www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 lip 2025 18:13

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 70 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 21:15 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Ja bih rekao da se molitve poput svete krunice mogu shvatiti samo ako ih se gleda u duhu. Isticanje nabrajanja kao besmislenog je isto kao i isticanje cinjenice da je rad na traci u tvornici sardina besmislen. Nemojmo povezivati ni cinjenicu da svaka zapakirana sardina nesto vrijedi pa vuci analogiju na izmoljenu Zdravo Mariju, ali recimo da svaka izmoljena Zdravo Marija drzi nase misli uperene na otajstvo koje se moli. U Starom Zavjetu lako se moze uociti kako se cesto spominje trenutak kad Bog otvara oci i u jednom trenutku spoznas ono sto ti je cijelo vrijeme bilo ispred nosa. Zivot je nekad zbilja jednostavan. :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 22:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Nasmijesen napisao:
Ja bih rekao da se molitve poput svete krunice mogu shvatiti samo ako ih se gleda u duhu. Isticanje nabrajanja kao besmislenog je isto kao i isticanje cinjenice da je rad na traci u tvornici sardina besmislen. Nemojmo povezivati ni cinjenicu da svaka zapakirana sardina nesto vrijedi pa vuci analogiju na izmoljenu Zdravo Mariju, ali recimo da svaka izmoljena Zdravo Marija drzi nase misli uperene na otajstvo koje se moli. U Starom Zavjetu lako se moze uociti kako se cesto spominje trenutak kad Bog otvara oci i u jednom trenutku spoznas ono sto ti je cijelo vrijeme bilo ispred nosa. Zivot je nekad zbilja jednostavan. :D

..MOLITVA JE POPUT OTKUCAJA SRCA..

..BESMISLENA ..

...A ŽIVOTVORNA..

...pa nije ponavljanje riječi u molitvi zbog , neba..
..već zbog nas..

..kad smo u frci..i kad naše srce NEMA DRUGOG IZBORA..

..KAD ZAVAPIMO U DIJELIĆU SEKUNDE.." BOŽE MOJ"

..to su Gospodinu Najdražemolitve...jer onda spoznamo da nemamo
..NIKOGA ..drugog osim NJEGA..

.a ovako..svakodnevno..molitva...
..traži ..napor..i odvajanje od ..svjetovnog..

..loša molitva..nije molitva...

...zato kad molimo....riječi Božanske..mi ..
...umrtvljujemo svoje ..zemaljsko...

..pa prava molitva...obično počinje..tek..nakon pol sata klečanja..
..i ponavljanja očenaša i zdravomarijo..

..onda naša tjelesnost..USTUPA MJESTO ..našemu DUHU...
..a onda naš DUH ULAZI U BOŽANSKO PODRUČJE I
..RAZGOVOR S GOSPODINOM...s Majkom Marijom..ILI S našim ZAŠTITNICIMA...

..da MOLITVA JE NAJMOĆNIJA STVAR..jer DOLAZI..iz Slave Gospodnje..

..a ove površne molitve..su NULA BODOVA..

..to su samo naša htjenja...

..PRAVA MOLITVA JE UVIJEK USLIŠENA..
..JER JE OBRAZLOŽENA U SLAVI GOSPODNJOJ..

..ali i podređena NAJSAVRŠENIJEM IZBORU...

...volji GOSPODNJOJ..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 22:08 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Nasmijesen napisao:
Nas zivot treba biti molitva. To je ona istinska povezanost s Bogom, molitva srcem. Naravno, do nje se dodje kroz vjeru. Nemozemo reci, hajde, idem ja sam moliti srcem. Tek onda kad covjek postane svjestan da mu je Bog sve, i da bez Boga nema nista, tek onda covjek moli srcem, onda mu svaka kretnja, misao ili nesto drugo bude uronjena u Boga.

Bog nas vodi do takve molitve. Ja sam u trenucima svog obracenja, tj. posvjescivanja sebe i ovisnosti o Bogu, poceo moliti. Tad mi nije bilo tesko moliti, dapace, sve bih zapostavio zbog molitve. No to je kao i kod male djece, nama tad treba takva molitva, tad smo nejacad u Bogu, tad zapostavljamo sve ostalo i odgajamo se, tad smo na mlijeku. Nakon toga mi odrastamo, pocinjemo biti svjesni da trcimo za duhovnim slastima a da nas zivot ne slijedi Evandjelje, da smo kao oni koji slusaju a ne vrse. Pa se onda mijenja i nas odnos prema bliznjima, a i prema onom sto nazivamo - molitva.

Napisao bih jos ali nemogu sad dalje... Drugom prigodom.

Pozdrav!

Ako bi htio objasniti tvoju riješ "ovisnost" o Bogu?
Jer ne razumjem to ovisnost?

