www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 27 lip 2025 21:30

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2008 14:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
postoji i super časopis: Glasnik mira , koji nažalost nije lako nabaviti u hrvatskoj, barem ja u zagrebu nevidjeh ga po crkvama, ali Bogu hvala, taj list se može naći i online na webu, ima čak arhiva svih listova u zadnje 3 godine!

evo linka, pa sve koje zanima mogu ga i isprintati, ima jako lijepih članaka o vjeri, dogmama i nauku KC, raznim Gospinim ukazanjima kroz povijest, porukama iz Međugorja, svjedočanstvima vidioca, raznih svećenika, biskupa, vjernika, obraćenika isl

http://medjugorje.hr.nt4.ims.hr/Main.as ... p=MToxOjE=

ugodno čitanje svima, ja svaki put s velikim nestrpljenjem isčekujem slijedeći broj i kad ga isprintam čitam ga danima s velikim užitkom

mogu reći da sam jako toga i naučio i spoznao o našoj vjeri, kako treba živjeti i čemu težiti u životu kao vjernik
list uređuju i za nj pišu mnogi priznati svećenici i laici , ima stvarno prelijepuh člabaka i svjedoćanstava

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 lip 2008 11:01 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Hrvoje Hrki napisao:
postoji i super časopis: Glasnik mira , koji nažalost nije lako nabaviti u hrvatskoj, barem ja u zagrebu nevidjeh ga po crkvama, ali Bogu hvala, taj list se može naći i online na webu, ima čak arhiva svih listova u zadnje 3 godine!

joj Hrki moram ti zahvaliti na linku od casopisa... danas sam ga poceo citati Lipanj 2008 i moram reci da me odusevio... kad pocnes ne mozes prestat citat :lol: :lol: ... odlican je... hvala ti jos jednom :grlim te: :grlim te: :grlim te:

BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2008 22:10 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
BiTLorD napisao:
Hrvoje Hrki napisao:

joj Hrki moram ti zahvaliti na linku od casopisa... danas sam ga poceo citati Lipanj 2008 i moram reci da me odusevio... kad pocnes ne mozes prestat citat :lol: :lol: ... odlican je... hvala ti jos jednom :grlim te: :grlim te: :grlim te:

BTB

Ja se pretplatila na Glasnik Mira pa ako nekome nešto treba isfotokopirat i poslat ili sl., nema problema! BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 lip 2008 22:50 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
26/6/2008
Kardinal Vinko Puljić na obljetnicu fenomena

Osniva se komisija Svete Stolice za Medjugorje

Prvi put nakon što je prije sedamnaest godina Komisija Biskupske konferencija bivše Jugoslavije donijela odluku o Međugorju tvrdeći da nema nadnaravnog u ukazanjima te naredila dalje promatranje, predsjednik Biskupske konferencije BiH i sarajevski nadbiskup kardinal Vinko Puljić najavio je uspostavu nove komisije koja će istražiti taj fenomen, a bit će u ovlasti Svete Stolice. Prema kazivanju šestero djece, Gospa im se prvi put ukazala 24. lipnja 1981. otkad pojedini, tvrde oni, još imaju ukazanja.

Mjesni biskup dr. Ratko Perić, međutim, tvrdi kako su u Međugorju "tolike međugorske poruke, pripisane Gospi, puke umišljotine". "Ostaje i dalje odluka Biskupske konferencije Jugoslavije izglasana 91. godine, a zapravo nova komisija nije u ovlasti Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Ona će biti najvjerojatnije u ovlasti Svete Stolice, koja će izgledati ako dođe do te komisije, a vjerojatno hoće kao međunarodna komisija koja će nadilaziti našu jurisdikciju. Nikada se, doduše, neće isključiti mjesni biskup jer je on u prvome redu mjerodavan za sve što se zbiva u nekoj biskupiji. Sigurno je da će međunarodna komisija dobiti, dođe li do nje, druge upute koje ćemo vidjeti o čemu će biti", rekao je kardinal Puljić u intervju za Radio Mir iz Međugorja, objavljen na obljetnicu međugorskih događaja 25. lipnja.

