www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 16:58

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 72 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 17 tra 2007 15:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Strpljivost i mir.
Imamo li dovoljno strpljenja sa svojim pogreskama i slabostima svoje okoline?To mije uvjek tesko pronaci pravi trenutak,za strpljivost..
Mozda neki puta prebrzo odlucim za neke stvari,pa i kada se samo o pisanju radi,a poslje uvidm ..da bi kud i kamo bilo bolje malo vise "Strpljenja,i u miru" pricekati,pa tek onda odluciti.Dali smo ljudi mira,pokusavamo uvjek uspostaviti mir?Bas u prenaglim stvarima,i kada pogrijesimo potreban nam je mir,pokusavamo li uvjek uspostaviti mir,i kada je drugi kriv.?Ili smo ljudi iz kojih zraci mir.!
Ili smo ljudi koji uvjek,jadikuju,nezadovoljan,pun muka,optuzbi i zahtjeva?
Sirimo oko sebe,nemir,zbrku i nezadovoljstvo?Ili smo "Mirotvorci."
Strpljivost se uvjek isplati,jer takav covjek je uvjek mirotvorne naravi,mira i ljubavi...!

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ..
PostPostano: 19 tra 2007 10:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
ja sam nekad tako ne strpliva prije bila vise nego sad sve vise sta se molim sve vise nisam takva ali ipak nekad me i uvati moja phasa :roll: :roll: :roll: ako znate koju molitvu extra za to posali te mi hvala vam :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2007 14:05 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
hm.. vidite.. totalno sam se nasla u ovoj temi.... Strpljivost.... to mi je veliki nedostatak... vidjet cete zasto.. Evo moje malo tužnije priče... Ovo pismo sam napisala vlč.Radigoviću kada nisam mogla doći na karizmatski susret. Pismo mu nije predano, jer ga nitko nije mogao dati njemu.. :( naime, mama je trebala ici sa mnom na taj susret, ali nije htjela ici bez mene, tata je otisao raditi fuš... i tako.. pismo čeka.. no, da ne duljim... PROČITAJTE PISMO-i vidjet cete sto m e mući...
Hvaljen Isus, Velečasni!

