www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 lip 2025 21:35

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 48 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 21 ruj 2009 09:59 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Draga sestrice imas na naslovnoj stranici TT-a prijateljske stranice i na stranici molitve imas savrsen ispit savijesti. Ja sebi uvijek napisem grijehe na papir jer blokiram u ispovjedaonici ,a moj mi je zupnik rekao da je to pametno jer mi sotona blokira da se nebi ispovjedila do kraja i necasno pricestila. Tako neces nista zaboraviti. Kada sam bila u slicnoj situaciji i krenula na ispovijed imala sam napasti. Mucnine i razne misli da me odvrate pa cak i ljenost. Natjeraj se da odes na ispovijed i ispovjedi da si bila na krivom mijestu. Znam da ti je tesko. Bitno je da se kajes. Idi redovito na mise i moli se. Bit ce napasti jer je i borba za tebe. Ali ti mozes pobijediti jedino putem Krista. Ako mozes doci u bosnu u 10 mjesecu na susret kod fra Ive Pavica bilo bi idealno. I kod Linica odi sto vise obnova i bit ces bolje. BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 ruj 2009 10:16 
Odsutan

Da istina...puno je tu blokada, ali sam odlučila, a koliko je bilo napasti i ima još uvijek....čak sam i radila u jednoj radnji koju su držali Jehovini, to sam tek kasnije skužila...bila sam ko spužva... samo sam upijala sve šta su govorili.......naletila sam na nekoliko profesionalnih astrologa bez da sam ih sama tražila koji su me uvjeravali da imam talenta da ljudima pomažem i dajem savjete u tom polju...ufff dugačak je popis, ali morat ću...

Malo kad razmišljam sad unatrag...sjećam se da sam molila Boga da me očvrsne...da se naučim borit i da me pusti iz "tog staklenog zvona".... i onda su se počeli redati svi ti događaji, moja vjera je slabila....i privlačila sam svakojake ljude.... a Sotona stvarno zna namamit ljude kroz znatiželju i sve savršeno znanstveno i razumski potkrijepit...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 ruj 2009 10:43 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Probaj nekad na you tube-u poslušati neke pjesme. Hillsong ima dobre stvari tipa Mighty to save, At the cross. Dobra mi je i pjesma More of your glory. Još mi je u glavi jedna rečenica koju sam čuo doduše od pentekostalnog pastora, al on je reako da previše ljudi gradi vjeru na emocijama. Naravno to nije dobro jer smo onda jedan dan gore drugi dolje. Nazovi tu svoju frendicu za koju kažeš da je karizmatična pa malo popričaj s njom.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 ruj 2009 10:57 
Odsutan

Da....neki dan sam se našla s njom, ona isto prolazi kroz svoje faze...ne moli više toliko, problemi su je također odvukli od Boga, umjesto da bude obrnuto. Vjerujem da će se vratiti na pravi put...

Emocije su te koje mogu manipulirat ljudima....pogotovo ako ih osoba intenzivno proživljava. Ivančić recimo govori da Zlatko Sudac ima izražene emocije...da mu zato i nastaju stigme...kako to obajsniti? To je dobro ili loše?

Povezano je sve to..dosta, moje stanje duha je i kod mene utjecalo na kožu...dobila sam depigmentacije, rane i čireve, a nikad nisam imala problema s kožom... kad sam se izvukla iz teške depresije i straha, sve se počelo povlačiti...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 ruj 2009 11:06 
Odsutan

Ma svi prolaze kroz faze, znam po sebi. Jedan svećenik mi je rekao kad sam mu se žalio da mi se čini da mi je molitva mlaka i rutina, da mi često mislimo da mi moramo molit ali nije tako već nas Duh Sveti potiče na molitvu. Znaš onu rečenicu: "On u nama čini i htjeti i djelovati." A ovo za strah znam i po sebi da je gadno pogotvo kad su i neki fizički simptomi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 ruj 2009 11:15 
Odsutan

Treba se znat čistit od negativnih emocija i naučit prihvaćat pozitivne. Katkad se osjećam ko' da sam neki lik u SF filmu i da sam dobila pojačane osjete i sad ih moram kontrolirat da se ne okrenu protiv mene... Svaka ružna riječ, svaka zezancija, svaki pokušaj tuđe manipulacije djeluje na mene...izbjegavam članove obitelji koji se ne slažu samnom, teško podnosim bilo kakve oblike sukobljavanja...lako me je rasplakati i rastužiti...