Kardinal je 1991. godine, nedugo nakon što je izabran, i sam sudjelovao u radu Biskupske konferencije bivše Jugoslavije. Prema tumačenju kardinala Vinka Puljića, ne treba očekivati donošenje brzopleta suda Crkve te da će se zasebno promatrati navodna Gospina ukazanja i pastoralni rad Crkve.

"Sud Crkve će u prvome redu pratiti propovijeda li se dostojanstveno pravi nauk vjere. Drugo što će se sigurno pratiti jest kako se slave sakramenti liturgija, onda i događaji koji su stvarno tamo prisutni, a to je da su mnogi istinski zbog skrušenosti doživljavali obraćenja i učvršćenje vjere. Treba razlikovati dvije razine Međugorja. Prva razina, kada se govori o ukazanjima i porukama, to će sigurno biti poseban sektor praćenja, a drugi sektor su pastoralni sakramenti, liturgija i pobožnost", dodao je.

Pastoralni dio će biti, prema njegovim tvrdnjama, biti "puno lakše pratiti i taj će dio biti obveza u prvome redu mjesnog biskupa i župnika". "Drugi dio (ukazanja) teološki je. Njega će pratiti druga komisija pa ne možemo o tome, posebno ne paušalno, davati nikakve ocjene i navijački suditi, nego poslušno i vjerno predati Crkvi, koja je također zabrinuta i zauzeta za sve vjernike i za sva gibanja koja se u crkvi događaju".

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2008 08:21 
Odsutan

Slika
4/6 na Generalnoj Udijenciji kod Svetog Oca Pape Benedikta XVI na Trgu Sv. Petra bila je i jedna velika molitvena grupa Kraljice Mira iz Italije. Na kolicima su dogurali skroz naprijed Kip Gospe i pri tome im je pomogla jedna Švicarska gvardija . Kipu su se približila 2 Kardinala i jedan Biskup i priupitali "Da li je to Međugorska Gospa" a oni su odgovorili "Da" . Na to je jedan rekao " Pa bilo je verijeme da dođe ovdje".
Kao što vidite na slici Papa se je približio Kipu Gospe i blagoslovio ga a Trgom uz pratnju truba i bubnjeva se je zaorila pjesma " Gospa Majka moja Kraljica Mira" . Nakon Susreta sa Papom Gospa je prošla sa procesijom i svi ganuti su je htjeli dotaknuti. Svima je to bio nezaboravan
4 lipanj 2008.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2008 08:29 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
speranza napisao:
Slika
4/6 na Generalnoj Udijenciji kod Svetog Oca Pape Benedikta XVI na Trgu Sv. Petra bila je i jedna velika molitvena grupa Kraljice Mira iz Italije. Na kolicima su dogurali skroz naprijed Kip Gospe i pri tome im je pomogla jedna Švicarska gvardija . Kipu su se približila 2 Kardinala i jedan Biskup i priupitali "Da li je to Međugorska Gospa" a oni su odgovorili "Da" . Na to je jedan rekao " Pa bilo je verijeme da dođe ovdje".
Kao što vidite na slici Papa se je približio Kipu Gospe i blagoslovio ga a Trgom uz pratnju truba i bubnjeva se je zaorila pjesma " Gospa Majka moja Kraljica Mira" . Nakon Susreta sa Papom Gospa je prošla sa procesijom i svi ganuti su je htjeli dotaknuti. Svima je to bio nezaboravan
4 lipanj 2008.

Speranzo, rasplakala sam se kad sam ovo pročitala. Gospa, Majka naša, doista jeste Kraljica Mira i sam zaziv njenog imena unosi u srce mir i radost

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2008 08:44 
Odsutan

zozy napisao:
speranza napisao:
Slika
4 lipanj 2008.

