www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 19:44

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 113 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 10 sij 2008 13:41 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Meni više fakat ništa nije jasno...
od svega pročitanog ja sam imala problema što je dopuštenu u braku, a što nije...usrećiti svoga supruga ili mu odbijati nešto što želi i on i ja.
išla sam ja na ispovijed zbog toga i bila vraćana odnosno upućivana da je normalno u braku darivati se...darivati se jedno drugome, usrećivati jedno drugo...i onda sam ga ja zasipala pitanjem...smijem li to...smijem li ono..on je rekao da smijem sve što želimo ako to činimo iz ljubavi i da usrećimo drugu osobu...onda sam se pozivala na neke djelove Biblije i stavove razne...on me je pitao da si predočim situaciju gdje odbijam muža zbog toga, gdje sam skrupulozna....on nije zadovoljan, nisam ni ja, ispašta cijela obitelj i narušava se odnos...pita me što je bitnije??? cjelokupan odnos u obitelji ili određeni položaj u odnosu? što je veći grijeh? nezadovoljstvo u obitelji, pa svađe ili imati odnose kako želite i kako vam paše...pa nije svatko isti...ako ja želim i muž isto...gdje je problem...Bog želi da se volimo i uživamo u ljubavi, ne vidim zašto to cjepkat na dozvoljeno i nedozvoljeno ako se oboje želite darivati jedno drugome na način koji volite...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 sij 2008 14:09 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Razumijem ja vrlo dobro o čemu pričaš kassi i ja sam s tim imala dvojbi.
Ako vas međusobno nešto raduje i po meni je to OK, al dal je po tebi OK ako tebi savjest nešto nalaže, a partner inzistira na tom (evo konkretno moje prijateljice imaju s tim problema), što onda?
To ne veseli ženu al veseli muškarca ili obrnuto.
Zar je ljubav prema partneru inzistirati na nečemu što on ne želi???
Dal po cijenu "mira u kući" treba sebe zanjekati i popustiti željama partnera.
Ja mislim da ne treba.

Isto tako kad se dvoje ljudi vole pravom ljubavlju sve je stvar dogovora.
Ne vidim zašto bi se moj partner ljutio ako mu kažem da mi nešto ne paše, a i obrnuto zašto bih se ja ljutila ako njemu nešto ne paše.
Pa najvažnije je da se volimo zar ne....

Istina ljudi znaju zastraniti u skrupuloznost, al opet mnogi smatraju da kad stupe u brak onda je sve OK i sve dozvoljeno.
Znači li to da ako mene i mog muža raduju neke perverzarije, da je i to dopušteno.
Konkretno znam mnogo parova koji gledaju "filmove za odrasle" da si kao osvježe seksualni život???
Jel i to OK ako nas to oboje raduje???? - sad malo karikiram.

Da se razumijemo ja nisam neka aseksualna osoba, koja ima slab libido ili nešto sl.
Ranije nisam niti obraćala pozornost na sve ove stvari o kojim sad pišem, ali jednostavno savjest sad diktira drugačije i ja se u skladu s tim i ponašam, a živi sam svjedok da se moj bračni seksualni život nije nimalo narušio, čak štaviše sve je sad mnogo, mnogo ljepše.

Ljubi i čini što hoćeš

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 sij 2008 14:49 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Vidiš, mislim da po cijeni mira u kući nekad treba učiniti nešto što ti i ne paše...ljubav je više davanje nego primanje i to nije nijekanje sebe već pokazivanje ljubavi i kada je teško...možda pretjerujem, ali sjetim se svoga slučaja kada me je muž nešto pitao da li bi htjela, a ja ostala šokirana (nije ništa bolesno :lol: ) i ja odmah provincijalu koji je u mojoj župi na ispovijed s pitanjem....pitao me je da li ga volim i tako prihvaćam...rekla sam da da..da li želim da bude sretan...želim..i???...eto odgovora.....
inače je taj svećenik držao predavanje na jednom velikom susretu za neoženjene i neudate (išla sam na to prije braka dok sam još bila prijateljica mužu)...doduše mene muž nije više to molio jer je vidio da mi se ne sviđa...ali ako bi mu bilo bitno i ako bi ga i time mogla usrećiti, pokušala bih ;-)