Ne pišem ova iskustva samo zbog sebe...shvatila sam da me samo Bog može zaštitit....ali znam da ima još onih koji se muče kao i ja, kojima je možda i gore...molit ću za sve njih da se vrate na pravi put...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 ruj 2009 11:24 
Odsutan

Pisala si da si htjela neki faks upisat pa su te drugi odogovorili, šta te to zanimalo?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 ruj 2009 11:43 
Odsutan

Zanimalo me novinarstvo....međutim za vrijeme studija sam dosovce zamrzila čitanje, vrtilo mi se, bilo zlo dok bi čitala....nisam imala više inspiracije u pisanju, zapitala sam se šta radim ovdje? Imala sam mogućnosti pisat o tuđim životima, a to me nije zanimalo...politika me nije zanimala...kad bi kupila novine i počela ih listat uhvatio me neki strah i nelagoda...ko' da sam upijala sve te događaje i negativne emocije, sve mi je postalo stresno pa sam odustala...a mučila sam se 2 i pol godine uzalud...

Onda sam htjela turizam....i taman pred prijemni odustala i opet se vratila pooslu...prošla sam nekoliko različitih edukacija....sve me kratko zanimalo i onda bi naglo odustala...gubila sam povjerenje u sebe...

Ove godine sam smogla hrabrosti da se počnem pripremat za jezike na Filozofskom...osjetila sam snagu i polet...i zahvalila se Bogu...da sam se napokon našla...učila sam i nisam upala....razočaranje po valjda 10-i put..., pripremala sam se pararelno za još jedn faks od kojeg sam odustala...

I sada..krajem osmog mjeseca sam pomislila da upišem teologiju... da nekako moj put dobije smisla....dva tjedna sam osjećala za time potrebu....i onda sam pomislila...dal ja želim bit teolog...završit faks sa 29 godina i biti teolog....hmm zanima me...ali da počnem pa da na pola faksa odustanem...mislim da ne bi mogla izdržat...

eto...nadam se da sve ovo ima smisla...jer su i moji bližnji prestali vjerovat u mene...a rijetko tko želi bit uz osobu koja nezna šta želi (kao da je meni drago šta je tako).

Vjerujem da je ključ u strpljivosti...možda faks nije za mene...jer sad uistinu nemam više volje ni želje....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 ruj 2009 16:37 
Odsutan

Pa šta sad nije valjda svrha ljudskog života zvršiti faks. Nisi ti jedina koja je upala pa nije završila. Glavno da radiš.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 ruj 2009 16:48 
Odsutan

Da, moram nać posao.....nadam se da ću uspjet naći onaj na kojem ću biti najkorisnija društvu i sebi i neovisna...

Najviše boli kad ti bližnji kažu stvari kao što su: nikad ništa od tebe, neznaš šta želiš, tko će te htjet, nezahvalna si...imala si uvjete i nisi ih iskoristila itd... Recimo, jedna osoba u mojoj obitelji mi je često davala crne prognoze koje su se na kraju i ostvarile...to očito znači da sam u podsvijesti jako povezana s dotičnom osobom...a Bog je jedini koji smije bit na tome mjestu...

jednostavno...moram raditi na vjeri... :)

uff...nevjerajatno je koliko mi je lakše kad sam se ovdje raspisala...., al vjerujem da ima još njih koji su u sličnoj situaciji..., bude dobro :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 48 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]