Speranzo, rasplakala sam se kad sam ovo pročitala. Gospa, Majka naša, doista jeste Kraljica Mira i sam zaziv njenog imena unosi u srce mir i radost

Ovakve lijepe stvari nisu novinarima interesantne dok dosta da netko pljuje po Papi , vjeri i Međugorju odmah svi pišu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 srp 2008 09:01 
Odsutan

speranza napisao:
Slika
4/6 na Generalnoj Udijenciji kod Svetog Oca Pape Benedikta XVI na Trgu Sv. Petra bila je i jedna velika molitvena grupa Kraljice Mira iz Italije. Na kolicima su dogurali skroz naprijed Kip Gospe i pri tome im je pomogla jedna Švicarska gvardija . Kipu su se približila 2 Kardinala i jedan Biskup i priupitali "Da li je to Međugorska Gospa" a oni su odgovorili "Da" . Na to je jedan rekao " Pa bilo je verijeme da dođe ovdje".Kao što vidite na slici Papa se je približio Kipu Gospe i blagoslovio ga a Trgom uz pratnju truba i bubnjeva se je zaorila pjesma " Gospa Majka moja Kraljica Mira" . Nakon Susreta sa Papom Gospa je prošla sa procesijom i svi ganuti su je htjeli dotaknuti. Svima je to bio nezaboravan
4 lipanj 2008.

prelijepa vijest
hvala speranzi :grlim te:

papa Benedikt pred našom voljenom Kraljicom Mira

kako znakovito i utješno :D

hvala ti i slava Isuse i BDMarijo :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2008 08:42 
Odsutan

nismo budni...sanjamo nešto...
jedno malo naselje u kamenjaru... sunčano je i toplo tu...nebo izgleda prekrasno, pogotovo kada ga prošaraju male tmuste bijele ovčice...
...prelijep pejzaž...dva brda ,u sredini prelijepa crkva s dva tornja... kao da se očito nazire slovo M na toj crkvi...

...6 djece kleči ponizno pred Presvetim , na olataru... njihove dječje oči , gledaju uspravno , ozbiljno ,ali s puno sreće i ushita u jednu istu točku...negdje u zraku ... nad presvetom hostijom, na žrtveniku...
izgledaju tako skrušeno, čista srca-dječji, ali isto tako i nekako ozbiljno za njihovu dob...kao da su u ekstazi... šta li to gledaju??...šta im to tolko privlači pažnju...ni da trepnu...ni da se mrdnu prema gomili koja ih pritišće odmah iza njih...jako je malo mjesta za sve ljude koji su načičkani u crkvi i koji skoro gaze tih 6 "čudaka" koji potpuno sinkronizirano izvode male geste ...nešto nečujno izgovaraju preko ustiju, s vremena na vrijeme...

....lijep je dan, prevruće je...kao da se topi hercegovački tvrdi kamen...ali nema veze...mnogima to ne smeta...idu kolone ...polako u tišini... neki su bosi...ali kao da i nisu, idu čak brže i hrabrije od onih obučenih...
... mnogi na sebi imaju križeve, medaljone...lik Blažene Djevice...Presveto Srce Isusovo... Bezgrješno Srce Marijino...sveti benedikt...sv Mihael arkanđel... vade se krunice, raznovrsne, prelijepe svaka na svoj način...dolazi se do postaja , reljefnog oblika izlivenih u bronzi...neki zastaju, kleče...mole...čuju se razni jezici, veliko mnoštvo jezika...slaveni, talijani, irci...jezik portugalski, španjolski, njemački, korejski, kineski, filipinski...neki afrički jezici...toliko različitih rasa na jednom mjestu...ali svi kao da mole isto...sve te molitve sklapaju se u jednu skladnu harmoniju , suzvučje iste pjesme ...isti duh prisutan je u svima...otud valjda takva harmonija...
...Ona je davno 6 djece rekla...molite, molite, molite...stalno molite, molite srcem...
...neki su to čuli...očito, da su čuli i poslušali...inače otkud ovoliko mnoštvo ljudi raznih rasa i jezika...a nije nimalo ugodno na ovakvoj hercegovačkoj žegi...tko su ti fanatici??...zar nije ljepše sjediti u hladu i "voljeti" bližnje na drugi način , u priči, zabavi, šalama i pošalicama, anegdotama, malim zezancijama...zar se nije ljepše družiti uz televizor, na utakmicama, u kafićima uz glazbu i zanosni ritam koji odzvanja zvučnicima...

...stvarno tko su ti fanatici koji se penju po najvećoj vrućini , bosi, bez limenki pive u ruci...tko ih je to omađijao...možda je u pitanju masovna halucinacija...neka podmukla manipulacija ovdašnjih franjevaca...sigurno je novac u pozadini...turizam i zarada se ziher kriju iza tog fanatizma...