Unaprijed hvala

lijep pozrdav

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 vel 2009 23:49 
Odsutan

Mislim da je Nasmijesen mislio pod tim "ovisnost"- Ljubav..Zelja..Potreba-Prema Bogu.

:D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 00:20 
Odsutan

Toma napisao:
Ja mislim prijatelju da bi trebao čovjek biti siguran u puno toga prije odlaska "gore"
Jer ako nije onda mu je vjera slaba.
Ja želim da budem takav,nemoj da misliš da ja imam takvu vjeru,daleko
od toga.
Moja je želja da postanem takav i da imam vjeru takvu da znam što me
čeka gore.
Jer po mome mišljenju ako mi ostane nešto nepoznato sada ovde u ovom
životu sada dok sam na zemlji i gore će mi biti tako.
Znači ako se ovde ne probudim duhovno,mislim da i gore će biti ništa ni manje ni više nego tako.

Dobro nam dosao Toma... evo, mogu ja iznijeti ono sto mi je u srcu bilo dok sam citala ovaj tvoj post,..

Kad bijah nejače, govorah kao nejače, mišljah kao nejače, rasuđivah kao nejače. A kad postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko. Doista, sada gledamo kroza zrcalo, u zagonetki, a tada - licem u lice! Sada spoznajem djelomično, a tada ću spoznati savršeno, kao što sam i spoznat! A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje - ali najveća je među njima ljubav.

nadam se da ne grijesim kada za sebe ovo tumacim kao da tek kad predjemo gore da ce nam sve biti jasno,.. da nam je ovdje samo vjerovati, ljubiti, i ufati se,... a sve da nam bude jasno ovdje,.. dragi Brate, sva mudrost svijeta nije data svakome.. Isus ju posjeduje,,.. a ja nisam dostojna ni da remena odrijesim na obuci Njegovoj....

Ja mu vjerujem,... i sretna sam sto je tako,.. trazim i prihvacam sto mi se daje,.. ali ono sto nije za ovoga vremena strpljivo cekam... kad bude vrijeme dat ce nam se,,.. ovdje nam nije dato i s razlogom.. :D

a sto se tice same teme.. mislim da ne bi trebali staviti sat preda se dok se molimo,.. dok osjecamo zar u srcu, i imamo vremena molimo,..

pa bila to Krunica ili molitva koja nam izlazi iz srca,.. Predajmo svoja srca,... i gledajmo Isusa, ne kazaljke,..
BVB :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 00:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Matyjesus napisao:
Toma napisao:
Ja mislim prijatelju da bi trebao čovjek biti siguran u puno toga prije odlaska "gore"
Jer ako nije onda mu je vjera slaba.
Ja želim da budem takav,nemoj da misliš da ja imam takvu vjeru,daleko
od toga.
Moja je želja da postanem takav i da imam vjeru takvu da znam što me
čeka gore.
Jer po mome mišljenju ako mi ostane nešto nepoznato sada ovde u ovom
životu sada dok sam na zemlji i gore će mi biti tako.
Znači ako se ovde ne probudim duhovno,mislim da i gore će biti ništa ni manje ni više nego tako.

Dobro nam dosao Toma... evo, mogu ja iznijeti ono sto mi je u srcu bilo dok sam citala ovaj tvoj post,..

Kad bijah nejače, govorah kao nejače, mišljah kao nejače, rasuđivah kao nejače. A kad postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko. Doista, sada gledamo kroza zrcalo, u zagonetki, a tada - licem u lice! Sada spoznajem djelomično, a tada ću spoznati savršeno, kao što sam i spoznat! A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje - ali najveća je među njima ljubav.

nadam se da ne grijesim kada za sebe ovo tumacim kao da tek kad predjemo gore da ce nam sve biti jasno,.. da nam je ovdje samo vjerovati, ljubiti, i ufati se,... a sve da nam bude jasno ovdje,.. dragi Brate, sva mudrost svijeta nije data svakome.. Isus ju posjeduje,,.. a ja nisam dostojna ni da remena odrijesim na obuci Njegovoj....

Ja mu vjerujem,... i sretna sam sto je tako,.. trazim i prihvacam sto mi se daje,.. ali ono sto nije za ovoga vremena strpljivo cekam... kad bude vrijeme dat ce nam se,,.. ovdje nam nije dato i s razlogom.. :D

a sto se tice same teme.. mislim da ne bi trebali staviti sat preda se dok se molimo,.. dok osjecamo zar u srcu, i imamo vremena molimo,..

pa bila to Krunica ili molitva koja nam izlazi iz srca,.. Predajmo svoja srca,... i gledajmo Isusa, ne kazaljke,..
BVB :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Hvala na iskrenom postu,ne dvojim u tvoje namjere koje su dobre sigurno.
Ali se ne slažem,nego dapače sam siguran da sve što bude zavezano i odvezano na zemlji tako će biti i gore,bez ikakave razlike.
Ko ne vjeruje 100% svim srcem taj nema duhovni život u to sam uvjeren.
Zašto to ljudi ne postižu,te odgovore moramo sami tražiti?
Zašto ne možemo savršena ljubav postati,to sami moramo odgovoriti?
To je zadatak ne kao zapovjed već kao ispunjenje nas samih ka savršenstvu o kojem je ISUS bio govorio.

