemo: jedna narav u tri osobe. Ne razumijemo, ali vjerujemo. Vjerujemo, jer nam je Bog tako po Isusu objavio.
Bog nam je objavio još više: po Isusu, svome Sinu, Bog nam je objavio koliko mu je do nas stalo. Svojom spasiteljskom mukom, smrću i uskrsnućem Isus nam je otvorio put prema Očevu srcu. Bog nas prihvaća u ljubavi koja je ljubav između Oca i Sina, a zovemo je Duh Sveti. U Sinu nam je Bog pokazao svoje lice. Strašno je imati pred sobom lice koje je neprijateljsko i zlobno. Ali je divno imati pred sobom lice nekoga tko nas voli, lice oca, majke, djeteta, lice Boga koji je ljubav. To nam lice daje sigurnost, bezgranično povjerenje. Zato kažemo da ćemo u vječnosti upravo u tome uživati vrhunsku sreću, što ćemo moći trajno "gledati Božje lice", biti u Božjoj nazočnosti i sigurnosti.

Naš odgovor

Ovo Božje lice puno ljubavi traži odgovor od nas. Kad je prvi čovjek, Adam, sagriješio, sakrio je svoje lice pred Bogom. Osjetio je da više nije vrijedan Božjega lica, njegove blizine. Uostalom, tako se uvijek osjećamo kada sagriješimo. Grijeh nas dakle rastavlja od Boga, od njegova lica. Sveto nas pismo, osobito psalmi, često potiče da tražimo Božje lice. A tražiti Božje lice znači držati Božje zapovijedi, hoditi njegovim putom, truditi se da mu budemo bliski. A i sam je Isus na oproštaju od svojih učenika zatražio upravo to: da pođu po cijelom svijetu, učine njegovim učenicima sve narode, krste ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i uče držati, "sve što sam vam zapovjedio" (usp. Mt 19-20). Na drugom pak mjestu veli što im je to zapovjedio: da ljube jedni druge (usp. Iv 15,17). Tako se Bog koji je ljubav očituje svemu svijetu na sasvim očit i jasan način. Jezik ljubavi je univerzalan. Njega mora naučiti onaj tko želi navješćivati Božju ljubav i jedino ga tim jezikom može navješćivati.
Jedan svećenik pripovijeda sjećanje iz svoga djetinjstva. Kada sam odlazio od kuće na ljetni odmor k rodbini, majka mi je uvijek davala puno lijepih savjeta i opomena. Na rastanku bi mi rekla još nešto čega se i danas sjećam: "Idi s Bogom!" Blagoslovila bi me riječima: "U ime Oca i Sina i Duha Svetoga" i dodala: "Sretno!" Pomalo mi je bio neobičan taj majčin blagoslov i oproštaj. Shvatio sam ga posve tek puno kasnije. Ona je učinila ono isto što je učinio i Isus na rastanku od svojih apostola, kojim i Matej završava svoje evanđelje. Čuli smo te riječi u današnjem evanđeoskom odlomku. Opraštajući se sa svojim učenicima, Isus ih šalje širom svijeta i daje im nalog da svima navješćuju njegovu Radosnu vijest o Božjoj ljubavi, da ih krštenjem uključuju u zajednicu spašenih u Crkvi, ali prije svega da ih uče, riječju i primjerom, obdržavati njegove zapovijedi, zapovijedi međusobne ljubavi. Budu li tako činili, smiju biti sigurni da Isus ostaje s njima "u sve dane - do svršetka svijeta" (Mt 28,20). Tko ostaje u Isusovoj ljubavi i u njoj trajno živi, taj ostaje s Isusom i nakon njegova povratka nebeskomu Ocu. To smo pozvani činiti i mi, vjernici ovoga vremena i podneblja. Sjećajmo se trajno te velike i radosne istine i svojim životom slavimo trojedinoga Boga Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.