možda neke stvari ni njega ne vesele, a mene jesu, pa će učiniti da ja budem sretna...mislim na situacije općenito u braku...
pri tome ne mislim na takve filmmove ili neke ne daj Bože sprave i šta ja znam što sve mogu izmisliti...kad bi nas to radovalo radilo bi se već o problemu ...mislim na van standardnog odnosa;-)...no unutar normale...hehe, ne znam kako da kažem, i ovo mi je previše :oops:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 sij 2008 18:09 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Ufff cure ja imam dijete kuci al sam se zacrvenjela :oops: , salu na stranu....ne gledam na odnos u smislu dozvoljeno nedozvoljeno....mislim da mi svi imamo u glavi neku predstavku o onome sto je moralno a sto ne i da to vecina nas zna... ja smatram da je u odnosu izmedju muza i zene dozvoljeno ono u cemu oni uzivaju dok god to nisu perverzarije i dok god takav vid odnosa ne iskljucuje zacece...ukratko da oralnom seksu ali kao vidu predigre...

http://66.102.9.104/search?q=cache:JVbx ... d=11&gl=ba

evo jedan link na tu temu

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 sij 2008 18:13 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

zozy napisao:

Eksperimentiranje u odnosima potrebno je onima koji u odnose stupaju iz želje za utaženjem požude.
Ljudi obično kažu."Dosadi ti isti položaj...", pa kako ti može dosaditi pokazivati ljubav???
Ako voliš i ako je to smisao tvog stupanja u spolne odnose onda tu osobu želim gledati u oči i pokazati svojim očima i ostatkom tijela da je volim, a kako su "oči ogledalo duše" njima se može i iskazati ljubav duše.
Nadalje, jesi se ikad upitao kako bi mogao primiti Sv. Euharistiju, ako bi prethodno oralno zadovoljavao svoju ženu/ muža ( :oops: oprostite na izravnosti ali nisam našla bolji termin kojim opisati ovaj oblik za mene "perverznosti")
Meni je to nezamislivo, bar sad kad sam spoznala pravu vrijednost Euharistije.
I još nešto, ne treba nužno sve biti napisano u Bibliji pa da bih se ja tek tad ophodila po tom.
Za mene je grijeh ono što mi se po mojoj savjesti daje da je grijeh, pa se tako i ponašam.
Dragi brate, ljubi i čini što hoćeš

Ali čovjek je Boga stvorio kao kreativno biće, i od njega očekuje da bude kreativan. Ako čovjek može biti kreativan dok slavi Boga tako što stalno smišlja nove pjesme i shvalopjeve, zašto ne bi bio kreativan i kod spolnog iskazivanja ljubavi prema bračnom partneru?
Čuo sam za slučaj žene koja je imala operaciju i prilikom misonarskog položaja bi trpila teške bolove. Ali njoj i njenom mužu je svećenik rekao da je misionarski jedini dozvoljen položaj i ona preko 10 godina nije mogla imati bezbolan čin ljubavi, dok joj netko drugi nije drugačije objasnio. Naravno, ovo nije tipičan primjer, navodim ga kao primjer loše posljedice do koje može doći kada određeni svećenici ili teolozi uzimaju sebi za pravo tumačiti seksualnost dodajući stvari koje Crkva nikada nije rekla.
Zašto bi se moralo gledati u oči? Pa većina ljudi kod ljubljenja žmiri, a ljubav vodi u mraku.

"Ljubi i čini što hoćeš." U pravu si, ipak je tu ljubav najbitnija. Mislim da je kod nedoumice najbolje molit Boga da ti pokaže ispravan put.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 sij 2008 19:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Kako smo ipak na neki način, zachatali temu koja nosi sasvim drugi naslov,negoli se raspravlja,i na taj način "odlazimo" od izvornog autorovog postava,sve Vas pozivam na dio koji je za to određen,te se nadam da nisam uzurpirao moderatorsku funkciju... :D :grlim te:

http://www.tebe-trazim.com/forum/viewto ... 4640#44640

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 sij 2008 21:59 
Odsutan

tomy108 napisao:
Zašto čistoća do braka? Pa čistoće se treba držati cijeli život. Možda neki ne shvaćaju da u spolnom odnosu u braku koji je prožet ljubavlju, nema ništa nečisto.