Hvala Bogu što se tiče molitve da treba biti samo iz srca i iz iskrene potrebe za promjenom i ono što kažeš ne treba gledati na sat.
O tome ne valja uopće diskutirati.
Svi koji kažu suprotno nemam što komentirati.

lijep pozdrav tebi od mene

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 09:57 
Odsutan

Toma napisao:
Nasmijesen napisao:
Nas zivot treba biti molitva. To je ona istinska povezanost s Bogom, molitva srcem. Naravno, do nje se dodje kroz vjeru. Nemozemo reci, hajde, idem ja sam moliti srcem. Tek onda kad covjek postane svjestan da mu je Bog sve, i da bez Boga nema nista, tek onda covjek moli srcem, onda mu svaka kretnja, misao ili nesto drugo bude uronjena u Boga.

Bog nas vodi do takve molitve. Ja sam u trenucima svog obracenja, tj. posvjescivanja sebe i ovisnosti o Bogu, poceo moliti. Tad mi nije bilo tesko moliti, dapace, sve bih zapostavio zbog molitve. No to je kao i kod male djece, nama tad treba takva molitva, tad smo nejacad u Bogu, tad zapostavljamo sve ostalo i odgajamo se, tad smo na mlijeku. Nakon toga mi odrastamo, pocinjemo biti svjesni da trcimo za duhovnim slastima a da nas zivot ne slijedi Evandjelje, da smo kao oni koji slusaju a ne vrse. Pa se onda mijenja i nas odnos prema bliznjima, a i prema onom sto nazivamo - molitva.

Pod ovisnost mislim na cinjenicu da nemozemo napraviti nista dobro sami od sebe. MI smo duhovna bica, radimo ono sto u duhu osjecamo, zelimo i tesko se ne ponasat u skladu s tim.
Svako nase dobro je od Boga, ne samo svako nase dobro, nego i ono dobro koje mi drugima cinimo. MI nemozemo ciniti dobro bez Boga, bez Boga samo mozemo ciniti zlo.
Eto na to sam mislio. Slazem se da ovakve stvari su teske za "probavit" pa ni sam ih ne percepiram u potpunosti, ali vidim da stvari tako funkcioniraju iz iskustva. Svaki moj grijeh, svaka moja mana, sklonost ka zlu je proizasla iz cinjenice da se u meni rodila oholsot i zapostavljanje odnosa s Bogom. Pri tom ne mislim samo na ovo sada, vec i prije kad sam zivio kao prakticni ateist, a pogotovo i danas, kad imam sopoznaju o Bogu (malu, mijenja se raste, iskustvo Boga, da se razumijemo).

Neznam jesi li shvatio sto sam htio reci, poneka kompliciram kad pisem. :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 13:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Nasmijesen napisao:
Toma napisao:
Nasmijesen napisao:

Pod ovisnost mislim na cinjenicu da nemozemo napraviti nista dobro sami od sebe. MI smo duhovna bica, radimo ono sto u duhu osjecamo, zelimo i tesko se ne ponasat u skladu s tim.
Svako nase dobro je od Boga, ne samo svako nase dobro, nego i ono dobro koje mi drugima cinimo. MI nemozemo ciniti dobro bez Boga, bez Boga samo mozemo ciniti zlo.
Eto na to sam mislio. Slazem se da ovakve stvari su teske za "probavit" pa ni sam ih ne percepiram u potpunosti, ali vidim da stvari tako funkcioniraju iz iskustva. Svaki moj grijeh, svaka moja mana, sklonost ka zlu je proizasla iz cinjenice da se u meni rodila oholsot i zapostavljanje odnosa s Bogom. Pri tom ne mislim samo na ovo sada, vec i prije kad sam zivio kao prakticni ateist, a pogotovo i danas, kad imam sopoznaju o Bogu (malu, mijenja se raste, iskustvo Boga, da se razumijemo).

Neznam jesi li shvatio sto sam htio reci, poneka kompliciram kad pisem. :D

Pozdrav !

Shvatio sam ja tebe vrlo dobro,poštujem to je tvoje.