Znate, uvijek se trudim da Ga što više i što češće hvalim. Vjerojatno nisam uzorna vjernica, ali svejedno i dalje ustrajem da budem bolja. Često znam otići sa tatom na nedjeljnu misu. Zahvalna sam mu što me je tako naučio. Pišem molitve kada me nešto tišti, molim za druge kada im je teško i zahvaljujem na svakom lijepom danu. Upravo zato jer želim biti kraj Isusa koji me željno očekuje. Zahvaljujući Vašim riječima na karizmatskim susretima ojačala sam u vjeri. I zbog toga sam ponosna na sebe. Možda zato što imam tek 19 godina i osjećam da neki moji prijatelji oko mene uzimaju vjeru zdravo za gotovo. Vjerojatno zato jer su im bitne druge stvari. Poput moći, novca i uspjeha u poslu. Neopisivo je koliko je to privlačno normalnim prosječnim ljudima. Kako se uvijek trgamo za mrvicu više? Koliko stepenica želimo odjednom preskočiti? Samo da što prije dođemo do cilja. Željenog cilja. Važno nam je da pritom zadovoljimo sebe. Da se osjećamo dobro. Da možemo reći da smo ostvarili sve što smo htjeli. Imati životnog suputnika, lijepo uređenu kuću, auto, čak i dva – još bolje, prekrasnu djecu i dobar posao. San svakog čovjeka. Ali ne i mene. Čudno za neke, znam. Znate Velečasni, ja želim jednu drugu zvjezdicu. Ne znam hoću li ju dobiti, ali vjerujem da sam ju zaslužila. Zato što osjećam da me Bog voli i želim da se ponosi sa mnom.
Evo, upravo ovdje počinje moja priča. Rođena sam kao željeno i voljeno dijete dvoje supružnika. Ušla sam u djetinjstvo puna vedrine i osmijeha ni sama ne sluteći kakav me tamni oblak čeka. Jedne noći dobila sam napadaj vrtoglavice. Probudila me iz sna i postepeno se pojačavala. Bila je toliko jaka da nisam mogla govoriti. Svaki pokret ruke, ili čak malog nožnog prsta natjerao bi me na povraćanje. I tako sam ja Velečasni, bila u tom stanju 20-ak sati. Povraćala sam svakih deset minuta, pijući vodu na malu žličicu da ne dehidriram. Progovorila bih tek nekoliko jednostavnih riječi. Roditelji su me odveli u bolnicu: dijagnoza-epilepsija. Lijekove sam dobila teih trošila redovno. Sa tim lijekovima sam živjela otprilike 5 godina. Terapiju su mi ukinuli jer mi nije pomogla. Naime epilepsiju više nisam imala, ali začudo, napadaji su me i dalje redovito posjećivali. Ležala bih puna 24 sata i toliko bi mi bilo loše, da nisam imala snage da zaplačem koliko sam patila. Drugi dan bih se jednostavno probudila kao da ništa nije bilo. Naravno, izmučena zbog prethodnog dana, ali osjećajući se prilično dobro. Spremnom za nove pobjede. Zbog svoje bolesti bila sam zlostavljana u osnovnoj školi. Zamislite, od strane cijelog razreda. To sam tek nedavno prebrodila, oprostivši svima. Napadaje i dalje imam. Dobivam ih dva do tri puta godišnje. Skoro sve pretrage sam prošla. Neurološki je sve u redu. Hvala Bogu da nije nešto tako teško. Krv, šećer, vitamini, željezo – ne znam što da više nabrojim, sve je u granicama normale. Tek je otkrivena manja nagluhost na oba uha. Srećom nije tako jaka, pa ne moram nositi slušni aparat. Pitate se Velečasni, što me muči? Vidite, ja sam sve to do sada relativnodobropodnosila. Prihvatila sam križ koji moram nositi i dalje iskreno vjerujući u Boga. Ne sjećam se da sam ikad bila srdita na njega zbog toga što sam jednostavno bolesna. Zapravo bila sam sretna, jer sam vidjela da ima puno ljudi kojima je lošije. Sve do nedavno. Prije nekoliko mjeseci nešto se promijenilo. Nažalost, na gore. Taman kada sam se pomirila sa starom situacijom. Prati me užasna vrtoglavica. Sporo hodam, ne radim nagle pokrete, i jednostavno prikovana sam za krevet i fotelju zadnjih mjesec dana. Obitelj je zabrinuta i sve napetija jer nas sve to jako pogađa. Pokušala sam prošetati prirodom koja me neizmjerno opušta i u kojoj nalazim mir, ali ubrzo sam morala zvati tatu da dođe po mene autom. I opet krevet, plač, nervoza – jer nešto sa mnom nije u redu. Nešto novo se događa, drugačije, lošije. Napadaj sam trebala dobiti u prvom mjesecu. No umjesto toga zadesile su me strašne vrtoglavice. Prošlo je mjesec dana odmaranja, zdrave prehrane i misli o vjeri, o Bogu, Isusu, molitvama. Jedino što osjećam jest da nema pomaka. Naprotiv, osjećam da ide na gore. Upravo zato Vas molim za pomoć. Medicinu sam gotovo otpisala. Razmišljam, ako mi nije pomogla cijeli život, zašto bi sada? Htjela bih da zamolite Isusa da mi pomogne. Želim dobiti onu zvjezdicu. Želim biti zdrava. Samo to želim u svom životu. Vjerujem da će mi Bog dati tu moju zvjezdicu i da ću je dočekati raširenih ruku. Kakva li će to sreća biti. Kakav dan, blagoslovljen milijun puta. O Bože, uistinu nestrpljivo čekam da to doživim. Ali… Da. Ima nešto što mi je važnije, ipak. A to je vjera u Boga i njegova Sina. Jer sam svjesna da se neke želje ne mogu ispuniti. Koliko god mi to željeli i molili. I ako se nekim slučajem moja jedina želja ne može ispuniti, tada bi trebalo zamoliti Boga da mi dade snage da prihvatim ono što mi je život dao, te da se ne naljutim i ne okrenem mu leđa zato što me nije ozdravio. Želim ga i dalje voljeti. Bez obzira na to koliko god mi teško bilo, želim cijeli život imati osmjeh na licu i nositi na tronu Božju ljubav koja nam je toliko potrebna –
Iako danas nisam ovdje, misli i duh su sa Vama u Ciboni.
Do sljedećeg puta kada ćemo se ponovno sresti, pjevati i slaviti Nebo.
Jedna tužna Ana iz Zagreba