A što se tiče, što je čistoća, što nije. Isus kaže i sama misao je već blud. Dakle, ovdje ste na skliskom ledu.
Iako mislim da se takva bludna misao ili strastveni poljubac ne okarakteriziva kao teški grijeh, ali ipak treba pazit jer može donjeti probleme u samokontroli, pogotovo onima poput mene koji nisu cijeli život u čistoći.

Hmmmmm...
POTPISUJEM
X

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 sij 2008 22:06 
Odsutan

tomy108 napisao:
zozy napisao:

Eksperimentiranje u odnosima potrebno je onima koji u odnose stupaju iz želje za utaženjem požude.
Ljudi obično kažu."Dosadi ti isti položaj...", pa kako ti može dosaditi pokazivati ljubav???
Ako voliš i ako je to smisao tvog stupanja u spolne odnose onda tu osobu želim gledati u oči i pokazati svojim očima i ostatkom tijela da je volim, a kako su "oči ogledalo duše" njima se može i iskazati ljubav duše.
Nadalje, jesi se ikad upitao kako bi mogao primiti Sv. Euharistiju, ako bi prethodno oralno zadovoljavao svoju ženu/ muža ( :oops: oprostite na izravnosti ali nisam našla bolji termin kojim opisati ovaj oblik za mene "perverznosti")
Meni je to nezamislivo, bar sad kad sam spoznala pravu vrijednost Euharistije.
I još nešto, ne treba nužno sve biti napisano u Bibliji pa da bih se ja tek tad ophodila po tom.
Za mene je grijeh ono što mi se po mojoj savjesti daje da je grijeh, pa se tako i ponašam.
Dragi brate, ljubi i čini što hoćeš

Ali čovjek je Boga stvorio kao kreativno biće, i od njega očekuje da bude kreativan. Ako čovjek može biti kreativan dok slavi Boga tako što stalno smišlja nove pjesme i shvalopjeve, zašto ne bi bio kreativan i kod spolnog iskazivanja ljubavi prema bračnom partneru?
Čuo sam za slučaj žene koja je imala operaciju i prilikom misonarskog položaja bi trpila teške bolove. Ali njoj i njenom mužu je svećenik rekao da je misionarski jedini dozvoljen položaj i ona preko 10 godina nije mogla imati bezbolan čin ljubavi, dok joj netko drugi nije drugačije objasnio. Naravno, ovo nije tipičan primjer, navodim ga kao primjer loše posljedice do koje može doći kada određeni svećenici ili teolozi uzimaju sebi za pravo tumačiti seksualnost dodajući stvari koje Crkva nikada nije rekla.
Zašto bi se moralo gledati u oči? Pa većina ljudi kod ljubljenja žmiri, a ljubav vodi u mraku.

"Ljubi i čini što hoćeš." U pravu si, ipak je tu ljubav najbitnija. Mislim da je kod nedoumice najbolje molit Boga da ti pokaže ispravan put.

Opet se slažem s tobom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 sij 2008 12:12 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Najbliži mi je Zozyn stav u ovoj temi.
Smatram da neke oblici seksa, poput analnog - NIKAKO ne mogu biti normalan i dopušten oblik iskazivanja ljubavi - pa kakvo je to iskazivanje ljubavi, po meni je to užasno nemoralno i ružno, nema mi nikakve veze s čovjekom.

Što se tiče oralnog načina, vjerujem da nam tu odgovor daje naše srce i savijest. Za nekoga to vjerojatno nije grijeh.
No, za mene je i to nedopustivo i mislim da će uvijek tako i ostati - ja to za sebe osjećam grešnim i potpuno suvišnim.

Mislim da je jako teško biti u braku s osobom koja živi svjetovno (netko je jako lijepo pisao o tome) - pogotovo je teško postići ravnotežu na seksualnom području... Divim vam se, sve vi divne supruge koje i na tom području svjedočite svoju vjeru!! :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 sij 2008 12:53 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

u većini toga se slažem s tobom :D , osim što ja oralni ne smatram nedopustivim i grešnim, samo ako je predigra , odnosno ako se time ne izbjegava potpuni odnos tj. mogućnost stvaranja novoga života...

prije braka nisam bila sigurna u to, no nakon seminara za neoženjene, seminara fra V. Frkina, razgovora sa svećenicima... promijenila sam svoju bojazan da je to grijeh.

BTB

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 113 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]