...podbrdo...crnica...čudno si ti brdo...možda najčudnije na svijetu...šta tolike gomile nalaze na tvome neugodnom, oštrom , surovom kamenu...dobro nije više tako oštro, poravnale su ga noge milijuna fanatika , koji u kolonama idu gore, pa opet dolje...vrte se oko malog luga, šumice...a onda nazad u bijakoviće...
...neki u dubokoj tišini...a neki iz dubine mole krunice, litanije...otkud tolika ljubav prema toj staroj molitvi još od sv. dominika...otkud tolika strpljivost i ljubav prema uzastopnom ponavljanju triju molitava...i tako na stotine puta...ma to moraju biti samo fanatici...to je fanatizam ili masovna halucinacija, omađijanost,... utjecaj demona, sotone-prerušenog u anđela svijetla...djelo masonerije, da se podjeli KC...

sa mjesta ukazanja jasno se vidi crkva sv. jakova, kao na dlanu...čudna je ta crkva...građena 30-tih godina kada je župa brojila nekoliko stotina duša...a napravljena je toliko velika, sa dva zvonika...biskup mišić je tada naravno smatrao crkvu preraskošnom, nepotrebnim trošenjem novca, bio je protiv dava tornja...ali možda je boljke da je ispalo drugačije, jer prelijepo izgleda ova crkva sa dva zvonika...kao da se tvori veliko slovo M...šta li to M znači...da nije masonerija?
a i da nije toliko velika, gdje bi stali svi ti hodočasnici, vjernici...na kraju je ipak ispalo dobro...oni koji vjeruju , rekli bi da je to bilo u Božjem planu već od tada...kao, i veliki križ na drugom još većem brdu, napravljen 1933 na jubilejnu godinu Isusovog raspeća...sada se zbog tog velikog križa naziva križevac...

...he, he ,upravu su mnogi koji sumnjaju...i meni je to bilo uvijek sumnjivo, pa sam biskup se kategorički od početka protivio tome svemu...he, he...ta nisu valjda 6 balavaca pametniji , ta nez naju valjda oni više o duhovnome, nadnaravnome, utjecaju zloga od samog biskupa... nije valjda pile pametnije od koke, ili možda pijetla?
...he, he...mora pobijediti istina , pravda...pogledajmo se u ogledalo, i recimo svi iskreno , kome prije vjerovati, tko je u pravu-"ogledalo pravde " ili 6 pušača po brdima, možda su i narkomani...ako ništa onda su izmanipulirani fanatici od neposlušnih franjevaca...dobro je da se oduzimaju javne ovlasti mnogima...fra slavku, i fra jozi, iako mi ga je malo žao, čamio je u zatvoru nekoliko godina... a šta ćemo... bila su to olovna vremena ,tamnica naroda...

...da sjećam se prvih dana...prva, duga ispitivanja djece, od svakog živog, pregledi na psihijatriji, prijetnje i zaplašivanja...najmlađem su rekli da neće vidjeti više svoje roditelje ako ne prizna da laže, masovan dolazak milicije ,i specijalaca iz sarajeva...grad je bio okružen barikadama, crkva zatvorena i zabranjeno masovno okupljanje, inspektori i udbaši u civilu, psi na uzicama, helikopteri nadlijeću crkvu i mjesto, zaplašivanje i teror, kao da je ratno , izvanredno stanje...

...hm, kad se svega toga sjetim , opet mi je čudno kako je njih 6 klipana sve to izdržalo, kako se nisu odali da izmišljaju ili da su nagovoreni od neke zle sile...kako su imali toliko volje izdržati sve te pritiske, prijetnja, tolika pojašnjavanja roditeljima , susjedima, došljacima, miliciji, udbašima, svećenicima, biskupu...
...hm, kako su to sve izdržali i to preko 27 godina,...stvarno čudno, ne znam...he,he - to je samo znak šta fanatizam i zatucanost može učiniti od šestoro normalne djece...baš mi ih je žao... :twisted:

moram nastaviti posao...šef zove

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2008 08:57 
Odsutan

Prelijepo Hrvoje :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 125 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]