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2007 14:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
JOJ UPRAVO SAM SE SJETILA JEDNE PRIGODNE: BOŽE POMOZI DA POSTANEM STRPLJIVA, ALI ODMAH! :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2007 14:26 
Odsutan

anchi_zagreb napisao:
hm.. vidite.. totalno sam se nasla u ovoj temi.... Strpljivost.... to mi je veliki nedostatak... vidjet cete zasto.. Evo moje malo tužnije priče... Ovo pismo sam napisala vlč.Radigoviću kada nisam mogla doći na karizmatski susret. Pismo mu nije predano, jer ga nitko nije mogao dati njemu.. :( naime, mama je trebala ici sa mnom na taj susret, ali nije htjela ici bez mene, tata je otisao raditi fuš... i tako.. pismo čeka.. no, da ne duljim... PROČITAJTE PISMO-i vidjet cete sto m e mući...
Hvaljen Isus, Velečasni!

Znate, uvijek se trudim da Ga što više i što češće hvalim. Vjerojatno nisam uzorna vjernica, ali svejedno i dalje ustrajem da budem bolja. Često znam otići sa tatom na nedjeljnu misu. Zahvalna sam mu što me je tako naučio. Pišem molitve kada me nešto tišti, molim za druge kada im je teško i zahvaljujem na svakom lijepom danu. Upravo zato jer želim biti kraj Isusa koji me željno očekuje. Zahvaljujući Vašim riječima na karizmatskim susretima ojačala sam u vjeri. I zbog toga sam ponosna na sebe. Možda zato što imam tek 19 godina i osjećam da neki moji prijatelji oko mene uzimaju vjeru zdravo za gotovo. Vjerojatno zato jer su im bitne druge stvari. Poput moći, novca i uspjeha u poslu. Neopisivo je koliko je to privlačno normalnim prosječnim ljudima. Kako se uvijek trgamo za mrvicu više? Koliko stepenica želimo odjednom preskočiti? Samo da što prije dođemo do cilja. Željenog cilja. Važno nam je da pritom zadovoljimo sebe. Da se osjećamo dobro. Da možemo reći da smo ostvarili sve što smo htjeli. Imati životnog suputnika, lijepo uređenu kuću, auto, čak i dva – još bolje, prekrasnu djecu i dobar posao. San svakog čovjeka. Ali ne i mene. Čudno za neke, znam. Znate Velečasni, ja želim jednu drugu zvjezdicu. Ne znam hoću li ju dobiti, ali vjerujem da sam ju zaslužila. Zato što osjećam da me Bog voli i želim da se ponosi sa mnom.
Evo, upravo ovdje počinje moja priča. Rođena sam kao željeno i voljeno dijete dvoje supružnika. Ušla sam u djetinjstvo puna vedrine i osmijeha ni sama ne sluteći kakav me tamni oblak čeka. Jedne noći dobila sam napadaj vrtoglavice. Probudila me iz sna i postepeno se pojačavala. Bila je toliko jaka da nisam mogla govoriti. Svaki pokret ruke, ili čak malog nožnog prsta natjerao bi me na povraćanje. I tako sam ja Velečasni, bila u tom stanju 20-ak sati. Povraćala sam svakih deset minuta, pijući vodu na malu žličicu da ne dehidriram. Progovorila bih tek nekoliko jednostavnih riječi. Roditelji su me odveli u bolnicu: dijagnoza-epilepsija. Lijekove sam dobila teih trošila redovno. Sa tim lijekovima sam živjela otprilike 5 godina. Terapiju su mi ukinuli jer mi nije pomogla. Naime epilepsiju više nisam