Ja ne djelim takav put prem Gospodu.
Moj put je da mi Gospod da mudrost i ljubav da se mjenjam i da spoznajem sebe u njemu svaki dan koji živim.
Da slijedim srce i unutarnje božansko ja.
Molitve ima u mene ali vrlo vrlo malo,više se baziram na promjeni sebe
kao osobe i prepoznavanju božanskoga u unutar sebe.
Ljubav i samo ljubav da mi bude vodilja.
Ljubav prema sebe kao prvo i tek kada sebe voliš kakvi jesi bez osudjivanja onda si sposoban i druge voliti kakvi jesu.
Nije moguće samo druge voliti a sebe ne.
To je zabluda.
Prvo pometi u svom dvorištu što ne valja,onda si spreman za druge ljude u ljubavi s njima živjeti i prihvatiti kakvi jesu.
Radost življenja s ljudima je moj cilj,ali stvarna radost ne hinjenja.
Gledanje dobra u čovjeku kada ga on ni sam ne vidi u sebi.
Biti iskren prema sebi i drugome.
Doći će prava ljubav kad tad ,samo strpljenja i iskrenosti treba.
To je moj cilj.

lijepi pozdrav

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 14:25 
Odsutan

htjela bih se sa par rijeći nadovezati na ovu temu o molitvi, naime ja jako volim moliti jer u molitvi prvenstveno dobivam mir.
vidim da na ovom forumu ima jednostavnijih ljudi koji mole i koji nalaze vremena za molitvu, te su potrebiti molitve odnosno razgovora sa Bogom
Molitva po meni je vrijeme koje je provedeno u razgovoru s Bogom bilo to preko krunice, preko litanija ili preko par riječi upučenih našem Ocu od sveg srca , teško mi je Oče, vidiš li moju bol? predajem je Tebi jer Ti znaš kako se treba nositi sa kojim problemom.
na kraju se obično zahvalimo Bogu na svemu što nam daruje
jer Bog je uvijek spreman saslušati naše srce u molitvi bilo ono u par minuta ili u sat vremena izrečeno jer uvijek u molitvi iskrenoj i skrušenoj dolazimo k Ocu i gledamo u njegove oči tražeći odgovore i u njegove rane tražeći utjehu i vidanje naših rana jer On je uvijek tu i čeka nas u molitvi raširenih ruku kako bi uvijek darovao sam sebe i ljubav koja nam je svima toliko potrebna
u molitvi čemo je zasigurno pronaći, samo trebamo moliti iskreno i sa punim predanjem u Gospodina :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 vel 2009 14:48 
Odsutan

Toma napisao:
Shvatio sam ja tebe vrlo dobro,poštujem to je tvoje.

Ja ne djelim takav put prem Gospodu.
Moj put je da mi Gospod da mudrost i ljubav da se mjenjam i da spoznajem sebe u njemu svaki dan koji živim.
Da slijedim srce i unutarnje božansko ja.
Molitve ima u mene ali vrlo vrlo malo,više se baziram na promjeni sebe
kao osobe i prepoznavanju božanskoga u unutar sebe.
Ljubav i samo ljubav da mi bude vodilja.
Ljubav prema sebe kao prvo i tek kada sebe voliš kakvi jesi bez osudjivanja onda si sposoban i druge voliti kakvi jesu.
Nije moguće samo druge voliti a sebe ne.
To je zabluda.
Prvo pometi u svom dvorištu što ne valja,onda si spreman za druge ljude u ljubavi s njima živjeti i prihvatiti kakvi jesu.
Radost življenja s ljudima je moj cilj,ali stvarna radost ne hinjenja.
Gledanje dobra u čovjeku kada ga on ni sam ne vidi u sebi.
Biti iskren prema sebi i drugome.
Doći će prava ljubav kad tad ,samo strpljenja i iskrenosti treba.
To je moj cilj.

lijepi pozdrav

IH ocito me nisi shvatio. I mi ostali radimo na sebi jer moramo biti dostojni zvati se djecom Bozjom, a s druge strane izlazimo ususret drugome u svakom trenutku jer drukcije nemozemo. Bog nas ljubi ovakve kakve jesmo i zeli da budemo bolji, no ne uvjetuje nam tu ljubav cinjenicom da moramo biti bolji. Zato i nema oklijevanja u otvaranju prema drugom. Neznam, kako ti to dozivljavas moju (nasu?) okrenutost drugima a ne sebi.

S druge strane, sam navodis da molitve ima u tebi, ali vise radis na sebi. Npr. ovu zadnju nedjelju smo u evanđelju imali Isusa koji cijeli dan lijeci druge a navecer ne ide odmoriti se, vec ide moliti, razgovor s Bogom, Bogom Ocem. Isus nije odvojio dio dana i otisao od onih koji ga trebaju da bi bio s Ocem, vec je isao kad su drugi isli spavati. Cesto imamo tu sliku u Evandjelju. MI se u molitvi mijenjamo, zato sam i u prvom svom postu rekao da nas zivot treba biti molitva.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 70 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]