Dr. Anto Orlovac

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2009 18:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Obožavan od Muslimana kao Allah
Od kršćana kao Jehova
Od Vaišnava kao lotosooki Gospod
Od Šaivita kao Šambho
Onaj koji podaruje zdravlje i bogatstvo
Neka bude slavljen kao vrhovno sveopće Sebstvo.
(stihovi na teluškom)

Ljudi mogu štovati Boga pod raznim imenima i likovima, no isti Bog odgovara na svačije molitve.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2009 18:32 
Odsutan

Totalno si u krivu. Mi slavimo i volimo i postujemo samo jednoga Boga ! Boga Oca ,Boga Sina i Boga Duha Svetoga!!!! I nema mjesta za druge Bogove. Postujemo i ljubimo ljude. Svatko ima pravo na izbor Bog nam je i to dao. Ako vjerujes u Krisnu ,Alaha ili nesto slicno onda si na krivom forumu. Mi smo krscani, katolici i tome smo vijerni. U srcu nam je samo Isus. On je taj koji cini cudesa, ozdravljenja ,oslobodjenja i mi ga slavimo. On nas sve voli i tebe voli i sigurno te zove sebi da dodjes na pravi put zato i jesi dosao ovdje na forum. A sve sto pricamo na ovom forumu je u skladu s katolickom Crkvom. Vidim da reagiras na druge vjere i brkas. I tamo o Homeopatiji sto je napisano je istina . Nek su oni diplomirani mi krscani smijemo ici iskljucivo lijecnicima i svecenicima. Jer preko lijecnika i preko svecenikove molitve nas Isus ozdravlja. To je takodje stav crkve nismo mi na forumu izmislili to pa filozofiramo. Mi ljubimo i savjetima, moplitvom pomazemo jedni drugima. Nadam se da cemo i tebi pomoci. BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2009 20:15 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zasto onda ides k lijecniku ako ti samo Isus moze pomoci?
Obasni mi molim te.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2009 20:47 
Odsutan

Mene je Isus izlijecio od:Astme, neplodnosti, izvucenja kostane tibije na desnom koljenu, divlje kosti na nozi, ravnih stopala, bolova u kraljeznici i alergije. Znci Isus pomocu molitve lijeci ozbiljne bolesti. Tipa tumora ,kracih ruku nogu, invcalidi prohodaju.i sl. Lijecnike je takodje Bog stvorio i dao nam ih da nas lijece. Tj .On nas lijeci preko njih. Sotona kopira Boga te daje zdravlje preko bioenergije, alternativne medicine i sl. Ali je to kratkorocno. Ili se od druge bolesti razbolis. Sotona daje bolest DUHA DUSE I TIJELA. A Bog zdravlje i oslobodjenje od zloga. Mene je Isus ozdravio i Duhovno. To mi je vaznije od tjelesnog zdravlja. A van svake pameti bi bilo da molis Boga da te ozdravi od gripe za to ti je dao lijecnike. Ja sam samo molila za neplodnost ,a sam me je ozdravio od ostalih bolesti. SLAVA MU I HVALA!!! :P .
Dao nam je i dar razlucivanja dobrog od zloga . I po tome daru prepoznajemo sta dolazi od Boga ,a sta od Zloga.Tako da znamo da je reiki,alternativa bioenergija i sl. od Sotone. On je Boziji neprijatelj i osvecuje mu se preko nas jer smo mi ljubljena njegova djecica.
Sotonino najvece oruzije je da uvjeri ljude na nepostoji pa i na taj nacin djeluje na nas.
Znas da je Isus lijecio i oslobadjao za zivota to radi i danas. Cudesa se i danas dogadjaju. Bog se proslavlja kroz njih. Pokazuje nam koliko nas voli. On nas je stvorio i zeli nas zdrave u Duhu ,Dusi i u tijelu. Nadam se da sam ti uspjela pojasniti bar malo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2009 21:35 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

vamiev napisao:
Zasto si ovdje na ovom forumu? Mozda sam i ne znas.... ali duboko u tebi nesto cezne za istinom... za pravim Bogom...
Ja jos trazim Boga... onog pravog... i mozda ovdje najmanje o njemu mogu reci ali kad sam bila u najvecim krizama kao ovih zadnjih dana uvik sam se vracala na ovaj forum... jer mi Duh Sveti govorio... i pocela sam cuti taj glas... jos je dosta tih ali ga cujem... cujem ga srcem... i u tebi Duh Sveti govori... govori ti da se obratis!!!

Halo ,halo jel cujes?
Ja sam svoj put pronasao.
Hare Krsna

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 54 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]