imala, ali začudo, napadaji su me i dalje redovito posjećivali. Ležala bih puna 24 sata i toliko bi mi bilo loše, da nisam imala snage da zaplačem koliko sam patila. Drugi dan bih se jednostavno probudila kao da ništa nije bilo. Naravno, izmučena zbog prethodnog dana, ali osjećajući se prilično dobro. Spremnom za nove pobjede. Zbog svoje bolesti bila sam zlostavljana u osnovnoj školi. Zamislite, od strane cijelog razreda. To sam tek nedavno prebrodila, oprostivši svima. Napadaje i dalje imam. Dobivam ih dva do tri puta godišnje. Skoro sve pretrage sam prošla. Neurološki je sve u redu. Hvala Bogu da nije nešto tako teško. Krv, šećer, vitamini, željezo – ne znam što da više nabrojim, sve je u granicama normale. Tek je otkrivena manja nagluhost na oba uha. Srećom nije tako jaka, pa ne moram nositi slušni aparat. Pitate se Velečasni, što me muči? Vidite, ja sam sve to do sada relativnodobropodnosila. Prihvatila sam križ koji moram nositi i dalje iskreno vjerujući u Boga. Ne sjećam se da sam ikad bila srdita na njega zbog toga što sam jednostavno bolesna. Zapravo bila sam sretna, jer sam vidjela da ima puno ljudi kojima je lošije. Sve do nedavno. Prije nekoliko mjeseci nešto se promijenilo. Nažalost, na gore. Taman kada sam se pomirila sa starom situacijom. Prati me užasna vrtoglavica. Sporo hodam, ne radim nagle pokrete, i jednostavno prikovana sam za krevet i fotelju zadnjih mjesec dana. Obitelj je zabrinuta i sve napetija jer nas sve to jako pogađa. Pokušala sam prošetati prirodom koja me neizmjerno opušta i u kojoj nalazim mir, ali ubrzo sam morala zvati tatu da dođe po mene autom. I opet krevet, plač, nervoza – jer nešto sa mnom nije u redu. Nešto novo se događa, drugačije, lošije. Napadaj sam trebala dobiti u prvom mjesecu. No umjesto toga zadesile su me strašne vrtoglavice. Prošlo je mjesec dana odmaranja, zdrave prehrane i misli o vjeri, o Bogu, Isusu, molitvama. Jedino što osjećam jest da nema pomaka. Naprotiv, osjećam da ide na gore. Upravo zato Vas molim za pomoć. Medicinu sam gotovo otpisala. Razmišljam, ako mi nije pomogla cijeli život, zašto bi sada? Htjela bih da zamolite Isusa da mi pomogne. Želim dobiti onu zvjezdicu. Želim biti zdrava. Samo to želim u svom životu. Vjerujem da će mi Bog dati tu moju zvjezdicu i da ću je dočekati raširenih ruku. Kakva li će to sreća biti. Kakav dan, blagoslovljen milijun puta. O Bože, uistinu nestrpljivo čekam da to doživim. Ali… Da. Ima nešto što mi je važnije, ipak. A to je vjera u Boga i njegova Sina. Jer sam svjesna da se neke želje ne mogu ispuniti. Koliko god mi to željeli i molili. I ako se nekim slučajem moja jedina želja ne može ispuniti, tada bi trebalo zamoliti Boga da mi dade snage da prihvatim ono što mi je život dao, te da se ne naljutim i ne okrenem mu leđa zato što me nije ozdravio. Želim ga i dalje voljeti. Bez obzira na to koliko god mi teško bilo, želim cijeli život imati osmjeh na licu i nositi na tronu Božju ljubav koja nam je toliko potrebna –

:roll: Anchi nije ti lako,valjda tako mora biti..i ja imam svojih problema...ne znam..ali čini mi se da malo tko nema nekih nerješivih zdravstvenih tegoba al moramo prihvatiti svoj križ,Isus će nam dati snage
da izdržimo.
Razveseli se i nemoj tugovati,još ima puno onih kojima je teže i gore od nas.
Od danas ćeš biti u mojim molitvama
Btb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2007 15:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Ti si Anchi pametna mlada djevojka, dobro poznajes Boga i volju Njegovu, iznimno za svoje godine.
Kriz koji nosis Bog posve poznaje i 'potpisuje' taj tvoj kriz svojim imenom.
"To je uistinu milost ako tko radi savjesti, radi Boga podnosi nevolje trpeći nepravedno." Tako stoji u 1. Petrovoj poslanici i Biblija je puna takvih istina.
Znas kada se u Bibliji citira Jahve, odnosno Isus Krist i kad, Bog koji je Istina, pocne recenicu sa 'Uistinu, ...', tako On potvrdjue svoje rijeci samim sobom.
Svojim imenom i rijecima svojim Bog potvrdjuje da oni koji trpe i izdrze do kraja, posebno mjesto zauzimaju u Njegovom kraljevstvu. Njegova rijec je amen i On stoji iza nje.
Covjek moze trpiti na svakakve nacine, a najcesce je to mrzovoljno, proklinjuci, kukajuci i zaleci sebe...
Nase je da trpimo Njemu iz ljubavi. Ovo sto ti pisem ne moze barem 50 posto ljudske populacije razumjeti, a kamoli zivjeti, pa smo mi tako pod veliko miloscu Bozjom.
Da je Njegovo kraljevstvo sa ovoga svijeta, oni koji vjeruju u Boga bili bi zdravi dusevno i tjelesno, blazeni, bez ikakvih problema i teskoca, bez patnji, bez nevolja. No Njegovo kraljevstvo nije sa ovoga svijeta i tu granicu za sve to razumjeti, jedino dar vjere moze objasniti. A ti vjerujes u Boga.
Bog nas je zivi Bog, pa koliko imas vjere u Njega, toliko bi uspjesno mogla izmoliti kod Boga svoje izljecenje i tako bi te vjera tvoja mogla spasiti.
Pa ipak, traziti volju Bozju kao Isus Krist sto je trazio, plodonosnije je i blagoslovljenije, samo za to treba vece povjerenje i pouzdanje u Boga. Potpuno Mu predati cijelo svoje bice, svoj zivot i smrt.
Sto ce biti, valja se strpiti i moliti, a mogao bi se poceti netko ili vise nas zrtvovati za tebe - postom, odricanjem, molitvama...
Iako se jednim sitnim dijelom lomis oko misli da se naljutis na Boga - nemoj, jer tuda nema puta i ta napast ni izdaleka nije jaca od tebe.
Nadam se da je zapecacena tvoja svijest i odluka oko toga da imas bezbroj razloga za biti radosna i puna nade. I u mojim si molitvama od danas, no ne da je nasa ili moja volja, nego molim za Njegovu volju za tebe.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2007 16:10 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Bog i dobro nam dosla Anci..hrabra djevojko..
Divim se tvojoj vjeri,a i hrabrosti...budi i dalje takva...i rasti u vjeri..
Iz iskusta znam,da je bolest teska..ali iz iskustva znam da djevojka,
koja ima Grand Mall anfall,cak to i ne vidi kao bolest,kaze ima onih kojima je puno gore...Uz redovite EEG preglede,i MR...s pravom dozom
ljekova dovest ces pod kontrolu(ako te nesto interesuje javi se PP)
I zivjeces bez napada,a i s vjerom ces imati snaage,i strpljivosti...
Moje misljenje je da i dalje uzimas ljekove,i plus toga s vjesrske strane,
molis,zrtvujes i zavjetujes,pa mozda ce te Gospodin Isus jednog dana
osloboditi....A On svakako s tobom ima plan,i On zna sta je za tebe najbolje..Molicemo svi skupa,na nasm forumu...napisi u nakane..!

BOG TE BLAGOSLOVIO CUVAO U MIRU I LJUBAVI..!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2007 17:14 
Odsutan

Anči, razumijem te u potpunost! :wink:

Ja imam malo drukčiji problem-križ, ali za mene to više nije križ, to mi je postalo način Slavljenja Gospodina svojim životom...
..neda mi se ponovno pisati, a da ne kopiram već napisano, o sebi sam nakon dužeg vremena napisala ovdje:
http://www.tebe-trazim.com/forum/viewtopic.php?t=939

Citat:
...Ali… Da. Ima nešto što mi je važnije, ipak. A to je vjera u Boga i njegova Sina. Jer sam svjesna da se neke želje ne mogu ispuniti. Koliko god mi to željeli i molili. I ako se nekim slučajem moja jedina želja ne može ispuniti, tada bi trebalo zamoliti Boga da mi dade snage da prihvatim ono što mi je život dao, te da se ne naljutim i ne okrenem mu leđa zato što me nije ozdravio. Želim ga i dalje voljeti. Bez obzira na to koliko god mi teško bilo, želim cijeli život imati osmjeh na licu i nositi na tronu Božju ljubav koja nam je toliko potrebna –

Nisam citirala sve, već samo ono meni najvažnije, a i tebi!

Ana ne budi tužna, jer Isus te poziva da se kroz tebe proslavi, to se vidi u tvome pismu!

Neko vrijeme ti je određeno da na ovakav način svjedočiš svoju vjeru i volju za životom unatoč svim bolima, da dovedeš Isusu one koji nisu vjerovali, a kad vide tvoju volju i borbu, povjerovali ili će tek povjerovati...

Neka ti je to na Slavu i VJERUJ, DOĆI ĆE DAN KADA ĆE TE ISUS OZDRAVITI i time posvjedočiti tvoju vjeru! :grlim te:

Molit ću za tebe i za sve koji još uvijek trpe!

BTB!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2007 20:27 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Evo, ja neznam sta da kazem... Jako me je dirnulo tvoje svjedocanstvo Anči. Moram priznat da sam se skoro rasplakao, iako to decki mozda ne bi trebali govoriti :twisted:

Zato ti obecajem da cu se od danas pocet molit za tebe svim snagama da te Bog oslobodi od bolesti. Receno je, "ova bolest nije za bolest, vec da se Bog proslavi kroz nju". Ja cvrsto vjerujem da ce se kroz tebe Bog proslaviti. Bog te blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 tra 2007 21:09 
..Draga mala Anchi...ganulo me tvoje pismo, tvoje bolno svjedočanstvo...
Anchi, ti si miljenica Božja...uvjerena sam, da Isus želi, da budeš zdrava..
Bilo bi dobro, da te roditelji odvedu, izravno kod vlč. Dražena Radigovića, u Lupoglav (iza Dugog sela)...Obzirom da si iz Zagreba, nikakv problem nije doći kod njega. On ima molitvenu grupu, srijedom u župnoj crkvi, navečer u 18 sati..Dolaze mu mnogi neizlječivi slučajevi...i Isus ih ozdravlja... :D ...I tebe će mala moja sestrice...
Zaštitila te svojim Presvetim Plaštem...Blažena Djevica Marija...

Vrh

Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 72 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]